Za nemoteno delovanje te spletne strani uporabljamo piškotke. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z našo politiko piškotkov. Nadaljuj
Lunin net

Hitri skok na vsebino


Fotka

Kaj se dogaja v cloveku ko stopi k astrologu


 • Prijavi se, če želiš komentirati
- - - - -
14 komentarjev na to temo

#1 Jupi

Jupi
 • ŽeČistoDomači
 • PipPipPipPipPip
 • Št. objav: 200

Objavljeno: 7. september 2002, 01:00

Nekateri trdijo: ko izkajoci clovek isce resitve pri astrologu, ima preden stopi v kontakt znotraj dolocena pricakovanja, da bo resil ali spoznal tisto kar ga zanima. S tem je posebno pri osebnem stiku z astrologom verjetno, da je clovek v naprej programiran nato da bo slisal samo tisto kar pricakuje da bo slisal. Ostale teme, ki pa ga neposredno nezanimajo pa preslisi. Resultat tega je - clovek je zadovoljen. ker je slisal tisto kar je res ostalo pa ne.
Drugi trdijo, da je to nemogoce, saj cloveka nepozna astrolog in zato je skoraj nemogoce vedeti kaj pricakuje ali pa drugace receno nemorejo se mu brati misli.
Ok kaj pa ce je v naprej povedal o svoji problematiki? In je astrolog pod vplivam tega?
Kaj pa skeptiki, ki iz "firbca" ali "stos" gredo k astrologu. Kaj pricakujejo oni? Na kaj mislijo ali se pripravlajo na razgovor ali rezultat tega?
Jupi

#2 pokowc

pokowc
 • Brez statusa
 • Št. objav: 5 844

Objavljeno: 8. september 2002, 01:00

,,,,,,,po moje najbolj radovedni človek z ulice..... k se odloči iti k astro. ali jih vsaj tel.klic .....jih zanima le Direktni in Hitri Odgovor. v bistvu nimajo časa poslušat in tud jih ne zanima´ na dolgo in široko ...dogaja se, da so neverjetno neučakani in jih zanima samo direktni odgovor.

pokowc

#3 Jupi

Jupi
 • ŽeČistoDomači
 • PipPipPipPipPip
 • Št. objav: 200

Objavljeno: 8. september 2002, 01:00

zivio pokowc
zdej sem ravno brala da sem te nekje skenslala??
Sploh nevem kdaj bi to bilo.

no kar se pa tvojega odgovora tice, menis torej da vsi nekako
smatrajo astrologijo kot odgovor na vprasanja ali bom srecen ali ne
in podobno.
No jaz pa mislim da je isto tako tudi pri pogovarjanju kadar gremo nkomu da bi zaprosili za pomoc, slisimo le tisti ne - ne pa recimo zakaj je rekel ne. Pri astrologu pa verjetno isto, slisat hoce le tisto kar ga zanima, ne pa zakaj je naprimer do problema prislo.
jupi

#4 pokowc

pokowc
 • Brez statusa
 • Št. objav: 5 844

Objavljeno: 9. september 2002, 01:00

..ja in ta neučakana´ populacija´ tole zahteva in tako pač njim ugodit tole prepričanje, ne glede zakaj-ev in zatoj-ev.
Podučit jih je treba Takoj! .... da ni vse le takoj ampak je tudi ozadje !

pokowc

#5 Jupi

Jupi
 • ŽeČistoDomači
 • PipPipPipPipPip
 • Št. objav: 200

Objavljeno: 9. september 2002, 01:00

No ja morda je ravno v tem car da delamo zastonj iz veselja
in to v prostem casu - vendar pa sem ter tja mora obstajati tudi
cas za nas in za druznino - in se zgodi da med vsem caranjem vseh kotov marsikaj spregledam, ni pa namen.

#6 intruder

intruder
 • SkorajOdvisnik
 • Št. objav: 567

Objavljeno: 9. september 2002, 01:00

Ne vem, dames sem srechal eno (v Ljubljani) pa sem prav vesel.
Zdi se mi da je ona kar 'mimi' na tem forumu?

#7 Cat

Cat
 • D član
 • Št. objav: 485

Objavljeno: 9. september 2002, 01:00

Ne, meni se ne zdi, da bi človek, ki se odloči za pomoč astrologa, hotel hitre direktne odgovore. Mislim, da ti pa lahko odpre drugačen pogled na določene težave. Včasih gledamo problem od blizu in ga ne vidimo, če pa pogledamo iz druge strani, se nam lahko zjasni. Jaz iščem smeri, največ se naučim iz pogovorov, knjige so kul, ampak jih vzamem preveč razumsko...No,če razumete....
Intruder, a je mimi marsa??? hah... nočem odgovora!

#8 Jupi

Jupi
 • ŽeČistoDomači
 • PipPipPipPipPip
 • Št. objav: 200

Objavljeno: 10. september 2002, 01:00

Instituti v ameriki in en v nemciji momentalno raziskujejo to podrocje o noitranjem dogajanju cloveku. Ko bom imela mal vec casa nbom napisala kaj se zgodi.
Sedaj se mi pa ze mudi ...........ffffffft in stran.

#9 nace

nace
 • Vajenček
 • PipPipPipPipPip
 • Št. objav: 204

Objavljeno: 10. september 2002, 01:00

Tole je zanimiva tema.
Ne vem natančno, Jupi, ali si hotela to temo povezati z razumevanjem zakaj astrologija sploh deluje, če sploh (dokazi), ali te je zanimalo prav duševno dogajanje v človeku in izkušnje tistih, ki so že bili?

Zakaj astrolog pove človeku tisto, kar on "rad sliši"?

JAZ OSEBNO KAR KDAJ KOMU POVEM - MI ŠTEJE SAMO TISTO, KAR NALETI V NJEM NA: JAA, TAKO ČUTIM, DA JE, ALI: DA, TAKO JE.

Tisto, kar se v mojem pristopu tehtnice zdi zares koristno je, da skensla, odmisli vse tiste ideje, KI NISO NJEGOVE, POGLEDE, KI NISO NJEGOVI, so morda rezultat razmišljanja: naj bi bilo tako, ker je tudi pri določenem človeku, ki ga poznam tako... Ali, kar je še huje: moram biti tak/-a, ker nekdo pričakuje tako.

To je za mene hudo. Mislim, da je super, če nekomu ustrežeš, če si tak, kot nekdo pričakuje, AMPAK SAMO takrat in tako, kot čutiš v sebi, da si tak. Torej, da pokažeš nekomu večkrat tisti del sebe, ki mu/ji je všeč, ne pa neko vlogo, katere bi se šele naučil in živel kot tujec sam s seboj.


Kar se tiče "dokazovanja" astrologije, tudi mislim, da ni potrebno pri vsaki razlagi dokazovati.
Vsi, ki so kdaj razlagali karto, so pred naslednjim problemom:
S KATERIMI BESEDAMI POVEDATI položaje, aspekte, odnose.
Če ne IZBEREŠ ŽARGONA, KI GA GOVORI TISTI ČLOVEK - je brez zveze, naj bo še tako "prav".

Poglej samo statistike: 80% tehtnic je prijaznih, ustrežljivih, partnerskih itd. itd.... Kaj pa ostalih 20%?
Nikoli PRI ČLOVEKU NE DOBIŠ V PSIHOLOGIJI 100%.

Ali ni potem bolje ugotoviti, kaj pri tem človeku je - in najti razlago v tem, da morda močneje deluje nek drugi platen ali aspekt ali položaj - ne pa mu trobentati o enem samem kazalcu.

***
Pa še nekaj je, zelo pomembno:
ko nekdo sreča astrologa, se podzavestno uskladi z njegovo podzavestjo v času priprav oz. iskanja.

Potem točno deluje, kar si opisala Jupi.
ON HOČE NEKAJ SLIŠATI IN TISTO, O ČEMER ŽELI SLIŠATI, HOČE DATI V USTREZNI OKVIR.

Moje spoznanje je, da nihče ni samo dober in nihče ni samo slab.

Če sem si kdaj vzel dovolj časa - to je od dve do tri ure za razlago čarta, sem vedno ugotavljal: približno je enako število dobrih in slabih potez.
IN TISTE, KI JIH IMAMO POGOSTO ZA "SLABE", SO POGOJ ZA TISTE, KI JIH IMAMO ZA "DOBRE".
V tem "krogu" imaš lahko vsakega človeka rad, ga sprejemaš takega, kot je.
Le da z nekaterimi nimaš veliko početi, ker si tako drugačen ali ker imaš fokus za najpomembnejše stvari tako daleč stran.

Meni osebno so najbolj tuji zemeljski znaki, posebno biki. Prav zanimivo, kako hitro jih opazim v njihovi počasni stvarni konkretnosti.
Toda kakor hitro lahko, rad poletim k zračnim debatam, abstraktnim, ki bikom nič ne pomenijo, običajno preko enega ognjenega vmesnika, ki da ritem...
Jih pa še naprej zelo spoštujem v tistem njihovem svetu in čez čas jih spet pridem pogledat, kako doživljajo stvarnost (bolj realno kot jaz - za ta svet).

Hotel sem povedati, da ko gre za svetovanje, je POMEMBNEJE UGOTOVITI PSIHOLOŠKI TRENUTEK PRI ČLOVEKU kot povedati "pravilno".
Tako en trobiš samo škorpojonu o seksu - ker je lahko nek vodnar v nekem obdobju s tem prav obseden. V nekem drugem obdobju pa ga to sploh ne zanima.... In škorpijon ima lahko obdobje, ko se poglablja v literaturo ali v karkoli drugega...

Torej:
vprašanje je bilo zanimivo, kakšna pričakovnja človek doživlja v sebi.
Jaz pa skušam povedati, da je pomembno tista njegova pričakovanja PREČESATI in povedati, kaj od tistega vidimo v njegovi karti, kaj pa je morda samo balast v njegovih pogledih in verjetno bolj pripada drugačnim tipom ljudi.
Nace

Izkoristi današnje aspekte na nebu v dobrem.

#10 Jupi

Jupi
 • ŽeČistoDomači
 • PipPipPipPipPip
 • Št. objav: 200

Objavljeno: 11. september 2002, 01:00

Hojla nace

No da rzazjasnimkajsem ameravala s to temo, ne gre za dokazovanje astrologije,kot si to domneval,
ampak psiholosko morda pricakovanje ali pa upanje.
Pri tem naprimer se ponavadi ta clovek mora spopasti z dolocenim problem: pri enem je to partnerstvu,pri drugim je to delo, tretji se sprasuje zalkaj je tako sam, in tako dalje.
No s tem namenom, kadar drugje ne najde odgocora upa da bo astrolog povedal, kaj o njegovi poblematiki – lahko da si nekateri pricakujejo slisanje resitev te zadeve, drugi kako naj resijo ta problemda bodo mirno spali. Tretji pa vidijo v astrologu le napovedovalca prihodnosti.
Da se vedno neda vse natancmno povedati z njo je jasno.. Na drugi strani pa je morda zacasna probelmatika, vzrok osebnosti, ki clovekapripelje v krizu, katero se morda sam ne zaveda, zakaj je zasel v to.
Lahko da je cloveku neprijetno, kadar astrolog razkriva take lastnosti, ker je v bistvu sel tja s namenom da bi slisal stavek kot „ Vse se bo resilo“ ali kaj podobnega.
Medtem ko so drugi zadovoljeni ce odkrije astrolog, stvari ki cloevka vedno pripelje do ene in iste problematike. Resitev tega bi pomenila konec tiste problematike zaradi cesa je prisel ali prisla.

Vem da je morda ta tema tudi rahlopovezano z tem ali so zmozni astrologi resiti ali je vse skupaj larifari za nekatere ljudji. Konec koncev se ne da resiti dolocen problem z napovedjo o resitvi akrat pa takrat – vprasanje je tudi ali si sploh vzamejo cas zato, in kaj se dogaja ce to poskusa astrolog.

Drugi samo kimajo, tretji .... J no ja morda bi se drugi povedali kaj si pricakujejo ali kaj bi radi, oz za kaj gredo itd.
Jupi

#11 lunca

lunca
 • Lunatik
 • Št. objav: 4 059

Objavljeno: 24. september 2002, 01:00

Priznani astrolog Dupor je trdil,da se samo s pomočjo dobrega astrologa lomijo hudi aspekti,zato sprašujem, kaj vi o tem mislite,se lahko s pomočjo nasveta astrologa preprečiti kakšno hujšo nesrečo, bolezen omiliti in podobno.(Npr.nekdo ima zelo slabo aspektirano tretjo hišo saturn v konj.z marsom v ribah v opoziciji z uranom in plutonom v devici.Ker je tranzitni pluton v strelcu, mars v devici, se lahko ta opozicija nekako sproži.)Kaj svetovati takemu človeku?Naj bo previden v prometu?.....????

#12 pokowc

pokowc
 • Brez statusa
 • Št. objav: 5 844

Objavljeno: 24. september 2002, 01:00

..če te zanima samo promet... potem ostani doma za tv.
nevem, tut jaz sem tako razmišljal, kaj bi bilo. če bi meu jest tole; preprosto bi bil preveč previden. po moje sploh ne bi šel na pot, pa tut ,če je obisk al poroka. lahko pa se ti glih doma zgodi, padeš po stopnicah, pač neroden premik....eh, zakaj bi tako razmišljal, zakaj ne bi sklepal logično is si razjasnil možnost verjetnosti_

pokowc

#13 El Nino

El Nino
 • Lunatik
 • Št. objav: 10 745

Objavljeno: 24. september 2002, 01:00

Hja, zanimiva tema ni kaj:), no nevem sam nikoli nisem sel do astrologa, (razen ko sem ene parkrat za hec vprasal ce mi kdo razlozi horoskop na forumu:)))), hm ampak sem bil pa ze ogromnokrat na drugi strani, z drugimi besedami sem vsak dan postavljen na stran cloveka ki naj pove bo moj dan dober ali bo slab. Hm, vecino ljudi zanima kaksen bo njihov dan, nevem zakaj hodijo k meni, najbrz ker sem nekajkrat zadel ali pa samo zato ker iscejo dodatno podporo v to da je dan dober. Mislim da vecino ljudi ki pridejo k "astrologu" (mislim da sem sam ne morem oklicati za enega... zato sem samo "astrolog" in ne astrolog) hocejo le "Tvoj dan bo dober!", briga njih kaj je za tem, nekateri pa hocejo "dodatne usluge" in jih celo kaj zanimva. Prvi mi gredo ze posteno na zivce, glede njih se mi zdi da bi bilo prav vseno kdo jim rece da bodo imeli dober dan. (no astrology involved)... Drugi pa so mi vsec, predvsem ker sem tudi sam tak in ponavadi se stvar razvije v prijeten pogovor kjer jim kaj razjasnim in jih naucim vsaj malo misliti s svojo glavo. Torej jih lahko delimo v dve skupini. Skupina "rad bi dober dan" ali skupina "hocem krivca za moje tegobe" in skupino ki jo stvar zanima malo bolj, in grejo k astrologu po nasvet bolj konkretne narave. Prvi so pac ovce ki bi rade da jim poves "po tej poti" in prihajali bodo se naprej, ce bi jim govorili da bo njihov dan slab, potem bi nehali prihajati. Drugi pa stvar nekoliko razumejo in jim stvar celo kaj koristi.... Zaradi prvih je astrologija na slabem glasu (ceprav kot vidim na tem forumu je kar na dobrem glasu)........

Aries-Libra-Scorpio
:D Rad bi se z vami družil tudi v živo, povejte mi če se kdaj mudite v moji okolici LJ, Moste.

#14 Mitja

Mitja
 • Uredništvo
 • Št. objav: 445

Objavljeno: 24. september 2002, 01:00

Jaz sem ze davno nekje prebral en stavk, ki se mi je dobro vtisnil v spomin, in pravi neki tacga:

`Kadar smo pred pomembno odlocitvijo, je pametno obiskati astrologa. Ze samo zaradi tega, ker astrolog razmislja o drugih dimenzijah bivanja.`

He...


Administrator
Mitja

#15 pokowc

pokowc
 • Brez statusa
 • Št. objav: 5 844

Objavljeno: 24. september 2002, 01:00

...ce je neka stvar na dobrem glasu potem se je razumsko˝ spremlja; ima dobro položeno energijo in ostanejo v njej samo pravi osnutki´´ žarčenja .

........ ´´razmislja o drugih dimenzijah bivanja.`´´ .........
Ya! da se prikaže na več načinov rešitev problema´ .


pokowc
Uporabniki, ki si ogledujejo to temo (0)

Člani: 0 - Gosti: 0 - Skriti člani: 0