Za nemoteno delovanje te spletne strani uporabljamo piškotke. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z našo politiko piškotkov. Nadaljuj
Lunin net

Hitri skok na vsebino


Fotka

Kaj je pomembneje?


  • Prijavi se, če želiš komentirati
- - - - -
42 komentarjev na to temo

#26 Mihela

Mihela
  • Lunin Odvisnik
  • Št. objav: 2 156

Objavljeno: 30. oktober 2012, 08:24

Kam pa treba to stopiti? Kam posebej? Na tečaj, v šolo? Torej nekateri so stopili na duhovno pot, vsi drugi torej niso; so neduhovni?
(meni se sliši kot poceni zlajnano vabilo manipulatorja iz "duhovne šole" na tečaj, kjer se človek seveda nauči biti duhoven pri nadvse duhovnih osebkih)

aja? spolnost ali spolna energija? razlika je namreč velika!

na začetku česa? pubertete? odstopanj med ljudmi torej ni?
sicer pa se strinjam ja


Stopit na duhovno pot po moje pomeni, ko začenš zavestno opazovati svoje misli, besede in dejanja. Ni potrebna šola, je pa fino, če imaš koga ki te nauči meditirati, jaz sem pač mela to srečo, vem pa da so tudi samouki, odvisno kaj prineseš s seboj ( karmična podlaga). Pri meni je bila točka brez povratka, ko mi je postalo jasno, da nič drugega ni vredno, da vse drugo ne glede kolk je prijetno in zanimivo ni v primerjavi z delom na sebi ni niti primerljivo v svoji vrednosti.Ne vem pa kako je to z drugimi ljudmi.

Ja vendar če nimaš odnosa do spolnosti nimaš odnosa do spolne energije. Ne vem jaz prihajam iz krščanske družine in morem priznati, da sem rabla veliko let da sem ustvarla zdrav odnos do spolnosti. Enih deset let nazaj ali mogoče več se mi je šele posvetlo, da Jezus ni imel nič proti telesnemu, da nas je htel sam zbuditi v to, da telesno ni edino in najpomembnejše, da je tisto, kar ostaja, kot telesno umre, pomembneje.

Zdi se mi, da je dobro razvit nek odnos do spolnosti, neko sprejemanje, preden potem postopoma ji pade vrednost... oziroma izgubi slast, ker ko jo vidiš kot to kar je, nima več toliko moči nad tabo. Ma tuki sem jaz še več kot začetnik, nekdo, ki je šele v prvem razredu, se še učim pisati. Veliko lažje se soočam z destruktivnimi čustvi, ker je moja temeljna naravnanost do njih, da so škodljiva. Na spolnosti pa trenutno res ne vidim nič škodljivega. Sploh v partnerstvu se mi zdi lahko pomembna vezivna energija in pa nek način si priti blizu.

V meditaciji pa delaš s spolno energijo ne s spolnostjo samo, čeprav včasih telo vseeno reagira sorodno kot pri spolnosti, to je zelo težko kontrolirati, telo deluje po svoje. Sej pravim sem šele v prvem razredu, tko da verejtno je to povezano s tem.

Ko govorim o začetku govorim o točki, ko se odločiš spolno energijo spreminjati v rečmo ljubezen, jo dvigati do srca, jo imet kot podlago meditacije, zavedanja... ni fino, da jo zatiraš, sem pa tja bo še vedno se hotela sprostiti na klasičen način, če nisi nuna al menih, potem to niti ne bo problem... ni treba da iz tega nardimo problem.
Najpomembneje je da jo vidiš kot to kar je, da ji ne dodajaš vrednosti, ne v negativnosti (hudičeva posla :vragec: ) ne v pozitivnem ( edino za kar je vredno živeti x:px ).
Vendar sej pravim, govorim kot začetnik na samem začetku in ne kot mojster, nekdo, ki to obvlada.

astrologija ni za to na svetu, da bi strašila...niti ne za to, da bi določala...sam za to je, da nam da vpogled, kako stvari so...

dnevni horoskop

začetek študijskega leta na AI

17. in 18. 9., karmična sinastrija in prognostika v Postojni

 

 


#27 Mihela

Mihela
  • Lunin Odvisnik
  • Št. objav: 2 156

Objavljeno: 30. oktober 2012, 08:38

Že v prejšnjem Tisočletju sem se Precej Spraševal okrog vseh Teh Reči .

In v Tem Tisočletju mi je spregovoril sam Stvarnik tudi o teh Zadevah.

No, da ti povem ; V Začetku je bilo mišljeno, da nebi nič sexali, oziroma manj, temveč bi otroke pridobivali z pomočjo t.i. "Duhovne Oploditve" , kar se še dandanes dogaja pri ljudeh skritih od tega pokvarjenega sveta .

No, kot pa že veste, se to žal Ni Zgodilo, kajti prva dva sta šla potem sexat , ko je Evico zasrbelo med nogami , ker je še Adama potegnila nase .

Sicer so ga potlej še enkrat zabluzili, še huje, ... ampak to je že druga zgodba .

Dva spola Duše pa je dal zato, ker Šele z žensko Dušo združena Moška duša postane Popolna . Prej pa žal ne . No, razlogi za to so , da je Ženska duša narejena posebej po Moški Energiji Moške Duše, ... ampak to je že prekomplicirano za sedaj razlagat.

Torej bi lepo Obstajali tudi Brez Spolnosti, kajti Stvarnik je To Predvidel in nam to tudi Omogočil .

Pa še Več : Bili bi Brez telesnih bolezni, precej Poduhovljeni, pametnejši, lepši, večji, razvitejši, pogumnejši, pravičnejši, pridni, ... in še in še bi lahko našteval Vse prednosti ki jih takšna Vrsta Oploditve nudi .

V Glavnem, takooo smo se pokvarili , da več ne ločimo spolnosti od Ljubezni , in še marsikaj drugega tud' ne ...

Lp + #


Ne vem kolk se splača prepričanega prepričevati x:o)x

ja tudi v budizmu obstajajo ravni bitja, kjer spolna združitev ni nujna za kreacijo bitij, bitja so skreirana na različne nefizične načine.

Jaz nisem človek vere, tako da sem odprta do teh možnosti, hkrati pa se zavedam, da mi niso dane z izkustvom, zato si z njimi ne obremenjujem možganov.

Mi je vseeno a to obstaja ali ne. Meni ni dano to spoznati.

Realnost življenja na Zemlji pa je, da se skozi spolno združitev ustvarja otroke... da je to ustvarjalna sila...

v sebi sama zase spolna združitev nima nekih hudo slabih ali dobrih poant... vse je odvisno od pogleda in razumevanja... je sam to kar je... če ji ne dodajaš vrednosti, če jo ne popačiš in izničiš, potem je to bistveno.

da pa bi jabolko spoznanja in Evino radovdnost povezala s spolnostjo, mi je pa noro... gre za čist druge stvari... ki so povezane z zavestjo in ne spolnostjo, Eva in Adam sta pred jabolkom spoznanja lažje seksala brez enega pomisleka, da bi blo to slabo, da bi bla njuna telesa kej slabga, saj sta bla eno z naravo, misliš da lev razmišlja, da je na spolni združitvi kej slabga, nardi kar mu vse v njem veleva, da je treba nardit.

sprejeti živalski del lastne narave in iz njega nrditi največ kot lahko, je po moje veliko bolj koristno, kot to v štartu zanikati, dati hudiču v roke in imenovati za slabo, veš koliko psihičnih težav zaradi te potlačitve... sej druga stran, v katero naša družba gre, je ravno tko bolna... ma je logična posledica... vedno gre nihalnica iz ene skrajnosti v drugo in rabi čas, da se uravnoteži.

astrologija ni za to na svetu, da bi strašila...niti ne za to, da bi določala...sam za to je, da nam da vpogled, kako stvari so...

dnevni horoskop

začetek študijskega leta na AI

17. in 18. 9., karmična sinastrija in prognostika v Postojni

 

 


#28 Mihela

Mihela
  • Lunin Odvisnik
  • Št. objav: 2 156

Objavljeno: 31. oktober 2012, 11:56

na veliko premišljala

hvala Sin za spodbudo

cilj je sam eden, pot je samo ena, trenutek za trenutek odstranjevat iluzije in priti bližje bistvenemu...

vse ostalo je drugostno

tudi spolnost in spolna energija

lahko je nekaj kar uporabimo za tisto prvo

kot vse drugo, kar pride v naše življenje

tko da duhovnost, tako kot jo jaz razumem, je zame vsekakor zmagovalka :)

vedno pridem na to...pa ne glede kam me zanese, kam me odpihne veter misli, ali odnesejo valovi čustev, reke strasti... vedno znova mi postane jasno, da je to edino, kar je vredno....


si pa duhovnost in spolnost nista v nasprotju, lahko delujeta skupaj... vse odvisno od namena... en ljubeč spolni odnos lahko nekoga odpre mnogo bolj kot kaka meditacija... ni na energiji ali dejavnosti njena koristnost ali škodljivost, ampak na namenu, tko da jaz ne bi sodla, življenje je kompleksno... ampak ja duhovnost je očitna zmagovalka , s spolnostjo sploh nista v istem rangu x:Ix

astrologija ni za to na svetu, da bi strašila...niti ne za to, da bi določala...sam za to je, da nam da vpogled, kako stvari so...

dnevni horoskop

začetek študijskega leta na AI

17. in 18. 9., karmična sinastrija in prognostika v Postojni

 

 


#29 viyola

viyola
  • Lunin Odvisnik
  • Št. objav: 1 941

Objavljeno: 31. oktober 2012, 16:08

Sem zadnjič brala zelo zanimiv intervju z patrom, mah, se ne spomnim imena..star je čez devetdeset let,
zna 14 jezikov, med drugim tudi staro perzijšćino. V glavnem , naslov članka je bil SPOLNOST IN LEPOTA NISTA GREH..
Zanimiv intervju. Tudi sporno jabolko rajskega vrta je po dolgoletnem študiju razložil čisto razumljivo. Ma, kter bog bi pa zarad enega jabolka
poslal svoja otroka iz raja. Sad z drevesa, ki sta ga jedla, je bil po mnenju tega patra njun sin, ki se je rodil prizadet. Bi rekla, da bi bla to bolj razumna
razlaga kot pa en jonagold z drevesa.
Ah..tud dober sex je duhovnost. Koneckocev je vse duhovno, vse ima svoj vzrok in posledico.

And in the end , it is not the years in your life that count. It is the life in your years. 


#30 sin

sin
  • Lunatik
  • Št. objav: 2 584

Objavljeno: 31. oktober 2012, 16:34

x:Dx :palec:

kot pa en jonagold z drevesa.
vse ima svoj vzrok in posledico.


ego-eco.jpg
Ne meči svinjam biserov!


#31 Mihela

Mihela
  • Lunin Odvisnik
  • Št. objav: 2 156

Objavljeno: 31. oktober 2012, 17:06

mogoče bi morali bolj razmišljati v smislu, kdaj pa spolnost lahko odpelje človeka stran iz neke duhovne poti na kateri bi rad napredoval k nekemu cilju?

mislim da je navezanost veliko bolj problematična od same spolnosti

navezanost tako na osebo,v odnosu s katero pride do teh užitkov, objekt želje jaz temu rečem, osebo, ki mora biti moja, saj je odgovorna za mojo srečo...

in navezanost na užitek sam...

in še ogromno drugih iluzij, s katerimi človek povezuje spolnost

to kar nalimamo nanjo je težava in ne to kar spolnost sama zase je...

astrologija ni za to na svetu, da bi strašila...niti ne za to, da bi določala...sam za to je, da nam da vpogled, kako stvari so...

dnevni horoskop

začetek študijskega leta na AI

17. in 18. 9., karmična sinastrija in prognostika v Postojni

 

 


#32 sin

sin
  • Lunatik
  • Št. objav: 2 584

Objavljeno: 31. oktober 2012, 19:46

ja. po moje je glavni problem preprosto pomanjkanje zavedanja!
lahko ga odpelje stran ali pa ga v izmenjavi spravi nazaj v njemu "bolj pravo" tirnico.

problematično je lahko oboje, odvisno kaj pri komu bolj in kdaj.

ja, lahko je tudi obratno ali oboje, kakor kdaj ali kakor pri komu. recimo, ima oseba spolne odnose z ljudmi brez da bi upošteval/a čustva oseb s katerimi ima odnos, se zavedno ali ne igra s čustvi ljudi zaradi lastnega užitka. torej nekaj počne ker mu to paše, brez pozornosti na posledice. odvisno kako nekaj s sabo ali s kom počnemo in morda iz konkretno tega vidika ni kaj dosti drugače na mentalnem nivoju ali katerih drugih.

da.

mogoče bi morali bolj razmišljati v smislu, kdaj pa spolnost lahko odpelje človeka stran iz neke duhovne poti na kateri bi rad napredoval k nekemu cilju?

mislim da je navezanost veliko bolj problematična od same spolnosti

navezanost tako na osebo,v odnosu s katero pride do teh užitkov, objekt želje jaz temu rečem, osebo, ki mora biti moja, saj je odgovorna za mojo srečo...

in navezanost na užitek sam...
in še ogromno drugih iluzij, s katerimi človek povezuje spolnost
to kar nalimamo nanjo je težava in ne to kar spolnost sama zase je...


ego-eco.jpg
Ne meči svinjam biserov!


#33 mayita

mayita
  • Lunatik
  • Št. objav: 3 335

Objavljeno: 31. oktober 2012, 20:38

Stopit na duhovno pot po moje pomeni, ko začenš zavestno opazovati svoje misli, besede in dejanja. Ni potrebna šola, je pa fino, če imaš koga ki te nauči meditirati, jaz sem pač mela to srečo, vem pa da so tudi samouki, odvisno kaj prineseš s seboj ( karmična podlaga). Pri meni je bila točka brez povratka, ko mi je postalo jasno, da nič drugega ni vredno, da vse drugo ne glede kolk je prijetno in zanimivo ni v primerjavi z delom na sebi ni niti primerljivo v svoji vrednosti.Ne vem pa kako je to z drugimi ljudmi.

Ja vendar če nimaš odnosa do spolnosti nimaš odnosa do spolne energije. Ne vem jaz prihajam iz krščanske družine in morem priznati, da sem rabla veliko let da sem ustvarla zdrav odnos do spolnosti. Enih deset let nazaj ali mogoče več se mi je šele posvetlo, da Jezus ni imel nič proti telesnemu, da nas je htel sam zbuditi v to, da telesno ni edino in najpomembnejše, da je tisto, kar ostaja, kot telesno umre, pomembneje.

Zdi se mi, da je dobro razvit nek odnos do spolnosti, neko sprejemanje, preden potem postopoma ji pade vrednost... oziroma izgubi slast, ker ko jo vidiš kot to kar je, nima več toliko moči nad tabo. Ma tuki sem jaz še več kot začetnik, nekdo, ki je šele v prvem razredu, se še učim pisati. Veliko lažje se soočam z destruktivnimi čustvi, ker je moja temeljna naravnanost do njih, da so škodljiva. Na spolnosti pa trenutno res ne vidim nič škodljivega. Sploh v partnerstvu se mi zdi lahko pomembna vezivna energija in pa nek način si priti blizu.

V meditaciji pa delaš s spolno energijo ne s spolnostjo samo, čeprav včasih telo vseeno reagira sorodno kot pri spolnosti, to je zelo težko kontrolirati, telo deluje po svoje. Sej pravim sem šele v prvem razredu, tko da verejtno je to povezano s tem.

Ko govorim o začetku govorim o točki, ko se odločiš spolno energijo spreminjati v rečmo ljubezen, jo dvigati do srca, jo imet kot podlago meditacije, zavedanja... ni fino, da jo zatiraš, sem pa tja bo še vedno se hotela sprostiti na klasičen način, če nisi nuna al menih, potem to niti ne bo problem... ni treba da iz tega nardimo problem.
Najpomembneje je da jo vidiš kot to kar je, da ji ne dodajaš vrednosti, ne v negativnosti (hudičeva posla :vragec: ) ne v pozitivnem ( edino za kar je vredno živeti x:px ).
Vendar sej pravim, govorim kot začetnik na samem začetku in ne kot mojster, nekdo, ki to obvlada.



mihaela jaz pa mislim da je prvo ljubezen pol pa spolnost
,jaz pa mislim da bi morali ljudje imeti spolen odnos samo z osebo ki jo res poznajo in ljubijo.

#34 mayita

mayita
  • Lunatik
  • Št. objav: 3 335

Objavljeno: 31. oktober 2012, 20:43

Sem zadnjič brala zelo zanimiv intervju z patrom, mah, se ne spomnim imena..star je čez devetdeset let,
zna 14 jezikov, med drugim tudi staro perzijšćino. V glavnem , naslov članka je bil SPOLNOST IN LEPOTA NISTA GREH..
Zanimiv intervju. Tudi sporno jabolko rajskega vrta je po dolgoletnem študiju razložil čisto razumljivo. Ma, kter bog bi pa zarad enega jabolka
poslal svoja otroka iz raja. Sad z drevesa, ki sta ga jedla, je bil po mnenju tega patra njun sin, ki se je rodil prizadet. Bi rekla, da bi bla to bolj razumna
razlaga kot pa en jonagold z drevesa.
Ah..tud dober sex je duhovnost. Koneckocev je vse duhovno, vse ima svoj vzrok in posledico.



to verzijo pa prvič slišim,men pa čisto nič ni jasno.

#35 viyola

viyola
  • Lunin Odvisnik
  • Št. objav: 1 941

Objavljeno: 31. oktober 2012, 20:48

to verzijo pa prvič slišim,men pa čisto nič ni jasno.



Men pa veliko bolj jasno kot vse druge verzije..
Adama in Eve ni pognal z raja zaradi sexa..kaj potem, če sta se dala dol, če bi bilo to nekaj grešnega , nebi bila ustvarjena kot mošli in ženska..

Zaradi jabolka pa tud ne, saj zato so, da se jejo

Rek..jabolko ne pade daleč od drevesa.. drevo življenja, družinsko drevo..ja, bi rekla, da ima pater prav

And in the end , it is not the years in your life that count. It is the life in your years. 


#36 mayita

mayita
  • Lunatik
  • Št. objav: 3 335

Objavljeno: 31. oktober 2012, 20:58

ja sej itak se strinjam da ih ni odgnal iz raja zaradi seksa ampak kje je pater dobil informacijo da sta imela defektnega sina a tistega k je ubil polbrata ali kaj.
kokr jaz vem je eva otrgala jabolko iz drevesa znanja, in ko je pojedla je bila pametna kot bog in se je zato začela sramovati svoje golote.in ker sta bila adam in eva enako pametna kot bog jih je zgnal iz raja sam pol ga itak nista rabila več

#37 viyola

viyola
  • Lunin Odvisnik
  • Št. objav: 1 941

Objavljeno: 31. oktober 2012, 21:04

Menda je bil v Vatikanu, dolga leta študiral vse te spise..prišel do enih zelo zanimivih zaključkov..
tudi do tega, da je molitev Oče naš napačno interpretirana..

And in the end , it is not the years in your life that count. It is the life in your years. 


#38 Mihela

Mihela
  • Lunin Odvisnik
  • Št. objav: 2 156

Objavljeno: 31. oktober 2012, 21:11

mihaela jaz pa mislim da je prvo ljubezen pol pa spolnost
,jaz pa mislim da bi morali ljudje imeti spolen odnos samo z osebo ki jo res poznajo in ljubijo.


rad imaš lahko vsako bitje, ji daješ pozornost in tako dalje

na nekatere pa se navezeš na tak način, da je poleg ljubezeni še nek dodatek , t spolna privlačnost, zaljubljenost ali še kaj druzga

se strinjam, ni lepše kot bližina s tistim, ki ti se zna odprt in ti njemu, in je res ena predanost, ena bližina

ta romantična zaljubljenost se hitro iz ljubezeni spremeni v sovraštvo, sploh če je navezanost, če pričakuješ, da ti mora nekdo drugi prinesti srečo.

temeljno človeško sočutje pa ostaja isto, ves čas

Kar se raja in jabolka tiče :)

luškani za brat

moje razumevanje, podkrepljeno z mal pomoči tabrihtnih profesorjev

gre sam za trenutek ozaveščanja ločenosti...

spoznanje sebe kot ločenega, tisti trenutek, ki loči človeka od ostale narave v katero je vpet, od cele slike (zgodbe), ki se mu skozi čute daje , ( psihoanalitiki iščejo pri otrocih, dojenčkih to fazo ( nekateri pravijo da je okoli devetga meseca),ko se prepozna in istoveti skozi svoje telo, skozi svojo podobo, predtem pa je istoveten z vsem kar se mu daje)

astrologija ni za to na svetu, da bi strašila...niti ne za to, da bi določala...sam za to je, da nam da vpogled, kako stvari so...

dnevni horoskop

začetek študijskega leta na AI

17. in 18. 9., karmična sinastrija in prognostika v Postojni

 

 


#39 Bojante

Bojante
  • Lunatik
  • Št. objav: 3 257

Objavljeno: 31. oktober 2012, 21:31

Ne vem kolk se splača prepričanega prepričevati x:o)x

ja tudi v budizmu obstajajo ravni bitja, kjer spolna združitev ni nujna za kreacijo bitij, bitja so skreirana na različne nefizične načine.

Jaz nisem človek vere, tako da sem odprta do teh možnosti, hkrati pa se zavedam, da mi niso dane z izkustvom, zato si z njimi ne obremenjujem možganov.

Mi je vseeno a to obstaja ali ne. Meni ni dano to spoznati.

Realnost življenja na Zemlji pa je, da se skozi spolno združitev ustvarja otroke... da je to ustvarjalna sila...

v sebi sama zase spolna združitev nima nekih hudo slabih ali dobrih poant... vse je odvisno od pogleda in razumevanja... je sam to kar je... če ji ne dodajaš vrednosti, če jo ne popačiš in izničiš, potem je to bistveno.

da pa bi jabolko spoznanja in Evino radovdnost povezala s spolnostjo, mi je pa noro... gre za čist druge stvari... ki so povezane z zavestjo in ne spolnostjo, Eva in Adam sta pred jabolkom spoznanja lažje seksala brez enega pomisleka, da bi blo to slabo, da bi bla njuna telesa kej slabga, saj sta bla eno z naravo, misliš da lev razmišlja, da je na spolni združitvi kej slabga, nardi kar mu vse v njem veleva, da je treba nardit.

sprejeti živalski del lastne narave in iz njega nrditi največ kot lahko, je po moje veliko bolj koristno, kot to v štartu zanikati, dati hudiču v roke in imenovati za slabo, veš koliko psihičnih težav zaradi te potlačitve... sej druga stran, v katero naša družba gre, je ravno tko bolna... ma je logična posledica... vedno gre nihalnica iz ene skrajnosti v drugo in rabi čas, da se uravnoteži.


Jojjojojoj, Mihela, ... jaooo, kere zablode še skrivaš v svoji dušici .

Še Dobro , da si se razkrila .xDDx

Ma, nevem če ti bom zdaj uspel dosledno na vse odgovoriti, ampak, Bistvene pa bom obrazložil :

Sprejemati živalski del Duševne narave pomeni sprejemati smrt v svoje Življenje , kar pa pomeni končen rezultat : Duhovno smrt svoje Duše .

Je pa čist možno, da ti je tudi dano Spoznati to Duhovno Oploditev, ... ampak kot se meni zdi, jo žal pač ne sprejemaš .:o|o:

Je pa Realnost Življenja na Zemlji tudi , da se z Duhovno Oploditvijo ustvarja otroke, Kajti Oplodi jih Ustvarjalna Sila Stvarnika. Objavljena slika

Spolna združitev pa sama zase res Ni tolk problematična, kot praviš, ... le, da smo jo ljudje začeli zlorabljati S a m o za spolne užitke orgazma.:sori:

Seveda pa je Drevo Spoznanja povezano z Človeško Zavestjo , in sicer tako, da sta Prva Dva zlorabila svojo svobodno voljo , ker sta svojo Božansko Naravo zavrgla, in se podredila živalski naravi , ter pozabila na Stvarnika-Boga .

Posledica je bil Tista "Daljša Pot" Spoznanja, katero še dandanes grenko izkušamo .

Da, vse To je bilo zaradi neposlušnosti Bogu-Stvarniku ki nam želi Le Dobro .

Lev pa nič ne razmišlja Zato, ker ima Stvarnikovo Voljo že programirano .

Grem na drug post .

Over + out .

#40 Mihela

Mihela
  • Lunin Odvisnik
  • Št. objav: 2 156

Objavljeno: 31. oktober 2012, 21:39

Spolna združitev pa sama zase res Ni tolk problematična, kot praviš, ... le, da smo jo ljudje začeli zlorabljati S a m o za spolne užitke orgazma.:sori:



Lev pa nič ne razmišlja Zato, ker ima Stvarnikovo Voljo že programirano .



Simpatičen kot vedno... ne vem pa kolk sem razumela vse skupi, mi je pa zanimiv način razmišljanja, z zgornjo trditvijo se strinjam v celoti... spodnja trditev mi je pa noro zanimiva, ne bom pa rekla,d a razumem...

tko da dobrodošel z razlagami... nič pa ne obljubim, da bom tudi razumela x:o)x

prosim razumi da mi je tvoj način razumevanja kot znanstvena fantastika, tudi kritizirat ga ne morem, ker ga na razumem :sori:

Tko da lepo bodi.

astrologija ni za to na svetu, da bi strašila...niti ne za to, da bi določala...sam za to je, da nam da vpogled, kako stvari so...

dnevni horoskop

začetek študijskega leta na AI

17. in 18. 9., karmična sinastrija in prognostika v Postojni

 

 


#41 Bojante

Bojante
  • Lunatik
  • Št. objav: 3 257

Objavljeno: 31. oktober 2012, 21:43

Sem zadnjič brala zelo zanimiv intervju z patrom, mah, se ne spomnim imena..star je čez devetdeset let,
zna 14 jezikov, med drugim tudi staro perzijšćino. V glavnem , naslov članka je bil SPOLNOST IN LEPOTA NISTA GREH..
Zanimiv intervju. Tudi sporno jabolko rajskega vrta je po dolgoletnem študiju razložil čisto razumljivo. Ma, kter bog bi pa zarad enega jabolka
poslal svoja otroka iz raja. Sad z drevesa, ki sta ga jedla, je bil po mnenju tega patra njun sin, ki se je rodil prizadet. Bi rekla, da bi bla to bolj razumna
razlaga kot pa en jonagold z drevesa.
Ah..tud dober sex je duhovnost. Koneckocev je vse duhovno, vse ima svoj vzrok in posledico.



Žal je tudi tale ubogi župnik zablodil v svojmu lajfu .

Tudi sporno jabolko v rajskem vrtu je po dolgoletnem študiju razložil delno - N a p a č n o .

"prepovedani sad" je bil prej omenjeni sex , produkt tega uživanja pa sad njenega telesa : Kajn.

In, ja, res je bil prizadet, tko kot tale pater, kot jaz , kot ti, kot vsi , ... le, da je bil morda / verjetno še malo bolj .

L o g i č n o , da Bog nebo pošiljal svojih otrok v nemilost, samo zaradi jedenja jabolka .

Tako ramišljajo jehovci, in tako slepci slepe vodijo , da na koncu v jamo Teme padejo .

Glej, : Ključ Za Pravilno Razumevanje Vsega Svetega Pisma Leži v Tem, da je precej od tega , napisano V Simboliki , torej v Sombolih In Prispodobah .

To pa pomeni, da je bil "prepovedan sad" le Tisti "sadež" ki ga nosimo med nogami .

In Ta je bil "Prepovedan" LE Za Določen čas Obdobja preizkušnje Njunih Duš .

No, kot vemo, ga žal Nista zdržala, sta popustila, pozabila na Boga-Stvarnika, in se vdala meseni nasladi orgazma .

Toel bi si mogu tale "pater" prebrat , ... ampak zdaj je verjetno že prepozno, kajti "staro drevo se neda več upogibati" ,...

No, v Onstranstvu mu Bo Že Bolj Jasno o tehle njegovih zmotah mimo katerih žal nemorem .

Lp + #

Simpatičen kot vedno... ne vem pa kolk sem razumela vse skupi, mi je pa zanimiv način razmišljanja, z zgornjo trditvijo se strinjam v celoti... spodnja trditev mi je pa noro zanimiva, ne bom pa rekla,d a razumem...

tko da dobrodošel z razlagami... nič pa ne obljubim, da bom tudi razumela x:o)x

prosim razumi da mi je tvoj način razumevanja kot znanstvena fantastika, tudi kritizirat ga ne morem, ker ga na razumem :sori:

Tko da lepo bodi.



heh, ni problema, xsrcx ... in, verjetno pišem v kakem tujem jeziku , zato pa je nerazumljivo x;)x x:o)x x;)x

Lp + #

#42 Mihela

Mihela
  • Lunin Odvisnik
  • Št. objav: 2 156

Objavljeno: 31. oktober 2012, 21:55

Seveda pa je Drevo Spoznanja povezano z Človeško Zavestjo , in sicer tako, da sta Prva Dva zlorabila svojo svobodno voljo , ker sta svojo Božansko Naravo zavrgla, in se podredila živalski naravi , ter pozabila na Stvarnika-Boga .





še to ne razumem, oziroma lih tulku razumem, da lahko vsaj vprašam kej.

Glej a ni to osnova in prednost človeške narave, ta svoboda, ne delovati bo božjem načrtu... a ni to delo učenja... da se sam odločaš za določeno pot... da so ti roke vedno proste :)

astrologija ni za to na svetu, da bi strašila...niti ne za to, da bi določala...sam za to je, da nam da vpogled, kako stvari so...

dnevni horoskop

začetek študijskega leta na AI

17. in 18. 9., karmična sinastrija in prognostika v Postojni

 

 


#43 Bojante

Bojante
  • Lunatik
  • Št. objav: 3 257

Objavljeno: 31. oktober 2012, 22:02

še to ne razumem, oziroma lih tulku razumem, da lahko vsaj vprašam kej.

Glej a ni to osnova in prednost človeške narave, ta svoboda, ne delovati bo božjem načrtu... a ni to delo učenja... da se sam odločaš za določeno pot... da so ti roke vedno proste :)


Pridna bejba, da vsaj priznaš xsrcx


Hja, Glej , Ravno To Je Pomanjkljivost človeške narave, ta "lahkomiselnost" ne delovati po Božjem Načrtu , torej proti Bogu , Ki je Večno-Nepremagljiv .

Da, to je "delo učenja", kot sem tudi omenil v prejšnjih dveh postih, le, da je to Daaaaaaaljša Učna pot .

Koliko časa pa bi potrebovali naučiti se od mladosti vsega po sistemu učenja na primerih ???

Glej, a ni veliko Boljše lepo poslušati učitelja, in tako v nekaj letih zmoreš pridobiti Znanje ki ga potrebuješ za Življenje , kot pa se vedno znova sproti učiti na/iz primerov ???

No, na koncu vsakega Učenja pa Itak pride "Praktični Pouk" ki je Življenje , zaresno Življenje .

Lp+ #




Uporabniki, ki si ogledujejo to temo (0)

Člani: 0 - Gosti: 0 - Skriti člani: 0