Za nemoteno delovanje te spletne strani uporabljamo piškotke. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z našo politiko piškotkov. Nadaljuj
Lunin net

Hitri skok na vsebino


Fotka

Razsvetljenje


  • Prijavi se, če želiš komentirati
* * * * * 1 x ocenjeno
377 komentarjev na to temo

#376 *glas*

*glas*
  • Vseprisotni
  • Št. objav: 904

Objavljeno: 10. avgust 2018, 12:22

..reaction to Nonduality / Enlightenment - funny..

 

 

https://www.youtube....=em-subs_digest


"če te nekaj sili leteti, se nikdar ne boš plazil.."


#377 *glas*

*glas*
  • Vseprisotni
  • Št. objav: 904

Objavljeno: 30. september 2018, 14:12

Pravkar sem videl mojstra modrosti.
Bil je sicer v pasjem telesu, ampak vseeno.. :)
Ampak če malo bolje razmislim, je to že najmanj tretji razsvetljeni pes, ki sem ga srečal ta mesec.. Kot da je na otokih izredno veliko razsvetljenih psov, nek zanimiv fenomen.. :)

"če te nekaj sili leteti, se nikdar ne boš plazil.."


#378 *glas*

*glas*
  • Vseprisotni
  • Št. objav: 904

Objavljeno: 28. oktober 2018, 23:58

... izbrisani praviš ...

 

Pa bodo dojeli, bodo na svoji koži preživeli lastno zlo ?

Izbrisani do ničesar ? ... ali izbrisani iz možnosti za napredek ?

 

... Bo s tem več zla na svetu, ker bodo šli v svoj disco club ... ali bo manj zla, ker jih zares več ne bo v univerzumu  ... ? 

 

Bodo šli v "nič"  in ali se iz nič zopet kdaj kaj na novo porodi ? Ima nič spomin in s tem možnost za transformacijo, evolucijo ? icon27.gif

Ker, če izbrisani gredo v nič ... ali nič nima DNK-ja ? ... od kje potem nastane vso to zlo, kako obstaja zlo, od kdaj je zlo - do kdaj je zlo  ?

 

Ko lahko dobiš odgovor na vsako vprašanje ki se ti porodi, je vsa umetnost le še v tem, če si znaš dovolj dobro vprašanje postaviti..  

In ti si postavljaš zelo dobra vprašanja..   OK-thumb.gif

 

Proces se razsvetliti (skozi svetlobo), ali se razbliniti in razgraditi v sam nič, pripelje v enako "stanje"..  Čeprav sta navidezno to dva nasprotna si dejanja, vseeno oba pripeljeta na enak Cilj, to kot da lahko po dveh kontra si straneh, prideš na enako mesto..   In to s čemer se tukaj ljudi straši, to je ravno tisto kamor moraš (bodo morali) iti, da dojameš/jo vse odgovore na vsa ta vprašanja, ki jih tukaj postavljaš..

 

 

In zlo kot tako obstaja le če ga dojemaš kot "zlo"..   Ko si otrok si lahko jezen, razočaran (ali še kaj) na ljudi..  Kasneje ko se poglobiš v njih in v življenje, jih razumeš zakaj so taki in potem se ti mogoče lahko še smilijo, druga težka čustva (zamera, jeza,..) pa ne moreš več čutiti do njih..  Še kasneje, ko vse postaviš na svoje mesto, pa so vsi enako vredni in prav vsi opravljajo le svojo unikatno poslanstvo..

 

Stvarstvo pa je enako milo in nemilo tako do "zlodeja" kot do "svetnika", saj oba prideta tja od koder sta izšla, saj nič/nihče ne more priti ali oditi od drugod..

Zato ko nekomu želimo nekaj, zagotovo tja tudi sami pridemo..  saj se to avtomatsko zgodi, saj nismo ločeni od ničesa..


"če te nekaj sili leteti, se nikdar ne boš plazil.."

Uporabniki, ki si ogledujejo to temo (0)

Člani: 0 - Gosti: 0 - Skriti člani: 0