Za nemoteno delovanje te spletne strani uporabljamo piškotke. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z našo politiko piškotkov. Nadaljuj
Lunin net

Hitri skok na vsebino


Fotka

Tantra


  • Prijavi se, če želiš komentirati
- - - - -
313 komentarjev na to temo

#51 Žarek

Žarek
  • Vajenček
  • PipPipPipPipPip
  • Št. objav: 103

Objavljeno: 17. avgust 2004, 10:42

aha še tovse se s časom izgubi, če hočeš zadevo imeti, torje če hočeš a nekaj postane tvoje:partner, sex ( v tem primeru).
Zmeraj se držim enega načela: VSE JE SPREMENLJIVO!To je zakon narave in kdor se ga ne drži trpi.Tako pač je
hojladrija drom
cmoka vsem
žarek (kmalu se spremenim v sonce)

#52 tinka

tinka
  • Lunatik
  • Št. objav: 5 486

Objavljeno: 19. avgust 2004, 11:21

zarek x:Dx x:Dx :palec: fajn si!
Variety is the spice of life.
Kdo lahko spremeni svet?

#53 Klinar

Klinar
  • D član
  • Št. objav: 417

Objavljeno: 22. avgust 2004, 22:43

Hojla, Tjazy, kapo dol. Tvoja razlaga tantre je več kot zadovoljiva - ej lunatki in lunatke, to je moje mnenje x:)x . Drgač pa Osho super razloži tantro in kaj je naravno stanje človeka, tako kot je napisal Tjazy, a kaj ko nas kmalu po rojstvu začnejo "klesati"in nam enostavno nihče ne dovoli biti to kar v resnici smo.
Vedno se sprašujem za stvari, ki se dogajajo, kakšen je njihov pomen. Saj je vse tukaj in zdaj z določenim namenom. A ni zanimivo, da se moramo zopet učiti najbolj naravnih, spontanih stvari, ki jih v bistvu prinesemo na svet ob rojstvu, pa nam ni dano, da jih izrazimo. Ja, vse ima svoj namen ! Ko odkrijemo namen se nam POSVETI, ODKRITJE je moč-vzvod, ki premakne celotno zavest malo naprej !!

peace and love
clean
peace and love
Klinar

#54 Stardragon

Stardragon
  • ŽeČistoDomači
  • Št. objav: 456

Objavljeno: 20. november 2004, 18:59

Bom podala en svoj tekst o Tantri v hrvascini, pa ce kdo kaj ne razume, naj me vprasa, bom prevela. xDDx

***


TANTRA - PUT LIJEVE RUKE

Tantra je prakticna spiritualna disciplina, koja ima za cilj da dvojnost ljudske prirode nadraste tako sto ce sve suprotnosti zdruziti u misticnom, spiritualnom jedinstvu, a do kojega se dolazi kroz tijelo i tjelesnu ekstazu, koja je ujedno pokretac i duhovne ekstaze. Put lijeve ruke u Tantri je afirmacija zenske, lunarne, emotivne, seksualne i kreativne energije, koju bi unutar sebe trebali spoznati i muskarci, kao oblik emotivne inteligencije. Patrijarhalno drustvo u vecini slucajeva blokira afirmaciju zenske seksualnosti, zbog cega su mnoge zene u zapadnom svijetu veoma frustrirane i osjecaju se iskoristene u svojim partnerskim odnosima, u kojima muskarci ne vode dovoljno racuna o njihovom erotskom zadovoljstvu.

Zbog toga se u Tantri smatra da zene moraju nauciti kako da aktivno afirmiraju svoju seksualnost i svoju kreativnost da bi postale cjelovite, a sa druge strane, muskarci moraju nauciti izrazavati sve svoje osjecaje na oslobodjen i zdrav nacin. Tako se prerasta dvojnost odgojem ucjepljenih energetskih obrazaca, a koji u ljudima proizvode brojne energetske debalanse, uceci zene da moraju biti pasivne i receptivne, dok se muskarcima sugerira da potisnu osjecajnu stranu svoje prirode i razviju osobine poput agresivnosti, natjecateljskog duha, itd. Kroz afirmaciju svoje sjenke – anime / animusa – i muskarac i zena spoznaju potisnute, polarne energije, te na taj nacin imaju priliku da postanu cjelovitija bica.

Postoje razlicite vrste tantrika, napr. budisticki tantrici, dzainisticki tantrici, hinduisticki tantrici i neognosticki tantrici. Unutar new age duhovnosti, Tantra je posljednjih desetljeca postala veoma popularna na zapadu, upravo zato jer emancipira covjekovu seksualnost, nagoneci nas da preispitamo zastarjele religiozne koncepte '' grijeha '', a koji osudjuju nase temeljne tjelesne potrebe. U nasoj civilizaciji uce nas da ljubimo bliznjeg svoga, no ovo treba nadopuniti sa pravilom da prvo moramo nauciti ljubiti sami sebe, kao i sve svoje nagone i strasti, a koje su potisnute i zatajene u nama, jer judeo – krscanska doktrina vec stoljecima ucjepljuje u ljude nezdrav stav prema seksualnosti, opterecen krivnjom i stidom. U tom smislu su razlicite new age prakse, koje redefiniraju samanisticke i tantricke tehnike za preobrazbu seksualne energije - veoma pozitivne, jer nas uce da usvojimo humanije poglede spram sebe samih i svojih bliznjih, da nam nista ljudsko vise ne bude ni strano, ni odbojno.

Dva osnovna principa u tradicionalnoj Tantri su bog i boginja, zdruzeni u kozmickom, orgazmickom plesu stvaranja – Siva i Sakti, gdje Siva predstavlja formu, aspekat pojavne realnosti, dok Sakti – boginja predstavlja pogonsku energiju, koja nadahnjuje i ozivotvoruje materiju. Za tantrike, zenski princip nikako nije pasivan, vec bas naprotiv, on je dinamican i kreativan, kao sila vitaliteta, '' zmijska boginja '' - metafora za seksualnu Kundalini energiju, a koja pobudjuje sve sto dotakne, sve stvari u prirodi, kao i sva ziva bica.

Tantra i budizam

Iako tradicionalni budisti i tantrici teze istom cilju – prosvjetljenju, ipak mnogi budisti i hinduisti smatraju Tantru seksualnim kultom, sa primjesama magije, gdje je misticizam tantrickog ucenja samo maska, koja prikriva seksualni hedonizam i razuzdanost. Neki tradicionalno orjentirani budisticki ucitelji zabrinuto upozoravaju svoje ucenike da se klone Tantre, posebno one lijeve, jer je to put, koji vodi u suprotnom smjeru od Buddhinog puta – umjesto na umjerenosti, insistira se na pretjerivanju i rusenju svih tabua, pa i onih religioznih. Poznata je stvar da tantrici ljevicari nemaju nikakvih klasnih, kastinskih, spolnih i religioznih predrasuda, u svoje redove primaju sve, i sluge i prosjake, kao i vlasteline i bogatase.

Zbog toga je Tantra lijeve ruke toliko popularna medju obicnim pukom u Indiji, na Tibetu, a i medju razlicitim novodobnim tragaocima na zapadu, jer na vrlo revolucionaran nacin rusi klasne i kastinske razlike izmedju ljudi, povezujuci pripadnike razlicitih drustvenih slojeva sa tzv. svetim sexom, ciji je krajnji cilj da svaki covjek prepozna boga, odnosno boginju u sebi, kao i u svom partneru/ici. Tantrici ljevicari tako razotkrivaju covjekovu najelementarniju sustinu iza svih socijalnih predrasuda i religioznog licemjerja koje ljude otudjuje od njihove izvorne prirode i energije, sto je u svojoj osnovi uvijek apsolutno cista i blistava, iako tradicionalni koncepti velikih religija osudjuju covjekovu tjelesnost, proglasavajuci je '' necistom '' i '' neduhovnom ''.

Neo - samanisticke i tantricke tehnike za preobrazbu i deblokiranje seksualne energije

1. Tehnika ciscenja negativnih uvjerenja kroz vodjenje duhovnog dnevnika

Ova tehnika vrlo je jednostavna, ali i ucinkovita. Potrebno je da tijekom mjesec dana redovito zapisujemo sve misli i asocijacije vezane uz seksualnost, a takodjer da se prisjetimo i svih negativnih uvjerenja, koja smo tijekom odrastanja pokupili od svojih odgojitelja.

Na primjer, djevojkama se cesto govori da '' normalne zene ne uzivaju previse u sexu '', ili '' sex zeni sluzi samo da dobije dijete ''. Takodjer je u nasoj sredini poznato i uvjerenje da je zena koja uziva u sexu - '' histericna '', '' opasna '', '' nimfomanka '', itd. Muskarce se pak ohrabruje da budu promiskuitetni, da ulove sto vise '' komada '', ali isto tako da sa tim '' komadima '' ostanu na emotivnoj distanci, dok za suprugu trebaju izabrati '' dobru, skromnu i tihu zenu '', koja nije previse seksualno zahtjevna, niti aktivna.

Dakle, svega se ovoga treba prisjetiti, izbaciti na papir, osvijetliti svijetlom logicnog razuma, ali i sa inteligentnom emocijom. Ako smo dovoljno posteni prema sebi, uociti cemo koliko smo bili indoktrinirani, kastrirani i potiskivani u svojoj seksualnosti, tijekom citavog svog zivota ! Nakon nekog vremena, primjetit cemo da nas taj proces autoanalize jako rasterecuje na emotivnom nivou, te nam pomaze da shvatimo vlastite istinske potrebe i zelje, kao i da iznova redefiniramo i ucvrstimo svoj seksualni identitet.

2. Tehnika suocavanja sa animom / animusom

U ovoj vjezbi potrebno je da se skoncentriramo, zatvorimo oci i zamislimo arhetipski lik svoje tamne polovice: za muskarca ce to biti zenski lik, njegova anima, dok ce za zenu to biti lik muskarca – animus. Vizualizirajuci dalje, pokusajmo vidjeti kako ta osoba izgleda, kako djeluje na nas, u kakvom je odnosu sa nama, sto nam radi...Pokusajmo zamisliti seksualni cin sa svojom animom / animusom, pokusajmo osjetiti ljubav i prihvacanje, veliku sigurnost, kao da smo nakon dugo vremena pronasli dobrog, starog prijatelja...

Budemo li dovoljno cesto ponavljali ovu vjezbu, vremenom cemo u svoju svijest integrirati princip polarne energije, te razviti humanu, duhovnu androginiju unutar svoga bica: muskarci ce postati njezniji i emotivniji u svojim odnosima sa zenama pod utjecajem integrirane anime, dok ce zene pod utjecajem animusa usvojiti energicniji pristup u izrazavanju vlastite seksualnosti, kao i vecu inicijativnost i oslobadjajucu radoznalost.

/ Stardragon /


Objavljena slika

***

Se nekaj literature za preporocit:

- '' Duhovne tajne Tantre - mudrost Bozica '', David Frawley
- " Secrets of the German sex magicians: a practical handbook for men and women " - Frater U.D.
- " Sexual Magick " - Katon Shual
- " AGHORA: At The Left Hand Of God " - Robert Svoboda
- " AGHORA II: Kundalini " - Robert Svoboda

#55 Buddha

Buddha
  • Brez statusa
  • Št. objav: 3 845

Objavljeno: 21. november 2004, 22:46

.kako se tantra izvaja v zakonu, z zakonskim partnerjem,
Koliko je treba morda potrpežljivosti in kake osnove vedet...da se preide v rutino tako izvajanje, morda x?x
.vedno iščem Vzrok problemov in njihove Zdrave rešitve

#56 Stardragon

Stardragon
  • ŽeČistoDomači
  • Št. objav: 456

Objavljeno: 21. november 2004, 22:58

<{POST_SNAPBACK}>.kako se tantra izvaja v zakonu, z zakonskim partnerjem, Koliko je treba morda potrpežljivosti in kake osnove vedet


Zanimivo vprasanje :palec: No, tako je - po meni je tantro najbolje izvajati z zakonskim partnerjem, ker ga dobro poznas. xDDx Prvo se treba o tome pogovorit, resno in odkrito, in da se oba strinjajo da bojo nekaj naredili za svoje spolno zivljenje. Potem bi bilo dobro uzeti dva tedna seksualnega posta - nic sexa, ampak samo medsebojno spoznavanje, bozanje, masiranje, poljubljanje, meditiranje in dihanje v dvoje...medsebojno raziskovanje telesa in erogenih con. Cez dva tedna bojo ta dva tako zelo napaljena, da bo mogoce hisa zagorela okrog njih. xDDx xDDx In tedaj se izvaja tantricni sex, najbolj ob polni luni, ampak ni pogoj.

Moz naj se potrudi da ne konca prebrzo, cilj je vzburiti in veckrat zadovoljiti partnericu, nauciti spoznati in castiti zensku spolnu energiju. Ko bo to naredil kot je prav, tedaj se tudi on moze sprostiti, ampak naj poskusi ostati zavestan i naj obcuti kundalini, ter jo poskusi usmerjati po telesu v trenutku orgazma. Nima veze ce ne uspe prvic, pomembno je da se oba dobro zabavaju in da delaju nekaj novega - varijanti je se veliko. xDDx

#57 Buddha

Buddha
  • Brez statusa
  • Št. objav: 3 845

Objavljeno: 21. november 2004, 23:16

<{POST_SNAPBACK}> Potem bi bilo dobro uzeti dva tedna seksualnega posta - nic sexa, ampak samo medsebojno spoznavanje, bozanje, masiranje, poljubljanje, meditiranje in dihanje v dvoje... medsebojno raziskovanje telesa in erogenih con.  :palec:

Cez dva tedna bojo ta dva tako zelo napaljena, da bo mogoce hisa zagorela okrog njih. In tedaj se izvaja tantricni sex, najbolj ob polni luni, ampak ni pogoj.  x:Dx

Nima veze ce ne uspe prvic, pomembno je da se oba dobro zabavaju in da delaju nekaj novega - varijanti je se veliko.

:palec:
.vedno iščem Vzrok problemov in njihove Zdrave rešitve

#58 Stardragon

Stardragon
  • ŽeČistoDomači
  • Št. objav: 456

Objavljeno: 22. november 2004, 00:27

V tantri predvsem gre za tisto: '' ljubi sebe in bliznjega svoga kot samega sebe ! '' xDDx xDDx

#59 Duh

Duh
  • ŽeČistoDomači
  • PipPipPipPipPip
  • Št. objav: 240

Objavljeno: 22. november 2004, 04:51

Ja, budizem je res zakon! Če bi lahko po rojstvu izbiral, bi definitivno izbral budizem! :palec:

#60 Tjazy

Tjazy
  • Lunin Odvisnik
  • Št. objav: 2 112

Objavljeno: 22. november 2004, 08:26

Karkoli izberes, vedno izberes tudi njegovo nasprotje. Ce bi izbral budizem, ne bi izbral nic drugega kot EGO igro.. Izbrati moras svojo ZAVEST.. kar pa na sreco ni mogoce.. zato smo pa vsi izbrali zivljenje, da lahko dvignemo zavest. Ce ti je budizem vsec, ni to nic pomembnega.. ker ti je le vsec. Um vselej ljubi nekaj novega.
*** SVET JE NAREJEN PREPROSTO *** Tjazy

#61 Duh

Duh
  • ŽeČistoDomači
  • PipPipPipPipPip
  • Št. objav: 240

Objavljeno: 22. november 2004, 17:14

<{POST_SNAPBACK}>Karkoli izberes, vedno izberes tudi njegovo nasprotje. Ce bi izbral budizem, ne bi izbral nic drugega kot EGO igro.. Izbrati moras svojo ZAVEST.. kar pa na sreco ni mogoce.. zato smo pa vsi izbrali zivljenje, da lahko dvignemo zavest. Ce ti je budizem vsec, ni to nic pomembnega.. ker ti je le vsec. Um vselej ljubi nekaj novega.


Saj ni bistveno, kaj izbereš! Bistvene so tvoje vrednote! In glede tega, se mi zdi budizem, kot filozofija, še najbližje stvarnemu življenju! Navsezadnje to niti ni vera, kot krščanstvo, na primer! Všeč so mi vrednote, ki jih budizem zagovarja in dejstvo, kako gleda na človeka, kot individuum! :palec:

#62 surya

surya
  • Lunin Odvisnik
  • Št. objav: 1 452

Objavljeno: 22. november 2004, 18:00

<{POST_SNAPBACK}>Saj ni bistveno, kaj izbereš! Bistvene so tvoje vrednote! In glede tega, se mi zdi budizem, kot filozofija, še najbližje stvarnemu življenju! Navsezadnje to niti ni vera, kot krščanstvo, na primer! Všeč so mi vrednote, ki jih budizem zagovarja in dejstvo, kako gleda na človeka, kot individuum! :palec:


meni tudi budizem blizu :palec:
DON'T PANIC

#63 Duh

Duh
  • ŽeČistoDomači
  • PipPipPipPipPip
  • Št. objav: 240

Objavljeno: 22. november 2004, 18:13

Saj mislim, da je večini, ker pač zagovarja popolnoma naravne vrednote iz vsakdanjega življenja, brez krščanskega odpovedovanja in grehov! x;)x

#64 surya

surya
  • Lunin Odvisnik
  • Št. objav: 1 452

Objavljeno: 22. november 2004, 18:17

ja, itak, ker zame ni vera..čeprav, ko sem se v aziji pogovarjala z menihi, so vsi rekli, da je budizem zanje vera, vera v Budo, ki je bog..
DON'T PANIC

#65 Duh

Duh
  • ŽeČistoDomači
  • PipPipPipPipPip
  • Št. objav: 240

Objavljeno: 22. november 2004, 18:21

Seveda, samo uradno naj nebi bila vera! :palec: x;)x x:Ix

#66 surya

surya
  • Lunin Odvisnik
  • Št. objav: 1 452

Objavljeno: 22. november 2004, 18:24

aha, štekam..

v glavnem, hotla sem rečt, k je glih tema tantra, da majo dol tantrične samostane..sej vem, da je vse skp bl poduhovljeno in to..sam si ne morm pomagat, da ne bi pomislila na seks z lušnim menihom x:Ix ..uf, da me ne bo zdej strela udarla :inocent:
DON'T PANIC

#67 contesa

contesa
  • Lunatik
  • Št. objav: 3 659

Objavljeno: 22. november 2004, 18:33

Pa tudi če bi te,bi bila prijetna smrt! x:px x:Dx x;)x (bi pa prej morala okusit sladkosti prepovedanega-seveda samo v tem primeru bi bilo prijetno) x8Dx
Morda potrebuje človek čas enega življenja samo zato, da pridobi vrline, ki izničijo njegove napake iz prejšnjega življenja... Vrline, ki jih pridobimo in ki se počasi razvijajo v nas, so nevidne vezi, ki vežejo med seboj posamezne eksistence-eksistence, ki se jih spominja samo duh, saj materija nima spomina za duhovne stvari.

HONORE DE BALZAC

#68 surya

surya
  • Lunin Odvisnik
  • Št. objav: 1 452

Objavljeno: 22. november 2004, 18:40

strinjam se s tistim v oklepaju :palec: x:px x:Ix
DON'T PANIC

#69 Stardragon

Stardragon
  • ŽeČistoDomači
  • Št. objav: 456

Objavljeno: 22. november 2004, 20:00

v glavnem, hotla sem rečt, k je glih tema tantra, da majo dol tantrične samostane..sej vem, da je vse skp bl poduhovljeno in to..sam si ne morm pomagat, da ne bi pomislila na seks z lušnim menihom



Super, povej nam kaksni so tantricni samostani ? Pa menihi ? xDDx

#70 Duh

Duh
  • ŽeČistoDomači
  • PipPipPipPipPip
  • Št. objav: 240

Objavljeno: 22. november 2004, 22:15

<{POST_SNAPBACK}>strinjam se s tistim v oklepaju :palec:  x:px  x:Ix

:palec: x:Ix x;)x xsrcx

#71 bast

bast
  • SkorajOdvisnik
  • Št. objav: 562

Objavljeno: 26. november 2004, 00:16

v knjigi "orgazem brez meja" pa piše, da se pri tantri spolna energija usmeri iz čakre (ali energijske točke v spolnih organih) v možgane, kar sicer lahko vodi do izjemno globokih izkustev... ni pa kul, ker lahko privede do boleče in nevarne količine energije v možganih. zato je nujno prenesti energijo, ki smo jo usmerili v možgane, nazaj v popek, kjer se varno shrani in jo telo lažje sprejme.

prav v načinu usmerjanja energije po telesu, je največja razlika med tantričnimi in taoističnimi spolnimi praksami, ki so opisane v tej knjigi. jo priporočam.

#72 Stardragon

Stardragon
  • ŽeČistoDomači
  • Št. objav: 456

Objavljeno: 26. november 2004, 09:23

<{POST_SNAPBACK}>prav v načinu usmerjanja energije po telesu, je največja razlika med tantričnimi in taoističnimi spolnimi praksami, ki so opisane v tej knjigi. jo priporočam.


:palec: Tud taoisticne prakse so zanimive in bi preporocila knjigu '' Tao Ljubavi '', dr. Stephen T. Chang - ne vem ce je izdana v slovenscini ?

Iz te knjige bom dala en citat o tem kako se vezba moska in zenska vezba Jelen:

'' Upute za musku vjezbu Jelen

Ta vjezba se moze vrsiti u stojecem, sjedecem i lezecem stavu.

Prvi stadij
(Svrha tog stadija je poboljsanje produkcije sjemena)

1. Protrljajte snazno dlanove ruku jedan 0 drugi. To stvara toplotu u rukama, donoseci energiju iz tijela u ruke i dlanove.
2. Desnom rukom obuhvatite testise, tako da ih vas dlan potpuno pokriva. (Ovu vjezbu je najbolje vrsiti bez odjece.) Nemojte stiskati.
Neka se osjeca sarno lagani pritisak kao i toplina vase ruke.
3. Stavite dlan lijeve ruke na podrucje donjeg trbuha, oko 5 cm ispod pupka.
4. laganim pritiskom, taka da se u podrucju donjeg trbuha pocinje stvarati blaga toplina, micite lijevu ruku u smjeru kazaljke na satu ili u suprotnom smjeru, kruzno, osamdeset i jedan put.
5. Opet snazno protrljajte dlanove, jedan o drugi.
6. Promijenite polozaj ruku tako, da sada lijeva ruka pokriva testise, a desna je na donjem trbuhu. Ponovite kruzno trljanje u suprotnom smjeru još osamdeset i jedan put.

Koncentrirajte se na ono sto radite i osjecajte kako toplina raste. Za sve taoisticke vjezbe je veoma vazna - cak neophodna - ta koncentracija na svhu fizickih kretnji jer ako to cinite, poboljsat cete rezultate. To ce ujediniti tijelo i duh da steknemo potpunu moc za nasu svrhu. Nikada ne pokusavajte koristiti duh za forsiranje prirodnih procesa, zamisljajuci vatru kako se pojavljuje u podrucju donjeg trbuha ili bilo kojeg podrucja. To je opasno.

Drugi stadij

1. Stegnite misice oko anusa i uvucite ih prema unutra i opet van. Ako to radite ispravno, osjetit tete kao da se zrak uvlaci u rektum ili kao da se citavo vase analno podrucje uvlaci prema unutra i gore. Stegnite snazno, koliko mozete i izdrzite tako koliko mozete bez neugodnosti.
2. Stanite i opustite se za trenutak.
3. Ponovite analne kontrakcije. Ucinite to toliko puta, koliko mozete bez napora.

Kad vrsite drugi stadij vjezbe, koncentrirajte se na osjet trnaca ( slicno elektricnom udaru ) koji se penju po putu sedam zlijezda. Taj osjet traje dio sekunde i nastaje prirodno. Ne pokusavajte to forsirati mentalnim slikama.
Neka ucenja savjetuju da se misli koriste za pomoc ili vodjenje toka energije. Oni koji su to savjetovali, krivo shvacaju prirodu energije.

Postoji sest oblika energije: mehanicka energija, toplinska energija, zvucna energija, energija zracenja, atomska energija i elektricna energija. Mi odasiljemo elektricnu energiju. Elektricna energija u covjeku je sasvim razlicita od one koja se koristi u domacinstvu. Elektricna struja u prosjecnoj kuci titra 60 Hz u sekundi, u covjeku 49.000.000 Hz u sekundi. Ova posljednja brojka iznosi oko polovice vrijednosti brzine svjetla koje putuje 300 000 kilometara u sekundi. Na taj nacin, kad covjek pocne misliti ili disati, elektricna energija ce vec dospjeti na svoje odrediste. Nase misli, disanje, prespori su da vode tok elektricne energije.
Ono sto se dogadja na nesvjesnoj razini nije namijenjeno kontroli svjesnog duha. Ako se svjesni duh uplice u nesto, za sto se on nije razvijao, pomazuci ili vodeci elektricnu energiju pomocu vizualizacije misli to moze izazvati mnogo stete.


Zenski Jelen


Kada radite dva koraka te vjezbe, »osjecajte« vatru energije kako se radja u vasim spolnim zlijezdama i kako se penje prema gore, duz kraljeznice, u prsa i glavu. (Nikada ne pokusavajte koristiti vizualizaciju kao pomoc za dizanje energije.) Povezani duh i tijelo su preduvjet za skladno i mocno funkcioniranje zivotne energije. Dovodjenje te energije u glavu, epifizu, je Bozanska svrha.

Prvi stupanj:

1. Sjednite tako da mozete pritisnuti petu jedne noge na otvor vagine. Potreban je stalni i dosta cvrsti pritisak na klitoris. Ako ne mozete namjestiti stopalo u taj polozaj, tada stavite prilicno tvrdi, okrugli predmet kao napr. rukometnu loptu, na otvor vagine. ( Mozda cete osjetiti ugodni osjecaj, zbog podrazaja genitalnog podrucja i otpustanja seksualne energije koja iz toga slijedi. )
2. Protrljajte cvrsto dlanove jedan o drugi. To ce stvoriti toplinu u rukama, donoseci energiju tijela u dlanove i prste.
3. Stavite ruke na grudi tako da osjetite kako toplina iz vasih dlanova ulazi u kozu.
4. Protrljajte polako grudi kruznim pokretima prema van. Desna ruka se krece u smjeru protivnom od kazaljke na satu; lijeva u smjeru kazaljke.
5. Trljajte na taj kruzni nacin najmanje trideset sest puta ili najvise 360 puta, do dva puta na clan. ( Kada zena jednom uspije zaustaviti menstruaciju, nije joj vise potrebno ciniti tih 360 kruzenja rukom. Manje od 100 kruzenja, dva puta dnevno, bit ce dovoljno da zadrzi prestanak menstruacije, aka je ova vec stala. Zena je najbolji sudac kada treba zaustaviti ili nastaviti menstruaciju. Menstruacija se ponovno javlja nakon prestanka vjezbe. )

Drugi stupanj:

Ova vjezba se maze raditi sjedeci ili lezeci.

1. Prvo, stegnite misice vagine i anusa kao da pokusavate zatvoriti oba otvora, a onda pokusajte povuci rektum prema gore, unutar tijela, stezuci analne misice jos vise. Ako se to ispravno uradi, osjetit cete kao da se zrak uvlaci u rektum i vaginti. Drzite misice stegnutim taka dugo, dok to mozete bez nelagodnosti.
2. Opustite se i ponovite analna i vaginalna stezanja. Uradite to toliko puta koliko zelite.

OPASKA A: Mozete uvesti prst u vaginu kako biste odredili snagu stezanja.

OPASKA B: Vaginalne usne su osjetljive i treba ih masirati i podrazivati tokom vjezbe Jelen. Toj svrsi sluzi sjedenje na peti ili lopti. Pritisak prsta takoder sluzi toj svrsi, medutim, aka se koristi pritisak prsta na vaginalne usne, vazno je trljati usne i pritiskati svaku tocku prikazanu na slici 28. Krecite se u smjeru kazaljke na satu od polozaja 1. Mozete zamoliti i vaseg partnera da trlja vaginu. To je veoma blagotvorno, jer energija koja tete kroz ruke partnera, utjece u tijelo drugoga. ( Kod muske vjezbe Jelen, zena moze drzati i trljati testis. )

Ako je za zenu naporno u isto vrijeme upotrebljavati obje ruke za trljanje grudiju, ona moze koristiti jednu ruku na suprotnoj strani grudi, dok se druga ruka odmara. Slobodna ruka se takoder moze upotrijebiti za podrazivanje vaginalnog otvora umjesto pete. Druga metoda se sastoji u tome da muskarac trlja obje dojke, dok zena trlja ili pritiskuje vaginu rukom. Kao sto vldlte, to je veoma flekslbllna vjezba koja se moze prilagoditi individualnoj zelji.

Prvih nekoliko analnih i vaginalnih kontrakcija te mozda biti tesko uciniti. Medjutim, s vremenom mozete povisiti njihov broj i duzinu vremena odrzavanja kontrakcija. Kad ih uradite ispravno, osjetit cete ugodni osjecaj kako putuje od baze anusa, kroz kraljeznicu, do vrha glave. Uzrok je stvaranje seksualne energije i njezino kretanje kroz zljezdani sustav do epifize na vrhu glave.
Trljanje grudiju prema van ( kao sto je opisano ) se zove »disperzija« i pomaze sprecavanju stvaranja krvica i raka grudiju. Ono takodjer smanjuje velicinu grudiju koje su suvise velike i mlohave. Obrtanja smjera prema kretanju unutra, tako da desna ruka kruzi u smjeru kazaljke na satu, a lijeva u protivnom smjeru, se zove »stimulacija«, a njezin ucinak je povecanje suvise malih grudiju. ''

#73 tinka

tinka
  • Lunatik
  • Št. objav: 5 486

Objavljeno: 26. november 2004, 10:57

vse te vaje v slovenscini -in se mnogo taoisticnih vaj- so v knjigi Popolni sistem samozdravljenja, avtor je dr. Stephen Thomas Chang.
kot ze ime pove, pokrije knjiga celostno telo, duso in se kaj. :palec:
Variety is the spice of life.
Kdo lahko spremeni svet?

#74 Stardragon

Stardragon
  • ŽeČistoDomači
  • Št. objav: 456

Objavljeno: 26. november 2004, 12:54

<{POST_SNAPBACK}>vse te vaje v slovenscini -in se mnogo taoisticnih vaj- so v knjigi Popolni sistem samozdravljenja, avtor je dr. Stephen Thomas Chang. kot ze ime pove, pokrije knjiga celostno telo, duso in se kaj.   :palec:


No super, tedaj se bojo lepo poucili tudi tisti ki ne berejo v hrvascini. xDDx Mogoce ves kje se knjigo da najti - ali je v knjiznicama ? Jaz jo namrec nisam najdla po ljubljanskim knjiznicama, spomnila bi se naslova.

#75 tinka

tinka
  • Lunatik
  • Št. objav: 5 486

Objavljeno: 26. november 2004, 13:09

<{POST_SNAPBACK}>No super, tedaj se bojo lepo poucili tudi tisti ki ne berejo v hrvascini. xDDx Mogoce ves kje se knjigo da najti - ali je v knjiznicama ? Jaz jo namrec nisam najdla po ljubljanskim knjiznicama, spomnila bi se naslova.



ne vem, ce se jo dobi v knjiznicah. jaz sem jo kupila, mislim da na copovi, ali pa v vale-novak...ne vem vec. mala rdeca knjgica.
Variety is the spice of life.
Kdo lahko spremeni svet?




Uporabniki, ki si ogledujejo to temo (0)

Člani: 0 - Gosti: 0 - Skriti člani: 0