Za nemoteno delovanje te spletne strani uporabljamo piškotke. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z našo politiko piškotkov. Nadaljuj
Lunin net

Hitri skok na vsebino


Zdravje in prehrana


  • Prijavi se, če želiš komentirati
- - - - -
140 komentarjev na to temo

#26 want_more

want_more
  • Vajenček
  • PipPipPipPipPip
  • Št. objav: 104

Objavljeno: 10. februar 2010, 18:14

mamika.... fajn je če maš možnost naredit tako blagovno menjavo. v mestih tega na žalost ni.... sem zelo vesela če dobim kdaj kako bučo od lastnika stanovanja, ko jo sam pridela na svojem vrtu (stran od prometne ceste), al pa od tete ko sem dobila za rojstni dan eno veliko košaro na vrtu na kmetiji pridelane zelenjave in sadja. kuhala potem marmelade, vlagala zelenjavo...po babičinih receptih:) pa je hitro vse šlo potem
če mam srečo kupim včasih domača jajca....
to je pa to....veliko jih pa še te možnosti nima.
in včasih se zelo lovim v trgovini, ker ne vem kaj bi kupila sploh.
pred časom ni bil problem, ko nisem gledala na to, me ni niti zanimalo. sedaj pa ne jem več najcenejših hoferjevih hrenovk s samimi Eji in čudno barvo, ne konzerviranih narezkov itd..... včasih sploh ne vem kaj naj še jem, pa čemu zaupam.
mislim, da je v današnjem času zelo težko se zdravo/bio/itd... prehranjevat.....
ker po trgovinah je preveč nekega sr****, ki ga težko ločiš od ostalih.


koliko dejansko pomenijo tisti Bio izdelki v hoferju, šparu, itd...? sem gledala....pa ne vem...zmedena glede vsega....

#27 free

free
  • Srebrni član
  • Št. objav: 16 801

Objavljeno: 13. februar 2010, 20:42

Kaksna jajca jemo

(6:00) Če kupujete jajca v trgovini, je na vsakem od njih posebna koda iz črk in številk. Prva številka označuje tip reje kokoši nesnic, iz katere jajce izhaja. S številkami od 0 do 3 so tako označene reje od ekološke pa do baterijske. Poleg tega so na jajcu navedeni še poreklo, državna koda in registrska številka proizvajalca. Na embalaži je označeno, da gre za jajca kakovostne kategorije A, saj so le takšna namenjena neposredni prodaji potrošniku, jajca kategorije B pa gredo v industrijsko predelavo.

super prispevek! :palec:



#28 free

free
  • Srebrni član
  • Št. objav: 16 801

Objavljeno: 9. marec 2010, 15:45

posredujem in z vsem ne strinjam, z vecino pa:

7 živil katerim se je bolje izogniti

Nekoč je veljal pregovor " zdrav kot riba". Človek, ki je užival ribe iz čistega morja je bil zdrav kot hrana, ki jo je užival. Danes pa je velecenjena industrija v dirki zadobičkom povzročila naravi nepopravljivo škodo. Določeni geografski deli so se spremenili v deponijo nevarnih odpadkov. Morje, ki velja za enega najpomembnejših virov hrane za človeštvo se je spremenilo v odlagališče nevarnih odpadkov med katerimi je ogromno težkih kovin. V ribah so našli nevarne količine težkih kovin kot je živo srebro, kadmij, svinec in arzen, to so pa strupi, ki se nato v našem organizmu kopičijo in povzročajo mnoga huda obolenja šele čez desetletja. Strokovnjaki jih težko odkrijejo, povzročajo pa huda obolenja mišic in mezgovnega tkiva, pa verjetno tudi Alzheimerjevo in Parkinsonovo bolezen, da o raku ne govorimo. Zato je na mestu premislek, ali je sploh še varno uživati morske ribe in sadeže, čeprav so neprecenljiv vir Omega 3 maščobnih kislin. Zlasti to velja za otroke, nosečnice in doječe mamice.
Več o težkih kovinah ....
Tudi naslednja živila so tako polna pesticidov in drugih snovi, ki motijo naš hormonski sistem in ogrožajo naše zdravje na dolgi rok, da jih je bolje izločiti z jedilnika.

1.Konzervirani paradižnik
Vsebuje bisfenol A, sintetični hormon, ki ga povezujejo z motnjami reproduktivnega sistema, srčnimi boleznim, diabetesom in debelostjo .(Ekspert endokrinolog Fredrick vom Saal PHD Univerza v Misuriju.

2. Meso živali hranjenih s koruzo
Ekspert Joel Salatin, solastnik Polyface Farms in avtor knjig o vzdržnem kmetovanju
Naravna hrana za živino je trava in ne koruza. Danes pa vzreditelji hranijo živino s koruzo in sojo, da hitreje pridobijo težo za zakol. Nedavna študija je pokazala, da je goveje meso živine, ki je jedla travo, veliko bolj bogato z beta karotenom, vitaminom E in Omega 3 in CLA konjugirano linolno kislino, kalcijem, magnezijem kot meso živali hranjenih s koruzo.

3. Pop corn v mikrovalovki
Ekspert : Olga Naidenko, PhD znanstvenica pri Skupini za okolje
Kemikalije iz ovitka vrečke so del sestavin, ki se lahko povezujejo z neplodnostjo pri ljudeh. V poizkusih na živalih so ugotovili , da povzročajo raka na jetrih, trebušni slinavki in testisih. Študije kažejo, da priprava v mikrovalovni pečici povzroči, da kemikalije vaporizirajo in preidejo v pokovko.

4. Konvencionalno pridelan krompir
Ekspert Jeffrey Moyer,predsednik komisije za organsko certificiranje
Krompir in ostala koreninasta zelenjava v veliki meri absorbira pesticide in fungicide iz zemlje. Krompir posipajo s kemikalijami vsaj trikrat, nazadnje ga obdelajo s kemikalijam proti kaljenju.

5. Gojeni losos
David Carpenter , MD, direktor Inštituta za zdravje in okolje Univerza v Albany-ju.
Narava ni predvidela , da bi lososi jedli sojo, hidrolizirano perje perutnine, ostanke perutnine ( iztrebke ). Rezultat take hrane so lososi, ki vsebujejo manj vitamina D,in več onasnaževalcev med njimi tudi kancerogene kot PCB, pesticide kot dioksin in DDT.
Gojeni losos je med morsko hrano najslabša izbira. Številne študije kažejo, da vsebuje toksine in onesnaževalce, ki povzročajo raka. Gojeni losos vsebuje do 10 krat več onesnaževalcev kot njegov rojak iz divjine.Tudi ostale morske in sladkovodne ribe niso dobra izbira, saj smo v morje zmetali že toliko strupov ( med njimi tudi težke kovine), da se je ribam bolje izogibati. Zdrav kot riba ne velja več. Če jih že uživate, izberite male ribe ( sardele ), ki hitro zrastejo do velikosti odrasle ribe in ne vsrkajo toliko težkih kovin kot večje ribe. Kaj pa Omega 3 ? Če uživate Omega 3 dodatke iz rib , preverite čistost izdelka, drugače pa raje izberite rastlinski vir Omega 3 .Laneno seme in olje vsebujeta esencialno Omega 3 maščobno kislino ALA iz katere lahko zdrav organizem naredi bolj komplicirane EPA in DHA kakršne najdemo v morski hrani. Tudi nekateri oreščki vsebujejo Omega 3 ( orehi ).

6. Konvencionalno pridelana jabolka
Ekspert Mark Kastel, Comucopia Institute Jabolka so med jesenskim sadjem najbolj nabita s pesticidi. Vedno več študij povezuje večjo obremenjenost organizma s pesticidi s Parkinsonovo boleznijo. Če jabolka niso ekološko pridelana, jih je treba olupiti, s tem pa se odrekamo številnim za zdravje koristnim snovem..

Sveže je boljše kot konzervirano. Veliko znamk konzervirane hrane vsebuje BPA , ki ga povezujejo z nenormalnostmi v reprodukciji, nevrološkimi težavami in večjim rizikom za raka na prostati in prsih. Če že ne morete kupovati vseh živil svežih, potem raje izberite tiste v steklenih kozarcih ali papirnati embalaži..

Ekološko je bolj kvalitetno kot konvencionalno pridelano
Večina sadja in zelenjave vsebuje neprimerno veliko količino pesticidov, zato velja, da kupujte čim več teh produktov iz ekološke pridelave.
Taka zelenjava vsebuje tudi veliko več vitaminov, mineralov in posebnih rastlinskih snovi, ki jih živila tretirana s pesticidi in fungicidi ne razvijejo. Te snovi, ki jih imenujemo rastlinske kemične snovi, se razvijejo v glavnem v olupku in dajejo sadju in zelenjavi barvo in vonj. Naj jih omenimo le nekaj : flavonoidi, kumarini , kvercetini, fenoli, kurkumin, resveratrol, lignani ...
Če ne morete kupovati vseh živil iz ekološke pridelave, pa je to obvezno za produkte živalskega izvora.

7- Meso iz konvencionalne pridelave ima do petkrat večjo vsebnost pesticidov kot konvencionalno pridelana zelenjava.
Maslo iz konvencionalne pridelave ima 20 krat več pesticidov kot zelenjava .
Kadar moramo postaviti prioritete pri svoji nabavi hrane, je modro kupovati jajca, maslo, mleko in meso iz ekološke pridelave. Obstaja pa še ena možnost, da nabavljate lokalno pridelane proizvode na kmetijah, ki jih poznate, pa čeprav nimajo eko certifikata. Pogosto je hrana pridelana podobno kot ekološka, le da je cenejša, ker jim ni treba plačevati visokih stroškov certifikatov.
Še eno živilo, ki ga je bolje izločiti iz prehrane

8. Nefermentirana soja
V bistvu izdelki iz nefermentirane soje kamor spadajo tudi sojino mleko, tofu, sojino olje in sojini polpeti niso zdrava hrana. Prav vseeno je ali je ekološko pridelana ali konvencionalno.
Soja je tudi v formulah za dojenčke in je najslabše kar lahko dajete svojemu otroku. Sojina formula ne ovira le delovanje hormonov, ampak vsebuje celo 100 % več aluminija kot konvencionalne formule na bazi mleka. Nekatere sojine formule imajo do 80 % več mangana kot materino mleko.
Vse nefermentirane sojine izdelke povezujejo z naraščajočimi težavami z reproduktivnimi organi , neplodnostjo, rakom in boleznimi srca. Poleg tega vsebuje soja posebne izoflavone, ki zavirajo delovanje ščitnice.
Uživanje nefermentirane soje je glavni vzrok za pomanjkljivo delovanje ščitnice (sem spada tudi debelost) pri ženskah). Če trpite zaradi utrujenosti, suhe kože in povečane telesne teže, se izogibajte sojinim izdelkom. Ni namreč vsaka hrana za vsakogar. Drugi problem s sojo je, da vsebuje toksin, sicer naravni, ki ga imenujejo tudi škodljiva hranilna snov ali anti nutrient. V organizmu namreč zavira delovanja encimov, ki so potrebni za presnovo proteinov.
Pri Japonkah ki so prišle živet v ZDA so ugotovili, da so bolj podvržene raku na prsih kot vrstnice, ki ostanejo pri tradicionalni dieti. Vendar je pomembno vedeti, da Japonke ne uživajo soje v nefermentirani obliki, ampak v obliki juhe miso in pa tempeha ( fermentirana soja ).

vir >



#29 free

free
  • Srebrni član
  • Št. objav: 16 801

Objavljeno: 9. marec 2010, 23:48

x:Dx :palec:
Ja, ni vsega verjetn kar se pise. Je pa kar nekaj dobrih pointov v besedilu, ki se jih je morda vredno spomnit med nakupovanjem zivil.

#30 free

free
  • Srebrni član
  • Št. objav: 16 801

Objavljeno: 13. marec 2010, 04:18

Naravno od Glave do Pet: Oglaševano kot zdrava hrana

(25:00) Znamo potrošniki izbrati zdravo hrano zase ali pa zgolj podlegamo reklamnim oglasom, ki so lahko tudi zavajajoči? Nas pritegne privlačna embalaža z napisom domače ali raje posežemo po manj privlačnem izdelku, ki nosi ekološki certifikat? Kdo nosi odgovornost, da je hrana, ki nam jo ponujajo v oglasih in na policah trgovin zdrava? Država, proizvajalci, trgovci, mi sami? Beremo etikete na embalaži živil?
- Informirajmo se in izbirajmo zdravo.



#31 Gost_sstane_*

Gost_sstane_*
  • Gost

Objavljeno: 14. marec 2010, 20:43

Pozdravljen Stane!

"IN VENDAR SSOL DELUJE"

Še dobro, da nismo leta 1633!!! x;)x

Kdor nekaj ne proba ne more vedeti kako je. Popolnoma prav imate, ko pravite, da je vaša ssol za pametne in ne za bogate, pa ne želim reči, da sem jaz pametna! Mislim, da se razumemo.
In res je vsa razlaga, ki ste jo že objavil enostavna za dojemanje in res niso potrebne nobene študije, da bi to dokazale. Saj vaša ssol ni zdravilo-tabletka, ki bi jo prodajali v lekarni in bi jo bilo treba testirati na poskusnih zajčkih.

"IN GDE BI NAM BIL KRAJ", da niste vi to prvi razumel in nam za naše dobro posredoval to odkritje. Čudno, zdej so vam pa mnogoteri "fouš" in se grejo kdo, da ima prav. Čudno!!!

Po dveh letih ali več, uporabe vaše soli lahko rečem samo hvala, hvala, da še vedno ustrajate in potrpežljivo odgovarjate na vsamogoča vprašanja, opaske in nasprotovanja.

Kaj je to? Pa toliko znanja je danes na kupu, da so ljudje osnovne stvari spregledali in pozabili, kako je bila dragocena.
Sol moremo imeti prvo v glavi potem bomo vedeli, kje jo dobimo!

Morem vam povedat, da jo še naprej pridno reklamiram, kot takrat! Enkrat se vam oglasim po SMSu-prav! x;)x

Malo sem se sprehajala po forumih in nisem mogla, da se ne oglasim in vas pohvalim. Vaših razlag ne najdeš v nobeni medicinski strokovni literaturi ampak imate prekleto prav!!!

Stane lepo pozdravljen!

Vele, zdravo in oprosti, da sem spregledal tvoje sporočilo, ki gre "buteljnom" rahlo na živce x:Dx
Ampak, poglej, kaj se dogaja v Ameriki, domovini vseh znanosti x:Dx
http://reason.com/bl...comment_1609415

#32 nepozabljena

nepozabljena
  • Vajenček
  • PipPipPipPip
  • Št. objav: 79

Objavljeno: 15. marec 2010, 12:24

Vele, zdravo in oprosti, da sem spregledal tvoje sporočilo, ki gre "buteljnom" rahlo na živce x:Dx
Ampak, poglej, kaj se dogaja v Ameriki, domovini vseh znanosti x:Dx
http://reason.com/bl...comment_1609415





...eno vprašanje imam glede horesterola....ali je v redu če spiješ kavo z mlekom ?....baje beljakovine zmanjšat ...ja kaj pa jogurti?, skuta in to ?

#33 free

free
  • Srebrni član
  • Št. objav: 16 801

Objavljeno: 15. marec 2010, 13:49

en odgovor, ki se tice holesterola.... zame je vredu, ceprav zelo redko pijem kavo. ...baje beljakovine zmanjsat? ... kaj je z jogurti?, skuta in to. :

- so zivalski produkti, ki jih je primerno uzivati v taksnih kolicinah, da organizmu ne skodujejo. Itaq. Zivalskih produktov ni primerno uzivati veliko, seveda pa je to odvisno od zivljenjskega stila posameznika in njegovih potreb.
Kar se tice zivalskih beljakovin je morda najbolj pomembno, da uzivamo ekolosko pridelane, saj industrijsko pridelane lahko vsebujejo precej cloveku neprijaznih primesi (pesticidi, GSO).
Kar se holesterola tice, so ze veckrat dokazovali, da je velikokrat plod custvenih in zivcnih reakcij oz. tezav. Mnogi priporocajo meditacijo, jogo, taichi, umirjanje. Holesterol povzroca lahko tudi veliko stresnih situacij.
Kar se tice prehrane v primeru povecanega holesterola, pa se priporoca vecje kolicine uzivanja vitamina C!
Sam uzivam vitamin C od "A.Vogel" (imajo tudi v lekarnah). Sami dodatki prehrani sicer lahko pripomorejo k boljsemu zdravju, bistveno pa je spremeniti zivljenjski stil v kolikor ta seveda ni zadovoljujoc splosnemu zdravu osebe.


...eno vprašanje imam glede horesterola....ali je v redu če spiješ kavo z mlekom ?....baje beljakovine zmanjšat ...ja kaj pa jogurti?, skuta in to ?



#34 nepozabljena

nepozabljena
  • Vajenček
  • PipPipPipPip
  • Št. objav: 79

Objavljeno: 15. marec 2010, 15:31

en odgovor, ki se tice holesterola.... zame je vredu, ceprav zelo redko pijem kavo. ...baje beljakovine zmanjsat? ... kaj je z jogurti?, skuta in to. :

- so zivalski produkti, ki jih je primerno uzivati v taksnih kolicinah, da organizmu ne skodujejo. Itaq. Zivalskih produktov ni primerno uzivati veliko, seveda pa je to odvisno od zivljenjskega stila posameznika in njegovih potreb.
Kar se tice zivalskih beljakovin je morda najbolj pomembno, da uzivamo ekolosko pridelane, saj industrijsko pridelane lahko vsebujejo precej cloveku neprijaznih primesi (pesticidi, GSO).
Kar se holesterola tice, so ze veckrat dokazovali, da je velikokrat plod custvenih in zivcnih reakcij oz. tezav. Mnogi priporocajo meditacijo, jogo, taichi, umirjanje. Holesterol povzroca lahko tudi veliko stresnih situacij.
Kar se tice prehrane v primeru povecanega holesterola, pa se priporoca vecje kolicine uzivanja vitamina C!
Sam uzivam vitamin C od "A.Vogel" (imajo tudi v lekarnah). Sami dodatki prehrani sicer lahko pripomorejo k boljsemu zdravju, bistveno pa je spremeniti zivljenjski stil v kolikor ta seveda ni zadovoljujoc splosnemu zdravu osebe.


...hvala za ta odgovor...ker meni se je zdelo čudno od kod horesterol...ker nisem ne debela , niti kej drugega , drastičnega....pomeni da stres vpliva na horesterol...zanimivo , ja , saj verjamem ....grem pa takoj pogledat v lekarno za ta c vitamin ...drugače pa itak kr normalno jem , ne napolnim krožnika ...samo verjetno bi bilo bolje čim več solate ...




en odgovor, ki se tice holesterola.... zame je vredu, ceprav zelo redko pijem kavo. ...baje beljakovine zmanjsat? ... kaj je z jogurti?, skuta in to. :

- so zivalski produkti, ki jih je primerno uzivati v taksnih kolicinah, da organizmu ne skodujejo. Itaq. Zivalskih produktov ni primerno uzivati veliko, seveda pa je to odvisno od zivljenjskega stila posameznika in njegovih potreb.
Kar se tice zivalskih beljakovin je morda najbolj pomembno, da uzivamo ekolosko pridelane, saj industrijsko pridelane lahko vsebujejo precej cloveku neprijaznih primesi (pesticidi, GSO).
Kar se holesterola tice, so ze veckrat dokazovali, da je velikokrat plod custvenih in zivcnih reakcij oz. tezav. Mnogi priporocajo meditacijo, jogo, taichi, umirjanje. Holesterol povzroca lahko tudi veliko stresnih situacij.
Kar se tice prehrane v primeru povecanega holesterola, pa se priporoca vecje kolicine uzivanja vitamina C!
Sam uzivam vitamin C od "A.Vogel" (imajo tudi v lekarnah). Sami dodatki prehrani sicer lahko pripomorejo k boljsemu zdravju, bistveno pa je spremeniti zivljenjski stil v kolikor ta seveda ni zadovoljujoc splosnemu zdravu osebe.


...hvala za ta odgovor...ker meni se je zdelo čudno od kod horesterol...ker nisem ne debela , niti kej drugega , drastičnega....pomeni da stres vpliva na horesterol...zanimivo , ja , saj verjamem ....grem pa takoj pogledat v lekarno za ta c vitamin ...drugače pa itak kr normalno jem , ne napolnim krožnika ...samo verjetno bi bilo bolje čim več solate ...

#35 Gost_sstane_*

Gost_sstane_*
  • Gost

Objavljeno: 15. marec 2010, 19:40

...eno vprašanje imam glede horesterola....ali je v redu če spiješ kavo z mlekom ?....baje beljakovine zmanjšat ...ja kaj pa jogurti?, skuta in to ?

Koliko ga pa imaš, da si tako zaskrbljena?

#36 nepozabljena

nepozabljena
  • Vajenček
  • PipPipPipPip
  • Št. objav: 79

Objavljeno: 15. marec 2010, 19:50

Koliko ga pa imaš, da si tako zaskrbljena?




...imam ga 7, 2....

#37 Gost_sstane_*

Gost_sstane_*
  • Gost

Objavljeno: 15. marec 2010, 21:38

...imam ga 7, 2....

Pa te statična elektrika še nič ne strese?

#38 nepozabljena

nepozabljena
  • Vajenček
  • PipPipPipPip
  • Št. objav: 79

Objavljeno: 15. marec 2010, 22:26

Pa te statična elektrika še nič ne strese?


...kaj naj bi to pomenilo zdej ?

#39 Gost_sstane_*

Gost_sstane_*
  • Gost

Objavljeno: 16. marec 2010, 00:08

...kaj naj bi to pomenilo zdej ?

Odgovori, pa ti povem.

#40 nepozabljena

nepozabljena
  • Vajenček
  • PipPipPipPip
  • Št. objav: 79

Objavljeno: 16. marec 2010, 07:04

Odgovori, pa ti povem.

...ma daj povej no...če imaš namen...

#41 Gost_sstane_*

Gost_sstane_*
  • Gost

Objavljeno: 16. marec 2010, 12:17

...ma daj povej no...če imaš namen...

Ti povem v svojem žargonu.
Tresenje statične elektrike je znak podsoljenosti telesnih tekočin, kar pa med ostalim povzroča tudi motnje v presnovi.
Enim se dvigne sladkor, drugim holesterol, tretjim trigliceride, nekaterim pritisk itd.
Če te ne trese, si pa lahko prejodirana, kar bi se moralo čutiti na akrupresurnih točkah ščitnice na dlaneh in podplatih.
Če pa ni ne eno, ne drugo, oboje pa lahko enostavno odpraviš z biodieto, potem boš pač morala holesterol napasti s tableti, ki ti jih je predpisal zdravnik.

#42 nepozabljena

nepozabljena
  • Vajenček
  • PipPipPipPip
  • Št. objav: 79

Objavljeno: 16. marec 2010, 15:27

Ti povem v svojem žargonu.
Tresenje statične elektrike je znak podsoljenosti telesnih tekočin, kar pa med ostalim povzroča tudi motnje v presnovi.
Enim se dvigne sladkor, drugim holesterol, tretjim trigliceride, nekaterim pritisk itd.
Če te ne trese, si pa lahko prejodirana, kar bi se moralo čutiti na akrupresurnih točkah ščitnice na dlaneh in podplatih.
Če pa ni ne eno, ne drugo, oboje pa lahko enostavno odpraviš z biodieto, potem boš pač morala holesterol napasti s tableti, ki ti jih je predpisal zdravnik.




...hvalaza odgovor...povedati moram , da na ščitnici bolujem že od mojega 15 leta starosti ,jemljem pa vsaki dan Euthyrox.....tko da res ne vem več niti kaj naj jem .....kar se tiče biohrane ,hja , mal težje jo dobit kajne....

#43 Gost_sstane_*

Gost_sstane_*
  • Gost

Objavljeno: 16. marec 2010, 20:48

...hvalaza odgovor...povedati moram , da na ščitnici bolujem že od mojega 15 leta starosti ,jemljem pa vsaki dan Euthyrox.....tko da res ne vem več niti kaj naj jem .....kar se tiče biohrane ,hja , mal težje jo dobit kajne....

Kakšno diagnozo pa imaš, da moraš vsak dan s tableti nadomeščati normalno delovanje ščitnice?
Moja biodieta pa nima nič skupnega z danes tako propagirano bio hrano, ampak gre za uravnotečem vnos kalorij in elektrolitov v organizem s čisto običajno hrano, ki ti je sicer všeč.

#44 nepozabljena

nepozabljena
  • Vajenček
  • PipPipPipPip
  • Št. objav: 79

Objavljeno: 16. marec 2010, 21:01

[quote name='sstane' date='16. Mar 2010, 20:49' post='1055539449']
Kakšno diagnozo pa imaš, da moraš vsak dan s tableti nadomeščati normalno delovanje ščitnice?
Moja biodieta pa nima nič skupnega z danes tako propagirano bio hrano, ampak gre za uravnotečem vnos kalorij in elektrolitov v organizem s čisto običajno hrano, ki ti je sicer vš







...bom pogledala na izvide....enkrat premalo delujein izloča ,, drugič preveč....mah cel kup problemov z to ščitnico , sam se ne obremenjujem in ne mislim na to ....

praviš tvoja bio dieta....lahko poveš kaj več ?

#45 Gost_Jeti_*

Gost_Jeti_*
  • Gost

Objavljeno: 16. marec 2010, 21:29

klikni na Stane in boš izvedela vse ... in še več x:o)x a ne, slali Stane x;)x

#46 nepozabljena

nepozabljena
  • Vajenček
  • PipPipPipPip
  • Št. objav: 79

Objavljeno: 16. marec 2010, 21:48

klikni na Stane in boš izvedela vse ... in še več x:o)x a ne, slali Stane x;)x





....sem že ...hvala...

#47 Gost_sstane_*

Gost_sstane_*
  • Gost

Objavljeno: 16. marec 2010, 22:00

klikni na Stane in boš izvedela vse ... in še več x:o)x a ne, slali Stane x;)x

Kako sta x;)x :palec:

#48 Gost_Jeti_*

Gost_Jeti_*
  • Gost

Objavljeno: 16. marec 2010, 22:10

jst u luft :hepko: ... zver pa u komi :sleeping:

čuj Stane ... ližem tvojo sol x:px ... porcijo mam na pol x^x ... tud solim z njo po tvojih navodilih :palec:

rit se noče pa nč zmanjšat :icon17:

#49 Gost_sstane_*

Gost_sstane_*
  • Gost

Objavljeno: 16. marec 2010, 22:16

...bom pogledala na izvide....enkrat premalo delujein izloča ,, drugič preveč....mah cel kup problemov z to ščitnico , sam se ne obremenjujem in ne mislim na to ....

Pa ščitnico še imaš, ali pa ti je bila z radioaktivnim jodom ali kirurško odstranjena?

#50 Gost_sstane_*

Gost_sstane_*
  • Gost

Objavljeno: 16. marec 2010, 22:40

jst u luft :hepko: ... zver pa u komi :sleeping:

čuj Stane ... ližem tvojo sol x:px ... porcijo mam na pol x^x ... tud solim z njo po tvojih navodilih :palec:

rit se noče pa nč zmanjšat :icon17:

Če se zverina ne sekira, kaj se boš ti x;)x




Uporabniki, ki si ogledujejo to temo (0)

Člani: 0 - Gosti: 0 - Skriti člani: 0