Za nemoteno delovanje te spletne strani uporabljamo piškotke. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z našo politiko piškotkov. Nadaljuj
Lunin net

Hitri skok na vsebino


Odgovor na: OSEBNA SPOROČILA - OS


To je sistem za izmenjavo osebnih sporočil med člani LN Foruma in deluje podobno, kot email - pošiljaš lahko nova sporočila, sprejemaš tuja, odgovarjaš, posreduješ, odpreš svoje mape za shranjevanje sporočil itd. Posamezna sporočila so združena v konverzacije, ki lahko potekajo med dvema ali pa je vključenih več članov.

Do svojih osebnih sporočil prideš tako, da na vrhu strani desno (ko si prijavljen/a) izbereš svoje uporabniško ime in nato klikneš "Osebna sporočila"


Urejanje konverzacij

Spremeni način prikazovanja konverzacij
Privzeto so prikazane vse konverzacije, ampak način prikazovanja lahko psremeniš tako, da se prikazujejo samo konverzacije, ki si jih začel/a sam/a ali pa samo konverzacije, ki so jih začeli drugi. Čeželiš spremeniti način prikazovanja, izberi pravo možnost iz menija na dnu seznama konverzacij in klikni Prikaži.

Nastavitve in brisanje konverzacij
Če želiš urediti ali izbrisati celo konverzacijo, potem na seznamu odklukaj kvadratek pri konverzaciji in v meniju spodaj desno izberi, kaj želiš storiti s to/temi konverzacijami ter klikni Pojdi.

Brisanje konverzacij
Če si ti začetnik konverzacije, potem bo konverzacija izbrisana s tvojega seznama in zaklenjena za vse ostale - nihče ne bo mogel odgovarjati v konverzaciji, še vedno pa jo bodo lahko prebirali dokler je ne izbrišejo sami.

Če pa ti nisi začetnik konverzacije, bo ta izbrisana s tvojega seznama ti pa odstranjen iz konverzacije - ne moreš več odgovarjati, drugi pa boo še vedno lahko nadaljevali s konverzacijo in tudi videli tvoje prejšnja sporočila.

Urejanje obvestil
Pri konverzaciji, za katero prejemaš obvestila o novostih, vidiš to ikono , pri tistih, za katere takih obvestil ne prejemaš, pa vidiš ikono .

Če želiš vkljućiti oz. izključiti obveščanje o novostih, potem na seznamu odklukaj kvadratek pri konverzaciji in v meniju spodaj desno izberi, kaj želiš storiti s to/temi konverzacijami ter klikni Pojdi.


Urejanje sporočil
Za popravljanje oz. brisanje svojih sporočil znotraj konverzacije klikni gumb Popravi" ali Izbriši na dnu sporočila. Spremembe bodo videli vsi udeleženci konverzacije.


Kako začneš novo konverzacijo
Novo konverzacijo začneš tako, da klikneš gumb Novo sporočilo na vrhu strani desno. Vpiši uporabniško ime prejemnika v polje "Ime naslovnika". Že med tipkanjem se bodo prikazali možni uporabniki. Ko se prikaže član, ki ga iščeš, klikni na njegovo ime.

V polje "Drugi prejemniki" lahko dodaš druge člane, ki jim želiš poslati sporočilo. Vnesi člane in spodaj izberi, na kakšen način želiš poslati sporočilo drugim prejemnikom: "Sporočilo" omogoča vsem povabljenim članom sodelovanje v skupni konverzaciji, medtem ko "Kopija" pošlje vsakemu od članov ločeno konverzacijo.

Potem moraš seveda vpisati naslov in vsebino sporočila, na isti način kot objavljaš npr. novo temo na forumu.

Ko končaš, pritisni gumb POŠLJI sporočilo ali Shrani (pošlji kasneje), če želiš shraniti osnutek za kasneje.


Odgovarjanje v konverzaciji
Za odgovor na katerokoli sporočilo klikni gumb Odgovori, ki ga najdeš na dnu vsakega sporočila in enostavno vpiši svoj odgovor ter klikni POŠLJI sporočilo. Ali pa uporabi "Hitri odgovor" na dnu vsake konverzacije - klikni v sredinsko polje in prikazal se bo tak urejevalnik besedila, kot je tudi pri objavljanju na forumih.


Dodajanje udeležencev v konverzacijo
V primeru, da lahko v konverzacijo povabiš še kakšnega člana, bo v levem stolpcu prikazan box "Povabi udeležence". Klikni na gumb Dodaj. Prikazalo se bo polje v katerega vpišeš uporabniško ime člana. Če želiš dodati več udeležencev, loči imena z vejico. Ko končaš, klikni gumb Dodaj.


Prijavljanje sporočil
Če želiš uredništvu prijaviti sporočilo, ki si ga prejel/a, potem klikni gumb Prijavi na dnu tega sporočila.

Vpiši razlog, zakaj prijavljaš to sporočilo in klikni Pošlji prijavo. Uredništvo bo prejelo tudi kopijo spornega sporočila in po potrebi ukrepalo ain/ali se celo vključilo v konverzacijo, ki jo prijavljaš.


Urejanje map s sporočili
Sistemsko imaš na voljo tri mape za svoja sporočila:
  • Novo, ki vsebuje neprebrane konverzacije.
  • Inbox, ki vsebuje vse konverzacije v katerih sodeluješ.
  • Osnutki, ki vsebuje vsa neposlana sporočila, shranjena za kasnejewhich stores unsent messages saved for later.


Lahko pa dodajaš svoje mape in pregledneje urediš svoja sporočila.

Dodajanje nove mape
Novo mapo dodaš tako, da klikneš Dodaj na dnu seznama map.
Vpiši ime mape, ki jo želiš dodati in klikni gumbek "+".

Premikanje sporočil
Sporočilo preneseš iz ene mape v drugo tako, da na seznamu odkljukaš kvadratek pri konverzaciji ter v meniju spodaj desno izbereš, v katero mapo želiš prenesti konverzacijo in nato klikneš Pojdi.

Preimenuj, izbriši ali izprazni mapo
strong klikni Uredi na dnu seznama tvojih map.

Če želiš preimenovati mapo, vpiši novo ime v polje s trenutnim imenom in klikni gumbek ">". Sistemskih map ne moreš preimenovati.

Če želiš izprazniti mapo, klikni ikono poleg imena mape in potrdi.

Če želiš izbrisati mapo, klikni ikono poleg imena mape in potrdi. Pozor - to bo izbrisalo tudi vsa morebitna sporočila v mapi. Sistemskih map ne moreš izbrisati.

Arhiviranje sporočil

Kaj hitro se lahko zgodi, da se tvoje mape napolnijo z dovoljenim številom OS in potem seveda ne moreš sprejemati novih. Zato imaš na voljo to možnost, ki ti omogoča, da shraniš svoja sporočila na svoj računalnik, preden jih izbrišeš.

Na vrhu vsake konverzacije je gumb Arhiviraj. Klikni na ta gumb in na svoj registrirani naslov boš prejel/a email sporočilo z arhivirano konverzacijo. Arhiv je v HTML obliki in ga lahko odpreš v vsakem brskalniku