Za nemoteno delovanje te spletne strani uporabljamo piškotke. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z našo politiko piškotkov. Nadaljuj
Lunin net

Hitri skok na vsebino


Odgovor na: ISKANJE


Iskalnik lahko uporabljaš za iskanje ključnih besed po vseh vsebinah LN foruma.

Hitro iskanje
Hitro iskanje začneš tako, da v iskalnik na vrhu vsake strani vneseš svoje ključne besede in pritisneš gumb "Najdi". Ključna beseda mora vsebovati najmanj 3 znake.

Privzeto je nastavljeno iskanje po forumih, lahko pa klikneš na gumb"Forumi" znotraj hitrega iskalnika in izbereš drugo vsebino, ki jo želiš najti.

Napredno iskanje
Če namesto da vtipkaš ključne besede klikneš na gumb "Napredno iskanje", se ti odpre stran z dodatnimi možnostmi iskanja.

V prvo polje - "Najdi besede" - vpišeš svoje ključne besede.

Polje "Najdi avtorja" ti omogoča, da iščeš samo po objavah določenega člana. Ko začneš vpisovati ime člana se ti avtomatično odpre meni s predlogi, med katerimi lahko izbiraš.

Naslednje polje, "Išči po datumu", ti omogoča, da omejiš iskanje zgolj v določenem časovnem obdobju. Za začetni in končni datum klikni na gumb - odpre se koledarček, kjer izbereš želeni datum.

Polje "Išči v forumu" ti omogoča, da omejiš svoje iskanje zgolj na vsebino posameznega foruma. Več forumov izbereš tako, da držiš tipko Ctrl in klikneš na izbrane forume.

Vsako od teh možnosti lahko pustiš prazno, ampak za nadaljevanje moraš izbrati vsaj en kriterij za iskanje. Ko končaš, pritisni gumb NAJDI.

Iskanje znotraj posamezne vsebine
Ko si ogleduješ določeno temo ali forum se v hitri iskalnik spremeni iz "Forumi" v "Tej temi" - to ti omogoča hitro iskanje zgolj znotraj vsebine, ki si jo ogleduješ, brez da se prikažejo tudi rezultati iz drugih delov LNF.

Rezultati
Rezultati iskanja se prikažejo v obliki seznama, razdeljenega na posamezne oddelke. Na levi strani lahko v meniju izbereš oddelek za katerega te zanimajo rezultati iskanja. Npr. rezultati v oddelku "Forumi" bodo vse teme in objave, ki vsebujejo tvoje ključne besede, medtem ko bodo v ddelku "Člani" prikazani zgolj profili članov, ki ustrezajo tvojim pogojem iskanja.

Na vrhu seznama imaš v oranžni pasici možnost razvrščanjain filtriranja rezultatov iskanja.

Tvoje ključne besede za iskanje bodo označene takole.

Ko najdeš, kar iščeš, samo klikni na rezultat in prikazala se bo cela vsebina.