Nepogresljivo v kuhinji
#101
Objavljeno: 19. april 2011, 09:13
»Grem naprej.
Kjer ni poti, ustvarim pot.
Usmerjam tok svojega življenja,
tako kot duša v meni hoče.«
*´¨)
¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)
(¸.•´ (¸.•´
#102
Objavljeno: 19. april 2011, 09:17
#103
Objavljeno: 19. april 2011, 09:32
baje, ampak res samo baje, ti nož ne sme na tla past, ker pol gre rezilo bye, bye no, jst pa nisem čist ziher, da mi kateri ne bo po tleh zletel. Milsm, nimam navade nože ob tla metat, sam odgovornost se mi zdi tukaj velika
pri keramiki sem jaz začela s tartanom (kot ena nizka okrogla zadeva za pite pečt) in se je super obnesel. Tartan sem itak dobila za darilo, pa mi je potem leto dni v omari ležal, no, pol sem se pa opogumila in sedaj sem nad keramiko v kuhinji navdušena
»Grem naprej.
Kjer ni poti, ustvarim pot.
Usmerjam tok svojega življenja,
tako kot duša v meni hoče.«
*´¨)
¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)
(¸.•´ (¸.•´
#104
Objavljeno: 19. april 2011, 09:33
frenda jih ma, kako to secka!A noži keramični da so ok?
Picasso
#105
Objavljeno: 19. april 2011, 09:39
no, jst pa nisem čist ziher, da mi kateri ne bo po tleh zletel. Milsm, nimam navade nože ob tla metat, sam odgovornost se mi zdi tukaj velika
enako
kako to secka!
a pol se nikoli ne zrabijo? verjetno jih ne moreš brusit kot navadne nože?
#106
Objavljeno: 19. april 2011, 09:44
me je še opozorila, k mam magnetično privlačnost z noži
po mojem dok rečeš kex, ode pol prsta.
Ne sej ne.
Pač zlo dobri noži, js bi jih mela tud.
(jo bom vprašala kako je s tem skrhanjem in brušenjem in tem)
Picasso
#107
Objavljeno: 19. april 2011, 09:47
Jaz sem kupil Philips-ovega nedolgo nazaj, steklen krigl, 1.5 litra, debelo steklo okoli 1 cm, buletpruf.aja, blender - zgleda ga noben nima
Nekako takole zgleda, samo bolj odraslo.
750 W, ene 20.000 - 25.000 vrtljajev na minuto, takole, na uho.
Reže/secka vse, tudi prste, po potrebi.
Ko dam na maximum, sosedi mislijo, da vozi mimo tom krujz iz top gana.
Spodaj ima štiti vakumske gumijaste nogice, se konkretno prilepi na pult.
Je bil ene dva ta zelena, ker je bil zadnji pa prašen/brez embalaže, sem se shendlal na 50% cene.
#108
Objavljeno: 19. april 2011, 10:46
tenkju penkju verimačJaz sem kupil Philips-ovega nedolgo nazaj, steklen krigl, 1.5 litra, debelo steklo okoli 1 cm, buletpruf.
Nekako takole zgleda, samo bolj odraslo.
750 W, ene 20.000 - 25.000 vrtljajev na minuto, takole, na uho.
Reže/secka vse, tudi prste, po potrebi.
Ko dam na maximum, sosedi mislijo, da vozi mimo tom krujz iz top gana.
Spodaj ima štiti vakumske gumijaste nogice, se konkretno prilepi na pult.
Je bil ene dva ta zelena, ker je bil zadnji pa prašen/brez embalaže, sem se shendlal na 50% cene.
a lahko v njemu drobiš led - ledene kocke?
k drobljen led v vročih poletnih večerih prav pride - še posebej v kombinaciji ananasovega soka, kokosovega sirupa in (za vse alko fane) Bacardijem
ja, te izvedbe so nevarneCookie blenderji, jih nikoli nisem gledala tako podrobno kot ti zdaj (ali pa jim nisem rabila toliko pozornosti polagat, ker sta oba b.p. delala). Sama imam kar Kenwoodovega, ki je v setu multipraktika, v neki varianti designa ''space saver''.
*********
ja, kaj je še must have pri meni - dopolnjen seznam;
no, lansko leto sem investirala v Tupperware mini sekljalnik - seveda je bil prej na probiati, nato v dvomesečenm procesiranju in šele potem realizaciji investicije. Je bil drag ko pes, no tule ne linku vidim, da se je malček pocenil, prov velik pa tut ne.
Anyway, tale sekljalnik je super za drobno naseckat peteršilj (za tržaško naprimer, ampak jst tržaške itak ne šljivim pet posto), par potegov - kot bi kurblal 4-ico na mini gumenjačku - in je naseckano v nulo. Hudo uporaben za od pol čebule manjše velikosti do dveh manjši čebul. Sesecka tudi posušen paradižnik vložen v olju - tole za chili con carne.
Ima 3 britvična rezila - ma so še zdaj ko britev ostre - vse se lahko pomiva v pomivalcu, ampak jaz ga rajši ročno; ck, ck, pa je pomito. Itak takoj, ko ga neham uporabljat, ga sperem pod vodo.
»Grem naprej.
Kjer ni poti, ustvarim pot.
Usmerjam tok svojega življenja,
tako kot duša v meni hoče.«
*´¨)
¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)
(¸.•´ (¸.•´
#109
Objavljeno: 19. april 2011, 11:07
ammm, zato, ker je resZakaj? Jaz ga imam še iz Anglije je prva liga, da ne rečem kolk manj sem dala zanj kot bi pri nas.
+ zakaj se mi zdi, da je Kenwood delan za angleški trg dosti bolj kvaliteten ko pri nas?
Pri nas ga ne bi kupila niti v sanjah.
nevaren pa zato, ker te hitro prepriča, da ga moraš imet, potem pa od vseh žnj funkcij uporabljaš samo eno, oz. največ dve. Pa šele potem, do ga doma v miru razpakiraš, ugotoviš, koliko prostora dejansko zavzame
sicer je od teh multizadev meni strašno všečen KitchenAid, zavzame pa veliko prostora, baje je tudi cena temu primerna
anyway, someday, somewhere, someone
»Grem naprej.
Kjer ni poti, ustvarim pot.
Usmerjam tok svojega življenja,
tako kot duša v meni hoče.«
*´¨)
¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)
(¸.•´ (¸.•´
#110
Objavljeno: 19. april 2011, 11:08
Aaaaaaaa ?!a lahko v njemu drobiš led - ledene kocke?
Če bi imel ta blender kapitan Titanika, bi bil Leonardo DiCaprio še živ
#111
Objavljeno: 19. april 2011, 11:12
Aaaaaaaa ?!
Če bi imel ta blender kapitan Titanika, bi bil Leonardo DiCaprio še živ
#112
Objavljeno: 19. april 2011, 11:21
rajš povej, kaj je nepogrešljivo v tvoji kuhinji
»Grem naprej.
Kjer ni poti, ustvarim pot.
Usmerjam tok svojega življenja,
tako kot duša v meni hoče.«
*´¨)
¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)
(¸.•´ (¸.•´
#113
Objavljeno: 30. maj 2011, 08:07
Alo, pa to je ja plinski štedilnikKje smo že pisali o sušilnikih? Me lahko kdo spomni prosim
Prejle sem mim grede ''našla'' , se spomnila na moj wanna have štedilnik Britannia
Hopefully one day...
ja, kdo bo pa to pucal
že neky cajta so sam še indukcijske INNNN
baje
tako se govori
»Grem naprej.
Kjer ni poti, ustvarim pot.
Usmerjam tok svojega življenja,
tako kot duša v meni hoče.«
*´¨)
¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)
(¸.•´ (¸.•´
#114
Objavljeno: 30. maj 2011, 08:52
pojma nimam, ker ga nimamVem kaj se govori sam men je tale včšečen
Kak pa misliš, da se indukcijski čisti?
btw, tut jst sm navdušenka nad plinskim, amapk če kje to omenim, me prec označijo za aberveznico
»Grem naprej.
Kjer ni poti, ustvarim pot.
Usmerjam tok svojega življenja,
tako kot duša v meni hoče.«
*´¨)
¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)
(¸.•´ (¸.•´
#115
Objavljeno: 30. maj 2011, 09:38
Pri teh tanovih je pa treba full pazit, da se ne razbije plata, ne gre čez po tleh ker imajo samo centimetrski rob, ne sme se jih drgnit z vsemi stvarčicami...itd...Je pa res da so kao bolj varčni in da se voda hitreje segreje, ampak bistvene razlike pa ni...Še vseeno pa prisegam na tist malo bolj star robustni električni štedilnik s hitro ploščo kot pa te nove verzije...Je zdržal vse vrste detergentov, udarcev in ne vem kaj še vse...
Life is like a game...play it...
#116
Objavljeno: 6. junij 2011, 19:16
To sploh ni pomembno...važno je, da imam jaz svojega ze celih 32 minut,Kje smo že pisali o sušilnikih? Me lahko kdo spomni prosim
in je dober za popizdit
Bosch WTW86560BY
Pa še lučko ima, da lahko vidiš kako to meša pa premetava....Aaaaaaaammmmmerikaaaaaa
ni.v.kuhinji.press
#117
Objavljeno: 8. junij 2011, 11:22
#118
Objavljeno: 8. junij 2011, 11:41
Pogrešam sokovnik in palični mešalnik Sokovnik pospravila do vselitve v klet, da ne dela gužve, palični mešalnik pa tud .. sam problem je v tem, ker ne vem, kje točno je in sem ga včeraj v najhujšem nalivu šla iskat v klet pa nisem našla, tako da danes ponovim vajo .. ker hočem kremno cvetačno juho, ne pa cvetačno juho z mini koščki cvetače not
da najdeš in da boš lahko naredila kremno cvetačno juho
#119
Objavljeno: 8. junij 2011, 11:47
Program "Srajce" konča v 16tih minutahKok si po 32 min vedel, da je dober? A tak hitro suši?
Kul Kolk placa pa to kej zasede?
( v posteljo pa grem jaz ponavadi brez srajce in hlač, samo v kravati in usnjenih škornjih )
84,2 x 59,8 x 62,5 cm
#120
Objavljeno: 8. junij 2011, 12:06
Ni važno kaj, kar daš noter, posuši.Aja sploh nisem šla guglat Boschevega modela, zdaj pa vidim, da si pisal o sušilcu perila.
Sem mislila na sušilnike sadja, želišč...
Če daš zvečer not zadnjo nogo od prašiča, je tam zjutraj frišn pršut
#121
Objavljeno: 8. junij 2011, 12:13
#122
Objavljeno: 8. junij 2011, 12:19
Ni važno kaj, kar daš noter, posuši.
Če daš zvečer not zadnjo nogo od prašiča, je tam zjutraj frišn pršut
in to dimljen
glede štedilnikov ... rada bi plinskega, 60cm, če bi imel eno steklokeramično/indukcijsko zraven, bi bilo super, ampak zakaj steklokeramiko postavljajo spredaj? da potem odložiš eno posodo, da se hladi ali počas kuha, na steklokeramiko in se steguješ pol čez tisto posodo, če hočeš še kaj na plinu kuhat jaz bi jo imela desno zadaj ... pa gumbki po možnosti ob strani, ne spredaj, ker se mi ne zdi glih funkcionalno ..
no, in potem prideš na 600 - 1000€
in greš na navadne plinske ..
tukaj pa problem, ki ga vidim ... ali pa pri tejle, ki drugače dost ustreza ...
jaz se tlele ne upam kuhat se mi zdi, da sem ravno dovolj štorasta, da bom vsake tolk mal ruknila posodo, in čim je malo majša posoda, si jaz predtstavljam, da tole zleti dol iz telih malih ograjic .. in pol to ni fajn ...
a ima kdo kaj takega, a je uporabno??
#123
Objavljeno: 8. junij 2011, 12:38
kaj pa maska? A maš to tut na obrazu...
( v posteljo pa grem jaz ponavadi brez srajce in hlač, samo v kravati in usnjenih škornjih )
....
S&M scena
*********
Aliana, men so tut tile križki mal mali za videt
mogoče se pa vseeno obnesejo
»Grem naprej.
Kjer ni poti, ustvarim pot.
Usmerjam tok svojega življenja,
tako kot duša v meni hoče.«
*´¨)
¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)
(¸.•´ (¸.•´
#124
Objavljeno: 8. junij 2011, 12:50
Točno tako postavitev na štedilniku imamo mi doma (sam, da ni Gorenjev).
Meni je vredu in čist fajn uporaben in NE se bat, da bi kaj na teh plinskih prevrnila. Sem sama kdaj, kadar hitim tud štor pa se mi to ne dogaja
Ok enkrat sem imela primer, ko sem hotela menjat in obračat dve (polni) posodi in ponev z dvema rokama. Sam to je druga pesem, ko se greš gužvo.
Za čistit so tud Ok. Kaka fajn mikro-krpica in malo čistila za posodo pomivat, ki je blago je zadosti, da se ti vse sveti kot se šika
***************************
Sem pa zadnjič postnila svojo pobožno željo štedilnika če bo kdaj kaj... bo ziher velik ferdnov na večerjah
A lahk pridem eno kosilo skuhat za test?
#125
Objavljeno: 15. junij 2011, 21:40
Uporabniki, ki si ogledujejo to temo (0)
Člani: 0 - Gosti: 0 - Skriti člani: 0