----------
Vsi razhudniki (paradižnik, krompir, jajčevec, paprika, feferoni...) so ..
.. poslušati svoje telo, ki najbolj ve, kaj rabi ...
Objavljeno: 5. april 2005, 08:58
Objavljeno: 5. april 2005, 10:10
i'm in!<{POST_SNAPBACK}>:: drustvo za cascenje feferonov ::
in ostalih pikantnih dodatkov...
Objavljeno: 5. april 2005, 10:13
Objavljeno: 5. april 2005, 10:45
Objavljeno: 5. april 2005, 17:48
Solanin se uniči pri toplotni obdelavi...torej tudi zeleni paradižniki so užitni, če jih prekuhaš in vložiš npr. ... je pa ta strup vsebovan v zelo majhnih količinah, torej en malo še zelen paradižnik (ki je najboljši za solato) skoraj ne škoduje, pol kile pa že precej. ... Ajdova kaša (in mislim, da prosena tudi) v trgovinah je pa skoraj vsa iz Ukrajine, tudi Žitova npr. ... samo kakšna bio kaša je slovenskega izvora .
Pa še vidik je pri prehrani ( sploh pri zelenjavi in sadju)...sezona. Najprimernejša so živila, ki trenutno uspevajo na nekem področju. Danes pa je ta sistem porušen, saj je moč uživati pozimi razne agrume, banane, ananas iz hladilnic, pa paradižnik in solato iz rastlinjakov ... pa čeprav so to živila, ki so hladno delujoča telo in so bolj primerna za poletni čas, če pozabimo poreklo in način pridelave. Na plantažah južnega sadja se uporablja pesticide in kemične pripravke še precej bolj, kot pri nas.
Sicer pa po mojem mnenju najbolj celovito obravnava prehrano tradicionalna kitajska medicina. Zajema vse, od porekla živil (živila iz okolice), vpliva sezone (živila, ki so "živa", premorejo več encimov), termični vpliv živil na telo... ali telo ogrevajo ali hladijo , načina priprave ( minimalna termična obdelava, razen pozimi...) .
Samo primer, pri nas se priporoča pri prehladu limona-c vitamin . Po KTM pa limona ohlaja organizem in še bolj zasluzi dihalne poti...in si skuhajo čaj iz ingverja.
Objavljeno: 5. april 2005, 17:52
....Kaj pa ti sojini kalčki ki se dobijo v kitajskih restavracijah, in so debelejši od alfa.. ter veliko bolj sočni, okusni? Jih kdo goji doma?
kje jih najdete? Pa s čim jih začinite v solati? Kis, olje? Kaj pa uporablja kitajska kuhinja za solato začinit? Pa pekoče zelje je tudi taka zanimiva varianta, dobro to ne spada v zakisanost organizma, morda vseeno, če kdo ve?
Objavljeno: 5. april 2005, 19:22
Objavljeno: 5. april 2005, 20:51
<{POST_SNAPBACK}>:: drustvo za cascenje feferonov ::
in ostalih pikantnih dodatkov...
Objavljeno: 5. april 2005, 21:02
Jaz tudi, samo bog ne daj, da so kuhani, pečeni ali narobe konzervirani<{POST_SNAPBACK}>Se priključujem....sam da žge...da kr pihaš zravn ko ješ
Objavljeno: 5. april 2005, 21:06
<{POST_SNAPBACK}>Jaz tudi, samo bog ne daj, da so kuhani, pečeni ali narobe konzervirani
Objavljeno: 5. april 2005, 21:38
Tako, kot kisaš zelje, na hladno in s himalajsko ali kakšno drugo dobro naravno soljo, lahko pa tudi z zdravo<{POST_SNAPBACK}>Ja najbolš frišni, č jih pa kuhaš pa čist na konc v pisker...
KK jih pa prov konzerviraš?
Objavljeno: 6. april 2005, 11:48
Objavljeno: 6. april 2005, 15:56
Objavljeno: 7. april 2005, 10:24
Če bi to držalo, bi imeli vsi nepresnojedci poapnene žile<{POST_SNAPBACK}>
dodajam: kalcij ki ga segrevamo menda spremeni kolidno obliko in postane tak, kot tisti kamen na bojlerju (spicasta struktura) - neprimeren in tak se nabira na stenah zil).
vir: :: cokolada.net ::
napisal: dr. Iztok Ostan[/color]
Objavljeno: 7. april 2005, 17:31
Sem prebral danes zjutraj med "zanimivim" predavanjem analize tisto knjigico o FHS, al ka je že pa pismu ja mi to zdaj zlo zanimivo zveni vse skupaj... tako za pojest pa to hihi pol pa vidim ceno ne morem si prvoščit zdaj takih divjih antioksidantov, k šparam za kitaro... hm hm a obstajajo kšni drugi hudi antikosidanti? ki preprečujejo tole hudo zakisanost... (men je zmer tata pravil da se mi bodo možgani skisali če bom tko lenaril) Recimo Stanetova sol... kako primerljiva je? would it work, če bi sam to...?
Objavljeno: 7. april 2005, 17:33
Če bi to držalo, bi imeli vsi nepresnojedci poapnene žile
Kalcij se iz topne oblike, bikarbonata, spreminja v netopno, karbonat, samo v določenem območju pH in določeni skupni koncentraciji vseh topnih soli
Objavljeno: 7. april 2005, 18:46
Ne potrebuješ nobenih raziskav, greš v Postojnsko jamo in si ogledaš topno in netopno obliko kalcija<{POST_SNAPBACK}>pa menda useen drzi!!
bom probal najt clanek, ce ga mam; sicer pa je nek gospod tole predaval na enem predavanju, in trditve podkrepil tudi s slikami in raziskavami.
------------
Objavljeno: 8. april 2005, 17:16
Objavljeno: 9. april 2005, 11:59
Objavljeno: 10. april 2005, 23:26
Objavljeno: 11. april 2005, 00:16
<{POST_SNAPBACK}>ti stane a tvoja sol tudi pomaga proti zakisanosti?
Člani: 0 - Gosti: 0 - Skriti člani: 0