Za nemoteno delovanje te spletne strani uporabljamo piškotke. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z našo politiko piškotkov. Nadaljuj
Lunin net

Hitri skok na vsebino


Fotka

SPIRITUALNI BDSM

odnosi spolnost erotika filozofija umetnost etika psihologija

  • Prijavi se, če želiš komentirati
- - - - -
44 komentarjev na to temo

#1 Simon Whitechapel

Simon Whitechapel
  • Vajenček
  • PipPipPipPip
  • Št. objav: 61

Objavljeno: 11. december 2015, 11:28

Pozdravljeni!

 

Moja objava je pravzaprav povabilo na blog (upam, da ne bom obravnavan kakor spam-er), ki sociološko obravnava intimni odnos skozi oči BDSM kulture. Čeprav bi se na prvi pogled morda zazdelo, da takšna tematika ne sodi na forum, ki obravnava predvsem astrologijo, ezoteriko, mistiko in podobne alternativne vede, pa omenjeni blog raziskuje tista področja duhovnosti, ki obravnavajo nekatere tantrične principe (t.j. rabo seksualne energije za dosego določenih duhovnih stanj oz. določenega stanja zavesti). 

 

Tisti, ki jih je radovednost že kdaj gnala skozi področja seksualne magike, tantre, taoističnih spolnih praks itd. bodo brez težav lahko zaznali nekatere vzporednice. Vsem ostalim, pa bo morda zanimivo saj obravnava tudi umetnost, psihologijo, kulturo, erotiko itd.

 

No pa takole, za pokušino:

 

Srhljiva, nedojemljiva, skrivnostna, temačna, privlačna... BDSM dejavnost zbuja najrazličnejše občutke. Želiš izvedeti več? Tukaj smo predstavili nekatere namige, ki ti bodo olajšali razumevanje tega nekonvencionalnega užitka.

 
KONCEPT - Termin BDSM se pogosto zmotno uporablja kot sinonim za prakse sadomazohizma. V resnici je to kratica, ki predstavlja specifično (sub)kulturo v vsej svoji obširnosti (zgodovina, umetnost, literatura, praksa itd...). Korenine gibanja segajo v leto 1979 in so tesno povezane z gibanjem Leather. Kratica pa označuje vezanje, disciplino, dominacijo in podrejanje ter sado/mazohizem. V nasprotju s splošnim prepričanjem, BDSM ne sloni na poniževanju ali povzročanju bolečine, temveč gre za veliko bolj kompleksno, erotično in estetsko bogato intelektualno dejavnost.
 
PRAKSA - Vsaka praksa ima za ljubitelje veliko globlji pomen, kot se morda zdi na prvi pogled. Dom-ovo kaznovanje sub-a npr., sega mnogo dlje od dejanja samega; takšno dejanje vsebuje užitek in odraža tako sub-ovo vdajo, kakor tudi skrb in odgovornost, ki jo ob tem nosi Dom. Namera prakse je torej užitek, ki ga napajajo konsenz, varnost in zaupanje.
 
RACK - V devetdesetih letih prejšnjega stoletja se (znotraj prakse) uveljavi termin RACK, sinonim za Risk Aware Consensual Kink. RACK poudarja sporazumno dejavnost, odgovornost pri dejavnosti in informiranost v zvezi z dejavnostjo ter njenimi tveganji. Bolj kot na novo opredeliti, skuša RACK izpopolniti definicijo nekoliko starejšega termina SSC (Safe Sane & Consenual), ki je bil osnovan kot etični kodeks, ki BDSM dejavnost jasno ločuje od zlorabe in nasilja med spoloma.
 
SKRB IN SPOŠTOVANJE - Nikoli ne enačimo BDSM dejavnosti z nespoštovanjem ali brezobzirnostjo. Vsako dejanje izvedeno po BDSM scenariju, je predhodno dogovorjeno in skrbno načrtovano. Skrb je v tem pogledu esencialnega pomena. Dom je kot aktivni udeleženec dejavnosti, polno odgovoren za integriteto sub-a; med tem ko sub daruje nekaj najbolj dragocenega - sebe! BDSM tako ni nobena improvizacija ali izum kakšne "iztirjene strasti", temveč delikatna umetnost, zasnovana na preudarnosti, skrbi in spoštovanju.
 

Skratka, vstopimo v ta svet brez ničesar: brez sovraštva, brez strahu, brez predsodkov, skrbi in prikritih demonov. Samo kadar izkušamo življenje, njegovi elementi postajajo del nas. Naš cilj naj bo zorenje in jutrišnji dan, plemenitejši od včerajšnjega. Naj hrbtenica, ki nas podpira, raste iz radosti, samokontrole, zaupanja, spoštovanja in odkritosti. Brez teh reči, nismo nič. Z njimi smo vse in naš izbor se odraža v sledi, ki jo puščamo za seboj. Izberimo dobrobit, kajti le tako, je mogoče graditi na spoštovanju in se počutiti dobro v svoji koži. Ne sodimo, da tudi drugi nebi mogli soditi enako. Bodimo odprti, strpni, človečni, saj bo plemenito sijalo iz nas, vselej kadar bomo dovolili. Ne pretvarjajmo se, da smo nekaj, kar nismo. Če kdorkoli ni sposoben sprejeti tega, kar smo, tako ali drugače, ni vreden roke našega prijateljstva. Z znanjem rastemo. Živeti na tak način in odločno, prinaša mir s samim seboj in ostalim svetom.

 

http://izgubljeni-raj.blogspot.si/

 

Dobrodošla so seveda tudi (takšna in drugačna) mnenja.

 

Lep pozdrav


To temo je popravil/a Simon Whitechapel: 11. december 2015, 11:31

"It's All in Your Head ... You Just Have No Idea How Big Your Head Is..." Lon Milo DuQuette

 

 


#2 Pico Della Mirandola

Pico Della Mirandola
  • Lunatik
  • Št. objav: 7 528

Objavljeno: 11. december 2015, 11:30

zanimiva tema, lepo da si jo odprl..


prenos.jpg


#3 Silica

Silica
  • Lunatik
  • Št. objav: 4 135

Objavljeno: 12. december 2015, 19:16

Kul tema; hvala za link do bloga, že prebiram 1book.gif


Penny: Oh big deal. Not knowing is part of the fun.

Sheldon: "Not knowing is part of the fun". Was that the motto of your community college?

 

This is where the old mountain goat lives. He hangs out here and has a good time. B. R.


#4 Pico Della Mirandola

Pico Della Mirandola
  • Lunatik
  • Št. objav: 7 528

Objavljeno: 14. december 2015, 09:48

Od vseh spolnih praks na tem svetu mi je  BSDM najmanj jasen..

okej razumem sado stran človeka, ker sadizem nam je prirojen v genih, nikogar izmed nas ni, ki ne bi vsaj za trenutek navdala sreča s trpinčenjem nekoga ali nečesa, ampak mazo varianta..


prenos.jpg


#5 omar

omar
  • Legenda Foruma
  • Št. objav: 1 821

Objavljeno: 14. december 2015, 12:02

Od vseh spolnih praks na tem svetu mi je  BSDM najmanj jasen..

okej razumem sado stran človeka, ker sadizem nam je prirojen v genih, nikogar izmed nas ni, ki ne bi vsaj za trenutek navdala sreča s trpinčenjem nekoga ali nečesa, ampak mazo varianta..

Pico, mazo varjanta je še bolj razumljiva. Malčk bogokletno bom to napisal, sam tut mazo varjanta je v vsakemu od nas. Primerov je ničkoliko, a sam enga ti napišem, da boš lažje razumu. Recimo.... preveč stroga vzgoja deklic v zgodnji mladosti, ko se jih vzgaja tako, da se jih sčuva proti temu, kar jim lahko hudega naredijo tipi. Kako se morajo pazit, da jih ne zmanipulirajo, izkoristijo....blabla bla.... No in ker je vsaka prepovedana stvar po svoje tut mikavna, si lahko pol ko odraste, marsikatera tista deklica vsaj v svojih fantazijah želi, da jo kdo na silo nekako vzame, da jo k čemu ¨prisili¨, nekatere pa celo to pol zrealizirajo. Keč je v tem da lahko sam takrat padejo vse zavore, strahovi, bojazni.... da se nekatere sam tako lahko resnično sprostijo in prepustijo. A oki, ....sam en od številnih primerov..... 



#6 Simon Whitechapel

Simon Whitechapel
  • Vajenček
  • PipPipPipPip
  • Št. objav: 61

Objavljeno: 14. december 2015, 12:03

Od vseh spolnih praks na tem svetu mi je  BSDM najmanj jasen..

okej razumem sado stran človeka, ker sadizem nam je prirojen v genih, nikogar izmed nas ni, ki ne bi vsaj za trenutek navdala sreča s trpinčenjem nekoga ali nečesa, ampak mazo varianta..

 

Bolečina, to je tisto prvo, na kar ljudje pomislimo, ko se srečamo z besedico BDSM. Da je temu tako, se lahko zahvalimo predvsem
fantazijski literaturi (ki nima nikakršne realne osnove) in seveda pornografiji (ki je ravno tako brez vsake realne osnove!). V resnici pa je BDSM lahko tudi zelo romantičen, nežen, čuten, ljubeč itd…

 

Težnja po tem, da bi dosegli lastno zadovoljstvo na način, da bi nekoga maltretirali, je seveda patološkega značaja. Enako patološka, pa bi bila tudi želja po doseganju lastnega zadovoljstva skozi vdajanje trpljenju. Takih odnosov, pa si seveda nikakor ne želimo (in je prav, da jih obsojamo).

 

BDSM je seveda nekaj povsem drugega. Tu izstopata predvsem dinamika odnosa in težnja po preseganju okvirjev, ki jih določa tradicionalna spolnost (t.j. poljubljanje, božanje in penetracija).

 

Primer, ki ga navajam, je morda nekoliko banalen, pa vendar nam lahko pomaga razjasniti nekatere dileme:

 

Recimo, da obstoja dekle, ki jo silno vzburja misel na to, da je posiljena. Seveda si v resnici tega še z daleč ne želi, pa vendar, ko je
sama, ji ta misel zbuja skrajno ekstatična občutenja (pač fantazija). Na drugi strani, pa imamo fanta, ki je omenjeni punci vlogo posiljevalca pripravljen odigrati…

 

Če ima fant ob tem vsaj malo občutka za igro in vodenje, bo taka seansa izpadla kot čisto pravo posilstvo, le da ob tem v resnici ne bo nihče posiljen. Se pravi, tako aktivna, kakor pasivna vloga, bosta v tej igri doživela občutke enakovredne realni situaciji, le da bo taka igra varna, razumna in sporazumna (in bo obema prinesla le pozitivna občutenja).

 

Ali se vidi razlika med patološkim in zavestnim dejanjem?

 

V BDSM praksi nihče nikogar ne muči in nihče ni mučen. Gre za preprosto igro dveh enakovrednih ljudi, ki sta se zavestno odločila preizkusiti nekaj novega (kar je nedvomno obema prineslo tudi nekatera nova spoznanja).

 

No, tako nekako funkcionira BDSM. Področij, občutkov, situacij… ki jih na tak način lahko okusimo, pa je toliko, kolikor si jih lahko zamisli fantazija (ob čemer pa smo lahko nežni, romantični, prostaški, nagajivi... pač vse je odvisno od področij, ki bi jih želeli raziskati)...


"It's All in Your Head ... You Just Have No Idea How Big Your Head Is..." Lon Milo DuQuette

 

 


#7 Pico Della Mirandola

Pico Della Mirandola
  • Lunatik
  • Št. objav: 7 528

Objavljeno: 14. december 2015, 12:07

 ja sam a ni moteče to, da je zraven zavedanje nepristnosti, v bistvu, gre za igro... ali lahko igra nadomesti nezavedni jaz, oziroma gon ki izhaja iz nezavednega jaza..

 

 Namreč jst mazohizem, vedno povezujem z nekim občutkom krivde, zaradi užitka v nečemu kar je izven družbeno moralnih norm.


eh sej ne vem če sem to razumljivo napisal.


prenos.jpg


#8 Simon Whitechapel

Simon Whitechapel
  • Vajenček
  • PipPipPipPip
  • Št. objav: 61

Objavljeno: 14. december 2015, 15:28

 ja sam a ni moteče to, da je zraven zavedanje nepristnosti, v bistvu, gre za igro... ali lahko igra nadomesti nezavedni jaz, oziroma gon ki izhaja iz nezavednega jaza..

 

Lahko. Vsaj deloma. Namreč BDSM, je po eni strani resnično zgolj igra (v smislu, da gre pri dejavnosti za dogovorjene, načrtovane, premišljene, skrbno izvedene scenarije itd), pa vendar, je samo dejanje ob tem, še kako resnično (saj smo vse te občutke dejansko tudi doživeti in okusili). Gre za paradoks, ki pa je ob enem tudi poanta prakse.


"It's All in Your Head ... You Just Have No Idea How Big Your Head Is..." Lon Milo DuQuette

 

 


#9 Simon Whitechapel

Simon Whitechapel
  • Vajenček
  • PipPipPipPip
  • Št. objav: 61

Objavljeno: 14. december 2015, 19:11

spiritualni sado-mazo torej ... najbrž gre za to, kdo te prca u glavo ... milo mater ... tongue.png

 

O tem ali sta spolnost in duhovnost povezani, je že bilo govora v temi SPOLNOST IN DUHOVNOST (pa ne vem, če ima kak smisel, da bi o tem nadaljevali tu). Vseeno pa bi omenil, da so določene intimne vsebine, vsekakor pomembne v smislu osebnostnega zorenja in notranje izpolnitve (s čimer bi se gotovo strinjal tudi Maslow, ki pravi, da se je nemogoče podati v višje sfere, ne da bi prej obdelali nižja področja).

 

Prav tako, je spolno energijo mogoče preobraziti tudi v duhovno. Namreč, namesto, da bi seksualno energijo razpršili skozi orgazem (oz. jo uporabili le za čutni užitek ali potomstvo), jo lahko uporabimo tudi za prebuditev Kundalini. Napotke o tem lahko zasledimo v kabali, taoizmu, tantri, seksualni magiki, alkemiji itd... 

 

Skratka, kladivo lahko tako uporabimo za gradnjo, rušenje, ali pa ga preprosto pustimo ležati na polici z orodjem.


"It's All in Your Head ... You Just Have No Idea How Big Your Head Is..." Lon Milo DuQuette

 

 


#10 Simon Whitechapel

Simon Whitechapel
  • Vajenček
  • PipPipPipPip
  • Št. objav: 61

Objavljeno: 14. december 2015, 19:24

Simon, a ni potrebno ločiti pojem BDSM, kot ga vidiš ti, in kot ga vidi večina drugih udeležencev? Zdej ti tu opisuješ spiritualno plat, samo takole med brati (in sestami), koliko pa je tega v praksi? Aja, in zakaj so v blogu vloge zelo spolno stereotipno podeljene? A je npr. dom vloga odvisna od spola ali pač od neke notranje odločitve? 

 

Mogoče bi bilo res potrebno ločiti BDSM na splošno, od BDSM, kot ga vidim jaz. Je pa dejstvo, da je BDSM zelo slabo poznan in morda prihaja do najrazličnejših nesporazumov prav zaradi tega dejstva. 

 

V praksi, je tega zelo malo. Ljudi vsekakor privlači, vendar bolj površinsko. So pa tudi redki posamezniki, ki si raziščejo globlje.

 

70% vsega, kar lahko najdemo na spletu o BDSM praksi, je pornografija (se pravi, vsebine izdelane za denar).

20% vsega, je laičnih praks (to so prakse raznih zanesenjakov, ki v določenem življenjskem obdobju malo raziskujejo).

in le 10% je takih vsebin, ki imajo tudi svojo sporočilno vrednost.

 

Mislim, upam, da vloge v blogu niso razdeljene stereotipno. Dom t.j. tisti, ki dejavnost oblikuje, je lahko moški ali ženska. Prav tako, je moški ali ženska lahko tudi sub t.j. tisti, ki je dejavnosti podvržen.


"It's All in Your Head ... You Just Have No Idea How Big Your Head Is..." Lon Milo DuQuette

 

 


#11 Silvija

Silvija
  • Lunatik
  • Št. objav: 4 804

Objavljeno: 15. december 2015, 09:37

spiritualni sado-mazo torej ... najbrž gre za to, kdo te prca u glavo ... milo mater ... tongue.png

Pa ne v glavo...nekam drugam wink.png



#12 Silvija

Silvija
  • Lunatik
  • Št. objav: 4 804

Objavljeno: 15. december 2015, 09:46

Zanimiva tema. Je pa prav, da se tudi o tem spregovori. Sama recimo porničev ne morem gledat, dobro, ok, so tudi že bili trenutki, da mi je zapasalo. Ampak takrat sem pač razmišljala, kako ti filmi, če so že, prikažejo samo en hiter hopa cupa smile.png. Pravzaprav revščino. Čeprav, je tudi "kviki" kdaj dobrodošel biggrin.png . O spolnosti se premalo govori in uči, že taki najbolj "vsakdanji", kje pa šele o poteh, ki se nato od tam izpeljejo. In grejo v ene ali druge smeri. Fajn je vedet, koga sploh kdo lahko kaj vpraša. Kaj je "normalno", kaj ni, do kod se gre, kako se ustavi, kako povedati partnerju, kaj si želiš, kako ta potem odreagira, kako sam nase odreagiraš... Ogromno enih vprašanj in razmišljanj, kajne. 



#13 Pico Della Mirandola

Pico Della Mirandola
  • Lunatik
  • Št. objav: 7 528

Objavljeno: 15. december 2015, 09:59

preveč komplicirate drage dame čist preveč..

V spolnosti je to tko, k maš recimo doggy style, alla pecorina, varianto (priznam da ne vem kako se temu po slovensko reče) ko v navalu preužitka pač vtakneš spolovilo še v njen anus, brez da bi poprej vprašal če lahko, to se mi zdi tko...

 

duhovna  BSDM per excellence.. sploh k jo pri tem mlatiš po zaobljeni tazadnji...

 

 Čim pa se sprašuješ a lahk al ne pol..

 

 to ni več duhovnost.


prenos.jpg


#14 Pico Della Mirandola

Pico Della Mirandola
  • Lunatik
  • Št. objav: 7 528

Objavljeno: 15. december 2015, 10:07

Krišna je ves zgrožen, saj tole sodi v kategorijo mesene iluzije


prenos.jpg


#15 Silvija

Silvija
  • Lunatik
  • Št. objav: 4 804

Objavljeno: 15. december 2015, 10:12

preveč komplicirate drage dame čist preveč..

V spolnosti je to tko, k maš recimo doggy style, alla pecorina, varianto (priznam da ne vem kako se temu po slovensko reče) ko v navalu preužitka pač vtakneš spolovilo še v njen anus, brez da bi poprej vprašal če lahko, to se mi zdi tko...

 

duhovna  BSDM per excellence.. sploh k jo pri tem mlatiš po zaobljeni tazadnji...

 

 Čim pa se sprašuješ a lahk al ne pol..

 

 to ni več duhovnost.

Imaš svoj point. Dedc me že lahko kdaj takole v pogovoru intervjuva, kako je bilo to in ono. In seveda, me mora v vseh ozirih čutit, upoštevat, čuvat ipd.. smok.gif . Al ko je akcija, pa ne sme kaj preveč spraševat (ali pazi, vedet pa mora, do kod lahko gre). Moram čutit, da ve, da obvlada...ipd... griny.gif


Krišna je ves zgrožen, saj tole sodi v kategorijo mesene iluzije

Ma Krišna se na tole še ozre ne... 


Jaoj, Ceres, pralni stroj samo vtolk, če si kdaj bila na njem :). So bili še mladostni časi, pri naših tastarih, ko se je bilo treba skrivat in krast trenutke... Danes pač, ko so vsi prostori stanovanja na voljo....whistling.gif



#16 silver

silver
  • Zlati član
  • Št. objav: 1 244

Objavljeno: 16. december 2015, 05:27

Imaš svoj point. Dedc me že lahko kdaj takole v pogovoru intervjuva, kako je bilo to in ono. In seveda, me mora v vseh ozirih čutit, upoštevat, čuvat ipd.. smok.gif . Al ko je akcija, pa ne sme kaj preveč spraševat (ali pazi, vedet pa mora, do kod lahko gre). Moram čutit, da ve, da obvlada...ipd... griny.gif


Ma Krišna se na tole še ozre ne... 


Jaoj, Ceres, pralni stroj samo vtolk, če si kdaj bila na njem smile.png. So bili še mladostni časi, pri naših tastarih, ko se je bilo treba skrivat in krast trenutke... Danes pač, ko so vsi prostori stanovanja na voljo....whistling.gif

 

Se vnaprej opravičujem avtorju za off topic … ampak tole … o bivših pralnih strojih … me je mal razvnelo tongue.png  .

Oziroma kako je libido  sčasoma postal obratno sorazmeren z mladostjo pralnega stroja icon_smile_big.gif  . Veš Silvija, včasih

ste ble punce lažje za dvignt  , kot ste danes griny.gif . No ja, pa fantje smo bli močnejši , kot smo danes ill.gif . In

pralni stoji so bli nekoč iz solid rock pleha , ne pa iz plastike . Pri teh tanovih je lahko hitro fuč kakšen programator ,

al pa nogce , da o križu sploh ne govorimo .  Pošten Gorenjev pralni stroj je nekoč poskakoval po kopalnici ,

danes Aristoni tud pri največjih vrtljajih predejo kot kavni mlinčki. Pa vedno in povsod po dve merce mehčalca … če
razumete , kaj hočem rečt . Sevede razumete …

 


Mislm, da se je - kljub prekletstvu pralnega stroja -  s hudičem v ženski podobi  in z zverino v moški  še vedno najbolj

prijetno soočit ″oči v oči″ . Brez usnja , biča in lisic ... dobesedno in v prenesen pomenu . Odločno , a nežno in

počasi … dotik za dotikom, gumb za gumbom , centimeter za centimetrom . In vsako povabilo se začne že včeraj ,
ne pa pet minut pred zdajci … tud če morda na prvi pogled ne zgleda tko … ker je glih nuja .

 

 * * *

 

on topic ...

 

BDSM ... če je to ojačevalec okusov   ...   potem  ne vem   ne vem

če je to odnos, ki je spontan in ustreza obema ,  potem je lahko OK do meja , ki so v prvem postu zapisane.

 



#17 silver

silver
  • Zlati član
  • Št. objav: 1 244

Objavljeno: 16. december 2015, 07:33

Pri Ceres doma imajo erotični program za pranje belega perila ... hypnodisk.gif



#18 krokodil

krokodil
  • D član
  • Št. objav: 2 868

Objavljeno: 16. december 2015, 07:40

Pri Ceres doma imajo erotični program za pranje belega perila ... hypnodisk.gif

 

Bolš to, kot pa da perejo na roke.



#19 Pico Della Mirandola

Pico Della Mirandola
  • Lunatik
  • Št. objav: 7 528

Objavljeno: 16. december 2015, 07:50

Bolš to, kot pa da perejo na roke.

 

em119.gif

 

dokazano ratajo kosmate..


prenos.jpg


#20 Silvija

Silvija
  • Lunatik
  • Št. objav: 4 804

Objavljeno: 16. december 2015, 07:55

Pri pralnem stroju nisem mislila teh perverznosti kot vidva, Silvija in Silver, ampak ene druge. Lepo se vsedeš zraven, zadeva se začne počas vrtet, malo v levo, malo v desno, menjava položajev, malo hitreje, spet bolj počas, ene stvari vidiš, ene izginejo, se spet pokažejo, na koncu je vedno bolj divje, tudi glasno, hitreje in hitreje, malo bele pence in klimaks. Na koncu je perilo videt zmahano, ampak dejansko pa sveže in prenovljeno.

Največji hec je, da sem te iz prve ravno tako razumela, da sediš pred njim in gledaš obrate tongue.png  Odgovorila in nato začela šele razmišljat, če nisi ti bolj v smeri teme govorila laugh.png . Ja leta leta, ko prej pomisliš manj kot več. 

 

Silver...icon1_thumbup.gif  Tvoj opis je zelo dopadljiv icon1_lookround.gif icon1_wink.gif icon_smile_clown.gif


Pri Ceres doma imajo erotični program za pranje belega perila ... hypnodisk.gif

em119.gif

 

Pa saj vidiš, da ima edinstven okus za opremo...ni vrag, da je bab še tak pralni stroj zvohala bucktooth1.gif



#21 krokodil

krokodil
  • D član
  • Št. objav: 2 868

Objavljeno: 16. december 2015, 07:56

em119.gif

 

dokazano ratajo kosmate..

 

Ni čisto tako, se pa res pri tistih moških, ki se veliko samozadovoljujejo, to vidi po rokah.

 

 

Če pogledaš njihove roke, no, bolj natančno prste, zagotovo najdeš poročni prstan.



#22 silver

silver
  • Zlati član
  • Št. objav: 1 244

Objavljeno: 16. december 2015, 08:17

icon_smesko.gif

 

Ja .  Tolk o pralnih strojih z moje strani ... 


Največji hec je, da sem te iz prve ravno tako razumela, da sediš pred njim in gledaš obrate tongue.png  Odgovorila in nato začela šele razmišljat, če nisi ti bolj v smeri teme govorila laugh.png . Ja leta leta, ko prej pomisliš manj kot več. 

 

Silver...icon1_thumbup.gif  Tvoj opis je zelo dopadljiv icon1_lookround.gif icon1_wink.gif icon_smile_clown.gif


em119.gif

 

Pa saj vidiš, da ima edinstven okus za opremo...ni vrag, da je bab še tak pralni stroj zvohala bucktooth1.gif

 

 

Ja.  ...  tolk o pralnih strojih z moje strani icon_smesko.gif



#23 Silvija

Silvija
  • Lunatik
  • Št. objav: 4 804

Objavljeno: 16. december 2015, 09:09

Ceres, pa sej to je vse povezano...od enega do drugega je lahko le majhen korak ;)



#24 Pico Della Mirandola

Pico Della Mirandola
  • Lunatik
  • Št. objav: 7 528

Objavljeno: 16. december 2015, 09:27

Prav zanimivo bi bilo kaj bi Zimbardo in Milgram na to temo znala povedat..


prenos.jpg


#25 Pico Della Mirandola

Pico Della Mirandola
  • Lunatik
  • Št. objav: 7 528

Objavljeno: 16. december 2015, 09:30

https://sl.wikipedia...

 

https://sl.wikipedia...mov_eksperiment


prenos.jpg






Prav tako označeno z eno ali več teh ključnih besed: odnosi, spolnost, erotika, filozofija, umetnost, etika, psihologija

Uporabniki, ki si ogledujejo to temo (0)

Člani: 0 - Gosti: 0 - Skriti člani: 0