Za nemoteno delovanje te spletne strani uporabljamo piškotke. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z našo politiko piškotkov. Nadaljuj
Lunin net

Hitri skok na vsebino


Fotka

5 planetov retrogradnih Maj 2016


  • Prijavi se, če želiš komentirati
- - - - -
12 komentarjev na to temo

#1 gregor777

gregor777
  • Vajenček
  • PipPipPipPipPip
  • Št. objav: 149

Objavljeno: 17. april 2016, 08:46

Kaj pomeni pet planetov (mars, merkur, saturn, jupiter, pluton) od osmih planetiv retrogradnih v maju?

#2 omar

omar
  • Legenda Foruma
  • Št. objav: 1 821

Objavljeno: 17. april 2016, 10:38

Ni lih pravo vprašanje. Vsaj ne celostno. V bistvu gledano na leto 2016 mamo kar neki retrogradnosti. Merkur bo letos celo štirikrat retro, bil je 5. januarja, pa spet bo 28 aprila, pa spet bo 30. avgusta in še 19. decembra. Jupiter je začel retrogradnost 8. januarja, Saturn je postal retro 25. marca, Pluton bo to postal jutri, 18. aprila, Neptun bo retro od 13. junija naprej, Uran bo postal retro 29. julija....... In to nam je nekako že precej domače, vsakdanje bi rekli, nekako smo navajeni in sprijaznjeni na to.

Pozornost pa vsekakor vzbuja Mars, ki bo definitivno dal sol tej mineštri, ki je malokrat retro (cca na kaki dve leti) in je malokrat v taki kombinaciji vseh ostalih. 

Mars bo od danes uradno retro,  in bo retro vse do 30. junija. A v retro senci je že od 18. februarja in bo v njej vse do 22. avgusta, ko se bo na 8°strelca končno osvobodil spon. Torej v bistvu celih šest mesecev slabega vpliva. 

 

Zakaj je Mars tu ključen in zakaj že občutimo in še bomo občutili njegov slab vpliv v taki druščini v kateri bo. Zato, ker je bistvo Marsa direktnost, ker on drugače kot z glavo skozi zid, če je treba, pač ne zna. In je retrogradnost, nazadovanje, žlajf, omejevanje, čakanje, zastoj,..... zanj zanka okoli vratu. In ko nekoga, ki ljubi svobodo, ki je ponosen ker je samosvoj, neoviran, ogradiš, ga zapreš v ogrado, mu natakneš uzde.... brca vse naokoli sebe, vsi so za vse krivi, ne gleda kam pade, važno da pade, da vsem pove kolk je on prizadet, kolk se mu godi krivica. Marsu je zato retrogradnost najmanj tipična lastnost, on se na takem terenu ne zna obnašat, postane slon v trgovini s porcelanom. On je značajsko vedno za akcijo, za premik, za napredek, vedno dvignjene glave in pogledom usmerjenim naprej.

 

Zato predvidevam slabo obdobje, obdobje povečanega nasilja, obdobje ki ga bomo kolektivno čutli vsi, sploh tisti z močnim in usodno postavljenim Marsom v chartih, s slabo aspektiranim Marsom v chartih, sploh tisti, k majo kritičnega škorpjona v natalu, ker bo tam ponovno od 17. maja in bo ostal kar neki časa (do 2. avgusta). 



#3 gregor777

gregor777
  • Vajenček
  • PipPipPipPipPip
  • Št. objav: 149

Objavljeno: 17. april 2016, 14:22

Omar: s tolko retro planetov v maju bo kr napetosti, svari ne bodo sle gladko. Mogoce cas za pocitek?

#4 omar

omar
  • Legenda Foruma
  • Št. objav: 1 821

Objavljeno: 17. april 2016, 15:01

Omar: s tolko retro planetov v maju bo kr napetosti, svari ne bodo sle gladko. Mogoce cas za pocitek?

Stvari grejo redkokdaj gladko, ne glede na retrogradnost. A retrogradnost sama po sebi v bistvu niti ni nič slabega, ker je to običajno čas za refleksijo, čas, ko preverimo če smo vse v preteklosti naredili prou in če moramo kaj popraviti. Če pa je retrogradnost kdaj slaba, je še vedno le ena od številnih slabih vplivov. Ker so enostavno tranziti kakih ˝slabih˝ planetov v ˝slabih˝ aspektih lahko neprimerno hujši. Oziroma so tisti v bistvu pravi vzrok naših težav.

 

Retrogradnost v bistvu ni nič drugega, kot test znanja, ki smo ga do takrat osvojili. Če smo se učili, če smo pravilno vse naredili, retrogradnosti niti čutili ne bomo kaj dost. 

 

Hotel sm samo povedat, da če bo kaj šlo narobe zaradi retrogradnih planetov v maju, bo šlo zaradi R Marsa, ker on je drugačen, ker on retrogradnost slabo prenaša in tut če bi bil sam on retro, bi neki definitivno šlo narobe. 



#5 Rožica I

Rožica I
  • SkorajOdvisnik
  • Št. objav: 720

Objavljeno: 18. april 2016, 10:21

Meni se pa šeta pa Neptunu (trigon z venero in merkurjem in marsom, sextil s plutonom in jupitrom ter opozicija z luno)- ki je glavni pobudnik, da si še zmeraj vsako jutro nataknem rožnata očala in grem v svet ☺. Saj ga ne misli preveč osirat, kaj ne 🎯 🌞?

#6 omar

omar
  • Legenda Foruma
  • Št. objav: 1 821

Objavljeno: 18. april 2016, 10:26

Meni se pa šeta pa Neptunu (trigon z venero in merkurjem, sextil s plutonom in jupitrom ter opozicija z luno)- ki je glavni pobudnik, da si še zmeraj vsako jutro nataknem rožnata očala in grem v svet ☺. Saj ga ne misli preveč osirat, kaj ne ?

T, R Mars na Neptunu ne bo nič osiral. Naredu bo točno to kar si napisala. Nataknu si bo rožnata očala in se delu munjota. Kar pomeni da neki bi, ma da ti ni za to treba nič narest. V bistvu slabo koriščenje energije, sinonim za kompleks inferiornosti. 



#7 Rožica I

Rožica I
  • SkorajOdvisnik
  • Št. objav: 720

Objavljeno: 18. april 2016, 10:30

T, R Mars na Neptunu ne bo nič osiral. Naredu bo točno to kar si napisala. Nataknu si bo rožnata očala in se delu munjota. Kar pomeni da neki bi, ma da ti ni za to treba nič narest. V bistvu slabo koriščenje energije, sinonim za kompleks inferiornosti. 


A da bom spet posledično "kregana" s strani Saturna, ko bo imel 5 minut časa ☺! Munjo 😂.. Ah, j...ga, iz ove kože se ne može 😜..

#8 omar

omar
  • Legenda Foruma
  • Št. objav: 1 821

Objavljeno: 18. april 2016, 10:35

A da bom spet posledično "kregana" s strani Saturna, ko bo imel 5 minut časa ☺! 

Ne, Satko če ma sam pet minut, se niti ne začne ukvarjat s tabo. On je bog časa, on sam da pomisli nate rabi par dni. Kaj šele da te začne ˝kregat˝. Za tisto rabi cel mesc.........



#9 Rožica I

Rožica I
  • SkorajOdvisnik
  • Št. objav: 720

Objavljeno: 18. april 2016, 10:40

Glede na to, da bo vsak hip na ascendentu- bomo videli, koliko časa natančno se mu bo dalo ukvarjat z menoj. Pa ker sem zadnje čase pridna, upam da me samo poboža po laskih in gre svojo pot ☺.

#10 Pinka

Pinka
  • D član
  • Št. objav: 3 716

Objavljeno: 18. april 2016, 11:32

Sej okej, če se Mars ne bi obračal ravno v strelcu, ravno na osmi stopinji, ravno v kvadratu na mojega n Merkurja, da bo kvadriral še n Luno....in da jaz to kar čutim....seveda vse zvem prepozno, ker se ta agresivc obrača ravno v moji dvanajsti.

 

Ne se hecat prosim, k Mars se je obrnil retro ravno na mojemu natalnemu Marsu in še za dodatek je v natalu v kvadratu z mojim vladarjem hypnodisk.gif ohmy.png Da o prijetnosti hiš v katerih sta ne govorim ohmy.png  


What lies behind us and what lies before us are tiny matters compared to what lies within us. - Emerson

#11 čebelica01

čebelica01
  • Lunin Odvisnik
  • Št. objav: 2 288

Objavljeno: 18. april 2016, 21:30

madona, tle ste sami kozli in strelci u ascendentu. 

bejbe, poročajte dogajanja, ko se ata saturn učiča na ac. potem počasi pridem na vrsto jaz ... ajaj ...

 



#12 gregor777

gregor777
  • Vajenček
  • PipPipPipPipPip
  • Št. objav: 149

Objavljeno: 19. april 2016, 09:05

9. maja Jupiter preide v direktno gibanje, 22. maja pa Merkur . No mislil sem prvo tretjino maja ko bo se posebej v znamenju retrogradnosti :-)

#13 nataly

nataly
  • D član
  • Št. objav: 8 410

Objavljeno: 19. april 2016, 11:28

Ah jeba....

jaz imam konec maja kontrolo v Lj...pa da vidimo, če bo vse štimalo.

V bistvu ga našpukam kar se planetov tiče...ali imam sco asc, ali sonce v strelcu..na 8. stopnji strelca sicer nič...samo, če bo retro...bo pa spet natalno sonce povozil..

skratka...

jeba


Življenje je to, kar se ti dogaja, medtem, ko planiraš druge reči.

 





Uporabniki, ki si ogledujejo to temo (0)

Člani: 0 - Gosti: 0 - Skriti člani: 0