omake iz morskih zadežev
#1
Objavljeno: 2. februar 2007, 16:18
Jaz bi pa imela kakšnen recept za omako z morskimi sadeži (školjke, hobotnica, rakci (može zmrznjenimi, lahko pa tudi svežimi)). Čimbolj pestro, lahko diši po "vzhodu", ("jugu", "severu" in "zahodu").
Morski pozdrav!
#2
Objavljeno: 4. februar 2007, 11:38
Tole sem ti kar skopirala iz moje zbirke. Je eden najbolj preprostih receptov za pripravo školjk in tudi najboljši. Nikar ne poslušaj tistih, ki zraven štulijo čebulo, sir ipd, ker to s školjkami ne gre.
'br tek!
#3
Objavljeno: 4. februar 2007, 11:49
se je pa tudi že pripetilo, da sem kuhala po telefonskih navodilih s Paga
#4
Objavljeno: 4. februar 2007, 12:10
facav glavnem recept za zos, kaj jaz vem eno tenisačico pustimo da špila tenis vsak dan po dve uri in da si ne umije mednožja do konca turnirja nato postružemo iz področja genitalij izcedke, pa smo prišparali na morskih sadežih
Dušit ni treba ničesar ker se bomo zadušili sami, sam mal soli vsekakor ne bi škodilo
#5
Objavljeno: 4. februar 2007, 12:10
v glavnem recept za zos, kaj jaz vem eno tenisačico pustimo da špila tenis vsak dan po dve uri in da si ne umije mednožja do konca turnirja nato postružemo iz področja genitalij izcedke, pa smo prišparali na morskih sadežih
Dušit ni treba ničesar ker se bomo zadušili sami, sam mal soli vsekakor ne bi škodilo
Ne vem zakaj se mi zdi, da ne maraš morske hrane...
#6 Gost_sstane_*
Objavljeno: 4. februar 2007, 12:13
Če tenisačica ni neslana, ne rabiš ne kruha, ne buzaresam mal soli vsekakor ne bi škodilo
#7
Objavljeno: 4. februar 2007, 12:33
#8
Objavljeno: 4. februar 2007, 12:51
priložnostno pesniško izrazil,
najs, jaz bi ti rekla kar novodobni Prešeren,
#9
Objavljeno: 4. februar 2007, 13:30
#10 Gost_sstane_*
Objavljeno: 4. februar 2007, 13:38
Živa riba na vročem pesku pod mareloJaz imam pa rada ribe...še kakšen recept
#11
Objavljeno: 4. februar 2007, 13:40
Drugače mi godijo bolj ribaki
#12 Gost_sstane_*
Objavljeno: 4. februar 2007, 13:58
Špilaš tenisRiba ja to bi bla jaz pod marelo...
Pa ja, vsaj nafte ne bo zmanjkalo[color=#333399] Jaz sem tud za to, da ribe svobodno plavajo po morjih in da umrejo od starosti
#13
Objavljeno: 4. februar 2007, 13:59
probam pink ponk..pa mi ne ratuje čist
No ja ampak jaz bi še vseeno kak dober recept....rio mare sem se navaličala..
#14 Gost_sstane_*
Objavljeno: 4. februar 2007, 15:32
V prazno ostrigino školjko daš ščepec soli, nanj pa tisneš pol limonerio mare sem se navaličala..
Ko original
#15
Objavljeno: 4. februar 2007, 15:35
sstane ti si polen kuharskih receptov sprememba paše.
#16 Gost_sstane_*
Objavljeno: 4. februar 2007, 15:52
Nabereš, kar že je školjkastega in polžkastega v morju, vržeš vse na olivno olje za par minut, odstaviš, razcotaš en feferon, na vse z roko zmečkaš en zrel paradajz ali dva in evo ti omakce za špagete, riž ali kruh.Pih ja zraven bom pa še eno tekilo ruknila...
sstane ti si polen kuharskih receptov sprememba paše.
#17
Objavljeno: 4. februar 2007, 17:03
Nabereš, kar že je školjkastega in polžkastega v morju, vržeš vse na olivno olje za par minut, odstaviš, razcotaš en feferon, na vse z roko zmečkaš en zrel paradajz ali dva in evo ti omakce za špagete, riž ali kruh.
Thanks....ko bo prilika bom probala.
#18 Gost_sstane_*
Objavljeno: 4. februar 2007, 18:06
To pa lahko takojThanks....ko bo prilika bom probala.
Kečup ali mezgo stisneš v kafe šalčko, rahlo posoliš, malo začiliš , malo ribjega olja in dobro premešaš. Če imaš neslan bel kruh, je to super grickalica s kakim dobrim vinom
#19
Objavljeno: 4. februar 2007, 18:07
#20
Objavljeno: 6. februar 2007, 13:58
Najpogostejše so buzare iz raznovrstnih školjk in iz škampov. Zelo okusne buzare pa so tudi, če to dvoje zmešamo. Buzaro je zelo preprosto pripraviti. V veliki posodi, največji na barki, zagrejemo olivno olje, ter na njem dušimo na drobno narezan česen. Nato dodamo veliko žlico drobtin in peteršilj. Dodamo še školjke ali škampe, ter vse skupaj zalijemo z dobrim belim vinom. To je tako imenovana buzara “na belo”. Če pa želimo skuhati buzaro “na rdeče”, pa dodajmo le še paradižnikovo mezgo in jed je končana. Školjke kuhamo kakšnih pet do deset minut, skuhane pa so, ko se odprejo. Škampi se kuhajo okoli dvajset minut. Buzaro postrež emo kar v posodi, v kateri smo jo kuhali, ali pa jo pretočimo na ne preplitek pladenj. K buzari postrežemo le veliko svežega belega kruha, ter malo dobrega belega vina.
Tole sem ti kar skopirala iz moje zbirke. Je eden najbolj preprostih receptov za pripravo školjk in tudi najboljši. Nikar ne poslušaj tistih, ki zraven štulijo čebulo, sir ipd, ker to s školjkami ne gre.
'br tek!
Flygirl, fantastično. Ko sem prebrala mi je bilo jasno, da more biti nekaj božansko dobrega. Če še kaj najdeš napiši. Drugače sem iz panonskega območja, kjer nikoli nismo kaj preveč jedli morskih jedi in zdaj v bistvu čar morskega okusa pravzaprav šele odkrivam..
Sstane + Stekla --> fokus na temo. Vsa obstala ribarjenja pa v privat ambientu
Vse dobro ...
(In brrr - napaka v naslovu).
#21
Objavljeno: 6. februar 2007, 22:13
Drugače sem iz panonskega območja, kjer nikoli nismo kaj preveč jedli morskih jedi in zdaj v bistvu čar morskega okusa pravzaprav šele odkrivam..
Mogoče boš pa še našla kakšno školjko v ostankih panonskega morja
Pravzaprav mam res še en recept - za sipo s fižolom. Jst ne maram fižola, no tko jem ga, norim pa ne ravno za njim. in za kostanjev piknik (ko da ni kostanj dovolj) pa mošt.....se je nekdo nesrecno spomnu, da bodo naredili nekaj zame, ker ne jem drugega mesa, kot ribe
...in sem se neki zmrdovala ko so mi povedal kaj bom dobila za jest, ampak sem bla tolk vljudna da sem vsaj probala in blo je res dobr, tko da sem si še trikrat nametala. Kolk je to dobr šele fižololjupcem. kuhala pa še nisem tega, tako da lahko posredujem recept, izkušenj pri kuhanju pa ne. Joj sm kr lačna postala, ko sem se spomnla tistih treh krožnikov...
in ne se sekirat zaradi napake, jaz sem jo opazila šele sedaj. sicer je tako da ljudje preberemo tisto kar pricakujemo da bo pisalo.
#22
Objavljeno: 7. februar 2007, 10:58
Katere so pa sploh glavne (primorske) začimbe? Origano, timijan (je v receptu omenjen), vino?
#23 Gost_sstane_*
Objavljeno: 7. februar 2007, 21:40
Kaj pa svinjska ribica v tunkiDrugače sem iz panonskega območja, kjer nikoli nismo kaj preveč jedli morskih jedi in zdaj v bistvu čar morskega okusa pravzaprav šele odkrivam..
A mislišSstane + Stekla --> fokus na temo. Vsa obstala ribarjenja pa v privat ambientu
#24
Objavljeno: 10. februar 2007, 09:15
Kaj pa svinjska ribica v tunki
Ma, Sstane, ta mastna svinjska hrana mi več tako ne sede. Odkar pa sama kuham, pa tega ne bi nikoli kuhala, ker imam pač ful raje druge stvari (špinjačo, solate, morske sadeže, (ajdove) cmoke. Všeč mi je tudi mehiška huhinja, vsaj ta verzija, ki je prirejena slovenskemu okusu ( npr. Joe Penas varianta, čeprav jo eni ful kritizirajo. Tortilije so mi res tam mjam . Še pa še (lalala)) ,
#25 Gost_sstane_*
Objavljeno: 15. maj 2007, 16:10
Če bi bile školjke podsoljene, bi biotoksini že njim škodovalihttp://www.rtvslo.si...amp;c_id=141587
samo zaDyamantko ko zaluta sem
Uporabniki, ki si ogledujejo to temo (0)
Člani: 0 - Gosti: 0 - Skriti člani: 0