Za nemoteno delovanje te spletne strani uporabljamo piškotke. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z našo politiko piškotkov. Nadaljuj
Lunin net

Hitri skok na vsebino


Fotka

Mozoljavost - akne


  • Prijavi se, če želiš komentirati
- - - - -
291 komentarjev na to temo

#1 modrec69

modrec69
  • Nepogrešljivi
  • Št. objav: 572

Objavljeno: 21. oktober 2002, 01:00

Lep pozdravček x:)x

Med iskanjem foruma o tej temi sem pristal nekako v tem forumu o zdravju, vsaj upam, da sem zadel.
Oglašam se prvič z željo, da najdem tudi tu kako pomoč x?x
Hčerka, ima 16 let in ima izredne težave s kožo, predvsem na obrazu, kjer ima veliko mozoljev.
Glede na to , da je mladostna doba polna težav in stresov se niti ne čudim preveč. Kljub temu bi nekako želel omilit , kajti nikakor ne sprejemam razno razne kremice, katere dobiš v drogerijah ali morda celo v lekarnah. Zavedam se namreč, da pogled v ogledalo vsako jutro lahko človeku polepša ali morda celo poslabša dan. x:Ix
Zato se obračam na vas z upanjem na kak pameten nasvet, saj sem poizkusil kar je bilo v moji moči.........
lep pozdrav vsem in hvala za pomoč......vaš modrec xCx

modrec
Izkušnje pomenijo, da veš veliko o tistem, česar ne bi smel storiti ... :-)

Objavljena slika

http://ogledalo.blog.volja.net/

#2 Marsa

Marsa
  • Uredništvo
  • Št. objav: 60 730

Objavljeno: 21. oktober 2002, 01:00

Zivjo, Modrec! x:)x
Tele tezave je skoraj nesmiselno resevati samo na podrocju koze - zunanje, ker je treba spremenit prehrano, poleg tega pa gre najveckrat za hormonske motnje, ki so (ponavadi oz. v vecini primerov) zgolj prehodne narave.

Zelo priporocam glino (malo vec o tem si preberri pri poglavju o glini na LN - tam sem tudi opisala vse te postopke in omenjam tudi mastno kozo - osebam s suho pa jo itak odsvetujem).

Ucinkovito pomaga tudi "tonik" iz mesanice prekuhane vode in dobrega domacega jabolcnega kisa. S tem se nekajkrat na dan mazes oz. ovlazis aknaste predele.

Za ture in tezke primerke je koristen tudi med, ki potegne ven gnoj, hkrati pa obnavlja kozo.

Zelo zelo dober pa je tonik, ki ga vsak dan posebej pripravis bodisi iz sipkovega bodisi iz kamilicnega zelo BLAGEGA caja s KAPLJICO ali dvema (in nic vec) limoninega soka.

akne, mozolji (na Luninem netu - Zdravje)
Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.
Picasso

#3 Tamburin

Tamburin
  • D član
  • Št. objav: 2 762

Objavljeno: 21. oktober 2002, 01:00

Pozdravljen modrec!

Težave s kožo na obrazu (mozoljavost) imam tudi sama, čeprav nisem več najstnica. Rešujem oz. vsaj omilim jih pa tako, da si kdaj pa kdaj umijem obraz s kamilico (v mlačen čaj iz kamilice pomočim košček vate in si z njim očistim obraz). Bolj pogosto kot se to počne, bolj pomaga.
Ker pa kamilica tudi izsuši kožo, si potem na obrisano kožo nanesem zelo na tanko eno zeliščno kremo HERBANET BALZAM, ki jo nabavljam pri mojem prijatelju Alenu iz Kopra. Stane okrog 3000 sit in če te zanima, lahko pokličeš Alena na gsm: 041/413-766.

Tamara

*******************

#4 tomaz

tomaz
  • Vajenček
  • PipPipPipPip
  • Št. objav: 64

Objavljeno: 23. oktober 2002, 01:00

Ejjj, antibiotiki. K specialistu za kožne in spolne bolezni.
Ne k šuštarjem!

Tomaž

#5 pokowc

pokowc
  • Brez statusa
  • Št. objav: 5 844

Objavljeno: 23. oktober 2002, 01:00

..mislim, da je vse v procesu odraščanja, to je v žlezah in hormonih, pa še hrana-alergija in nasploh notranje psihično počutje; če se človek prečisti´ je koža vidno mlajša x:)x

Nevem zakaj jedo nekateri samo zarad drugih in to je narobe x:)x

x:Ix

Pokowc

#6 modrec69

modrec69
  • Nepogrešljivi
  • Št. objav: 572

Objavljeno: 23. oktober 2002, 01:00

Pozdravček,...
Hvala vsem, obilo koristnih nasvetov, poskusil jih bom čim bolj pametno uporabiti. Še posebej cenim tvoj trud Marsa, saj vidim, da se prav vsakega vprašanja lotiš z vsem svojim bitjem. Lahko rečem, da je takih ljudi zeloooooo zelooooo malo, zato se ti še enkrat prav lepo zahvaljujem.
Tudi tebi Tamara hvala, glede na to da Koper ni tako daleč od mene :-))) bom verjetno , če bom potreboval mazilo se kar obrnu na tvojga prjatla....
Tomaž popolnoma se strrinjam s tabo...v teh lepotilnih salonih so res sami šušterji.ops šušterke, ..žal tudi pri zdravnikih težko naletiš na zdravnika, ki se ti zna posvetit in ocenit dejansko kaj človek potrebuje....kljub temu hvala
pa lep in prijeten zaključek dneva ...

modrec
Izkušnje pomenijo, da veš veliko o tistem, česar ne bi smel storiti ... :-)

Objavljena slika

http://ogledalo.blog.volja.net/

#7 Marsa

Marsa
  • Uredništvo
  • Št. objav: 60 730

Objavljeno: 23. oktober 2002, 01:00

Joj, hvala, Modrec x:Ix - priznam, da mi je bilo lepo pri srcu ob prebiranju tega. Tudi takih, ki cenijo trud, kot si ti, je malo... a na sreco - zmeraj vec! x:)x x8Dx
Tudi tebi hvala in vse lepo, hcerki pa cimprej svezo, zdravo in lepo polt!

(*se necesa sem se spomnila - tonika iz aventurina, postopek poisci pri "eliksirju", to je seveda popolnoma neskodljivo - tako zunanje kot za pitje).
Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.
Picasso

#8 KLEJA

KLEJA
  • NeČistZačetnik
  • Pip
  • Št. objav: 2

Objavljeno: 10. november 2002, 01:00

Pozdravljen Modrec!

Tudi moja 15 letna hčerka ima težave z aknami, čeprav se je stanje v pol leta odkar sva začeli s spremenjeno prehrano bistveno popravilo. In kaj je skrivnost najinega uspeha! Predvsem se nad mozolje ne smeš spravljati preveč intezivno. Bom pa najin postopek popisala kar po korakih:

1. Vodi dnevnik poslabšanja stanja (največkrat stres, obdobje pred menstruacijo, prehrana-maščobe, čokolada, sir,mastno meso)
2. Vsakodnevno pitje sveže stisnjenih sokov, sadnih in zelenjavnih, (pol litra-od tega 3 dcl zjutraj na tešče - najbolj po najinih izkušnjah pomaga mešanica korenčka in jabolk ali zeljnica)
3.Temeljito čiščenje obraza - ognjičevo milo, tonik iz zelenega čaja, samo enkrat tedensko (ponavadi v petek združeno z kopeljo v precej vroči vodi z dodatkom naravnih izvlečkov timijana, citrusov- potem naj koža na obrazu miruje do ponedeljka, ko uporablja samo kremo DERCOME, ki jo dobiš v lekarni brez recepta in suši posamezne akne. Drugače uporabljava kozmetiko LUSH, ki je iz popolnoma naravnih sestavin in jo prodajajo v Ljubljani pri Rotovžu.
4. Kakor pri vseh nepravilnostih v telesu je tudi pri mozoljavosti važno, da sprejmeš stanje kakršno je in se ne obremenuješ s tem, kako krasno je onim, ki nimajo teh težav. Vsako pretiravanje škoduje in agresivno odparavljanje aken v koži sproži ravno obratno od zaželjenega saj lojnice delujejo pospešeno in lokalno vnetje kože se preseli na ves obraz in takrat res ne pomaga drugega kot obisk pri zdravniku.
5. Ko se odločiš za eno metodo zdravljenja (ki je seveda uspešna) je ne spreminjaj, ker tudi to vpliva na spremembe v telesu.

KLEJA

#9 rina

rina
  • NeČistZačetnik
  • Pip
  • Št. objav: 1

Objavljeno: 10. november 2002, 01:00

po mojih izkušnjah najbolje pomaga tee tree krema in tee tre olje, pa še adstrigens tonik. Jaz uporabljam vse te izdelke od Justa, ki pa žal prodaja izdelke v obliki prezentacij na domu- drugače pa verjetno skoraj vsi poznate oje 31 , ki je tudi od JUSTA. Njihovi izdleki so naravni , brez konzervansov in visoko koncentrirani. Sicer pa tule je malo podatkov o tej čudežni rastlinici:

Odlomek iz knjige Domača lekarna...
"Ker je olje čajevca tako učinkovito proti mikrobom, lahko z njim zdravimo nekatere bolezni ki jih povzročajo bakterije, virusi in glive, pa tudi vse pojave povezane z odprtimi ranami, na primer male ureznine, opekline, nadalje mozolje, pike žuželk ali pasje ugrize. Zelo uspešno deluje čajevčevo olje proti kožnim plesnim, nožni plesni in soru, pa tudi glivičnim boleznim sluznic. Ne pozabimo, da uničuje bakterije tudi pri okužbah dihal, prehladih, gripi..."

Pozor!
Olje čajevca je sicer blago naravno zdravilo, vendar pa lahko pri občutljivih ljudeh vzdraži kožo ali povzroči alergije. Zato ga najprej preizkusimo, zadošča ena kapljica na koži.

-Olje čajevca ni namenjeno notranji uporabi. Če ga primesamo vodi za izpiranje ust, je ne smemo pozirati.
-Olje ne sme priti v stik z očmi.
-Olja ne smemo uporabljati med nosečnostjo in pri otrocih do 18 meseca starosti...

Čajevčevo eterično olje pridobivajo iz listov drevesa, ki raste v Avstraliji - Čajevca. [Mimogrede, ime mu je nadel James Cook]
Olje, ki ga z destilacijo pridobivajo iz listov drevesa velja za eno najuniverzalnejših naravnih zdravilnih sredstev. Po svetu je napisanih na desetine knjig in študij, olje se preučuje še dandanašnji in pogosto ga predstavljajo kot čudež narave. Da bi zaščitili čajevce v svojem naravnem okolju jih Avstralci danes sadijo tudi na plantažah, kjer uspevajo brez kakršnekoli kemične pomoči.

#10 Padre

Padre
  • NeČistZačetnik
  • PipPipPip
  • Št. objav: 25

Objavljeno: 7. maj 2003, 21:46

Aknavost ni zgolj nadloga otrok! Prizadene lahko kogarkoli, v vsaki starosti. Kljub temu, da se aknavost obicajno pojavlja med osemnajstim in stiriindvajsetim letom, se lahko pojavi v katerikoli zivljenski dobi in to se pogostoma tudi zgodi.

Aknavost nastane zaradi motenj v delovanju zlez lojnic v kozi. Lojnice izlocajo snov, ki se imenuje SEBUM, loj, ki je mascobno "mazivo" in se izloca skozi pore in mesicke dlak, teh pa je najvec na obrazu in lasiscu. aknavost nastane zato, ker se pore zamasijo z lojem. Ko je loj izpostavljen kisiku, pocrni in tvori ogrce, zunanje zamaske iz loja in odmrlih celic. Te zamaske lahko napadejo bakterije in povzrocajo gnojna vnetja oziroma mozolje. (Drugacni od teh so tudi gnojni mozolji - vnetja, ki niso nujno tudi aknavost.)

Pri mladoletnikih je aktivnost obicajno posledica holrmonskega neravnovesja, kar pa velja tudi za odrasle. Odrasli, ki trpijo zaradi aknavosti, imajo zvisane koncentracije moskih hormonov, kar spodbuja nastajanje loja.

Blago aknavost se da lepo zdraviti s salicilno kislino, z zveplom in resorcinolom, ki so na voljo brez recepta. Z njimi pa se ne da prepreciti nastajanja novih ogrcev, vendar se stari osusijo in oidpadejo. Na recept pa so na voljo mocnejse antibioticne raztopine ali vodice ter antibiotiki za jemanje skozi usta. Ti lahko zavrejo rast bakrterij in zmanjsajo stevilo ogrcev. Zaradi povecanih stranskih ucinkov pa jemanje takih zdravil odsvetujem, ker se dodatno obremenjuje organizem v smislu toksicnosti, oz. zastrupljenosti...

Poleg uradne medicine, napreduje tudi "naravna" medicina in tako imamo danes na voljo ze kar nekaj pripravkov in preparatov, s katerimi se aknavost da prav lepo odpraviti. Ceprav pa uradna medicina ze v veliki meri izkljucuje vpliv prehrane na nastajanje aknavosti, pa menim, da ne bo odvec se posvet z strokovnjakom za prehrano, da gotovi tudi morebitno alergicnost organizma na doloceno vrsto prehrane...

Predvsem pa svetujem:

Vitamin A - Nekatera najnovejsa zdravila za aknavost temeljijo na vitaminu A, naravna zdravila pa se posebno, kar se nam ne sme zdeti nic nenavadno. Vitamin A ze dolgo slovi kot vitamin za lepo kozo. Veliko medicinskih raziskav dokazuje, da lahko veliki odmerki vitamina A popravijo cisticno aknavost (podobno turom), posvetovanje z zdravilcem ali dermatologom pa je nujno, saj so taki odmerki lahko tudi toksicni. Retinolna kislina, sinteticna oblika vitamina A, je enako ucinkovita, dobi pa se jo lahko le na zdravnisk,i recept. (Vispoki odmerki vitamina A povzrocajo prirojene okvare, zato naj jih nosecnice nikoli ne jemljejo.)

Vitamin C - Danes vemo, da je vitamin C bistven pri nastajanju kolagena, snovi, ki povezuje celice veznega tkiva; bistsven je tudi za ohranjanje zdrave koze.

Minerali - CINK in SELEN - Mozolji se zlahkoma okuzijo, kar povzroca bolecine, nastanejo pa lahko tudi brazgotine. Cink in selen sta minerala, ki krepita odpornost organizma in pomagata pri premagovanju infekcij...

Svetlinovo olje - Ta snov je bogata z gamalinoleinsko kislino (GLK) in deluje proti vnetjem. Lahko pomaga tudi pri zdravljenju mladostniske aknavosti, Svetlinovo olje je na voljo v kapsulah ali zeliscih, v naravni obliki.

Grozdne pecke - Prodajajo se pod razlicnimi imeni, vsebujejo pa bioflavonoide, snovi, ki so povedzane z vitaminom C. Proti aknavosti so izjemno ucinkovite. Zakaj? Prehranjevanje koznih celic je odvisno od pretoka zdrave krvi v kozo. Kolagen je ena glavnih sestavin koze in omogoca proznost, cvrstost in gladkost koze. Kolagen ne more nastajati brez vitamina C, grozdne pecke in drugi bioflavonoidi pa povecujejo zdravilni ucinek vitamina C...

Acidofilus - Znan kot "koristna bakterija", uzravnava glivicne infekcije. Koristen je tudi pri odpravljanju aknavosti. Najdemo ga v raznih jogurtih, opozarjam pa, da ne segate po sladkanih jogurtih, ker v njih ni zivih kultur acidofilusa in ima lahko celo nasprotni ucinek...

Navadna konopljika - Nekatere zenske dobijo akne vsak mesec pred menstruacijo, ko se spreminjajo koncentracije hormonov. NAVADNA KONOPLJIKA posnema delovanje nekatrerih hormonov, npr. estrogena in progesterona in jo ze tisoce let uporabljajo za zdravljenje stevilnih hormonskih motenj. Zelo uspesno se uporablja pri zdravljenju aknavosti in predmenstrualnega herpesa na ustnicah...

Cesen - Je ena najucinkovitejsih rastlin. Ne izboljsuje le okusa jedem, poln je tudi vitaminov A, B in C, kalcija, kalija, zeleza, karotena, germanija in selena ter nestetih biolosko aktivnih snovi z sinergicnim delovanjem. Predvsem pa vsebuje aminokislino alacin, ki v obliki olja pomaga zavirati aknavost...

Cvetni prah - Vsebuje veliko nukleinskih kislin.Ob lokalni uporabi te snovi prodrejo skozi povrsino koze in prehranjujejo epidermalne celice in tkiva, ter cistilno ucinkujejo na akne. Cvetni prah je mogoce tudi uzivati...

Ognjic - Esencialno olje je mogoce uporabljati v vec namenov, dodajajo ga razlicnim preparatom za nego koze, ker ima odlocne cistilne lastnosti...

Olje cajevca - Nanesite ga dvakrat na dan na poskodovana mesta. Izmenicno topli in hladni obkladki na kozo pomagajo odpirati pore in odstranjevati odvecno mascobo...

NASVET

Najverjetneje sta najvecja krivca za nastajanje aken SOL in JOD v soli. Izogibajte se preslanim jedem, omejujte se pri slanem krompircku, ocvrti in tovarnisko predelani hrani. Natancno cistite kozo, pazljivo pa ravnajte z kozmeticnimi preparat, ki so dokaj agresivni (nekateri). Stiskanje mozoljev lahko povzroca vnetja, zaradi katerih se ogrci ali mozolji spremenijo v gnojne mehurcke, ti pa lahko pustijo brazgotine. Tak poseg je zelo pogost v kozmeticnih salonih, zato prosite kozmeticarko, naj tak postopek opusti...
Stres prizadene vsak del telesa, zato je verjetno, da prizadene tudi kozo. Veliko se gibljite na svezem zraku, opustite kajenje in pretirano uzivanje alkohola. Sproscajte se, tudi s pomocjo meditacij, ali sprostilnih vaj...
Svetujem tudi, da se o uporabi naravnih preparatov, uzivanju vitaminov in zelisc posvetujete z zdravilcem, ki vam bo svetoval tudi glede potrebnih kolicin, da ne "predozirate" svojega organizma...

Padre

#11 Orhideja

Orhideja
  • Vajenček
  • PipPipPipPipPip
  • Št. objav: 185

Objavljeno: 8. maj 2003, 19:21

Kaj lahko če meni kaj pomagate?! Imam namreč en problemček: tu pa tam se zgodi, da si stisnem kakšen mozolj, ali kar med gledanjem Tv si "brbam" po obrazu, predvsem v obdobjih ko imam kakšen izpit in sem živčna (torej pomeni, da živci delajo) x:Dx , ampak seveda ostanejo tudi trdovratni rezultati in sicer kraste. In po krastah madeži, tako da še malo in bom kot zvezdnato nebo. :O: Zanima me, če obstaja kaj naravnega, da bi mi posvetlilo te madeže. Poskusila sem že z limono, ampak ni prijeten občutek imet limonin sok na obrazu....prav srbi me. Zanima me, kaj je najbolj učinkovito in po možnosti že preizkušeno. x;)x Seveda poleti situacija postane še hujša, saj se madeži, ki niso bili vidni, na soncu potemnijo. :xx!: Mama mi vedno pravi naj si pustim obraz na miru, amapk je močneje od mene. Res moram nehat s tem.

#12 Bombonček

Bombonček
  • Vajenček
  • PipPipPipPipPip
  • Št. objav: 147

Objavljeno: 24. oktober 2003, 08:34

Čeprav je ta tema že RES stara, bi jo vseeno malo načela...namreč tudi sama imam problematično(aknasto in nečisto kožo).Nasvete bralcev sem prebrala, sploh pa mi je všeč nasvet Padreta in Kleje.Teh nasvetov se tudi sama držim(vsej večine) in ne morem rečt,da rezultatov ni. Problem je v tem, da delam zelo intenzivno na temu, da bi imela res čisto kožo in provam živet čim bolj zdravo(hrana,gibanje,higiena...)Ampak ker sem stara (že) 25 let se spražujem če bom kdaj lahko imela lepo gladko kožo in si upala brez pudra na cesto.Mogoče pri 50, ko bom imela že gube?
Marsa ti ki pišeš o glini,kaj misliš mi bi uživanje gline kaj pomagalo?
Kje naj iščem vzrok slabe kože,če nasplošno živim dokaj zdravo(se vsaj trudim), v psihi?

#13 El Nino

El Nino
  • Lunatik
  • Št. objav: 10 745

Objavljeno: 24. oktober 2003, 13:01

Hehe, pri meni so mozoljčki povsem odvisni od tega al se mažem s kremico al ne... hm kako je že Dalacin T, mislim da sam na zdravniški recept... ampak deluje kt nič... sicer pa zadnje čase nimam teh problemov, oziroma se bolj malo gledam v ogledalo..... hehe, mislim da bi bila najbolj cheap in koristna stvar da neha jest čokolado in začne kaj meditirat al kaj takega dihalne vaje, čiščeneje kože, (simpl, vsakič ko umiješ roke umiješ še obraz), ful kulska zadeva...
:D Rad bi se z vami družil tudi v živo, povejte mi če se kdaj mudite v moji okolici LJ, Moste.

#14 Bombonček

Bombonček
  • Vajenček
  • PipPipPipPipPip
  • Št. objav: 147

Objavljeno: 24. oktober 2003, 13:30

El Nino hvala kr vedno daš kšn dobr nasvet. Veš čokolade sploh ne jem...kar se tiče meditacije pa dihalnih vaj,pa mislim da je to res pametna stvarca,ki bi lahko pomagala. Tudi gibanje na zraku, že kr sm preveč zaprta v pisarni.

ma bo že....enkrat....boljše....

#15 Marsa

Marsa
  • Uredništvo
  • Št. objav: 60 730

Objavljeno: 26. oktober 2003, 01:51

Oj, BOmboncek - ja, mislim definitivno, da bi (pomagalo uzivanje gline).
Pri mozoljavosti pa tudi zunanje...
Ne ufuraj se v cisenje in nenehno v to kozo... Pusti dihat malo in vse...
Med pomaga tudi... in labolcni kis.
Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.
Picasso

#16 Bombonček

Bombonček
  • Vajenček
  • PipPipPipPipPip
  • Št. objav: 147

Objavljeno: 27. oktober 2003, 08:39

Še enkrat hvala Marsa! Bom začela z uživanjem gline(še danes jo nabavim); sicer jo zunanje že uporabljam(v mešanici z drugimi zelišči).In popolnoma prav imaš...preveč se sekiram in s tem ubadam, kar je še najslabše od vsega. Ampak ti moram povedat,da so že rezultati in kot si že enkrat prej rekla, preveč hito obupamo.Jaz pa ne bom, bom ustrajna kar se da.

#17 Sara

Sara
  • NeČistZačetnik
  • PipPipPip
  • Št. objav: 26

Objavljeno: 27. oktober 2003, 12:28

Saj vem, da se sliši kot prežvečena tema ampak še vedno ne vem kaj naj storim v boju proti aknam in dermatitisu. Enostavno nimam več idej. Prekinila sem popolnoma z vsemi kremami, ker rezultatov preprosto ni. Obiskujem dermatologinjo, ki mi je predpisala antibiotike clinofug, ki pa mi seveda ne pomagajo. Čez kakšen teden grem na ponovni pregled, kjer mi misli predpisati tablete Diane, ki pa jih jaz osebno ne želim, saj mi bodo popolnoma zmedle hormonski sistem. Skoraj prepričana sem, da mi ne bodo pomagale. Če pa mi že bodo vsaj malo pomagale bodo škodljivo vplivale na kaj drugega.
No in moje vprašanje pri vsem tem je ali ima mogoče kdo med vami kakšno izkušnjo z zelišči in če le ta lahko vplivajo na hormonsko ravnovesje? Ampak preizkušeno! Ne samo, da v knjigah piše... Kajti sama sem prebrala že v večih knjigah, da na kožo super delujejo kopriva, repinec, divja mačeha, regrat, trpotec itd. med vsemi temi sem pila le čaj iz kopriv, ki pa mi ni pomagal.
Poleg tega sem nekaj časa uporabljala ognjičev čaj, kamilice, žajbelj ampak učinka seveda ni bilo nobenega. Na obraz sem si polagala maske iz kvasa in malo limone vendar učinka spet nobenega.

TOREJ ALI JE NA VSEM TEM SVETU SPLOH ŠE KAKŠNA NARAVNA MOŽNOST, DA SI VSAJ MALO IZBOLJŠAM KOŽO???????
Sem že popolnoma obupana, ker mi vsi govorijo od neke prehrane in stresa poleg tega pa ne upoštevajo dejstev, da se mi koža ne izboljša niti poleti, ko imam počitnice, jem veliko zdrave hrane in sem popolnoma brez stresa. Torej vzrok enostavno mora tičati znotraj mojega telesa.

Vem, da sem bila dolga vendar sem enostavno morala ves moj gnev oz. moje razočaranje nekam prenesti.
Torej, če kdo ve še za kakšno naravno stvar ali pa je karkoli takega že sam poskusil naj prosim pove.

Vsem en otožen pozdrav!

#18 Marsa

Marsa
  • Uredništvo
  • Št. objav: 60 730

Objavljeno: 27. oktober 2003, 12:48

Sara Zivjo! :)

Glej, tole sem prikljucila semle. Da bo skupaj, ko bo se kdo iskal oz. potreboval, kot ti.
Ce si ze prebrala tole, kar smo odgovorili v tej temi in ti nic ne pride prav, skoda. A to je to nekako, kar imamo za povedat.
Ce pa nisi se, pa stori to zdaj - morda najdes kak koristen napotek zase.

Najpomembneje pa je - ne obupaj prehitro nad posamezno metodo, nacinom zdravljenja etc...
Ce venomer nekaj packas po kozi, s slabim filingom, razdrazeno, in ne pustis ne kozi ne zdravilu casa, da ucinkuje oz. se pozdravi, potem jasno, da ne mores dosegati tako dobrih rezultatov.

Kar verjemi - ogromno ljudi si je pozdravilo trdovratne tezave s kozo izkljucno z naravnimi snovmi.
Odvisno v kaksni kateri fazi je mozoljavost - najveckrat pa se lahko pozdravi ze z jabolcnim kisom, medom ali blagim propolisom. :palec:

p.s. + odnos je tudi seveda zelo pomemben...
Tale "... in seveda ni pomagalo..." - ni glih najboljsi. x:)x x;)x
Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.
Picasso

#19 Tina

Tina
  • D član
  • Št. objav: 2 142

Objavljeno: 27. oktober 2003, 13:07

Najpomembneje pa je - ne obupaj prehitro nad posamezno metodo, nacinom zdravljenja etc...

Kar verjemi - ogromno ljudi si je pozdravilo trdovratne tezave s kozo izkljucno z naravnimi snovmi.
Odvisno v kaksni kateri fazi je mozoljavost - najveckrat pa se lahko pozdravi ze z jabolcnim kisom, medom ali blagim propolisom.  :palec:

Tole stoprocentno drži x:Dx :palec:

Se da res fino izboljšat x^x
Objavljena slika

#20 Bombonček

Bombonček
  • Vajenček
  • PipPipPipPipPip
  • Št. objav: 147

Objavljeno: 27. oktober 2003, 13:37

Živjo Sara!

Končno nekdo ki me razume!!!!Moj fant pravi da pretiravam in še vsi ostali zraven.En dan mi je prijatlca rekla:"Kaj bo to tebi, saj si vedno mela mozolje!" Pa ti nimaš pojma kako me je to sesulo.
Tudi sama sem marsikaj provala, nekaj mesecev sem hodila k kozmetičarki in uporabljala proizvode Dermologica (nevem če jih poznaš, a so vrhunski dermatološko-kozmetični preparati) in se mi je stanje POSLABŠALO!!! Pa sem zapravla okrog 100.000,00 SIT ali več.No skratka popolnoma sem obupala. Probleme s kožo imam že od mojega 13 leta, sedaj jih imam 25. Vmes sem nekaj let imela kar dobro kožo, lani poleti pa se mi je spet drastično poslabšalo.
Tako ti povem...verjamem v naravo, samo počasi gre....tudi sama nočem piti hormoskih tablet, ker baje pomagajo,samo ko jih enkrat prenehaš jemat (ali pa tudi ne) sledi katastrofa.
Jaz sedaj že nekaj tednov pijem zelenjavne sokove (doma sveže pripravljene),da telesu dodajam dovolj encimov. Jem tudi veliko sadja,zelenjave in česna(baje ta tudi ful pomaga). Dosti se gibam v naravi. Za kozmetiko uporabljam Vischy izdelke, katere menim da so res dobri. Res pa pomaga da mozolj premažeš z limoninim sokom (se hitro posuši),tudi čajčevo olje je dobro. In še nekaj je pomembno...da ugotoviš katera hrana ti ne paše. Glej..sama sem vedno jedla dokaj zdravo hrano, zato sem bila prepričana,da je z mojim prehranjevanjem res vse v najlepšem redu. Potem sem prebrala nekaj člankov od homogeniziranega mleka, v katerih piše, da povzročajo težave s kožo....ker sem sama zaužila ogromno mleka in sira sem (z veliko željo po lepši koži) čez noč pustila vse mlečne izdelke. Sedaj jih ne uživam cca 1 mesec.
Hočem ti povedat, da se mi je stanje v 1 mesecu odkar se poslužujem narave izboljšalo. Moja koža je še vedno nečista, a vsaj pred drugimi sem lahko sproščena. Puder pa je še vedno moj zaveznik.
Čez kakšen mesec ti pa sporočim moje napredovanje, velja?!
Kot pravi Marsa, preveč hitro hočemo rezultate.
Sara, vsak trud je poplačan...tudi najin bo....
Ne daj se....
in srečno...

#21 lea

lea
  • Nepogrešljivi
  • Št. objav: 1 328

Objavljeno: 27. oktober 2003, 14:10

ojla!
poskusita resit tisti test o odprtosti caker. meni je odprlo obzorja! dolgo casa sem potrebovala, da sem si *priznala*, da imam zares tezave s kozo, no in potem sem poskusala z vsemi tistimi lekarniskimi *arcnijami*, pa se vedno ni v redu. zdaj vem, da sem na pravi poti! (juhuhu!) res je, da delujejo vse te naravne, ki jih je marsa predlagala, ampak gre za kurativo. neravnovesje morata pa sami odpravit, ker je povsem drugje, kot si mislita! ena taka misel se mi je porodila, da s kozo imas tezave dokler je to TEZAVA! ko enkrat znas v sebi zares to odklopit in razumet kaj ti ta *bolezen* sporoca, si reshen! po moje je enako z alergijo ali pa debelostjo ali ... vedno nam telo nekaj sporoca, le slisati in poslusati ga je treba!
pa srecno
lea

#22 Bombonček

Bombonček
  • Vajenček
  • PipPipPipPipPip
  • Št. objav: 147

Objavljeno: 27. oktober 2003, 14:52

Živ Lea!

Ja neki sm se matrala okrog tistega testa,ma mi angleščina ne gre najbolj od rok. Poznam pa enega tipa k se ukvarja z energijami in ti tudi"otipa" katere čakre nimaš odprte.Meni je reku,da prva ni prou odprta,da drugo šekar "deluje". Jaz se na te čakre ne kaj dosti spoznam, čeprav verjamem da le te so. Zanima me pa res kako si lahko sam pomagaš "usklajevat" čakre. Tibetanske vaje (sem odprla tudi temo) baje pomagajo. In kaj še pomaga?

#23 Sara

Sara
  • NeČistZačetnik
  • PipPipPip
  • Št. objav: 26

Objavljeno: 27. oktober 2003, 15:35

Saj vem, da ae sliši prežvečeno vendar zares ne vem česa vse naj se še lotim. Moja koža je polna ogrcev, aken, dermatitisa in še kaj bi našli, pa ne morem narediti prav nič! Že zdavnaj sem opustila vse kreme, ker na mojo kožo nimajo prav nobenega zdravilnega učinka. Poskusila sem tudi s čajem iz kopriv, ki menda čisti organizem, pa nič! Potem sem na obraz pokladala obkladke iz ognjiča, kamilic, žajblja pa zopet nobenega učinka! Potem sem si delala tudi maske iz kvasa in limone, zopet nobenega učinka. Ne pomaga niti nastavljanje ali izogibanje sončnim žarkom.
Trenutno po nasvetu dermatologinje jemljem antibiotike Clinofug, ki mi seveda tudi ne pomagajo. Sploh ne vem kaj naj še storim. Čez približno teden dni grem na ponovni pregled in tokrat mi derm. misli predpisati tablete Diane, ki pa jih jaz osebno ne bi rada jemala, ker mi po vsej verjetnosti ne bodo pomagale. Če pa mi že bodo bodo verjetno škodljivo vplivale na kaj drugega.

Torej ali mogoče kdo med vami pozna še kakšno naravno stvar, ki bi pri tem vsaj malo pomagala? Že v večih knjigah sem zasledila, da izredno dobro na kožo vplivajo čaji iz repinca, divje mačehe, regrata, kopriv, sivke vendar se bojim, da to drži le v knjigah. Ali ima kdo kakšen preizkušen recept? Je že kdo pil kakšnega izmed teh čajev?

Ali se v bistvu sploh da vplivati s čaji na hormonsko neravnovesje? Ali pa je to možno le s tabletami? Res sem že čisto obupana. Že toliko let vso to nečistočo nosim s seboj na obrazu pa si nikakor ne znam pomagati.
TOREJ, ČE MI LAHKO KDO DA ŠE KAKŠEN PAMETEN NASVET KAKO BI LAHKO S KAKŠNO NARAVNO STVARJO VPLIVALA NA KOŽO-PREDVSEM PA NA HORMONE .... NAJ PROSIM TO NAPIŠE.
Večina ljudi mi vedno začne govoriti o stresu in prehrani. Že mogoče da vplivata malo ampak v mojem primeru vzrok ne more biti v tem.

Vsem en otožen pozdrav!

#24 Bombonček

Bombonček
  • Vajenček
  • PipPipPipPipPip
  • Št. objav: 147

Objavljeno: 27. oktober 2003, 15:48

Sara vidim,da si čisto obupana! Jaz sem ti moje nasvete napisala že v prejšnji temi-isti. Dokler se ne boš umirila, pa ti garantiram, da boš stanje samo poslabšala! Tako krizo sem imela jaz pred cca pol leta. Toliko sem stalno packala po koži ( z čaji,maskami, izpiranjem....)da se mi je koža ful vnela.Bila sem kot zombi. Potem sem malo popustila z mojo pretirano higieno in je bilo takoj boljše.
Mislim, da so nama in vsem drugim dali bralci odlične nasvete; kar jih pač narava premore. Kombinacija vseh prinese rezultate,predvsem pa ČAS in VZTRAJNOST. Če dodaš še veliko dobre volje, si narediš en sistem je uspeh zagotovljen.
Ampak Sara veš kako je s tem?Jaz vem! Rada bi rezltate čez noč.A čudežov ni! To je tako kot pri debeluhih, ki bi radi takoj shujšali...a ne gre...res ne.

#25 Sara

Sara
  • NeČistZačetnik
  • PipPipPip
  • Št. objav: 26

Objavljeno: 27. oktober 2003, 16:23

Dragi Bombonček!

Veš saj ne pričakujem nekih blestečih rezultatov kar čez noč ampak, ko se vendar že toliko let trudim in skačem okoli zdravnikov in dermatologov pa vsi le zamahnejo z roko in mi vsi po vrsti predpisujejo klimicin. Smešno ampak že nekaj časa si na obraz ne pokladam absolutno ničesar nobenih krem ne tonikov, ne mask pa se mi koža ni nič umirila.

Sicer ne vem ali nihče ne ve tega ampak nihče mi ne zna povedati kako vplivati na hormone. Verjetno se potem res ne da. Razen s temi slavnimi tabletami Diane.

Hm, pa ste zagotovo na forumu zapisali že vse nasvete? Tudi za tiste, ki imajo resne težave? Velikokrat imam občutek, da vse tiste maske, čaji in podobne stvari, ki jih nekateri tako priporočajo in imajo dejansko nekateri res koristi od njih veljajo le za tista dekleta, ki imajo precej manj mozoljev oz. kožnih težav.

Tudi npr. ne razumem zakaj nekatera dekleta tako hvalijo nekatere kozmetične izdelke namenjene problematični koži in pravijo, da jim res pomagajo. Vendar so to tista dekleta, ki imajo v osnovi gladko, lepo kožo in le malo molzoljev. Kaj pa ostala dekleta??? Tista z bolj problematično kožo? Neverjetno ampak pri moji koži bi obupale popolnoma vse kozmetične znamke kar jih je na tem svetu. V to sem prepričana kot še v nobeno stvar do sedaj.


Torej ali zagotovo kakšen obiskovalec foruma ne skriva kakšnega nasveta za posebne primere??? Saj ne pričakujem čudežnega zdravila le to, da se ob redni uporabi zdravila pokažejo rezultati, ki pa se pri meni do sedaj ob redni uporabi najrazličnejših sredstev-tako kemičnih kot naravnih-še niso pokazali.

Torej....?????




Uporabniki, ki si ogledujejo to temo (0)

Člani: 0 - Gosti: 0 - Skriti člani: 0