Za nemoteno delovanje te spletne strani uporabljamo piškotke. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z našo politiko piškotkov. Nadaljuj
Lunin net

Hitri skok na vsebino


Fotka

Eno vprašanje


  • Prijavi se, če želiš komentirati
- - - - -
1 komentarjev na to temo

#1 Neanebia

Neanebia
  • NeČistZačetnik
  • PipPip
  • Št. objav: 24

Objavljeno: 23. januar 2007, 12:48

Lep pozdrav vsem skupaj. Vidim, da ste se na temo kabale kar lepo razpisali, vsled česar sklepam oz. bolje rečeno upam, da bi mi kdo od vsa morda lahko spisal numerično vrednost grških črk (seveda po sistemu grške kabale in ne kakšnih približkov, s katerimi se tako radi zabavajo dandanašnji šarlatani). Za morebitne informacije se vam že v naprej zahvaljujem.

#2 Kabalist

Kabalist
  • Lunin Odvisnik
  • Št. objav: 2 279

Objavljeno: 25. januar 2007, 13:47

Ni grške kabale, temveč je grška numerologija. Dal ti bom pravilo:
Prvih deset črk obsega vrednosti 1 - 10, naslednjih 10 od 20 - 100, ostale pa od 200 dalje. A pri uporabi bodi previdna - uporabne so samo grške (pravzaprav starogrške) besede. Pazi na pravilno transkripcijo. Ne se iti prevajanja naših besed v grški alfabet.
Grščina nima nič skupnega s Kabalo. V Telemitski magiji sicer govorijo o grški kabali (in ne samo grški), vendar gre, kot sem omenil, za numerologijo, pravzaprav gemantrijo. Grška numerologija pozna samo gemantrijo in morebiti notorikon, dočim so zahtevješe permutacijske metode smiselne samo v Kabali, vendar to početje zahteva precej znanja Hebrejščine in Aramejščine.
BODI POZOREN IN PREPOZNAJ. kO PREPOZNAŠ, OČISTI SVOJE OKNO IN DOVOLI BOŽJI VOLJI, DA SIJE SKOZI TVOJO VOLJO.




Uporabniki, ki si ogledujejo to temo (0)

Člani: 0 - Gosti: 0 - Skriti člani: 0