Za nemoteno delovanje te spletne strani uporabljamo piškotke. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z našo politiko piškotkov. Nadaljuj
Lunin net

Hitri skok na vsebino


Fotka

Peticija PROTI kadilskemu zakonu v Sloveniji


  • Prijavi se, če želiš komentirati
547 komentarjev na to temo

#51 Aliana

Aliana
  • D član
  • Št. objav: 9 772

Objavljeno: 22. november 2007, 11:04

Saj sem že zanč v eni temi pisala o predstavi v Drami.. ne spomnim se kdaj je bilo tolk čikov v eni predstavi prižganih.. in ja, čist štekam zakaj..

Ma ne vem, men tud ni kul ta zakon.. po en stran pa ja.. mi je kul, ko grem s fantom v lokal, al pa s katero od nekadilskih frendic, ker je kul, normalen zrak in ne pridem vsa zasmrajena domov.. sam je pa res, da to bolj redko.. da grem večkrat na kofe s frendico kadilko al pa z bratom.. in ja, sem itak solidarna pa zunaj zmrzujem z njima in si pol še iz principa še sama en čik prižgem... če že zmrzujem, naj bo vsaj z razlogom.. včasih niti nisem vsakič, ko smo šli na kofe kadila zraven.. zdaj pa v bistvu ja.. tko da, kar se mene tiče.. niso nič omejil xnckrivx

sem za kadilnice, prezračevanje, ločene lokale.. ma ne, v bistvu ne ločene lokale, ker to pomen, da frendice kadilke ne bom več vidla x:o)x

ja, to pa proti kadilcem on the other hand - sem zanč bla zelo jezna na naj frendico.. pridemo ven iz gledališča.. gremo nekaj spit? ja, sam po njenem nujno nekam ven.. tam na stolpnici je pisalo 2*C... no, ne.. lahk pokadiš med potjo, pol gremo pa na kofe.. in ni hotela.. da pač ne more it na kavo, če ne more čika zraven prižgat... in sem besno odšla domov, nisem šla na drink.. ker se mi je zdelo neumno.. dejmo se pol vsaj vsi mal prilagajat.. če lahko jaz zunaj s tabo zmrzujem, lahko tud ti včasih z mano zdržiš not pol ure brez čika..
WHEN LIFE PUTS STONES IN YOUR WAY
BUILD SOMETHING NICE OUT OF THEM


loesje


Spet nazaj - Cats & bikes

#52 Marsa

Marsa
  • Uredništvo
  • Št. objav: 60 730

Objavljeno: 22. november 2007, 11:17

Jp, midve z eno frendico, nekadilko, greva veckrat kaj pojest, mal posedet.
seveda lahko zdrzim vseh tistih nekaj ur druzenja, vendar vmes pa si le grem privoscit kak chik - z njo v druzbi, vendar Aliana, tvoja frenda ima prav (pac kar se nje tice): tole/takole NI 'si privoscit cigaretek'. NC nimas od tega. :sori: xyesx
VZAJEMNO s kavico pase..... xyesx

skratka: ce rabim it v nekaj urah ven sam 2x ali 3x, pomen da lohk tud brez zdrzim.
ampak vcasih nocem brez zdrzat, ker je to point chika.
sej ne gre za un tobak sam, za TO odvisnost.
gre predvsem za obred.

ne sej tle noumo nikol skup prsli.
sam bojmo se takih zakonov.
k enkrat bo pa kej druzga na tapeti, k pa nekadilcem nou vsec.
sam ker gremo po taksni poti v to smer, se nou dal it vec nazaj.

skratka, folk k nam nou vsec njiho0vo pocetje, bomo preprosto izbrisal, prepovedal. x:o)x

debeli bodo moral skrivaj v liftih se s hamburgerji basat. :D
in vsak jim bo povedal, da je to za njihovo dobro, da ne jedo tega sranja - in ne pozabil nasteti bolezni srca in ozilja in kok jih v svetu umre od debelosti - ob tem, da pol sveta pa umira od lakote.

to je diskriminiranje, dragi moji.
zdaj smo kadilci, kaj bo pa next? xnckrivx
Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.
Picasso

#53 zerkalo

zerkalo
  • Nepogrešljivi
  • Št. objav: 951

Objavljeno: 22. november 2007, 11:32

Z
Zasledila tud, da se v filmih in teh produkcijah ne bo smel kadit!! :eek: :sick:
da je leta 2007 dejansko prisel cas, ko na svoji sliki nom mogla narisat zenske z ustnikom?????
pa sej to ni res..... x:o)x :V: :sick:

cez par let se v filmih noujo smel s hamburgerji basat! :D
ne me basat! :P

sej NI smesn, sam je boljs s humorjem gledat. x;)x


Točno to. To je samo eden od korakov proti končnemu cilju, da ti prepovedo misliti več,
kot pa je zate primerno.
Norost je vcasih najvecja modrost…

#54 Aliana

Aliana
  • D član
  • Št. objav: 9 772

Objavljeno: 22. november 2007, 12:39

Jp, midve z eno frendico, nekadilko, greva veckrat kaj pojest, mal posedet.
seveda lahko zdrzim vseh tistih nekaj ur druzenja, vendar vmes pa si le grem privoscit kak chik - z njo v druzbi, vendar Aliana, tvoja frenda ima prav (pac kar se nje tice): tole/takole NI 'si privoscit cigaretek'. NC nimas od tega. :sori: xyesx
VZAJEMNO s kavico pase..... xyesx

vem, sej štekam, sej men tud.. sam... mah, v bistvu me je razjezilo to, da ni malo razumevanja tud iz druge strani.. še ni bilo enkrat, da bi se ona prilagodila, še takoj po operaciji učkov, pozimi, sva sedeli zunaj na mrazu, da je lahko zraven še cigaret prižgala, ker v zaprtem prostoru takrt res nisem mogla bit.. in me je to malo zjezilo.. v bistvu - kje pa piše, da se moram jaz vedno prilagajat? tokrat mi res ni pasalo sedet na mrazu pa sem predlagala, da gremo pač not.. itak je bil večer, bi padel kak martini, ne pa kofe x;)x

ma ja, saj vem no... zato sem pa pač šla domov, ker se mi ni dal pregovarjat... pa sva obe ostali brez čveka in pijače.. pa še večkrat bova po moje... ker men pač ni tolk do čikov, da bi zunaj sedela, njej pa je tolk, da ne bi not sedela.. simpl..


ja, ni kej, zakon treba spremenit x:o)x še zmer rajš na toplem pa zakajenem kot pa na mrazu, jebat ga...
WHEN LIFE PUTS STONES IN YOUR WAY
BUILD SOMETHING NICE OUT OF THEM


loesje


Spet nazaj - Cats & bikes

#55 free

free
  • Srebrni član
  • Št. objav: 16 801

Objavljeno: 22. november 2007, 13:57

x:Dx x:o)x ka si smesna.
zakaj zaradi drugih? po kaksni logiki tako zakljucujes?
ja itaq, seveda bi lahko! Kaj ma to zdej veze?
Seveda pa je lazje plavat s tokom in rect, ce nihce ne skrbi za okolje, zakaj bi se jaz. In torej, ce se oni furajo z avti, lahko torej jaz kadim, s tem ogrozam svoje zdravje in zdravje drugih.
Zavest se dviguje in vec ko bo posameznik storil in vec ko bo s tem vplival tudi na svojo okolico; vecje spremembe bodo sledile. Mar je to tako tesko razumeti?

Me zanima kaksna je v resnici potrata energije zaradi grelcev!? Mislim, da je to vseeno pljunek v morje naprav toliko vecjim preblemom, ki jih prinasa kajenje! Ce ne drugega, lahko morda statisticno gledamo, koliko je sposoben ustvariti nekadilec in kadilec!
ce je bedno gledat ljudi, k ise odtrgajo od druzbe ... niti ne! Konec koncev so oni tisti, ki so bedni (na nek nacin) ker jim cigaret pomeni VEC kakor druzba! No in ocitno se bmo kmalu priceli pogavarjati o morda res bolj zanimivih in bistvenih zadevah ZAKAJ neka oseba sploh kadi!
Potem lahko kmalu ugotovimo kako zelo se bodo kadilci se branili proti temu zakonu... x;)x
V "vec" pa se poglobite sami, ce zelite!

Cigareti niso drazji menda zato, ker ce bi cena zelo arasla, bi zacel bolj delovati crni trg, ki v tej smeri menda ze deluje, karok so povedali na minstrstvu za zdravje.
Dejstvo je, da dandaes ne moremo produktov draziti po mili volji. Zakon ekonomije obstanka na trgu tega ne dovoljuje; sicer proizvajalec ali trgovec lahko v trenutku propade. No, pa smo spet pri BOLJ kljucnih vprasanjih x;)x - Potrosnistvo!

Skoda je, da ne verjamemo, da so tudi na ministrstvu ljudje, ki jim vseeno ni mar za zdravje ljudi! Skoda je tudi, da ne verjamemo tega, a so taksni nasi prijatelji, druzina, okolica, ljudje tukaj. In ja, seveda je lazje biti enostavno zrtev in kriviti druge za vse! In ob vsakem zakonu, pravilu, dotku nase osebnosti, se cutimo ogorozene; ko nekdo kali nas mir in spodbja v nas spremembo. In res, nihce nima pravice govoriti kdaj ej cas, ko se zelimo spremeniti; amapka, vcasih cloveski egoizem pac nima meja in ce ne drugace, ga je potrebno omejiti z zakonom! In ja, kljub temu ZA ZDRAVJE vecine!


nekateri bi tud lahko več hodili peš ali se furali z bajki namesto da kurijo bencin in ogrožajo okolico z izpušnimi plini :vragec: da bi sebi in drugim "ponudili" več zdravja.
Free, torej naj bi nehali kaditi zaradi drugih? :vragec: ja kaj delajo pa drugi ljudje za moje zdravje? a so oni odgovorni za moje zdravje? sem jaz za njihovo? :inocent:

sem razmišljala, če me je nov zakon kaj "prizadel". niti ne, kadim še naprej, sicer manj, ampak nimam namena nehati. pozimi se itak bolj zadržujem notri in ne hodim po kafičih (poleti pa itak sedimo zunaj, jeeeeee :2src: ), tako da mi ni hudega. vesela sem za svoje prijatelje, ki so itak sami nekadilci, da zdaj lahko grejo v lokal brez vnaprejšnjega odpora, ker jim bo nekdo v obraz puhal dim in jim bo smrdela obleka. vesela sem za zaposlene v gostinstvu, da se jim ni treba dušiti v dimu. žalostna pa zaradi grelcev in segrevanja ter potrate energije in ljudi, ki pri nečloveških temperaturah sedijo zunaj. bedno je videti ljudi, ki se odtrgajo od družbe, da si grejo ven enega prižgat. tako da ... učinki novega zakona deloma pozitivni, deloma negativni, politično ozadje pa do amena smotano in debilno. :o|o: v imenu zdravja. pa ja. zakaj pa imamo tako poceni cigarete (in drag kruh in oblačila? :vragec: )?



#56 free

free
  • Srebrni član
  • Št. objav: 16 801

Objavljeno: 22. november 2007, 14:09

Bomo videli kaksni bodo rezultati zakona cez nekaj let!

ma sej to mene najbolj zmot, ...



#57 zerkalo

zerkalo
  • Nepogrešljivi
  • Št. objav: 951

Objavljeno: 22. november 2007, 14:10

Zavest se dviguje in vec ko bo posameznik storil in vec ko bo s tem vplival tudi na svojo okolico; vecje spremembe bodo sledile. Mar je to tako tesko razumeti?

In tudi res je, da bolj ko se ti bo dvigovala zavest, bolj boš pripravljen pustiti drugim svobodno izbiro.
In več prostora bo potem tudi za spremembe. Mar je to tako težko razumeti?
Norost je vcasih najvecja modrost…

#58 free

free
  • Srebrni član
  • Št. objav: 16 801

Objavljeno: 22. november 2007, 14:16

No, kmalu bodo ugotovili, da ni vredno (kaditi namrec) x;)x

xsmx
pa je spet skoda za vlado, ki bi zdaj morala tolko in tolko vec antibiotikov (neplacljivih) nabavljat za cetrt drzave, recimo
ampak res, vroci in potni na - 15*C xrolleyesx Pa zenske ledvice in rodila ...


Ja, dober primer. Predvsem kaze na postavljene PRIORITETE osebe. xcivx

...
ja, to pa proti kadilcem on the other hand - sem zanč bla zelo jezna na naj frendico.. pridemo ven iz gledališča.. gremo nekaj spit? ja, sam po njenem nujno nekam ven.. tam na stolpnici je pisalo 2*C... no, ne.. lahk pokadiš med potjo, pol gremo pa na kofe.. in ni hotela.. da pač ne more it na kavo, če ne more čika zraven prižgat... in sem besno odšla domov, nisem šla na drink.. ker se mi je zdelo neumno.. dejmo se pol vsaj vsi mal prilagajat.. če lahko jaz zunaj s tabo zmrzujem, lahko tud ti včasih z mano zdržiš not pol ure brez čika..



#59 tomazslo

tomazslo
  • Lunin Odvisnik
  • Št. objav: 2 039

Objavljeno: 22. november 2007, 14:24

Me zanima kaksna je v resnici potrata energije zaradi grelcev!? Mislim, da je to vseeno pljunek v morje naprav toliko vecjim preblemom, ki jih prinasa kajenje! Ce ne drugega, lahko morda statisticno gledamo, koliko je sposoben ustvariti nekadilec in kadilec!

zdej ga pa že mal biksaš free

v Kranjski Gori je trenutno 16 plinskih grelcev in okoli 20 infra električnih grelcev....to j po domače povedano cca 36 kw na uro...pol pa zračunaj koliko je toplogrednega polja ustvarjenega.....

po čem pa sodiš, da je kadilec manj sposoben od nekadilca...

dejstva so sledeča
zakon ni zmanjšal števila kadilcev
zmanjšal je dohodek v gostinstvu in igralništvu za cca 25 %
naredil je krivico in razdelil prebivalstvo med pametne nekadilce in neumne kadilce, kadilce postavlja v neenak položaj do ostale strukture
zmanjšal je davek na dobiček in osiromašil državni proračun
povečal število brezposelnih
povečal upad ugleda vlade
povzročil cel kup jeze in razprav, ki se je odrazilo tudi v skupno zavest
odvnil določen del tujih turistov od počitnic v SLO
cel kup prehlajenih natakarjev in natakaric
povečal število prijav motenja nočnega miru

Veš Free, v Avstriji in Nemčiji so naredili temeljite analize in takega zakona ne mislijo sprejeti

Kar se pa zdravja tiče boš pa preje ti dobil raka, k se bojiš, da b te z nikotinom zastrupli, kot pa tisti k kadi, pa se ne boji, da bi ga dobil, ker to ni njegovo breme in si ne ustvarja blokad...

Smo robotki, ki imamo datodeko "duša" zato, da mislimo, da nismo robotki ...


#60 free

free
  • Srebrni član
  • Št. objav: 16 801

Objavljeno: 22. november 2007, 14:37

Se vzdrzim komentiranja drugega in odgovorim na tvoja zadnja stavka:

Med tem, ko (smo) kadili desetletja in stoletja, nihce ni vprasal nekadilca, ce se pocuti diskriminiranega, ker ni mel kam drugam na pijaco kakor v bar kjer so bili kadilci. Ne ti, ne jaz,... govorim o odnosu vecine kadilcev do nekadilcev. Toliko o ENOSTRANSKOSTI diskriminacije.
Zrtev je najlazje biti. Vem-o iz izkusenj.

"Next" - upam, da prepoved GSO v svetu, nekaterih zelo skodljivih dodatkom k zivilom (recimo aspartam), omejen izpust ozracju skodljivih substanc, izdelava avtomobilov z omejeno hitrostjo do max. brzine, ki so dovoljene na cestah, prepoved prodaje akodljivih olj in kozmetike, se posebej v otroskih kremah, prepoved uporabe pekovskih dodatkov v kruhu ipd, vecine pesticidov, dosti vecja skrb az podtalnice in vode v Sloveniji, pa da ne nastevam naprej.... ipd.


...
to je diskriminiranje, dragi moji.
zdaj smo kadilci, kaj bo pa next? xnckrivx


Se strinjam. Toda ne tako, da mi bodo skodovali s svojim pocetjem! Potem to ni vec svoboda v tem smislu.
Kakor sem ze napisal, me ne moti, ce bi kadilci imeli svoje lokale. A ker je vecina ljudi za to, da se v lokalih ne kadi, bi ti bili v malem stevilu. Seveda pa ne vem kaj bi taka moznost prinesal s seboj.
In ce je vecina za to, da zakon je, pomeni, da je to tudi vecinska svobodna izbira.
Mar je to tesko razumet?

In tudi res je, da bolj ko se ti bo dvigovala zavest, bolj boš pripravljen pustiti drugim svobodno izbiro.
In več prostora bo potem tudi za spremembe. Mar je to tako težko razumeti?


morda bi napisal se dejstva ki so vprid zakonu, ali se jih rajsi ne lotis?

zdej ga pa že mal biksaš free

v Kranjski Gori je trenutno 16 plinskih grelcev in okoli 20 infra električnih grelcev....to j po domače povedano cca 36 kw na uro...pol pa zračunaj koliko je toplogrednega polja ustvarjenega.....

po čem pa sodiš, da je kadilec manj sposoben od nekadilca...

dejstva so sledeča
zakon ni zmanjšal števila kadilcev
zmanjšal je dohodek v gostinstvu in igralništvu za cca 25 %
naredil je krivico in razdelil prebivalstvo med pametne nekadilce in neumne kadilce, kadilce postavlja v neenak položaj do ostale strukture
zmanjšal je davek na dobiček in osiromašil državni proračun
povečal število brezposelnih
povečal upad ugleda vlade
povzročil cel kup jeze in razprav, ki se je odrazilo tudi v skupno zavest
odvnil določen del tujih turistov od počitnic v SLO
cel kup prehlajenih natakarjev in natakaric
povečal število prijav motenja nočnega miru

Veš Free, v Avstriji in Nemčiji so naredili temeljite analize in takega zakona ne mislijo sprejeti

Kar se pa zdravja tiče boš pa preje ti dobil raka, k se bojiš, da b te z nikotinom zastrupli, kot pa tisti k kadi, pa se ne boji, da bi ga dobil, ker to ni njegovo breme in si ne ustvarja blokad...



#61 tomazslo

tomazslo
  • Lunin Odvisnik
  • Št. objav: 2 039

Objavljeno: 22. november 2007, 14:49

morda bi napisal se dejstva ki so vprid zakonu, ali se jih rajsi ne lotis?

ti mi jih naštej

že prejšnji zakon je vse obdelal tko k je blo treba, v poslovnih prostorih se ni kadilo, tud na delovnem mestu ne, razen za kadilce predpisani prostori, zakon je določal, da morajo biti kadilski prostori fizično ločeni od nekadilskih, v prevoznih sredstvih prepoved kajenje razen na vlakih, k so imeli ločene prostore za kadilce(še imajo)

kar se mene tiče nisem nikoli kadil tam kjer bi to druge motilo, če pa k meni prideš pa ne sprašujem, če hočeš bit z mano boš pač v dimu, drgač pa ne hod, če te mot. tud na obiskih sem se strogo držal, da v stanovanjih, kjer ne kadijo nisem cigareta pržgal....

za kafiče j pa isto...kaj pa rineš not če te dim mot....pa tja pejt k se ne kadi......a tje bol zdej k maš čist zrak in k se sam s sabo pogovarjaš, kelnerca j pa tko zunaj pr gostih

Smo robotki, ki imamo datodeko "duša" zato, da mislimo, da nismo robotki ...


#62 Gost_Mačona_*

Gost_Mačona_*
  • Gost

Objavljeno: 22. november 2007, 14:55

joj, Free, saj si sam omenil, da bi bilo dobro odnehati kaditi, da bi s tem podarili sebi in drugim več zdravja. kdo lahko sodi mene kot kadilko in mi vsiljuje, naj odneham in naredim nekaj za zdravje? sploh pa, kako naj "podarim zdravje drugim"? x:Dx LOL.

#63 zerkalo

zerkalo
  • Nepogrešljivi
  • Št. objav: 951

Objavljeno: 22. november 2007, 15:08

morda bi napisal se dejstva ki so vprid zakonu, ali se jih rajsi ne lotis?


Dejstva v prid zakonu, ki omejuje svobodno izbiro?
Hmmmm.....ne vidim jih.....aja omogoča večjo kontrolo...pa teror večine nad manjšino...
pa spodbuja enoumje....ne da se mi več :xx!:
Norost je vcasih najvecja modrost…

#64 santos

santos
  • Lunatik
  • Št. objav: 5 927

Objavljeno: 22. november 2007, 15:10

Delno se strinjam s FREE-jem.

Dodal bi le to:
Delal sem v nočnih lokalih, kot natakar in varnostnik. In vam lahko povem, da sem umiral v tem delu, tako jaz kot ostali sodelavci. Večkrat sem moral it ven na zrak sredi zime in tudi ko sem žural. pa nisem zbolel, lahko bi pa, če bi živel tako kot večina Slovencev, basanje z nezdravo hrano, brez športnih aktivnosti, alkohol, cigareti (vsaj dve škatli na dan), liter kave...pa še bi se lahko naštevalo. :xx!:
In tako sem pustil ta joop, ker s takim načinom življenja bi zakrnel. Čeprav me veseli delat v gostinstvu in bi še delal (govorim dve leti nazaj), pa ne zaradi denarja pač me veseli delat s folkom ob dobri glasbi in predvsem družbi !


Dejstvo je, da folk je odvisen od cigareta in ne more, da ga ne bi prižbal in obenem strupil še ostale zarven sebe, tako kadilce, kot nekadilce !

Tomazslo:

iskreno povedano: JEBE MI SE ZA IGRALNICE ! Če bi bilo po mojem jaz bi jih že zdavnaj zaprl !!
In ta zakon ne dojet, kot antibiotik za kadilce nasprotno, s tem zakonom smo dosegli: SVOBODO nekadilcev. Kadilcu pa še vedno nobeden ne preprečuje to, da bi skadil cigaret ZUNAJ ali doma, v avtu...ipd.

In, kot sem že trikrat pisal. Dovolil bi kajenje samo tistim lokalom, ki bi imeli primerno prezračevalno napravo (ta pa stane nekaj desetakov tisoč evrov), tako da bi tisti dim v hipu izginil in obenem tudi smrad.

Zakaj nobeden ne predlaga to opcijo, kot kr neke prostore in kaj ti jaz vem ? WTF Pa kaj so v Sloveniji tako neumni al kaj.
Na Tajskem se tudi ne sme kadit v javnih prostorih (kjer je aklimatizirano ozračje), kaj ne. In prav tam sem prvič doživel v enem PUB-u Guliver v Bangkoku in Pattayi...kjer se je lahko kadilo ! Sam tam nisi videl ne dima ne smrada. Torej, pa tudi s tem zakonom turizem na Tajskem ni padel niti za odstotek, nasprotno vsako leto več turizma se šteje. Poleti pa itak lahko kadimo kjerkoli. A po zimi pa ne vem kdo hodi smučat v Slovenijo, morda albanci ? x:o)x

Sorry, sam tudi ti mal nakladaš. :sori:
Bojevnik ima čas le za brezhibnost; vse drugo namreč izčrpava njegovo moč - brezhibnost pa jo povečuje.

#65 zerkalo

zerkalo
  • Nepogrešljivi
  • Št. objav: 951

Objavljeno: 22. november 2007, 15:13

In, kot sem že trikrat pisal. Dovolil bi kajenje samo tistim lokalom, ki bi imeli primerno prezračevalno napravo (ta pa stane nekaj desetakov tisoč evrov), tako da bi tisti dim v hipu izginil in obenem tudi smrad.

Evo, s tem se jaz popolnoma strinjam. Naj bo prepoved kajenja v javnih prostorih, samo da je zraven omogočena
še možnost javnih kadilskih prostorov. V tem je ves point.
Norost je vcasih najvecja modrost…

#66 santos

santos
  • Lunatik
  • Št. objav: 5 927

Objavljeno: 22. november 2007, 15:14

ti mi jih naštej

že prejšnji zakon je vse obdelal tko k je blo treba, v poslovnih prostorih se ni kadilo, tud na delovnem mestu ne, razen za kadilce predpisani prostori, zakon je določal, da morajo biti kadilski prostori fizično ločeni od nekadilskih, v prevoznih sredstvih prepoved kajenje razen na vlakih, k so imeli ločene prostore za kadilce(še imajo)

kar se mene tiče nisem nikoli kadil tam kjer bi to druge motilo, če pa k meni prideš pa ne sprašujem, če hočeš bit z mano boš pač v dimu, drgač pa ne hod, če te mot. tud na obiskih sem se strogo držal, da v stanovanjih, kjer ne kadijo nisem cigareta pržgal....

za kafiče j pa isto...kaj pa rineš not če te dim mot....pa tja pejt k se ne kadi......a tje bol zdej k maš čist zrak in k se sam s sabo pogovarjaš, kelnerca j pa tko zunaj pr gostih


Enako bi lahko rekel nekadilec !
Če hočeš kadit...zmrzuj ! x:Dx
Bojevnik ima čas le za brezhibnost; vse drugo namreč izčrpava njegovo moč - brezhibnost pa jo povečuje.

#67 vilamalina

vilamalina
  • Legenda Foruma
  • Št. objav: 1 712

Objavljeno: 22. november 2007, 15:15

izdelava avtomobilov z omejeno hitrostjo do max. brzine, ki so dovoljene na cestah

:eek:
od nekdaj sem trdila, da se človekov pravi značaj pokaže, ko sede v avto in se spravi v prometno đunglo. nobene katastrofe ni mogoče preprečit, ker ti norci, ki vozijo pod vplivom alkohola, vozijo bolj razgrajaško, kot so sposobni nadzirat, vozijo preveč utrujeni in kar je še teh egoizmov, ti bodo gotovo našli drug način za počet neumnosti in ogrožat nič hudega mimo njih hodeče-vozeče.
s tem pa seveda ne želim povedat, da ljudje, ki ne vozijo avtomobilov nimajo značaja, ker sem tudi jaz čim več časa na kolesu, v javnih prevoznih sredstvih ali pa kar štopam (a bi bilo tudi to treba prepovedat?). pa raje malo noge razgibam do trgovine, kot da bi šla povsod z avtom. to se mi zdi, da je najmanj, kar bi vsak lahko naredil za okolje.
in petkrat se podpišem pod to, kar je povedala marsa. psi in mačke so že čipirani in najbrž je samo še vprašanje časa kdaj bomo tudi ljudje.

#68 zerkalo

zerkalo
  • Nepogrešljivi
  • Št. objav: 951

Objavljeno: 22. november 2007, 15:23

:
in petkrat se podpišem pod to, kar je povedala marsa. psi in mačke so že čipirani in najbrž je samo še vprašanje časa kdaj bomo tudi ljudje.

To hočejo, ja....samo ne bo jim uspelo :vragec: x;)x x:Dx
Norost je vcasih najvecja modrost…

#69 santos

santos
  • Lunatik
  • Št. objav: 5 927

Objavljeno: 22. november 2007, 15:28

Kelnarcem pa bi predlagal, da naj se oblačijo bolj primerno, saj natakarji nimajo teh problemov..., ker itak vedo, da morejo tudi zunaj strežt.
Ne hodim v lokale na kavo, da bi gledal gola dupeta in dekolteje odprte do popka. x:Dx
Bojevnik ima čas le za brezhibnost; vse drugo namreč izčrpava njegovo moč - brezhibnost pa jo povečuje.

#70 tomazslo

tomazslo
  • Lunin Odvisnik
  • Št. objav: 2 039

Objavljeno: 22. november 2007, 15:40

Tomazslo:

iskreno povedano: JEBE MI SE ZA IGRALNICE !
Na Tajskem se tudi ne sme kadit v javnih prostorih (kjer je aklimatizirano ozračje), kaj ne. In prav tam sem prvič doživel v enem PUB-u Guliver v Bangkoku in Pattayi...kjer se je lahko kadilo ! Sam tam nisi videl ne dima ne smrada. Torej, pa tudi s tem zakonom turizem na Tajskem ni padel niti za odstotek, nasprotno vsako leto več turizma se šteje. Poleti pa itak lahko kadimo kjerkoli. A po zimi pa ne vem kdo hodi smučat v Slovenijo, morda albanci ? x:o)x

Sorry, sam tudi ti mal nakladaš. :sori:


Kranjska Gora ima velik del proračuna vezan na ta sredstva, ki se delno tudi vežejo na izravnavo kanalizacijskega sistema...torej se mi ne jebe igralnica, ker bom jaz to dobil na položnici za plačat.......

Tajsko in SLO ne primerjaj ne po kurbah in ne po kajenju....to sta dva različna svetova, 6x bil tam in do danes me še niso zaprli, pa sem povsod kadil.....mogoče kdaj naslednjič, k jih bom obiskal, čeprav vem kaj s hotu povedat...sam to ni zarad dima narjen ampak zarad vročine, k pa istočasno tud dim ven vleče.....

Smo robotki, ki imamo datodeko "duša" zato, da mislimo, da nismo robotki ...


#71 santos

santos
  • Lunatik
  • Št. objav: 5 927

Objavljeno: 22. november 2007, 15:49

Kranjska Gora ima velik del proračuna vezan na ta sredstva, ki se delno tudi vežejo na izravnavo kanalizacijskega sistema...torej se mi ne jebe igralnica, ker bom jaz to dobil na položnici za plačat.......

Tajsko in SLO ne primerjaj ne po kurbah in ne po kajenju....to sta dva različna svetova, 6x bil tam in do danes me še niso zaprli, pa sem povsod kadil.....mogoče kdaj naslednjič, k jih bom obiskal, čeprav vem kaj s hotu povedat...sam to ni zarad dima narjen ampak zarad vročine, k pa istočasno tud dim ven vleče.....

Kaj mi boš zdaj rekel, da si kadil v prostoru, kjer je bilo aklimatizirano ali kako ?
Jaz sem ti govoril o prostoru, kjer je bil aklimatiziran in obenem dodano prezračevalno sredstvo, kjer se je lahko tudi kadilo, to pa nima vsak lokal na Tajskem, ker večina dela na odprtem. OK v nočnih lokalih je dovoljeno kajenje, ker zakon tega ne preprečuje. Drugače v dnevnem baru tam, kjer je klima ne boš kadil v to sem prepričan. Jaz tudi tam zahajam vsaj enkrat na leto že od davnega 2001 vsaj za en mesec, bil sem tudi tri mesece. btw x;)x
Kurbe pa so itak povsod, predvsem študentke v Lj. x:px x:Dx Tak, da ni bistvene razlike med Tajsko in Slovenijo, edino to, da so tam cenejše in je mal več šimpanzov na izbiro. :vragec:

Igralnice pa itak služijo bolj na revnih, kot tistih bogatih, ker pameten bogataš ne bo šel metat denarja v državni proračun. x;)x
Kar pomeni igralnica=zasvojenost in od te nimamo veliko koristi, samo še večjo bedo. :o|o:
Bojevnik ima čas le za brezhibnost; vse drugo namreč izčrpava njegovo moč - brezhibnost pa jo povečuje.

#72 tomazslo

tomazslo
  • Lunin Odvisnik
  • Št. objav: 2 039

Objavljeno: 22. november 2007, 17:01

Igralnice pa itak služijo bolj na revnih, kot tistih bogatih, ker pameten bogataš ne bo šel metat denarja v državni proračun. x;)x
Kar pomeni igralnica=zasvojenost in od te nimamo veliko koristi, samo še večjo bedo. :o|o:

pustva to k ni tema foruma...sam kle s čist mim brcnu....

kar se pa Tajske tiče pa tud naa pol....lohk m vejameš, da to dobro pozam in mam za kake 15 ur posnetga materiala o zakonodaji, navadah, in načinu življenja v različnih provincah Tajske, k sem ga sam osebno posnel.

Smo robotki, ki imamo datodeko "duša" zato, da mislimo, da nismo robotki ...


#73 Ale'

Ale'
  • D član
  • Št. objav: 4 444

Objavljeno: 22. november 2007, 19:29

Jp, midve z eno frendico, nekadilko, greva veckrat kaj pojest, mal posedet.
seveda lahko zdrzim vseh tistih nekaj ur druzenja, vendar vmes pa si le grem privoscit kak chik - z njo v druzbi, vendar Aliana, tvoja frenda ima prav (pac kar se nje tice): tole/takole NI 'si privoscit cigaretek'. NC nimas od tega. :sori: xyesx
VZAJEMNO s kavico pase..... xyesx

skratka: ce rabim it v nekaj urah ven sam 2x ali 3x, pomen da lohk tud brez zdrzim.
ampak vcasih nocem brez zdrzat, ker je to point chika.
sej ne gre za un tobak sam, za TO odvisnost.
gre predvsem za obred.

ne sej tle noumo nikol skup prsli.
sam bojmo se takih zakonov.
k enkrat bo pa kej druzga na tapeti, k pa nekadilcem nou vsec.
sam ker gremo po taksni poti v to smer, se nou dal it vec nazaj.

skratka, folk k nam nou vsec njiho0vo pocetje, bomo preprosto izbrisal, prepovedal. x:o)x

debeli bodo moral skrivaj v liftih se s hamburgerji basat. :D
in vsak jim bo povedal, da je to za njihovo dobro, da ne jedo tega sranja - in ne pozabil nasteti bolezni srca in ozilja in kok jih v svetu umre od debelosti - ob tem, da pol sveta pa umira od lakote.


Se v celoti strinjam.


to je diskriminiranje, dragi moji.
zdaj smo kadilci, kaj bo pa next?
xnckrivx


Naslednja prepoved bo razmišljanje s svojimi možgani.
Najlažje je delat z lutkami (oz. roboti)!!!
Objavljena slika

#74 Marsa

Marsa
  • Uredništvo
  • Št. objav: 60 730

Objavljeno: 22. november 2007, 20:11

x?x

da si ti upajo v faco lagat, je pa res dizaster!
gledam Trenja in zenska trosi lazhi, za znort!
da si upa rect, da se je promet v lokalih povecal!

mislim kel nazadek! (opp. od napredek) :V:
Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.
Picasso

#75 Marsa

Marsa
  • Uredništvo
  • Št. objav: 60 730

Objavljeno: 22. november 2007, 20:19

ohhh!
lohk bi popizdil clowk cist! x:o)x

avnokar ena znalka razlaga, da od 1200 kadilcev jih 1000 dobi raka na pljucih!
kaksna drzna, skodljiva in nesramna izjava! :mad2:
kot bi rekel: od 1200, k jih umre zarad raka prebavil, jih je 1199.5 predebelih. x:o)x
Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.
Picasso




Uporabniki, ki si ogledujejo to temo (0)

Člani: 0 - Gosti: 0 - Skriti člani: 0