Za nemoteno delovanje te spletne strani uporabljamo piškotke. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z našo politiko piškotkov. Nadaljuj
Lunin net

Hitri skok na vsebino


Fotka

ENAKONOČJE in JESENSKI INGRES


  • Prijavi se, če želiš komentirati
Ni komentarjev na to temo

#1 Gaia

Gaia
  • ŽeČistoDomači
  • Št. objav: 263

Objavljeno: 20. september 2007, 06:50

ENAKONOČJE in JESENSKI INGRES

Narava se po vročem in suhem poletju pere v jesenskem dežju in se počasi pripravlja na počitek. V času jesenskega enakonočja bo iz svetlobne vladavine spet poniknila v temo; noč bo postajala daljša in dnevi vse krajši.

Spomladansko in jesensko enakonočje, sta pomembni letni točki, saj spreminjata energijo v skladu z dihanjem narave. Jesensko enakonočje simbolno otvori potovanje navznoter, medtem ko pomladno, navzven. Obe točki pa povežeta človeka s pradavnimi koreninami starega sveta, prvimi ljudmi. Ekvinokcija sta bila tudi največja praznika starega sveta, danes v sodobnem času, sta sicer izgubila svoj pomen, vendar nam njuna posebna energija omogoči pravo notranjo osvežitev in stik s prvimi ljudmi. Ekvinkocij nam namreč ponudi ustrezno kozmološko harmonijo, ki ustreza ekvatorialnem pasu, od koder izvirajo prvi ljudje. Ta posebna harmonija nam omogoči stik s primarnimi geni v nas, kar je pomembno prav zaradi prvih ljudi; oni so živeli višje kvalitete duševnega stanja, kot so sočutje, sreča in povezanost s kozmosom.

V tem času se je dobro energijsko obnoviti, prečistiti – te dejavnosti te napolnijo in pripravijo na zimo. V kozmološkem smislu je jesensko enakonočje priprava na zodiakalna znamenja, ki so povezana z ustvarjalnim intelektom, socialnim čutom in humanim delom.

Jesenski ingresV prehodu sončevega znamenja v novo letno obdobje, 23.09.2007, se pokaže tromesečje družbenih dogodkov. Tokratni jesenski ingres, kaže na veliko dogodkov, trenj in napetih situacij v svetovni politiki iz katerih pa se ne bo razvilo nič hujšega. (Mars opozicija Pluton, seperativni aspekt). Tako bo sicer tri mesece v ingresu, vseeno pa se bo okoli novega leta stanje zaostrilo, a o tem bomo več pisali v zimskem ingresu.

Jesen v Sloveniji bo v znamenju potiskanja inflacije in v iskanju finančnega ravnovesja. Te probleme bo potrebno reševati skladno z evropskim proračunom in svetovno banko (Jupiter kvadrat Uran).

Saturn v devici, bo jeseni dobil svoj pomen, kaže namreč na urejanje razmer v kmetijstvu, kjer se bo v praksi uresničevala evropska kmetijska politika s svojimi zakoni, kar marsikomu ne bo všeč. Pokazala se bo potreba po povezovanju in skupnem iskanju rešitev na zastavljene probleme. Kar pa predstavlja za slovenca bistveno oviro, saj se tradicionalno nikakor ne more povezovati v harmonične delovne skupine.
Pluton v kozorogu v Sloveniji kaže, da bo drugo leto veliko število ljudi siromašnih, čeprav bo povprečni dohodek na prebivalca čedalje višji…
Dobro bi bilo že v jeseni z nekakšnimi mehanizmi podpirat slovenske domače pridelke in izdelke in se združevati, ker le skupinam bo uspelo pridobiti evropska sredstva namenjena malim projektom in razvojnim strategijam. Slovenci se bomo morali naučiti preseči ego, delovati v imenu skupnega dobrega, se združevati v skupine z namenom realizacije pozitivnih projektov (Venera v levu, v opoziciji z Luno, Luna trigon Merkur).
Taši Delek!
www.astrogaia.net
Uporabniki, ki si ogledujejo to temo (0)

Člani: 0 - Gosti: 0 - Skriti člani: 0