letos sem se odlocila, da vlozim smrekove vrsicke v med, namesto v sladkor...imam namrec dober akacijev med, ki ga otroci lazje prebavljajo,
zdaj me pa zanima naslednje:
sladkor se da na sonce za cez poletje..potem se vsa stvar skaramelizira, stopi in sirup je narejen.
kako je z medom? imam dilemo glede sonca, namrec...nekako imam obcutek, da se med ne bi dajal na vroce sonce za 2 meseca...imam obcutek, da bi izgubil moc.
po drugi strani mi eni pravijo, da vrsicki ne spustijo vseh olj, ce niso na toplem.
meni se sicer zdi, da ce so v medu najbrz vseeno spustijo ven svojo esenco, saj ni res mraz, med se ne kristalizira....kaj menite?
?!
sem ze sprasevala ljudi, ki prodajajo med, pa mi ne zanjo svetovati...oz. so mnenja deljena.
zato moji vlozeni vrsicki cakajo v srednje topli shrambi

ce ima kdo kaksen nasvet, bi bila zelo hvalezna...
