Lunin Forum uses cookies. Read the Pogoji registracije in varstvo osebnih podatkov for more info. To remove this message, please click the button to the right:    I accept the use of cookies
Lunin net

Jump to content


Photo

Čas škorpijona


 • Please log in to reply
8 replies to this topic

#1 Gaia

Gaia
 • ŽeČistoDomači
 • posts 263

Posted 3. November 2007, 20:06

ŠKORPIJONOV ČASRada bi vam napisala o Poganstvu, vendar je za tako obsežne debate premalo prostora. Želim pa vseeno opozoriti na to, da je ta škorpijonov čas, v katerem se nahajamo, prav ta Lunin ščip in mlaj, v novembru sta povezana s Poganstvom.

Ali veste zakaj? :eek:

Iz neder vlažne zemlje so prilezle čarobne krastače in bleščeči črno - rumeni salamandri, dvoje našim očem večino leta skritih živali. Ravno te dve sveti živali sta bili v starem čarovništvu med najpomembnejšimi, krastača zaradi svojih izločkov na koži hrbta s halucinogenimi lastnostmi in salamander zaradi strupa iz katerega so pridobivali zdravilo. Še danes nas krastača in črni močerad navdajata s skrivnostnim občutkom nečesa neznanega v nas, v času, ko spet prilezeta na površje se začenja posebno obdobje leta. Od škorpijonovega ščipa pa vse do mlaja se namreč odprejo vrata v naše nezavedno.

Najpomembnejši vidik Poganstva se odraža ravno v življenju, ki je v sozvočju z naravo. Ta občutek skrivnosti, s katerim smo prežeti, je stik z našim nezavednim, v teh dneh še najbolj na dosegu roke. Naši instinkti se izostrijo, bližje smo prednikom, kot kdaj koli v letu. Daleč nazaj, pred Krščanstvom, se je svet starešin in svet ženskega nak - hamala pogovarjal s predniki, ravno okoli škorpijonove lune.

Od ščipa, ki je bil 26.10, pa vse do mlaja, ki bo 10.11., naj bi se s predniki pogovarjali o minulem letu, med - družinskih odnosih, med – plemenskih, danes družbenih odnosih.

Predniki so tradicionalno svetovali, kako naj medsebojne odnose izboljšamo, obdarovanja so bila del rituala. Živim se je podarilo del zalog hrane, pripravljenih za dolgo zimo ali pa kakšno orodje, odvisno od nasveta prednikov. Obdarovalo se je tudi prednike, s katerimi je bilo potrebno izboljšati odnos, se jim opravičiti ali se jim zahvaliti. Danes simbolno še vedno to delamo, s prižiganjem svečke na grobu.

Naj pa opozorim, o čemer sem pisala že večkrat, da je danes, večinoma povsod po svetu problem, ker smo živeči v nerešenih konfliktih z našimi predniki, ali pa, kar velja večinoma za Evropski kontinent in Slovenijo, so predniki v medsebojnem konfliktu – razrešimo pa ga lahko edino mi, živeči potomci.

Letos je v času škorpijonovega mlaja poudarjena 17.stopinja škorpijona, ki kaže, da bo ta stik s predniki še posebno močan. V tem času bi morali tudi na simbolni ravni pomiriti prednike, ki so ostali skregani od povojnih časov. Pomembno je, da se duhovi pomirijo, to je pomembno za nas in za našo prihodnost in vsi lahko pri tem pomagamo!Želim vam prelep novembrski čas! :palec:
Taši Delek!
www.astrogaia.net

#2 silki

silki
 • Lunatik
 • posts 3,171

Posted 3. November 2007, 22:32

thx Gaja xsrcx :palec:
Samo šibki se ne upajo biti pravični.

Svoboda je odgovornost, zato se je večina v bistvu boji.

Your vision will become clear only when you look into your heart ... Who looks outside, dreams. Who looks inside, awakens.

#3 nataly

nataly
 • D član
 • posts 8,410

Posted 5. November 2007, 16:35

Hvala Gaia.
Problem pa se mi zdi v tem, da je napake težko priznat, lažje je biti skregan in če tole zmoremo v škorpijonovem času smo presegli sami sebe.
Hm - krastače in močerade kar pogosto videvam, krastača se naselila na mojem humosnem kupu, močeradov pa je v gozdu tudi še precej, sploh v deževnih časih. Moja tašča napoveduje vreme - če gre močerad v dežju proti bregu - bo še deževalo, če gre pa v grabo, bo prenehalo oz. kratkotrajno deževje.. velja tole tudi za po dežju - tudi če v suhem vremenu gre močerad na breg bo dež, če ne pa suša.
Malo sem opazovala tole -bi kar držalo.
In krastače se na smrt ustrašila pred par leti, ko pospravljala okoli bajte in mislila, da deca žogo pustili kar tako vrženo..še godrnjam nekaj..madona, da nihče nič več ne pospravi..stisnem tole žogo, pol pa ta žoga izbulji oči...skoraj omedlela..krastačo sem stiskala v roki..sledilo je skakanje in vriskanje..pravi obred sem zagnala. folk pa umiral od smeha..

Življenje je to, kar se ti dogaja, medtem, ko planiraš druge reči.

 


#4 Pinka

Pinka
 • D član
 • posts 3,716

Posted 6. November 2007, 13:00

ŠKORPIJONOV ČAS

Letos je v času škorpijonovega mlaja poudarjena 17.stopinja škorpijona, ki kaže, da bo ta stik s predniki še posebno močan. V tem času bi morali tudi na simbolni ravni pomiriti prednike, ki so ostali skregani od povojnih časov. Pomembno je, da se duhovi pomirijo, to je pomembno za nas in za našo prihodnost in vsi lahko pri tem pomagamo!Želim vam prelep novembrski čas! :palec:


Pozdravljena Gaia,
Ta 17. stopinja Škorpijona me je spomnila na mojega Urana na tej stopinji...hkrati pa je v eksaktni opoziciji z Luno... že nekaj časa čutim neko čudno breme v meni ter veliko željo po spremembi...
What lies behind us and what lies before us are tiny matters compared to what lies within us. - Emerson

#5 klarus

klarus
 • Lunatik
 • posts 10,165

Posted 9. November 2007, 07:40

zanimivo, da zadnj čas v naši familiji dosti govorimo o očetovem očetu......sploh ne vemo kje je bil ubit....niti se ne ve kje je pokopana oetova mama....no nekje v sao paulu.....
There is
One Mind,
One Truth,
One Source in the Universe,
and I AM ONE with ALL there is."

#6 Scorpion25

Scorpion25
 • Vajenček
 • PipPipPipPip
 • posts 60

Posted 9. November 2007, 09:26

Hmmm..to pojasni marsikaj o mojih občutkih da se nekaj dogaja okoli mene vtem času..čutim neko veliko dogajanje a ga ne vidim..je pa zlo intenzivno in izčrpljujoče..

#7 ananta

ananta
 • Legenda Foruma
 • posts 1,518

Posted 18. June 2008, 05:29

Scorpius ne izhaja na vzhodu v tej epohi, torej ne obstaja scorpius ascendent. Sone se mudi en teden v Scorpius. Zvezda je Antares.

#8 Zaza123

Zaza123
 • NeČistZačetnik
 • Pip
 • posts 2

Posted 2. April 2009, 13:14

Hvala Gaia!

Zelo je bilo fajn za prebrati! x:Ix xDDx

#9 uriel

uriel
 • NeČistZačetnik
 • Pip
 • posts 3

Posted 28. July 2009, 09:30

čas Poganstva nastopi bo nastopil ob pomladnanskem enakonočju. Na njegov prihod se pripravjamo ti noči. Tri noči pred enakonočjem se ulgašujemo na njegovo vibracijo. 21. marca 2010 pričakamo njegov prihod. Potem ga tri noči slavimo.
0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users