Imam, glede na kalorije gre na en pir cca petino epruvete. Ti si jih ziher enih deset poloku, soli pa samo za dva<{POST_SNAPBACK}>Da rahlo skrenem s teme - enkrat je bil v Radečah en žur in sem se ga nalivu s perom. Zraven sem pa po malem žrl tvojo sol. Drug dan sem meu nenormalnega mačka. Brez zajebancije. Maš kak komentar?
lalala
ribe
#26 Gost_sstane_*
Objavljeno: 2. avgust 2005, 17:50
#27
Objavljeno: 2. avgust 2005, 20:42
Nosko Kul tole..bom sprobala. Samo nekaj drobiža še moram dobiti pa bo..
Za umirjanje živčkov je trganje trnkov ali zamotanje v kakšen štor pod vodo prava stvar
Stane - ne moreš ti iz svoje kože
Strelka - zanimiv ribolov ja..
je moj tudi nekaj se na morju ven metal...pa morske nekak niso bile navdušene nad žganci
Življenje je to, kar se ti dogaja, medtem, ko planiraš druge reči.
#28
Objavljeno: 2. avgust 2005, 20:54
sem enkrat zgodaj zjutraj enkrat na morju gledala kako se pripravljajo na ulov...so rezal ene take debele rdeče črve...menda jih ene vrste rib obužuje...(saj so mi povedali kako se jim reče...pa katere ribe nameravajo lovit...pa sem pozabila...)
Ampak zgeledal pa je ..no ja nagravžen...
po pravici povedan..ribe rada jem ...lovijo naj jih pa drugi
Pozdravček
#29
Objavljeno: 2. avgust 2005, 21:29
<{POST_SNAPBACK}> Mi tudi ne kaj dosti morskih - sladkovodne pač...logiš
Treba je pa pač priznat, da so načeloma morske ribe boljše. Sam - jebi ga. Ne mormo vsi bit primorci in met morje zmeri pr rok. No ja - so pa res tud ene sladkovodne tako dobre, da se lahko vsaj približno primerjajo z morskimi. Zame so v špici linj, ščuka in smuč.
lalala
Možni posledični izgredi so edini razlog, da poimensko ne navedem forumovca, ki ima železen zob!
#30
Objavljeno: 2. avgust 2005, 21:42
Ja..vsi ne moremo biti primorci...(ravno včeraj me doma piza z morskimi sadeži čakala - škampi in dagnje(so moji zavihali nosove...jaz pa njami )
Življenje je to, kar se ti dogaja, medtem, ko planiraš druge reči.
#31 Gost_sstane_*
Objavljeno: 2. avgust 2005, 21:51
<{POST_SNAPBACK}>[quote name='nataly' date='2. Aug 2005 ob 20:43']
<{POST_SNAPBACK}> Mi tudi ne kaj dosti morskih - sladkovodne pač...logiš
Treba je pa pač priznat, da so načeloma morske ribe boljše. Sam - jebi ga. Ne mormo vsi bit primorci in met morje zmeri pr rok. No ja - so pa res tud ene sladkovodne tako dobre, da se lahko vsaj približno primerjajo z morskimi. Zame so v špici linj, ščuka in smuč.
lalala[/quote]
Najboljše so, ko so še kaviar. Je slan, ko hudič
#32
Objavljeno: 2. avgust 2005, 21:54
... hmm... nimam ravno velik teh ribiskih prigod... ampak na peljescu moja hci vztrajno namaka svoj trnk in nobena riba ne pali... pa ji en domacin pove, naj postavi v vodo lavor, cezenj pa kuhinjsko krpo, v katero naj na sredi naredi luknjo (ene 10 cm premera), namaze krpo z moko in pusti v vodi... ne mors verjet ... cel lavor rib! ... sam, ni pa tistga zmohta ribiskega, ko cel dan namaks trnk, pa se te pol ena riba usmili... tule pa se kar same natlacjo v tisti lavor ... to bolj ideja za tiste, ki bi se na morju radi rib najedli<{POST_SNAPBACK}>...morske ribice res na kruh ne primejo....imajo raje črve, pa školjke
#33
Objavljeno: 2. avgust 2005, 22:12
<{POST_SNAPBACK}>Dober okus.. Letos prvič smuča videla...Linj mi je pa itak všeč..tako zlato barvo ima..smo jih že x nazaj v ribnik tovorili...ok. priznam...ni bilo kandidata za čiščenje. MIljarda drobnih luskic..in vse tako žilave...in sluz...ter preskakovanje noža zato...Menda se ga da obeliti..še nismo probali..
Pri linju je podobna zgodba, kot pri hobotnici. Preprosto ga moraš - kot hobotnico - najprej zmrzniti. Pri hobotnici je rezultat ta, da potem, ko je bila najprej zmrznjena, trikratno skrajšaš čas kuhanja, da se primerno omehča, iz zmrznjenega linja pa z lahkoto s kombinirkami potegneš kožo z luskami vred. Koža je sicer tako trda oz. žilava, da bi si lahko naredil čevlje iz nje.
lalala
Mateja, genialna ideja. Treba tud v naših sladkovodnih vodah (kadar ni benga čuvaja bliz) probat to finto
lalala No2
Možni posledični izgredi so edini razlog, da poimensko ne navedem forumovca, ki ima železen zob!
#34
Objavljeno: 2. avgust 2005, 22:13
brez lalala
Možni posledični izgredi so edini razlog, da poimensko ne navedem forumovca, ki ima železen zob!
#35 Gost_sstane_*
Objavljeno: 2. avgust 2005, 22:14
Jutri izprobam ta patent v svojem ribniku, to bo vnuk gledal, če bo uspel<{POST_SNAPBACK}>... hmm... nimam ravno velik teh ribiskih prigod... ampak na peljescu moja hci vztrajno namaka svoj trnk in nobena riba ne pali... pa ji en domacin pove, naj postavi v vodo lavor, cezenj pa kuhinjsko krpo, v katero naj na sredi naredi luknjo (ene 10 cm premera), namaze krpo z moko in pusti v vodi... ne mors verjet ... cel lavor rib! ... sam, ni pa tistga zmohta ribiskega, ko cel dan namaks trnk, pa se te pol ena riba usmili... tule pa se kar same natlacjo v tisti lavor ... to bolj ideja za tiste, ki bi se na morju radi rib najedli
#36
Objavljeno: 2. avgust 2005, 23:17
shchukam se recimo STRGA na vishnje....ne morsh verjet
zlomk
#37
Objavljeno: 3. avgust 2005, 00:27
<{POST_SNAPBACK}>
shchukam se recimo STRGA na vishnje....ne morsh verjet
zlomk
... zlasti, če je višnja v vampu kakšnega majhnega klenčka.
Možni posledični izgredi so edini razlog, da poimensko ne navedem forumovca, ki ima železen zob!
#38
Objavljeno: 4. avgust 2005, 16:37
<{POST_SNAPBACK}>Ej, šit. Kwa sm zgori napisu. Sladkovodne vode!!! Svašta ...
brez lalala
Sladkovodne vode
z cisto, cisto mickenim lala
Ja - proti tako vlozeni visnji ziher nimajo ščuke nič proti
Mateja- zanimiva ideja res..
Na sladkovodnih vodah ne vem če bomo sprobali...morje pa je že druga pesem
Življenje je to, kar se ti dogaja, medtem, ko planiraš druge reči.
#39
Objavljeno: 4. avgust 2005, 21:36
#40
Objavljeno: 4. avgust 2005, 21:41
<{POST_SNAPBACK}>[quote name='nataly' date='2. Aug 2005 ob 20:43']
<{POST_SNAPBACK}> Mi tudi ne kaj dosti morskih - sladkovodne pač...logiš
Treba je pa pač priznat, da so načeloma morske ribe boljše. Sam - jebi ga. Ne mormo vsi bit primorci in met morje zmeri pr rok. No ja - so pa res tud ene sladkovodne tako dobre, da se lahko vsaj približno primerjajo z morskimi. Zame so v špici linj, ščuka in smuč.
lalala[/quote]
Nosko...tudi kakšen krap je dober,če je uredu pripravljen
#41
Objavljeno: 4. avgust 2005, 21:57
prve izkusnje s 4 leti na morju, prva riba kovac
v bistvu sizim ( kt bi rekla marsa) na vse kar je iz vode.
bi mirno lahko jedla samo to. smo imeli do mojega 18 leta robinzonske pocitnice in 4-6 tednov jedli samo, kar smo ulovili. problem je, da ima priblizno vsak otok v jadranu vsaj eno ( drugacno ) ime
za isto ribo. zato se lahko pogovarjam le o imenih v okolici sibenika...
od sladkovodnih rib pa poznam le krape scuke in soske postrvi.
prvi so mi ogabni, druge in tretje super.
sem ujela lani postrv z roko, je fajn feeling...pekli v lapuhu, fantazija.
( malo dlje je trajal lov kot od mojega prijatelja oce, ki skoci notr in namece vecerjo ven z rokami u pol ure, ma kaj cmo).
rake ( potoske) sem srecala sele lani spet. ma nimam srca jih lovit.
v glavnem, mi je vsec lovit ribe, pa jih ne
sem v slabi druzbi za to.
nisem se nikoli poskusila v sladkovodnih vodah lovit ....
Kdo lahko spremeni svet?
#42
Objavljeno: 5. avgust 2005, 09:10
Kdo lahko spremeni svet?
#43
Objavljeno: 10. avgust 2005, 19:25
<{POST_SNAPBACK}>
Če boste v Dolenjskem listu brali o kakšnem pomoru rib pretekli petek v bližini Otočca, sva bla to jst pa en moj frend. Lovila sva platnice in podusti. Nascal sem ga 11:5. Nobena ni bla krajša od 40 cm. lalala
Picasso
#44
Objavljeno: 10. avgust 2005, 19:28
ha!!
chez vikend zelenci....
akumulator...kable u vodo...ribe na trebuh....pa ven z njimi!!!
robinzon in sodobna tehnika....z roko v roki
...OM...
#45
Objavljeno: 10. avgust 2005, 19:31
mora bit pa kul, zlo velik mojih frendov lovi (al pa so lovil).
men bi se riba morda smilila pa bi jo nazaj vrgla.
sam ko mi jo dajo na kroznik, se mi pa ne smili. :|||
toliko o mojem dobrem srcu. :\\
joj kaksne ribe smo letos jedli (koncno!!!) na morju! Schtraufenpacht!!!
Gofa 2x tko pripravljenga, da je blo noro, za znort dobr, na ne vem kaksnem lesu in vsem zivem!!
(gof je kvalitetna riba, nekaj tacga kot zobatec).
enkrat pa ugorja, sem se bala da ne bo tolk dobr, ker je sicer to riba z velik kosti, sam je nekak bil pri vrhu, pa ogromen, kok je bil dober, cist bel slasten meso.
drugac pa maram tud sladkovodne ribe, no predvsem (poznam) postrvi.
kul so ribe, mi glih ustrezajo.
take lahke, tko fajn.
ampak rajs mam morske, ker so slane.
Picasso
#46
Objavljeno: 10. avgust 2005, 19:33
#47
Objavljeno: 10. avgust 2005, 19:42
Picasso
#48
Objavljeno: 10. avgust 2005, 20:25
To je pa res , ampak največkrat jih ljudje še dodatno solijo ......pa ni sploh nobene potrebe po tem.....Jaz jih nikoli ne solim in so čist ok<{POST_SNAPBACK}>ne tolk zlo, sploh jih ne rabis solit najveckrat.
#49 Gost_sstane_*
Objavljeno: 10. avgust 2005, 21:53
Točno, da ne, če jih ne pereš v sladki vodi, školjk pa sploh ne, če so zaprte in sveže. Ampak, tudi pečeš jih ne, kot svinjsko pečenko, pač pa na hitro, ko belo pogledajo, so gotove<{POST_SNAPBACK}>ne tolk zlo, sploh jih ne rabis solit najveckrat.
#50
Objavljeno: 10. avgust 2005, 22:26
nartabolj je nardit vršo, vtaknit vanjo malo razpadajočih malih babic....pa maš štir zobatce...... če se ne začenčaš al pa zapiješ za šankom, pa ti vršo z ribam vred ukradejo.....
kar se priprave ribjih "pecijalitet" tiče ma pa čist vsak svojo varianto....
nartabolj sovraažim tiste kuharje , ki vržejo na ribo vse kar najdejo v kuhinji.....
Letos smo namesto školjk na buzaro jedli školčji paprikaš ker je imel dežurni kuhar na pultu pač mal sladke paprike.... Dolga leta smo rinili po skalah in v krvi svojih nohtov trgali morske sadeže beri črne dagnje s skal....Ker gre razvoj naprej smo s pomočjo čamca ugotovili, da je na bojah, cela grozdijada tega črnega zlata....potem smo bunkeljni z žepnim nožčem čistili vsako školjko posebej...danes uporabljamo pralni stroj.... potrebuješ dva človeka, ali po izbiri može jedaan čovek i jedna žena , ajmar in kvalitetne skale....eden poliva vodo, drugi drgne školjke gori doli po skalah..... ker so bile buzare pr vsakem znancu drgačne, se sama držim preizkušenega dalmatinskega recepta ONLY: čebula, česen, peteršilj, na kolobarje zrezana na tenko limona, paradižnik, belo vino, krušne drobtine.....
Riba se samo osušena s krpo in natrta s soljo na žaru bez ičega....ob primerni temperaturi....pa zahteva malce prakse, da jih predolg ne cmariš, ampak samo hrustljavo zapečeš
Uporabniki, ki si ogledujejo to temo (0)
Člani: 0 - Gosti: 0 - Skriti člani: 0