Za nemoteno delovanje te spletne strani uporabljamo piškotke. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z našo politiko piškotkov. Nadaljuj
Lunin net

Hitri skok na vsebino


Fotka

Vzajemna recepcija


  • Prijavi se, če želiš komentirati
- - - - -
24 komentarjev na to temo

#1 Samson23

Samson23
  • Lunatik
  • Št. objav: 7 173

Objavljeno: 9. maj 2005, 15:45

Ker nimam nobenega planeta v domacem znaku, je se najblizje temu vzajemna recepcija med luno v devici (conj.MC) in merkurjem v raku.
Pa me zanima, ce gre sploh za dobro recpcijo, glede na to postavitev po hisah (merkur osma in luna MC)in dejstvo, da tvorita med sabo kot 45 stopinj (polkvadrat)?
You can't be a real country unless you have a beer and an airline. It helps if you have some kind of a football team, or some nuclear weapons, but at the very least you need a beer.
Frank Zappa

#2 Samson23

Samson23
  • Lunatik
  • Št. objav: 7 173

Objavljeno: 9. maj 2005, 19:58

Vidim, da ma to tako recepcijo tudi Beck.
You can't be a real country unless you have a beer and an airline. It helps if you have some kind of a football team, or some nuclear weapons, but at the very least you need a beer.
Frank Zappa

#3 Boudika

Boudika
  • Lunin Odvisnik
  • Št. objav: 2 020

Objavljeno: 9. april 2013, 10:46

Nisem našla nobene druge objave na to temo kot tole, pa me zanima, kako si razlagate vzajemno ali mešano recepcijo, če jo imate?

 

Če je planet (ali oba) recimo na dnu ali v izgonu, v vzajemni ali mešani recepciji nekega aspekta pa na višini ali v domicilu, se še vedno šteje,da je oslabljen? Če sta planeta v neharmoničnem aspektu, je ta aspekt s takšno recepcijo še neharmoničen? Je treba gledati vpliv planeta tudi v polju, kjer se nahaja planet, ki je v recepciji z njim - ali celo v aspektih drugega planeta? Kaj se da reči o tem? Kakšne izkušnje? 



#4 Boudika

Boudika
  • Lunin Odvisnik
  • Št. objav: 2 020

Objavljeno: 9. april 2013, 12:04

Nekaj malega informacij sem zbrala, pa se mi zdi, da je tako: če planeta nista v neugodnih znamenjih, recepcija pomaga, olajša neharmonične aspekte. Če pa je en planet v neugodnem znamenju, ali pa kar oba, recepcija nima blagodejnega vpliva, če gre za neharmoničen aspekt, pa sploh ne. Še vedno pa ne vem, kako je z vplivom na hiše, v katerih sta planeta. 



#5 omar

omar
  • Legenda Foruma
  • Št. objav: 1 821

Objavljeno: 9. april 2013, 15:59

@ Boudika

 

tebi prou rata zmeri postavljat zafrknjena vprašanja. tongue.png Se bo kdaj zgodilo da boš postavla kako preprosto, zanimivo vprašanje? frog.gif

 

Mutualna recepcija je v bistvu položaj dveh planetov, ko sta oba v vzajemnem vplivu oziroma pod vplivom drug drugega. V teoriji je tak vpliv koristen, skladen, pozitiven, ker se pozitivni vplivi obeh planetov usmerjajo na eno aktivnost. Na grobo povedano deluje to nekako tako, kot da bi bla ta dva planeta v svojem domicilu.

A to je groba razlaga Angleške astro šole, k žal prevladuje v Slo, v bistvu pa nikakor ne moremo planeta ki ni v domicilu razlagat kot da to je.

 

Zato tu v vzajemni recepciji dveh planetov v bistvu ni teorije, je vsak primer drugačen.

 

Bom dal dva primera da boš razumela zakaj ni teorije.

 

Venera v kozorogu, Satko v tehtnici.

 

Normalno za Venerco v kozorogu je, da išče svojega Satkota na kraju, kjer je eksaltiran. In to je v tehtnici. In ga bo kot takega imela zlo rada. Sam pol nastane takoj problem Satkota. On se nikakor ne bo najbolje počutu z Venerco v kozorogu, ker je pač tu Venerca na dnu. In jo seveda ne bo mel tolk rad. No, malčk jo bo mel, k je tu Venerca odgovorna, zanesliva, zvesta, pridna.....a .....Oki, če je lušna, jo bo mogoče tut poknu, sam pol bo šou naprej. Definitivno ne bo naredu ljubezenskega romana vn iz take recepcije.

 

Lunca v ribicah, Jupi v škampih.

 

Tu mamo pa oba na višini, eksaltaciji. In zato zlo pozitivno delovanje.

 

Zato lahko glede teorije rečemo sam to, da je medsebojna recepcija dveh planetov nekaj kar ojačuje, povdarja, kar tut malčk omili slabe lastnosti, tko aspektov, kot znamenja v katerem sta, kot tut hiš v katerih sta. Sej, veš, njuni aspekti, znamenja, hiše.....vsi nekako obarvajo lastnosti teh planetov zato tut vsi sodelujejo pr razlagi vzajemne recepcije. Vsak na svojem področju. A res je vsak primer drugačen.

 

Kak primer recimo muči tebe? A ga skupi zanaliziramo?



#6 Boudika

Boudika
  • Lunin Odvisnik
  • Št. objav: 2 020

Objavljeno: 10. april 2013, 08:58

Hvala za odgovor. Sem imela nekaj vprašanj, ampak si v bistvu vse povedal. Torej prevladuje mnenje, da recepcija lahko omili slabe lastnosti znamenj, hiš, itd. 

 

Ja, bom dala primer. Imamo Luno v Škorpijonu, v tretji hiši, v opoziciji z Marsom v Biku, v deveti hiši. Oba planeta sta v neugodnem znamenju, v neugodnem aspektu (Luna se sicer dobro počuti v tretji hiši, je pa še v konjunkciji z IC, kakšnih 6 stopinj orbisa). Po enih teorijah recepcija nima nobenega vpliva na takšno postavitev. Je pač izrazito neugodna. Po drugih, tudi po tvoji razlagi, pa se zaradi recepcije planeta lepše izrazita. Samo toliko.

 

Torej lahko ta primer zanaliziramo?



#7 light

light
  • ŽeČistoDomači
  • Št. objav: 468

Objavljeno: 10. april 2013, 13:25

Za moje pojme recepcija med luno in merkurjem deluje skladno, kar planeti iz teh znamenj tvorijo sekstil, to pa je pozitiven, blagodejen aspekt. Mislim, da ta pozicija spodbuja drug drugega, razum - intuicija. Razum z intuicijo ali intuicija z razumom izražena na pozitiven način seveda. Z eno besedo bi se temu reklo, da imaš razvito inuticijo, da te vodi tako srce, kot razum.



#8 omar

omar
  • Legenda Foruma
  • Št. objav: 1 821

Objavljeno: 10. april 2013, 15:58

Ja, bom dala primer. Imamo Luno v Škorpijonu, v tretji hiši, v opoziciji z Marsom v Biku, v deveti hiši.

Torej lahko ta primer zanaliziramo?

 

Lej k si zgleda neki zgrešila. Luna v škorpjonu in Mars v biku nista v vzajemni recepciji.

 

Mogoče si mislila Venerco v škorpjonu in Marsa v biku, al pa Lunco v škorpjonu in Marsa v raku?

 

S tem da če je prva verzija je treba vedet če je sploh nočni Mars podvladar tiste hiše. Kr taprav vladar je bl Plutko. Razen če je oseba rojena v takih urcah, ko je vladal Mars.



#9 Boudika

Boudika
  • Lunin Odvisnik
  • Št. objav: 2 020

Objavljeno: 11. april 2013, 08:07

Ne, nisem zgrešila. Tole res ni vzajemna recepcija, lahko bi pa bila mešana, ki naj bi se tudi upoštevala. En planet je v domicilnem znamenju drugega, ta pa v znamenju višine prvega.  Luna je v Biku na višini, Mars bi pa lahko bil v Škorpijonu v domicilu - v katerih urcah pa vlada Mars? Vem, da je primer zafrknjen, vendar nekateri trdijo, da je recepcija še posebej koristna, če sta planeta v težkih znamenjih. Izgleda, da pa obstajajo različni pogledi na to. 



#10 omar

omar
  • Legenda Foruma
  • Št. objav: 1 821

Objavljeno: 11. april 2013, 09:19

@ Boudika

 

Draga, si se odločla malčk zakomplicirat dan. tongue.png Kr če gremo tako, pol lahko mamo v mešani recepciji tut pol charta. Seveda vem za to, ker je to iz zgodbe o Almutenih hiš ( al mateen - najboljši, najmočnejši ) iz staroegipčanske astrologije, ki sem jo jst slučajno požiral svoje cajte, a je to pol malčk zakomplicirano in porabiš ogromno časa za te stvari. Oki, dandanes ti nekateri astrološki programi to sami zračunajo, naprimer Solar Fire ti v tabulacijah pod Almuten scores vrže sam vn. Tk da bi rabu kompletne podatke če bi hotla da kaj pametnega o tvojem primeru povem. Če bi pa hotla da sam malčk pametujem, bi pa rabu vedet al je to šjorca al tipček in najmanj v kakem znamenju ma Lilith.

 

Mars je nočni sovladar. In če je v tvojem primeru Mars v deveti, pol je čas rojstva najbrž tm med poldne in dvejo. Alora Mars ni nočni v tvojem primeru. ermm.gif Al sm kaj zabublou?

 

Ti prpopam tu eno razpredelnico egipčanskega seta terminov z vladarji triplicitetov po Dorotheju, kjer lahko v zadnji koloni vidiš kolk moči, oziroma na kerih stopinjah majo moč posamezni planeti v nekem znamenju, pa čeprav mu mogoče ne vladajo. No....pač egipčanska različica, ostalih pa ne poznam. Upoštevaj, da takrat trans saturnovcev niso še poznali.

 

diginitiesmedieval.gif



#11 Boudika

Boudika
  • Lunin Odvisnik
  • Št. objav: 2 020

Objavljeno: 12. april 2013, 09:05

Mhm, tako je, ko sprašuješ komplicirane stvari natančno osebo. Izčrpno. In za nadaljnje razmišljanje. 

 

Ok, Mars torej tu ni sovladar Škorpijona, ker ni nočni, čas rojstva je tako, kot si rekel. Zdaj ne vem, kaj je to malček pametovanja, zakaj je Lilith tu pomembna - zaradi Marsa in Škorpijona? To je tipček, Lilith je v Ovnu, v osmi hiši. Mogoče pa pošljem natančne podatke, če boš imel čas. 



#12 omar

omar
  • Legenda Foruma
  • Št. objav: 1 821

Objavljeno: 12. april 2013, 14:02

Ne vem......... kaj si hotla slučajno povedat da sm picajzlast? ph34r.png Ne vem če sm, sam sej veš, natrosla si drobtince in sam poskušam razumet vse skupi v širši sliki.

 

Zdej......... precej me je zmotla že osnova, ko si povdarla Lunco in Marsa kao v neugodnem znamenju in aspektih. Zraven te je pa zanimalo vseeno, če je karkoli kar bi to, po tvoje izrazito neugodnost, lahko omililo.

Dejstvo je, da bi morala najprej razsčistit če je Lunca - Mars postavitev in aspektiranost res tko neugodna. Najbrž za samega lastnika charta niti ne, bolj najbrž za tiste okoli njega. Lastniku to prinaša veliko energetsko nabitost, mala malca mu je premikat gore, je pa lahko zlo zahteven do drugih, netoleranten, silovit, indiskreten, velikokrat sarkastičen, naporen. Spol je tu zlo važen, ker je pr tipčkih taka postavitev vseeno lažja, dovolj je da si dobi ustrezen krog ljudi okoli sebe, ustrezno partnerko, ki bi bila dovolj senzualna, dovolj nežna da kompenzira njegovo silovitost. In da se ukvarja predvsem s stvarmi, k dišijo po tujem. In tako postavitev lahko celo zelo koristno uporabi v določenih primerih. Pr šjorcah je pa taka postavitev res lahko mali problem.

 

Lilith zato, ker je taka postavitev pod nujno vezana nanjo. Vsa zgodba o Lilith je vezana na škorpjona, ker je tu eksaltirana, na Lunco, ker je njen antipod in na Marsovske energije, ker je ona sama podzavestna energija. In ker je nočni Mars direkt povezan z njo. In ker je Mars v biku naši Lilith ful fancy danncy. Sploh pa zdej ko si razkrila še postavitev Lilith v hiši, je pa še tolk bolj vmešana. Se nama pa pod nujno odpira vprašanje Satkota zdej, k je pa tut povezan. Naravni sedež Lilith je v kozorogu. Ne zato ker bi bila tu hladna in nečustvena, temveč zato, ker je tam eksaltacija Marsa in izgon Lunce. In ker je Lilith najmočnejša tam, kjer je Eva - Lunca najbolj švoh, naju zdej res močno zanima kozorog in Satko. In ti bosta ona dva povedla, v kakem položaju je Lilith in posledično obratnosorazmerno Lunca. Če je pač res v tko neugodnem položaju. Kar pa z vzajemno recepcijo mogoče nima nič več veze.

 

No, če se odločiš poslat podatke, si bom mogoče vzel malčk časa. whistling.gif Čene sva pač sam malčk klepetala. Nič hudga.....smile.png



#13 Boudika

Boudika
  • Lunin Odvisnik
  • Št. objav: 2 020

Objavljeno: 15. april 2013, 12:02

Ne vem......... kaj si hotla slučajno povedat da sm picajzlast? ph34r.png Ne vem če sm, sam sej veš, natrosla si drobtince in sam poskušam razumet vse skupi v širši sliki.

 

To je bila kvečjemu pohvala, ker se človek lahko marsičesa nauči.

 

Drobtinice so zato, ker verjetno ne bo šel nihče analizirat cele karte, pa zanima me nek detajl. 

 

Pravzaprav sem želela razčistiti, če sta Lunca in Mars v tej karti dejansko v tako neugodnem znamenju, kot tradicionalno velja. Tako kot je Samsona verjetno zanimalo, če njegova planeta izražata več kvalitet zaradi vzajemne recepcije. Ne toliko aspekt sam.  Aspekt med Lunco in Marsom  (ki niti ni močan), sem vzela samo zato, ker sta njuni znamenji sorodni nasprotnima planetoma. Zdaj vemo, da nista v mešani recepciji. 

 

Mars v karti nima drugih napetih aspektov, njegov dispozitor (Venera) tudi ne. Oba sta v trigonu s Plutonom (dispozitorjem Lune). Luna je pa v sekstilu s Plutonom. 

 

Plutona omenjam zato, ker je dispozitor Lune, po drugi strani je najbrž močno povezan z Lilith.

 

In če je na to zgodbo vezan še Saturn - Saturn v Tehtnici je v kvadratu s Plutonom v Kozorogu, oz. del T-kvadrata. 

 

Nežni Luni je tuja škorpijonska in plutonovska narava,  (ampak je v sekstilu s svojim dispozitorjem). Kvadrat Saturn- Pluton je pa tradicionalno zelo negativno ovrednoten, Pluton pa je še v kvadratu s svojim dispozitorjem (Saturnom), je pa dispozitor Saturna v trigonu s Plutonom.  

 

Kako naj tu razumem položaj Lune? 

 

Lilith - ne vem, kakšen orbis za aspekte se jemlje pri Lilith, če je takšen kot pri planetih, je Lilith v kvadratu s Plutonom in v opoziciji s Saturnom. 



#14 omar

omar
  • Legenda Foruma
  • Št. objav: 1 821

Objavljeno: 15. april 2013, 15:54

Kako naj tu razumem položaj Lune? 

 

Hvala za pohvalo. wink.png

 

Zdej ko si naštela dispozitorje mi je jasno zakaj nihče ne bo hotu analizirat charta.

 

To da Mars in Venerca nimata slabih aspektov je ful dobro. Manj dobro je pa, da je Plutko v kvadratu s Satkotom, a spet ni tragedija. Bo pač mali diktatorčič in bo uveljavljal svoje, tut ko se ostali lih ne bodo strinjali s tistim. Pa malčk potrpežljivosti ga bo morala mama Lunca naučit.

 

Položaj Lunce je pa eden od najvažnejših vzrokov, zakaj nihče ne bi hotu analizirat charta. Ker tu govori o nežnih, zlo subtilnih čustvih, ki so preveč intenzivne, spreminjajoče, ranljive in predvsem tko močne, da na karšenkoli način dosežejo vedno to kar hočejo. Zato se je z njimi trenutno treba ukvarjat na intuitivni ravni.
 

Govori pa ta Lunca tut o mami, ki je ranjena, ki  pa lahko pr njemu omili težnjo za dominacijo, ki se lahko vzdrži posesivnosti in mu prepušča odločitve. In jih seveda tut sprejema. Problem lahko nastopi predvsem pr šolanju, ki bo raznovrstno in pr komunikaciji, ki mu jo mama lahko pomaga vzpostavit. Ker je on mogoče  kar skrivnosten in ne preveč komunikativen, zato ga mama lahko razume s svojo intuicijo in pomaga.

Orbisi za Lilith so različni. Do polovice znamenja in če je močna v chartu nekako kot za druge planete. Če je švoh pa tm 0,5° do 1°. Odvisno tut s kom aspektira, če z močnim planetom spet večji orbis, če s švoh manjši.....



#15 Boudika

Boudika
  • Lunin Odvisnik
  • Št. objav: 2 020

Objavljeno: 16. april 2013, 09:40

Se mi je kar zdelo, da bo tukajle en kup enih grozot. Tisto, da se verjetno ne bi nikomur dalo analizirati cele karte, sem mislila sicer na splošno, ne za konkretno karto.  



#16 light

light
  • ŽeČistoDomači
  • Št. objav: 468

Objavljeno: 16. april 2013, 12:18

Ma to sploh ni slabo. Naj jaz povem, kaj je to grozota.
Grozota je, da če imaš asc/dc, vrh 2./8. hiše, vrh. 4/10. hiše, sonce,  venero (ki je še vladarica 1 in 2. hiše ter 9. hiše), luno (vladarica 10) in neptuna na kritičnih stopinjah medtem ko imaš Marsa na 29 stopinj, kar naj bi bila milijonarska stopinja po drugih razlagah pa naj bi bila tudi kritčna točka. Da se ti na vseh ter ravneh sprožajo krize.
Jupiter pa imaš v presežni hiši, seveda da pa bi bila zadeva še slabša, je pa še nedostopen, ker je strelec povrhu vsega še presežno znamenje in na dnu (v dvojčku).

Če ni krize, pač ni življenje.....


 



#17 omar

omar
  • Legenda Foruma
  • Št. objav: 1 821

Objavljeno: 16. april 2013, 12:58

Se mi je kar zdelo, da bo tukajle en kup enih grozot. Tisto, da se verjetno ne bi nikomur dalo analizirati cele karte, sem mislila sicer na splošno, ne za konkretno karto.  

 

Ja vem da si mislila na splošno, sm mogoče slabo razložu. Hotu sam povedat, da se zaradi preveč subtilnih energij, zaradi še nedozorelih stvari takih chartov ne analizira lih zaradi pozicij lunc, ki so še preveč občutljive.

Žal mi je, da si vzela vse skupi kot grozote, k to definitivno niso. Tisto zgori je le opis karakterja, nič kaj dost drugačen od ostalih karakterjev. Ma pa vsak neko svojo posebno noto. Najbrž sm jst preostro in preveč brezbrižno vse skupi zapisu, za kar se opravičujem. Tista omenjena pozicija je za spoznanje malčk bolj naporna, ni pa nikakor grozna.

 

Ma to sploh ni slabo. Naj jaz povem, kaj je to grozota.
Grozota je, da če imaš asc/dc, vrh 2./8. hiše, vrh. 4/10. hiše, sonce,  venero (ki je še vladarica 1 in 2. hiše ter 9. hiše), luno (vladarica 10) in neptuna na kritičnih stopinjah medtem ko imaš Marsa na 29 stopinj, kar naj bi bila milijonarska stopinja po drugih razlagah pa naj bi bila tudi kritčna točka. Da se ti na vseh ter ravneh sprožajo krize.
Jupiter pa imaš v presežni hiši, seveda da pa bi bila zadeva še slabša, je pa še nedostopen, ker je strelec povrhu vsega še presežno znamenje in na dnu (v dvojčku).

Če ni krize, pač ni življenje.....


 

 

Ker mam mogoče vpogled v chart o katerem govoriš, bi ti rad povedu, da se meni osebno tut ta primer charta k ga navajaš ne zdi tko grozen kot opisuješ. Stopinje na vrhovih hiš še zdaleč nimajo tko groznega prizvoka kot praviš. Razlage čigavih stopinj sploh jemlješ za referenco? Od Išmiragiča, od Ognjenoviča al od Stojanoviča? V bistvu od vseh stopinj se meni sam ena zdi malčk pozornosti vredna, pa še to nisi omenla, ostale so čist normalne.

Od tehtnice ni niti ena sporna po mojem, od kozoroga tut ne, od ovna tut ne, od raka tut ne, od Sončka tut ne, za Venerco bi se dalo debatirat, od Lunce tut ne, od Neptuna tut ne, ......mogoče bi se dalo debatirat o vrhu devete k je na Algolu.........

O Jupitu pa, kadarkoli, karkoli razmišljaš, mej v mislih predvsem to, da je benefik.

 

Kaj pa če je kvadrat Lunce in Neptuna krivec za tako razmišljanje?



#18 light

light
  • ŽeČistoDomači
  • Št. objav: 468

Objavljeno: 16. april 2013, 14:36

Te stopinje sem našla v knjigi od Carol Rushman. Kritične stopinja za kardinalna, fiksna in pa spremenljiva znamenja. Mislim, da je tudi tista 29 stopinja od raka nekaj vredna, če gledaš karte od najboljših, kot je Gates in Jolie ipd.  Anderson Cooper (včasih je vmesna točka med konjunkcijo).



#19 omar

omar
  • Legenda Foruma
  • Št. objav: 1 821

Objavljeno: 16. april 2013, 16:35

@ Light

 

ah........sto astrologov, sto različnih tolmačenj bi reku Janko. tongue.png

 

Veš zakaj so sploh nastale razlage pomena stopinj? Zato, k pač ni isto, če je denimo Mars v ovnu na 4° al pa na 10°. Je sicer na obeh stopinjah v svojem domicilu, a je na 4°definitivno bl švoh, k je to stopinja raka kjer je v padu, kot pa na 10° ki je kozlova kjer je pa eksaltiran. In v temu je štos pomena stopinj, da ti da neko dodatno pojasnilo. Nek bl eksakten vpogled, če ga pač rabiš. Ni pa tu za odkrivat tople vode in ni pomen stopinj za eksaltirat mu dodajat prehude in premočne pomene.

 

Kako so sploh nastali pomeni stopinj? Tako, da so poiskali kaj se pomembnega dogaja na tistih točkah, kjer stopinje so. In kaj so odkrili? Eksaltacije al pa izgone različnih benefikov, pa položaje fiksnih zvezd vglavnem. In so po tem pol tut poiskali razlage, ki so različne glede na to kdo kaj kako intepretira.

 

Zato jst menim, da ni preveč za komplicirat in se je tu za držat preverjenih stvari, tistih k niso sporne in k so nekako dokazljive.

Meni so še najbolj všeč tele, so res enostavne in držijo :

 

Stopnje Ovna – 1°, 13°, 25° graditi, gradbeništvo, zidati, zidarji, rušiti, proizvajati, proizvodnja, mesto proizvodnje, tovarna, delovno mesto, proizvajalec, podjetnik, biti vodilen, biti prvi vojak, vojska, uniforma, orožje, puška, pištola, metka, kasarna, strelišče, ogenj, vžigalica, vžigalnik, požar, gasilec, ostro, ostra rezila (nož, sekira,..) igla, nekaj kar reže ali razdvoji, tepsti se, udarec, agresija, napad, napadati, vogal, na vogalu, inženir, strojništvo, stroji, biti hraber, aktiven, vreden, deloven, vedno v akciji, strasten, sovraži dolgočasje, hitro jezen, glava, tema, nos, kri, krvaveti, črna barva, kamin, bakla, okvare, rane, brazgotina, izkrvaveti, toča, ovce, Nemčija, nekaj, kar je nemškega porekla, začinjeno; šport, športnik, mišičevo, poudarjene mišice, moško, moški, preko moškega,

Stopnje Bika - 2°, 14°, 26° denar, denarnica, zaradi denarja, imeti rad denar, banka, delavec v banki, v banki, bančnik ekonomija, ekonomist, imetje, imeti, imeti posest, "to je moje", tisti, kar je moje, vas, vaščan, nekdo ki živi na deželi, kmet., nekdo, ki je rojen na vasi, podeželje, gozd, jasa, travnik, park, vrt, ravnina, jesti, hrana, imeti rad hrano, obrok, hrana, kuhinja, jedilnica, mastno, mastna hrana (npr. slanina) biologija, ekologija, grlo, vrat, oralno, požirati, goltati zadaviti se, zadušite se, loviti sapo, ne dati dihati glasne strune, žice, vrvica, vezalka, trak, nit, žica, struna, žica, vlakno, nit (stroka) gojiti, vzgajati, zelena barva, peti, pevec, opera, glasba.


Stopnje Dvojčka – 3°, 15°, 27° pisati, pribor za pisanje, pero, zvezek, pisarniški material, papir, list, komunikacija bilo katere oblike (razgovor, pogovor, preko telefon, interneta ali pisma, tolmačenje, prevajanje) tudi znati izgovarjati, razumeti se, z razumevanjem, kuverta, poštna znamka, pošta, na pošti. dobro se diktafon, znati obrazložiti, intelektualec, književnost, v knjižnici, časopis, revije, novinar, kiosk, novice, knjige, knjigarna, tolmači, govorci, na radio, na televiziji; kontakt preko nekoga ali pismeni kontakt ali prek interneta, jeziki, prevajati, prevajalec, tolmač. promet, ulica, avto, vsa prevozna sredstva, na ulici, v prevozu, kratka potovanja, križišče, avtobusna postaja, na avtobusni postaji, voznik, voziti, križišče, avtomehanik, učiti, poučevati; prodajalci, prodajalna, trgovina, trgovci, v trgovini; most, hodnik, stopnice, terasa, ograja, vhod, v hodniku, na terasi, sosed, soseda, brat, sestra, pri bratu, pri sestri osebni dokumenti, osebna izkaznica, potni list, vozniško dovoljenje, viza, otrok, vrtec, osnovna šola, v osnovni šoli; dvojno, dva, dvoje; ime, vzdevek, dvojček;


Stopnje Raka – 4°, 16°, 28° človek, ljudi, ljudska rasa, masa ljudi, masovno, veliko ljudi narod, narodi, patriotizem, patriot, domačega porekla, iz domovine, za domovino, rojstno mesto, iz mesta porekla, jezero, bazen, voda, pivo, mleko, mlečni proizvodi, solze, tečnost, hiši, dom, stanovanje, stopnica pred vrati, vhod v stanovanje ali hišo, porodniško, iz porodniške, starši, pri starših, za ali zaradi staršev, žena, mati, preko ženske, preko matere javno mnenje, javno, mišljenje


Stopnje Leva – 5°, 17°, 29° To kar imamo radi, to kar delamo iz ljubezni, ljubezen, ljubezenske veze, iz ljubezni, ljubica, ljubimci, zaljubljen, fant, dekle, oseba s katero hodimo, vrednost, nekaj, kar je vrhunsko, kvalitetno, elitno, elita, vlada, vladati avtoriteta, vladati, vrhunski položaj, biti direktor, šef, ambicija, napredek v karieri, na vladi, srednja šola, v srednji šoli, preko srednje šole, razne vrste tečajev,s seminarjev, v času nekega tečaja, na tečaju, turizem, letni dopust, odmor, počitek v času letnega dopusta, na izletu, razvedrilo, oddih, na soncu, sončna stran, osončen, hrib, na hribu, na pobočju, poševno, nagnjenost, nagib, breg, pobočje, poševnost, strmina, padec, višinska razlika; poševen rov, mesto za izhod, kavarna, restavracija, igrati, prizorišče, filmski igralci, šport, športnik, športni objekti, štadion, športna oprema, otroci, zaradi otroka, preko otroka, vas, naselje radost, zadovoljstvo, užitek, slast, čutna naslada; volja, želja; ugajanje, všečnost; optimizem, rad ima življenje, zlato, vse kar ima zlato barvo, pozlačen, ponosen, dostojanstven, drži do sebe, profesorji, oče, preko očeta

Stopnje Device – 6°, 18° delati, delo, na delovnem mestu, kolega na delovnem mestu, mesto dela, biro, mesto delovnega mesta, naslov dela, za delo, na delu, se zanima samo za delo, tisti, ki delajo za nas, sodelavci, biti vreden, zdravje, bolezen, zdravniški dom, splošni zdravnik, vse v zvezi z zdravljenjem, trgovina z zdravo hrane, tisti, ki zdravi, medicinska knjižnica, recept, zdravilo, makrobiotika, zdrav način življenja, uslužne delavnost, stranke, tisti, ki zahteva vaše usluge, podnajemnik, biti podnajemnik, veterina, veterinar, domače živali, zoološka trgovina, analizirati, analiza šah, očim, mačeha, vzgojitelj otroka; garderoba, omara, kjer imamo našo garderobo, tete, strici, trebuh, čaj, med, čebele, mrčes, mravlje, majhne živali

Stopnje Tehtnice – 7°, 19° poroka, poročni partner, zakonski partner, zakon, z zakonskim partnerjem, pri zakonskem partnerju zaroka, prstan, politika, politik, v politični organizaciji, javnost, v javnosti, javna oseba, pravda, ljubezen do pravnih zadev, sodišče, sojenje, sodba, advokat, na sojenju, med sojenjem, vse, kar je okroglo, žoga, balon, zaobljeno, sladko, slaščica, sladkor, bonboni, čokolada, vsi sladki okusi, torte, slaščičarna, neodločnost, čakanje na akcijo od nekoga drugega, nekdo drug, barve, v barvi. barvito; estetika, lepota, vse lepe stvari, predmeti, lepe stvari za ženske, saloni, butik, pokloni, darilo, rože, buket, lepega vedenja, uglajen, fin, lepotica, ljubko umetnost, slika, slikarstvo, slikar, glasba, valček, zasuk, plošča, CD, krožna križišče, krožni deli mesta delo, poljub, objem, nežni dotik, peting, svečanost, sprejemi, za sprejem, diplomacija, diplomat, diplomatskega obnašanja, izobražen,

Stopnje Škorpijona – 8°, 20° Nevarnost za življenje, tistemu, ki preti nevarnost po življenje, nekdo, ki je umrl, ali bo umrl v času našega življenja, smrt, ubiti, biti ubit, morilec, uboj, ubija, manjak, razbijač, nasilnež, huligan, oseba, ki zbuja pozornost grob, mrlič, truplo, skelet, bližina groba, patologija, patologi, operacija, kirurg, kirurgija, operacijska soba, na operaciji, amputirati, odrezati, razsekati, vse tuje, vse kar pripada drugemu, toaleta, stranišče; odpad, smeti, smetarji, zaboj za smeti; nekaj popolnoma uničeno, nekaj kar popolno razpada, psovke, kleti (Merkur na 8° ali 20° in v Škorpijonu), seks, biti razburjen, seksualni značaj, erotičnost, strast, genitalije, mehur, vsi prostori pod zemljo, spodnji prostori, kleti, kletne sobe, sobe pod zemlji, podzemeljski svet, reke, predeli v rečno obale, denar, krediti, štipendije, posojilo, sposoditi, oderuštvo, odiranje, oderuške obresti, nosečnost, rojstvo otroka, zaradi nosečnice, posvojitev.

Stopnje Strelca – 9°, 21° tujina, vse tujega porekla, tuja država, iz tujine, tujci, v inozemstvu, potovanje, turizem, turistična agencija, uvoz-izvoz, meja, na meji, stran države, iz druge države avtocesta, magistralne ulica, bulevar, široke ulice, vse, kar ima večje dimenzije, kar je široko, veliko, podaljšano raztegnjeno, konji, jezdec, konjički šport, hipodrom, štala za konje, na konju, tenis, igralec tenisa, teniški teren, dolge noge, kolki, manekenke, modna revija, izdajalstvo, izdajanje knjige, časopisa, film, filmska umetnost, bioskop, video klub, Vera, svetnik, verskega karakterja, polkovnik, general, višje izobraževanje, fakulteta, na fakulteti, študenti, študij, v ali med časom študija, profesorji na fakulteti, trgovina na veliko,

Stopnje Kozoroga – 10°, 22° staro, starejše, velika razlika v letih, zgodovina, arheologija, nekaj ali nekdo iz preteklosti, starina, pozno z zamudo, bolj kasneje kot je običajno, počasen obotavljati se, nekaj naredi zakasnjeno, mečkač, obotavljivec, odporen, zamuditi, z zamudo, dolgo se vleče; (zelo) dolgotrajno, trajnost, z muko, mučno, le z težavo, težko, vidi samo probleme, trpeti, mazohizem, toleranten, prizanesljiv, popustljiv, uvideven, liberalen pasiven, depresije, depresiven, žalosten, potrt, otožen, puščoben, občutek ničvrednosti, hladno, zima, sneg, led, hladilnik, zamrzovalna skrinja, nekaj kar zmrzuje, ledenik, poledica, zadrževanja, zdržljiv, kljubovanje, trma, izzivanje, bolezni kože, rak, siromaštvo, nečesa ni (nikoli) dovolj, vedno nekaj manjka, vse kar ima kisel okus, (kislo zelje, sarma), vse kar je črno, sivo ali temno, kamni, kamen, stena, planina, alpinizem; prašno, umazano, ni čisto, ogabno, vse kar je iz naravnega materiala.

Stopnje Vodnarja – 11°, 23° astrologija, astrolog, pri astrologu, astrološki ..., zvezde, ločitev, ločen, ločiti se, svobodna zveza, živeti skupaj brez formalnosti, odvajanje, odvajeno življenje, eksplozija, eksplozivna naprava, raketa, bomba, raketa, grom, vse kar močno poči in je zelo glasno, avion, letalo, pilot, aerodrom, v letalu, vse kar leti, tok, vodotok električar, elektrotehnika, strela, blisk, od toka, visoko, višina, skoki iz višine, skoki v daljavo, skoki v zrak, zadnja ravnina zadnje nadstropje, hiša z več nadstropji, bloki, v bloku, hitro, brzina, takoj, sedaj, dirkalni avto, kolo, meteorski utrinek, genialnost, genij, zelo inteligenten, izumitelj, avtor, začetnik; zapustnik, odkritelj, odkrivalec; iznajditelj, tvorec; povzročitelj, vse kar je novo, moderno, najbolj novo, stran telesa v organizmu, vse kar je umetnega porekla - samomor, samomorilec, živčna napetost, stres, tisto kar povzroči stres, naglo, hitro, stresno , nervozo, prihodnost, pogled vnaprej.

Stopnje Ribi – 12°, 24° Vse kar izgine, je izginil(o), izginitev, tajno, tajnost, zakrito, prekrito, za hrbtom, nepoizvedeno, nepoznano, ne povedano, vedeli a molčati, izguba, izgubi, to kar se izgubi,nevidno, biti neviden, tisto kar težko opazimo zasledimo, precenimo, pogrešano, pobegniti, odkuriti jo, stran teči, beg, tisto ali tisti, ki pada (tudi v smislu vrednosti ali položaja), nekaj pojema, popušča, se slabi, peša, se zmanjšuje, propade, slabič, strah, fobija, psiha, psihiatrija, psihiater, nor, norci, norišnica, psihične bolezni, bolnica, zdravnik, v bolnici, zdravila, farmacija, lekarna, lekarnar, v bližini bolnice ali lekarne, laboratorij, strup, zastrupitev, zastrupiti se, nekoga zastrupiti, droga, narkoman, tablete, dealerji osamljena mesta, na periferiji, zapor, dom duhovnikov, samostan, samostanski brat, sveta mesta; religioznega, božji karakterji, cerkva, ikona, božansko, raj, rajsko, bog, kontakt z bogom, greh, zaradi greha, grešiti, hoteli, hoteljerstvo, noč, ponoči, sanje, spati, biti zaspan spalna soba, postelja, v postelji, ponori, nafta, bencinska črpalka, plin, bencin, fotografija, fotograf, kamera, lažno, neiskreno, ponaredek, ponarejanje, ponaredek, sleparija, poneverba, prevara, laž, lažnivec, poneveriti, psevdonim, lažno se predstavljati, megleno, megla, nejasno; raziskovati, nauk, doktorat, morje, na morju, ribiči, mreža, ribariti, riba, vsa mesta na morju, postrv, v morju, zadušitev; dušenje; težka sapa, astma, daviti se, sponzor, pri sponzorju, preko sponzorja,



» Posebnosti stopenj

0° ima znamenje v katerem stoji
2° vrhunsko ali izrazito moč, nekaj stori, kar je spoštovano, vredno: vsekakor pa ima dejanje odmev (npr. drugi izvedo, ali se zapiše v zgodovino za to)
5° erotičnost, erotična oseba, velika karizma ali privlačnost, nekaj ali oseba sama deluje zelo privlačno na druge, privlači, ima učinek privlačnosti,
18° zlo, hudobija, nekaj naredi, kar ima (lahko) za ljudstvo ali za drugo osebo negativne ali hude posledice, temna preteklost ali pa še stori nekaj takega, težave, zapor
22° morilec, ubijati, uničevati, ali biti ubit
29° jasnovidnost, predirljivost, biti jasno viden

Vir: N. Stojanović



#20 omar

omar
  • Legenda Foruma
  • Št. objav: 1 821

Objavljeno: 16. april 2013, 16:38

@ Light

 

Pa še kot zanimivost drugačen pogled :

 

KRITIČNE STOPINJE

Obstaja skupaj 28 t.i. kritičnih stopinj v Zodiaku in te, v bistvu, predstavljajo začetke 28 lunarnih hiš. Koncept lunarnih hiš je na Zahodu v glavnem pozabljen, čeprav so ga izdatno uporabljali v srednjeveški astrologiji. Na Vzhodu, v okviru arabske, indijske in kitajske astrologije, pa imajo lunarne hiše še vedno eno izmed glavnih vlog pri tolmačenju.

V vsakem primeru, lunarna hiša predstavlja povprečno dolžino dnevnega luninega hoda, ki znaša 12 stopinj 51 munit in 25 sekund, kar je približno 13 stopinj. Zato prva kritična stopinja ( pričetek 1 hiše ) predstavlja 0 stop. Ovna, medtem ko je druga kritična stopinja 13 stop. Ovna ( vrh druge lunarne hiše ) itd...

Termin " kritičen " ne predstavlja nič slabega, ampak samo poudarja pomembnost. Tako, kateri koli planet, ki se znajde na neki kritični stopinji, samo nosi usodnejši vpliv na naše življenje oz. njeno dejstvo postane bolj poudarjeno.

Razpored kritični stopinj je isti v vsakemu znamenju določene kvalitete, kar se vidi iz naslednje tabele:

KADINALNA ZNAMENJA:
Oven, Rak, Tehtnica in Kozorog

- 0 stopinja 0 minut 0 sekund
najbližja cela stopinja - 0 stopinja

- 12 stopinja 51 minut 25 sekund
najbližja cela stopinja - 13 stopinja

- 25 stopinja 42 minut 50 sekund
najbližja cela stopinja - 26 stopinja


FIKSNA ZNAMENJA:
Bik, Lev, Škorpijon in Vodnar

- 8 stopinja 34 minut 15 sekund
najbližja cela stopinja - 9 stopinja

- 21 stopinja 25 minut 40 sekund
najbližja cela stopinja - 21 stopinja


SPREMENLJIVA ZNAMENJA:
Dvojčka, Devica, Strelec in Ribi

- 4 stopinja 17 minut 5 sekund
najbližja cela stopinja - 4 stopinja

- 17 stopinja 8 minut 30 sekund
najbližja cela stopinja - 17 stopinja


Npr. prihod progresivne lune na neko kritično stopinjo ( to je začetek neke lunarne hiše ) kaže na pomembne spremembe, ki  vključujejo vprašanja, področje tiste hiše.


Vir: Aleksandar IMŠIRAGIĆ-TAJNE STEPENA ZODIJAKA



#21 omar

omar
  • Legenda Foruma
  • Št. objav: 1 821

Objavljeno: 16. april 2013, 16:43

@ Light

 

Pa še razmišljanje o tvoji 29° tongue.png

 

Zadnja stopinja vsakega znamenja zodiaka je nedvomno zanimiva ! Za 29 stopinjo ( Levova stopinja ) katerega koli znamenja bi lahko rekli, da predstavlja skrajni, končni stadij nečesa ali zadnjo etapo nekega razvoj; zaradi tega lahko označuje višjo evolutivno stopnjo razvoja in da osebi celo jasnovidnost ali vsaj zelo močno intuicijo.

Po drugi strani , pa ta stopinja označuje konec nečesa , kar je simbolizirano, predvsem, s planetom, ki se na tej stopinji nahaja a tudi znamenjem, s katerim je končna stopinja aktivirana. Ta stopinja se upravičeno lahko imenuje anaret ali jemalec življenja, ker čeprav je ugoden v duhovnem smislu, je tudi neugoden v vsakodnevnemu, materialnemu in " realnemu " življenju. tako je vsak planet, ki se znajde na 29 stopinji brez perspektive, ker ne more nikamor naprej. Ta stopinja vedno govori, da bodo kmalu prišle spremembe. Vse se končuje ( v zvezi s tem planetom ali znamenjem ) in čas je , da se posadi nekaj novega. A usoda te osebe ni, da zaživi to novo, ker to daje 0 stopinja, ampak da, zaključujoč eno etapo, posadi seme, ki bo vzklilo v novi 0 stopinji, sama pa lahko v ta " bodoči " svet lahko vstopi samo s pomočjo neobičajno močne intuicije in jasnovidnosti.

V praktičnem smislu, ta stopinja kaže na to, da je za nekaj prepozno in včasih tudi prehitro ( čeprav je to zelo redkeje - na to najpogosteje kaže 0 stopinja ). Posebej pomembno je, da se nikoli ne začenja z nekim poslom ali ustvarja nekaj novega ( podjetje, poroka...) s planeti ali koti znamenja na 29 stopinji, če želimo, da nam traja to kar smo začeli.

V horoskopih duhovnih oseb, je ta stopinja zelo poudarjena. Sai Baba ima in Sonce in ASC na 29 stopinji Škorpijona. Mati Terezija je imela na 29 stopinji device Merkur.

To stopinjo pa lahko najdemo tudi pri ljudeh, ki so " na koncu nečesa " ali "označujejo konec nečesa". Npr. Gorbačov, ki je označil konec Sovjetske zveze in komunizma ima Merkur na 29 stopinji Vodnarja v samemu Zenitu.


Vir: Aleksandar IMŠIRAGIĆ-TAJNE STEPENA ZODIJAKA



#22 light

light
  • ŽeČistoDomači
  • Št. objav: 468

Objavljeno: 16. april 2013, 17:15

Omar, hvala za tole pojasnilo, je zelo poučno. Ja, gledala sem te stopinje lunarnih hiš, ki jih navajaš. V mojih progresijah je sedaj asc na 29 stopinj tehnice in tvori kvadrat s natalnim marsom na 29 stopinj, preden se naslednje leto zamenja asc. postane škorpijon, zato je Mars sovladar. 
Ne vem zakaj se mi zdi, da me čaka prelomnica v življenju. Na to nakazujejo tudi 3 jodi v solarni karti, asc. je pa v ribah. Konec nekega obdobja in začetek novega.

DC v progresijah je pa na 29 stopinj Ovna (tudi kvadrat s Marsom) in bo naslednje leto prišel v znamenje Bika.
Natalno je vladar 1. hiše Venera, 7. hiše pa Mars.
Sedaj bo vladar 1. hiše Pluton v progresijah, sovladar pa Mars, vladar 7. pa Venera. Če tako, na hitro pogledaš, bo situacija ravno obratna.

Mogoče si bom prvič v življenju zaželela kaj takega kot je npr. resen partner in tako tudi čutila,..... čeprav ne vem, škorpijon je preveč intenziven..... hm, si komaj predstavljam....
 



#23 omar

omar
  • Legenda Foruma
  • Št. objav: 1 821

Objavljeno: 16. april 2013, 18:48


Ne vem zakaj se mi zdi, da me čaka prelomnica v življenju. Na to nakazujejo tudi 3 jodi v solarni karti, asc. je pa v ribah. Konec nekega obdobja in začetek novega.


Mogoče si bom prvič v življenju zaželela kaj takega kot je npr. resen partner in tako tudi čutila,..... čeprav ne vem, škorpijon je preveč intenziven..... hm, si komaj predstavljam....
 

 

tongue.png Jst pa mislim da vem zakaj se ti zdi, da te čaka prelomnica in to ravno na področju življenja o katerem pišeš. Je to ful razvidno iz tvojih progresij.

Iz njih se vidi tko filing nečesa novega ki te bega, kot dejstvo da si na to končno pripravljena. Ne bo pa to čez noč, je le nek proces k se je že sicer pričel odvijat, a bo dalj časa trajajoč, s presenetljivimi preobrati in srprajzi. Najbrž ga tut že poznaš nekako, a si nikoli ne bi mislila da bo to to. icon_smesko.gif

 

Jst bi sicer delu povdarke malčk drugače od tebe, zanimivi so tko tranziti kot tut Direkcije, je le treba vedet kdo ti ljubezen v resnici nosi. To so natalno Sonček, Lunca, Uran in vozli. Ne bi zanemaru tut Neptuna....pa tu o Jupitu bi se dalo debatirat marsikaj, sam ga ne maraš tk da ne bom. A da ne bom predolg........ na koncu bo ja resno in ga boš tut čutla, ja. icon_smesko.gif

 

Zdej glede škorpjonov....ja....hm....so ja....intenzivni.....v bistvu karkoli o njih rečeš je vse prou. icon_smile_cool.gif Pol se pa vsak zase odloča kako bo tisto pokoristu.......nikjer pa ne piše da bo on lih škorpjon...prej da bodo sam zlo močne Plutonovske energy tut......

 

OK-thumb.gif



#24 light

light
  • ŽeČistoDomači
  • Št. objav: 468

Objavljeno: 16. april 2013, 20:14

Ja, točno taka "znamenja" so se mi začela kazati, kot jih opisuješ. Sedaj se je pokazalo eno zares "hudo", samo še ne vem, kaj naj pričakujem. In to se je začelo že v obdobju, ko sem bila ljubezensko še na Arktiki :) pa še več, kot ti praviš. Res pa je, da se mi niti sanja ne, kdo bi to lahko bil.
Oh, to je tako zakomplicirano pri meni.  Jaz pri vsaki osebi dobim določen filing. Že če grem k zobarju, ali na drink itd., kot bi vpila tisto energijo v prostoru. To je najbrž zaradi progresiranega stelija v ribah, vsaj jaz si to tako predstavljam, ali pa je to normalno, ne vem.
Tudi ena zelo intuivna oseba mi je enako rekla, da ga bom spoznala in da si na začetku ne bom mislila, da bo to to. Čeprav je eksaktna progresija med Venero in Marsom že bolj pri koncu, se mi zdi, da iz tega še nič ni. Res pa je, da imam jaz sonce in venero v fiksnih znamenjih in hišah, kar bi lahko nakazovalo, da se bo stvar zgodila nekoliko kasneje.
Problem pri meni je vedno ta, da mi je vedno napačen všeč. Običajno mi je všeč kakšen tak, ki je nedosegljiv ali mislim (mars in venera sta natalno v opoziciji), da je nedosegljiv (ne vprašam) ali je celo gej.

#25 omar

omar
  • Legenda Foruma
  • Št. objav: 1 821

Objavljeno: 17. april 2013, 09:02

@ Light

 

Jst bi vse to kar se ti dogaja pa bl pripisal vozlom pr tebi. No....boljš napisano tut vozlom. Niso sam oni, ni sam stelij, ni sam ta pa ta planet. Skupek vsega je, najlepše povedano je, da so tvoje natalne danosti progresirale v to, kar je bilo natalno nakazano da en dan bo. No.....in ta dan je zdej pršu.

Natalno ti vozli nekako o vsem tem govorijo, zaradi pozicije na osi kjer so in zaradi vladarice severnega in zaradi lepih trigonov Sončka in Venerce z njim. Nekako si morala it skoz take pa take izkušnje ki naj bi izoblikovale tvojo osebnost na tem področju, morala si zadovoljit potrebe drugih, živet v njih senci da najdeš svojo edinstveno identiteto. Sej veš, znamenje v katerem je južni vozu govori pr tebi kako se podrejaš drugim, znamenje severnega pa kako iz teh izkušenj najdeš sebe. In hiše v katerih sta sedaj progresirana vozla in njuni aspekti s progresirano Lunco ti povejo zakaj se sedaj tako počutiš, zakaj si želiš sedaj drugače, zakaj sedaj tut bo vse drugače.

 

To glede napačnih ne mi niti govort. icon1_rolleyes1.gif  Nis edina. Vse vem. icon_smile_approve.gif Čeprav neki pravjo, da se vse v lajfu zgodi z nekim razlogom, da ti vesolje v lajf vedno prpelje tisto kar tist moment rabiš. A sm se tut sam večkrat vprašal če tisti tm gor vejo kaj delajo. ermm.gif Vsake tolk tut mene prime da bi se vsedu na prvo raketo in šou malčk gor do odgovornega za te zadevšne in povprašal sledeče :

1. keri butec je napisal tista pravila po katerih pošiljajo folk v naš lajf?

2. so oni res prepričani da je to kar pošiljajo res najboljše za nas?

3. se res včasih ne bi dalo kaj boljšega dubit? Mislm....koji k.......pr vseh miljardah možnosti lih tisto, al kako??? icon1_eek.gif

Ah...........sej bo dej.......






Uporabniki, ki si ogledujejo to temo (0)

Člani: 0 - Gosti: 0 - Skriti člani: 0