Kruh
#151 Gost_mačona_*
Objavljeno: 20. avgust 2006, 15:28
#152
Objavljeno: 20. avgust 2006, 15:45
sicer pa nimam ravno izbire .. sem brez kruha in trgovine so zaprte ... pa še prej jih spečem kot pridem do trgovine, če bi že vedela za katero odprto.
Tudi čez tisoč let, tu bom stal,
sonce bo moje srce,
ena od tisoč zvezd mi bo prav ,
nosil bom njeno ime ...
#153
Objavljeno: 20. avgust 2006, 17:09
odlično.
Tudi čez tisoč let, tu bom stal,
sonce bo moje srce,
ena od tisoč zvezd mi bo prav ,
nosil bom njeno ime ...
#154
Objavljeno: 20. avgust 2006, 17:29
Picasso
#155
Objavljeno: 21. avgust 2006, 11:16
ampak poleti je pa tolk sadja pa takih stvarc, da pr men čist pade poraba kruha
To temo je popravil/a BlackCat: 21. avgust 2006, 11:17
#156
Objavljeno: 21. avgust 2006, 12:07
#157
Objavljeno: 22. avgust 2006, 17:55
Glede na to, da se nam je mašina za peko kruha spet pokvarila , je Velikan 100% prevzel peko na klasičen način z vrhunskimi rezultati.
Ni primerjave s kruhom iz mašine.
Ampak vseeno bi mašino lahko nesli popravit
#158
Objavljeno: 22. avgust 2006, 18:29
skutine kruhke, katere sem omenjala zgoraj, pa sem mlatila 3 dni (iz polovičnih sestavin). se sploh niso posušili.
Tudi čez tisoč let, tu bom stal,
sonce bo moje srce,
ena od tisoč zvezd mi bo prav ,
nosil bom njeno ime ...
#159
Objavljeno: 29. september 2006, 16:16
Zanima me, kakšen kruh vam je najljubši. Ali mora biti vsak dan svež, če vam prejšnji dan ostane, ali ga vržete v kanto? Sama sem dolgo kupovala črn kruh. Vedno pa sem se čudila, zakaj je tako zelo črn, saj je vendar tudi črn pečen iz pšenice. Zato sem nekega dne poklicala pekarno in vprašala, zakaj je njihov kruh tako črn, pa sem dobila odgovor, da dodajo v testo nekaj kavinega ekstrakta. Seveda to ni škodljivo, ampak človek se vpraša, kakšne primesi vse dodajajo!
. Pri nas sicer porabimo kruh do konca. Če ostaja, ga posušim in naredim drobtine, kruhove cmoke in podobno. Pa vi?
Jaz če že jem kruh je to beljakovinski oz kruh iz sojine moke... Drugače pa kruha sploh ne konzumiram. Pa ne zato ker mi ne bi bil fin. Kruh iz bele moke ne bi niti povohala, ostalim pa tako ali tako dodajajo svašta noter. Sploh ga ne pogrešam v prehrani in ga pol pač niti ne jem.
#160
Objavljeno: 23. januar 2012, 00:35
360 ml vode
25g masla ali margarine ( sama dam rastlinsko maslo http://www.zazdravje...?kat=27&prod=12 )
1 čajno žličko soli
1 čajno žličko sladkorja
540g polnovredne moke
1 zavitek suhega kvasa
Program za polnozrnati kruh 1kg srednje pečen. Seestavine se dodaja v napisanem vrstnem redu. Sol sladkor se lahko prilagodi okusu, vedno pa v dodajam v enakem razmerju 1:1 sol sladkor.
Dober tek
Vsak mora sam poiskati resnico. Sokrat
#161
Objavljeno: 23. januar 2012, 08:26
to sem iskala!
seveda sporočim, ko naredim. samo bom morala prilagodit količino ker mam kruhoma za 700 ali 900 gramov. mal oda obnovim matematiko
marsa, dobro da si me spomnila na to stran (Kruh), zdaj veselo berem in cedim sline
#162
Objavljeno: 23. januar 2012, 08:32
zadnjič sem delala iz ržene, pa ni šlo. pretežka zgleda. iz pirine pa super.
ostalih še nisem probala (no ja sem pšenično).
#163
Objavljeno: 23. januar 2012, 11:25
o, super!
to sem iskala!
seveda sporočim, ko naredim. samo bom morala prilagodit količino ker mam kruhoma za 700 ali 900 gramov. mal oda obnovim matematiko
Aha čist pozabljam, da nimajo vsi kruhomati enakih funkcij Sem danes stehtala pečen kruh in ima samo 830g tko da bi moralo biti 900 v redu, jaz dam na 1kg ker imam možnost 750g, 1000g ali 1250g.
Moko pa uporabljam polnovredno, kupujem pa jo na kmetiji kozina http://www.ekokozina...p?p=1_7_P-enica tam jo poimenujejo polnovredna, to ki ji je odstranjen del otrobov in je malo lažja kot čist polnozrnata.
Vsak mora sam poiskati resnico. Sokrat
#164
Objavljeno: 23. januar 2012, 11:39
Recepti za kruh
Poseben kruh
Kruh prijateljstva
Kruhovi cmoki
Aparat za peko kruha
Kruh naš vsakdanji (revolucionaren film)
Klošar in vroč hlebček kruha
Picasso
#165
Objavljeno: 23. januar 2012, 12:19
Tale je z orehi.
nad dobr.
Priponke (datoteke)
Picasso
#166
Objavljeno: 23. januar 2012, 15:45
Uporabniki, ki si ogledujejo to temo (0)
Člani: 0 - Gosti: 0 - Skriti člani: 0