Za nemoteno delovanje te spletne strani uporabljamo piškotke. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z našo politiko piškotkov. Nadaljuj
Lunin net

Hitri skok na vsebino


Fotka

Zelenjavne jedi


  • Prijavi se, če želiš komentirati
- - - - -
84 komentarjev na to temo

#51 pacl

pacl
  • Vajenček
  • PipPipPipPipPip
  • Št. objav: 148

Objavljeno: 26. november 2006, 23:11

Seveda, to so zelo tradicionalne jedi za Slovence. Še nisi slišal za regrat, zabeljen z ocvirki :8):


Stane slišal, samo grumpi niso zelenjava, ali je sedaj po novem, to kaj drugače?
x:Dx

#52 Gost_sstane_*

Gost_sstane_*
  • Gost

Objavljeno: 26. november 2006, 23:17

Stane slišal, samo grumpi niso zelenjava, ali je sedaj po novem, to kaj drugače?
x:Dx

Ni, pač pa očitno ti misliš, da so zelenjavne jedi lahko pripravljene samo z rastlinskimi olji, ali celo brez njih.

#53 pacl

pacl
  • Vajenček
  • PipPipPipPipPip
  • Št. objav: 148

Objavljeno: 26. november 2006, 23:42

Ni, pač pa očitno ti misliš,


sstane :palec: hvala, da veš kaj mislim

#54 Gost_sstane_*

Gost_sstane_*
  • Gost

Objavljeno: 26. november 2006, 23:57

sstane :palec: hvala, da veš kaj mislim

Daj, ne duhoviči na kuharskem forumu, greva v čvekarije x;)x :palec:

#55 crocuta

crocuta
  • Zavrnjeni
  • PipPipPipPipPip
  • Št. objav: 243

Objavljeno: 28. november 2006, 23:12

:vragec:

Daj, ne duhoviči na kuharskem forumu, greva v čvekarije x;)x :palec:




:vragec: :vragec: x:Dx xwizardx
NE PIŠI KAR NEKAJ, ČE NE VEŠ JAOOOOOO

#56 crocuta

crocuta
  • Zavrnjeni
  • PipPipPipPipPip
  • Št. objav: 243

Objavljeno: 28. november 2006, 23:34

Cvetačni narastek


3/4 kg cvetače
slan krop dag margarine
3 dag moke
1/8litra mleka
2 jajci
2 žlici naribanega sira
1 žlica kisle smetane
1 žlica drobnjaka
ali peteršilja
1žlica drobtin
1 žlička navadne soli (ne une stanetove)



Priprava

Oprano cvetačo razdelimo na večje cvetove in skuhamo v slanem kropu,ki smo mu prilili mleka(da ostane bela).
Kuhano preložimo v namazano skledo za narastek,polijemo z besamel omako in potrosimo z naribanim serom. Pečemo jo 20-30 minv pečici, ogreti na 200 stopinj. Pečen narastek čim prej serviramo.
NE PIŠI KAR NEKAJ, ČE NE VEŠ JAOOOOOO

#57 Gost_sstane_*

Gost_sstane_*
  • Gost

Objavljeno: 30. november 2006, 17:11

1 žlička navadne soli (ne une stanetove)

Hvalabogu, vsaj nekaj si si zapomnil x:Dx

#58 crocuta

crocuta
  • Zavrnjeni
  • PipPipPipPipPip
  • Št. objav: 243

Objavljeno: 1. december 2006, 07:34

Teb Crocuta kljub obsežnem kuharskem znanju, očitno ni noben povedal da jajca ne sodijo v zelenjavno jed x^x
mislim, če bi te jedi delal za veliko večino vegetarjancev v RS jih zagotovo nobeden ne bi jedel




porny mogoče je tvoje znanje o kulinariki premalo razsvetljeno kar vidim da je res zakaj pa ne bi jajca pasala k zelenjavi aja pa kaj ti misliš da samo vegeterjanci jejo zelenjavo porny najprej sprobaj recept po ga pa komentirej.


lp crocuta
NE PIŠI KAR NEKAJ, ČE NE VEŠ JAOOOOOO

#59 klarus

klarus
  • Lunatik
  • Št. objav: 10 165

Objavljeno: 1. december 2006, 23:40

porny mogoče je tvoje znanje o kulinariki premalo razsvetljeno kar vidim da je res zakaj pa ne bi jajca pasala k zelenjavi aja pa kaj ti misliš da samo vegeterjanci jejo zelenjavo porny najprej sprobaj recept po ga pa komentirej.
lp crocuta

vegeterjanci že...vegani pa ne ;) sej veš eni poleg zelenjave jejo pe jajca, mleko, mlečne izdelke in ribe..dugi sam zelenjavo pa mlečne izdelke, tretji sam zelenjavo x:o)x
There is
One Mind,
One Truth,
One Source in the Universe,
and I AM ONE with ALL there is."

#60 girly

girly
  • Lunatik
  • Št. objav: 2 891

Objavljeno: 2. december 2006, 09:02

Tem definicijam itak ni ne začetka ne konca ... Ena moja prijateljica se ima za vegetarianko, ki od mesa je samo hrenovke in kokete.

Druga pa pršut.

Tu mač.

Drugače pa, kot je že nekdo rekel, v Crocutinih receptih tudi jaz pogrešam osebno noto. Neke copy-paste se mi zdi brezveze brat, takšne recepte lahko tudi drugje najdem.

Več bi mi pomagalo, če bi npr. pri ribah napisal, da je ploščo pred pečenjem ribe treba potresti z moko, da se riba ne prime.

Ali kaj podobnega.

Skratka, da se vidi, da je stvar že tudi sam skuhal, kateri so problematični deli postopka in tu pa tam še kakšen nasvet zraven.

Tudi čez tisoč let, tu bom stal,
sonce bo moje srce,
ena od tisoč zvezd mi bo prav ,
nosil bom njeno ime ...


#61 pacl

pacl
  • Vajenček
  • PipPipPipPipPip
  • Št. objav: 148

Objavljeno: 4. december 2006, 17:32

Drugače pa, kot je že nekdo rekel, v Crocutinih receptih tudi jaz pogrešam osebno noto. Neke copy-paste se mi zdi brezveze brat, takšne recepte lahko tudi drugje najdem.

Skratka, da se vidi, da je stvar že tudi sam skuhal, kateri so problematični deli postopka in tu pa tam še kakšen nasvet zraven.


:palec:


Tu se pa popolnoma strinjam, saj so važne drobnarije, ki jih v recetih ni, vseeno pa je od njih važen okus in zadovoljstvo. Tega pa v teh receptih ni in ni.

lp

#62 crocuta

crocuta
  • Zavrnjeni
  • PipPipPipPipPip
  • Št. objav: 243

Objavljeno: 8. december 2006, 12:28

:palec:
Tu se pa popolnoma strinjam, saj so važne drobnarije, ki jih v recetih ni, vseeno pa je od njih važen okus in zadovoljstvo. Tega pa v teh receptih ni in ni.

lp



kaj ti bojo drobnareje ce pa kuhat be znas in drobnarije je treba vedeti kako in kdaj jih primešaaš jaoooo

Tem definicijam itak ni ne začetka ne konca ... Ena moja prijateljica se ima za vegetarianko, ki od mesa je samo hrenovke in kokete.

Druga pa pršut.

Tu mač.

Drugače pa, kot je že nekdo rekel, v Crocutinih receptih tudi jaz pogrešam osebno noto. Neke copy-paste se mi zdi brezveze brat, takšne recepte lahko tudi drugje najdem.

Več bi mi pomagalo, če bi npr. pri ribah napisal, da je ploščo pred pečenjem ribe treba potresti z moko, da se riba ne prime.

Ali kaj podobnega.

Skratka, da se vidi, da je stvar že tudi sam skuhal, kateri so problematični deli postopka in tu pa tam še kakšen nasvet zraven.

ej kar se tiče copy paste sem ponosem da lahko kopiram ker se mi vseh receptov res ne da pisati pa jih svoje recepte dol jemljem. pogrešas osebno noto ves težko vem kaj ti ne veš zato ne napišem sploh pa ne vem kaj se pizdite preden ne prašate.
NE PIŠI KAR NEKAJ, ČE NE VEŠ JAOOOOOO

#63 girly

girly
  • Lunatik
  • Št. objav: 2 891

Objavljeno: 8. december 2006, 12:57

Kaj se pa ti naenkrat tako ogroženega počutiš???

Da SVOJE recepte copy pastaš se mi zdi malo dvomljivo - na enem forumu (oz. tam, kjer so originalno objavljeni "tvoji" recepti) si povsem pismen, poznaš slovnična pravila, na drugem pa niti koherentnega stavka ne spraviš skupaj.

Zraven tega, kolikor je meni znano, poklicni kuharji dobre recepte ljubosumno čuvajo zase in glede na to, da je Kaval odlična gostilna, dvomim, da bi tam zaposleni svoje recepte tako velikodušno postali po netu. Aja. Pa jedi, za katere recepte ti tukaj postaš, v Kavalu ni na meniju. Tako da ni ravno posrečeno, da jih označiš za "naše" in pri tem misliš Kaval.

Pa še ena malo čudna stvar - ko te nekdo vpraša za recept, vedno rabiš par dni, da ga najdeš. Če jaz vprašam mojo babico, ki blazno dobro kuha, za kakšen recept, mi zna takoj odgovorit.

Glede osebne note, pa vidim, da se ti še sanja ne, kaj naj bi to pomenilo.

No, zdaj pa čakam tvoj reply, kjer boš v enem stavku 16-krat napisal Girly in jaooo, vmes pa praktično nič, kar bi imelo smisel.

Tudi čez tisoč let, tu bom stal,
sonce bo moje srce,
ena od tisoč zvezd mi bo prav ,
nosil bom njeno ime ...


#64 crocuta

crocuta
  • Zavrnjeni
  • PipPipPipPipPip
  • Št. objav: 243

Objavljeno: 10. december 2006, 21:59

Kaj se pa ti naenkrat tako ogroženega počutiš???

Da SVOJE recepte copy pastaš se mi zdi malo dvomljivo - na enem forumu (oz. tam, kjer so originalno objavljeni "tvoji" recepti) si povsem pismen, poznaš slovnična pravila, na drugem pa niti koherentnega stavka ne spraviš skupaj.

Zraven tega, kolikor je meni znano, poklicni kuharji dobre recepte ljubosumno čuvajo zase in glede na to, da je Kaval odlična gostilna, dvomim, da bi tam zaposleni svoje recepte tako velikodušno postali po netu. Aja. Pa jedi, za katere recepte ti tukaj postaš, v Kavalu ni na meniju. Tako da ni ravno posrečeno, da jih označiš za "naše" in pri tem misliš Kaval.

Pa še ena malo čudna stvar - ko te nekdo vpraša za recept, vedno rabiš par dni, da ga najdeš. Če jaz vprašam mojo babico, ki blazno dobro kuha, za kakšen recept, mi zna takoj odgovorit.

Glede osebne note, pa vidim, da se ti še sanja ne, kaj naj bi to pomenilo.

No, zdaj pa čakam tvoj reply, kjer boš v enem stavku 16-krat napisal Girly in jaooo, vmes pa praktično nič, kar bi imelo smisel.



girly ti ves kaj pišeš kdo je rekel da izdajam najboljše recepte čist preprosti so in nič posebnega. Logično da ti ne bom povedal recepte ki jih mamo v Kavalu saj nisem nor nc kar bi imelo smisla zate k nekatere stvari ne kapiraš al pa ne vem če jih sploh dojameš ej pa ti znaš brati kaj sem napisal nazaj očitno slabo dojemaš stavri zato sorry
ne poglablaj se v stvari v katerih nimaš pojma.Mal preštuderi pol pa piši neumnosti.Girly tvoja pripomba na cakanje receptov jest delam nimam tok časa k ti da se tako na veliko posvečas temi k nimaš blage veze girly NEKATERI DELAMO.


lp crocuta
NE PIŠI KAR NEKAJ, ČE NE VEŠ JAOOOOOO

#65 pacl

pacl
  • Vajenček
  • PipPipPipPipPip
  • Št. objav: 148

Objavljeno: 10. december 2006, 22:55

pripomba na cakanje receptov jest delam nimam tok časa k ti da se tako na veliko posvečas temi k nimaš blage veze girly NEKATERI DELAMO.
lp crocuta


jaoooo crocuta, xrolleyesx
veš sestavni del hrane, ki jo pripravi dober kuhar je tudi ščepec ljubezni in njegovega veselja do dela.
Temu rečemo tudi osebna nota, ali pa, da že po okusu hrane vemo, kateri kuhar dela.

Zato tudi jaz ne verjamem, da delaš v omenjeni restavraciji, kjer še nisem naletel na toliko zagrenjenosti in neprijaznosti.

x:)x x:Dx x:)x

#66 Gost_sstane_*

Gost_sstane_*
  • Gost

Objavljeno: 10. december 2006, 23:51

da prst, hočete koleno :xx!:
xrolleyesx

Skromno rečeno x:Dx

#67 crocuta

crocuta
  • Zavrnjeni
  • PipPipPipPipPip
  • Št. objav: 243

Objavljeno: 11. december 2006, 08:28

jaoooo crocuta, xrolleyesx
veš sestavni del hrane, ki jo pripravi dober kuhar je tudi ščepec ljubezni in njegovega veselja do dela.
Temu rečemo tudi osebna nota, ali pa, da že po okusu hrane vemo, kateri kuhar dela.

Zato tudi jaz ne verjamem, da delaš v omenjeni restavraciji, kjer še nisem naletel na toliko zagrenjenosti in neprijaznosti.

x:)x x:Dx x:)x



pacl ne gre za neprijaznost ampak za to da nekdo modruje ali se dela pametnega v neki stvari k nima pojma.Kar se tiče ljubezni do hrane mas prav sam ne pa da nekdo omeni da so recepti bad k jih se probu ni ali pa nima pojma o kuhanju. jaooooo pacl ti bi bil kao edini in edinstverni kuhar k videm da se ful na kuhanje spoznas.Kaksno je pa tvoje mišlenje o meni in mojem kuhanju in receptih pa kje delam je pa to čisto tvoj problem.Problmatika je v tem da nekdo kritizera recepte ali osebo tako kot ti pa se skuhati ne zna ali pa ne praša kako se to naredi lahko je puvati in biti pameten probaj kaj težkega skuhati k nisi kuhar pa me zanima kakšna bo tvoja osebna nota ali tvoj pridih v kuhinji.Ti samo poskusiš pa veš keri kuhar dela jaoo pacl zalosten sem da teke bedarije pišeeš ampak to je tvoj problem. Vidim da je tvoj pridih ali osebna nota v kuhinji čisto zgresena.Vesel pa sem da si boljši kuhar od mene in te še kdaj prosil za pomoč pa da vidim kaki mojster si k videm da ste večinoma vsi fleksibilni in odlični kuharji a ko dobite malo težji recept pa ste izgubljeni.


lp crocuta
NE PIŠI KAR NEKAJ, ČE NE VEŠ JAOOOOOO

#68 lia

lia
  • D član
  • Št. objav: 8 590

Objavljeno: 11. december 2006, 08:41

:C: no zdaj bo pa še ta edini kuhar pobegnil...

****

no jst sem ti hvaležna za vsakršen namig in recepturo , ki si jo napisal....
preden te do konca preženejo, če boš pri volji , bi te prosila za recept za lazanje

hvala x:)x

***
pa tam pri cvetači, ali celo flikneš v krop ali jo razdeliš na cvetove x?x
....ŽIVLJENJE JE KOT OTROŠKA SRAJČKA, ZMERAJ PREKRATKO IN ZMERAJ USRANO....neznani avtor

#69 girly

girly
  • Lunatik
  • Št. objav: 2 891

Objavljeno: 11. december 2006, 15:31

girly ti ves kaj pišeš kdo je rekel da izdajam najboljše recepte čist preprosti so in nič posebnega. Logično da ti ne bom povedal recepte ki jih mamo v Kavalu saj nisem nor nc kar bi imelo smisla zate k nekatere stvari ne kapiraš al pa ne vem če jih sploh dojameš ej pa ti znaš brati kaj sem napisal nazaj očitno slabo dojemaš stavri zato sorry
ne poglablaj se v stvari v katerih nimaš pojma.Mal preštuderi pol pa piši neumnosti.Girly tvoja pripomba na cakanje receptov jest delam nimam tok časa k ti da se tako na veliko posvečas temi k nimaš blage veze girly NEKATERI DELAMO.
lp crocuta


Samo 3x v celem postu napisal Girly. Čestitke! xbendx

Kakorkoli, še zmeraj sem mnenja, da so "tvoji" recepti copy-paste neke kuharske knjige.

Nobeden te ni vprašal za step-by-step varianto, bože nedaj, da jo napišeš - s svojo sposobnostjo izražanja. Saj ne bi vedeli, kje se eno navodilo konča in naslednje začne.

Bobnarju in Lii, ki smatrata Crocutine kuharske recepte za kvalitetne, bom za novo leto poslala kuharsko knjigo ali pa par www-jev, kjer si bosta lahko recepture prebrala v identični obliki, kot so objavljene tukaj.

Kaj si pa o receptih misli Sstane, mi je pa jasno že iz preteklih postov ... x;)x

Tudi čez tisoč let, tu bom stal,
sonce bo moje srce,
ena od tisoč zvezd mi bo prav ,
nosil bom njeno ime ...


#70 pacl

pacl
  • Vajenček
  • PipPipPipPipPip
  • Št. objav: 148

Objavljeno: 11. december 2006, 21:24

pacl ne gre za neprijaznost ampak za to da nekdo modruje ali se dela pametnega v neki stvari k nima pojma.Kar se tiče ljubezni do hrane mas prav sam ne pa da nekdo omeni da so recepti bad k jih se probu ni ali pa nima pojma o kuhanju. jaooooo pacl ti bi bil kao edini in edinstverni kuhar k videm da se ful na kuhanje spoznas.Kaksno je pa tvoje mišlenje o meni in mojem kuhanju in receptih pa kje delam je pa to čisto tvoj problem.Problmatika je v tem da nekdo kritizera recepte ali osebo tako kot ti pa se skuhati ne zna ali pa ne praša kako se to naredi lahko je puvati in biti pameten probaj kaj težkega skuhati k nisi kuhar pa me zanima kakšna bo tvoja osebna nota ali tvoj pridih v kuhinji.Ti samo poskusiš pa veš keri kuhar dela jaoo pacl zalosten sem da teke bedarije pišeeš ampak to je tvoj problem. Vidim da je tvoj pridih ali osebna nota v kuhinji čisto zgresena.Vesel pa sem da si boljši kuhar od mene in te še kdaj prosil za pomoč pa da vidim kaki mojster si k videm da ste večinoma vsi fleksibilni in odlični kuharji a ko dobite malo težji recept pa ste izgubljeni.
lp crocuta


Ja, imaš pa res prav!
Življenje me je zaneslo v druge in ne kuharske vode, vseeno pa za domače rad kaj dobrega občasno pripravim in jih na tak način malo razvajam.
Seveda se zaradi tega nimam za genija z loncem v roki.
Spoštujem pa ljudi, ki imajo radi svoje delo in ga znajo približati tudi neposvečenim.

Veliko uspeha in uživaj v svojem delu še naprej! x:)x xDDx


lp pacl

#71 girly

girly
  • Lunatik
  • Št. objav: 2 891

Objavljeno: 11. december 2006, 21:28

Ja, imaš pa res prav!
Življenje me je zaneslo v druge in ne kuharske vode, vseeno pa za domače rad kaj dobrega občasno pripravim in jih na tak način malo razvajam.
Seveda se zaradi tega nimam za genija z loncem v roki.
Spoštujem pa ljudi, ki imajo radi svoje delo in ga znajo približati tudi neposvečenim.Veliko uspeha in uživaj v svojem delu še naprej! x:)x xDDx
lp pacl


:palec:

Tudi čez tisoč let, tu bom stal,
sonce bo moje srce,
ena od tisoč zvezd mi bo prav ,
nosil bom njeno ime ...


#72 girly

girly
  • Lunatik
  • Št. objav: 2 891

Objavljeno: 11. december 2006, 21:37

Tvojega življenjepisa. Se bom postavila v tvojo kožo za trenutek.

Tudi čez tisoč let, tu bom stal,
sonce bo moje srce,
ena od tisoč zvezd mi bo prav ,
nosil bom njeno ime ...


#73 crocuta

crocuta
  • Zavrnjeni
  • PipPipPipPipPip
  • Št. objav: 243

Objavljeno: 13. december 2006, 15:07

Tvojega življenjepisa. Se bom postavila v tvojo kožo za trenutek.



raje ne girly nima smila ker se boš počutila definitivno glupo se bolj kot si.


lp crocuta
NE PIŠI KAR NEKAJ, ČE NE VEŠ JAOOOOOO

#74 girly

girly
  • Lunatik
  • Št. objav: 2 891

Objavljeno: 13. december 2006, 17:44

raje ne girly nima smila ker se boš počutila definitivno glupo se bolj kot si.
lp crocuta


Hvala. x:Dx :palec: (V bistvu se itak ne zavedaš, kaj si pravkar izjavil.)

Tudi čez tisoč let, tu bom stal,
sonce bo moje srce,
ena od tisoč zvezd mi bo prav ,
nosil bom njeno ime ...


#75 5rca

5rca
  • Lunin Odvisnik
  • Št. objav: 2 532

Objavljeno: 13. december 2006, 20:35

Joj joj nehite se kregat x:Dx a sem vam sploh povedala da sem naredila gratinirano cvetačo takrat - malo po tem ko je bil recept objavljen pa me prov ne zanima drugega kot to da je blo mmm-mm-m dobro x!x in če kdo hoče mojo osebno noto / alora za zgled x^x lahko kar takoj povem, da zraven paše še kuhan por (skupaj s cvetačo ga skuhate in pogratinirate) in na koncu lepo cvetačino glavico ven poberete, not vsujete kuhane polžke ali kake druge testenine, lepo premešate in daste še za par minut v pečico :yumy: ko bog vam rečem :palec:

Zdej se grem pa javit v temo Kaj smo danes jedli x;)x... še vedno na ZDRAVI dieti x^x
5rca Objavljena slika
A charioteer fights alone; it moves from one place to the next, water to land and back again - conscious and unconscious, Earthly and spiritual. The Chariot indicates loyalty and faith and motivation; a conviction that will lead to victory no matter the odds!




Uporabniki, ki si ogledujejo to temo (0)

Člani: 0 - Gosti: 0 - Skriti člani: 0