Kaj kuhati na poletnem dopustu?
#1
Objavljeno: 28. junij 2004, 12:26
Eno poletje smo imeli skor same testenine z razlicnimi polivkami, pa se je moj dragi pritozil, da smo same makarone natepaval
L.
#2
Objavljeno: 28. junij 2004, 12:32
HONORE DE BALZAC
#3
Objavljeno: 28. junij 2004, 16:26
Mi jemo testenine in hodimo na pizze... potem pa se blitvo in podobno, ribetke, kaksne skoljkice... sicer cez dan pa paradajz in sir... Gledam, da je jogurt vedno na broju, pa kaksno sadje, recimo grozdje...
To bi bilo priblizno to... na pocitnicah ne samo da se mi ne da obremenjevati s kuhanjem, pac pa se - skoz jesti in se s tem bezati? No way.
Picasso
#4
Objavljeno: 28. junij 2004, 16:42
HONORE DE BALZAC
#5
Objavljeno: 28. junij 2004, 17:00
Ma ja, normalno, ne da se mi biti suzenj navad, kot kaksni moji znanci, ki cisto sve vlacijo s sabo, posebne zahteve itd...
jaz sem zelo prilagodljiva - jem tisto kar je. Saj bera je dovolj velika, ce nisi izbircen. Pa se celo Tim, ki je izbircen, nic ne strada, skratka, se znajdemo...
pa se obozujem tako spagete kot pizze.
Slucajno smo odkrili pizzerijo, ki je dbest, mega margarite, z dodanimi oilvami in kaprami, kaj ces boljsga - pa se se izkaze, da je pravzaprav najceneje, nobenega packanja, cez dan jemo paradajz in sir in podobno, zvecer pa gremo na pizzo...
Po mojem smo v treh tednih vsaj 10x jedli pizzo in testenine. Blitvo pa vsaj 3x.
Rib letos ni bilo ne vem koliko, pa se tudi nic ne ufuravam. ce je, dbest, ce ni, se pa znajdemo.
Ne zrem pa teh pastet in tega, raje jem samo paradajz potem.
Pa ziher je se kaj, kar jemo, pa se zdajle ne spomnim... skratka, kar pac je....
Ce bi bile ribe skoz, vsak dan, brez da bi se moral vozit ne vem kam ob 7h zjutraj, pa bi vsak drugi dan jedla ribe...
ma ne rabim nic drugega, zelo malo potrenujem v bistvu, in ravno to me pravzaprav navdusuje, pravzaprav se 'lazje' in tudi bolje znajdem z 'manj' kot z 'vec'.
Picasso
#6
Objavljeno: 29. junij 2004, 11:59
tko da bom cimmanj za pospravlat
#7
Objavljeno: 12. julij 2004, 11:41
škampi na buzari:
1 kg škampov (ne samo repkov, celih, take da z roko ješ in si oblizuješ prste)
rdeča omaka:
svež česen - sesekljaš
-svež peteršilj - sesekljaš
-rdeča čebula, malo, sesekljaš
-poper
-500g pelatov ali pa olupi paradižnik
-olivno olje
popražiš cebulo, dodaš česen, peteršilj in paradižnik, po okusu soliš, dodaš pol male žličke sladkorja in dodaš škampe. Cca 20 minut in: dober tek
za belo omako dodaš vse sestavine samo paradižnika ne, dodaš pa še drobtine in malo belega vina, če je premoćno razredčiš z vodo
mi na tak način jemo škampe in školjke klapavice
#8 Gost_sstane_*
Objavljeno: 12. julij 2004, 11:43
#9
Objavljeno: 12. julij 2004, 11:44
čebulo popražiš na olju, dodaš pelate, na kocke narezano papriko, po okusu posoliš in dodaš začimbe in not ubiješ jajce, da zakrkne in ... kos dobrega kruha ... pa imaš..... vse skupaj nimaš 20min kaj početi
#10 Gost_sstane_*
Objavljeno: 12. julij 2004, 12:42
#11
Objavljeno: 12. julij 2004, 13:58
#12
Objavljeno: 12. julij 2004, 14:38
#13
Objavljeno: 12. julij 2004, 14:39
Školjke na žaru (4os):
kupiš 1kg - 1,5kg školjk - dagnje (odvisno od jedcev). Vržeš na razbeljeno ploščo žara, počakaš da se odprejo in voila.
Ješ z rokami + svež kruh = za prste obliznit. Najlepše pri tem pa je, da ti ni treba čistit školjk (morš pa spucat žar )
»Grem naprej.
Kjer ni poti, ustvarim pot.
Usmerjam tok svojega življenja,
tako kot duša v meni hoče.«
*´¨)
¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)
(¸.•´ (¸.•´
#14
Objavljeno: 12. julij 2004, 14:40
#15
Objavljeno: 12. julij 2004, 14:43
#16
Objavljeno: 12. julij 2004, 14:46
#17
Objavljeno: 12. julij 2004, 18:19
HONORE DE BALZAC
#18
Objavljeno: 12. julij 2004, 19:29
... namrec preberem v stosu novih tem, asociacij - Kaj kuhati na samotnem otoku?
... skoljke, ribe...
Picasso
#19 Gost_sstane_*
Objavljeno: 12. julij 2004, 19:34
#20
Objavljeno: 13. julij 2004, 13:11
zato sem pa napisala na koncu stavka, pred jajcem, ker mora biti pred jajcem, če ne se jajce tega ne navzame in vsi vemo, da jajce fula hitr zakrkne in je to samo vprašanje 1 minute ali mogoče dveh!
cookie: kaj pa ješ zraven školjk? še kak preliv ali omaka ali ......?
#21
Objavljeno: 13. julij 2004, 13:15
sataraš,
meso spečt, al pa testenine nrdit simpl...
te reči..
pa krompirček pečen..
na zadeve iz vrečk pa ne grem..
rajš jem kruh pa jogurt...
pa na kakšno tržnco po sadje.. lubenice, nektarine..
#22 Gost_sanjalica_*
Objavljeno: 13. julij 2004, 13:26
pa zadeve iz pločevink.... pa vakuumsko pakirane... pa zamrznjene...pa... POJEMO VSE, kar obljublja HITROPRIPRAVLJIVOST.
Čeprav drugače poskušamo "zdravo hrano" (šunka, prekajen sir, svinjska mast, zaseka, ocvirkov namaz... skratka: DOMAČE ) se na dopustu "grešimo"... in potem, po vrnitvi v domači kraj moji otroci še bolj cenijo mami in njeno (mojo) kuhinjo... (roko na srce...tu-pa tam tudi uporabim kaj iz
Jah, kaj čem...če bi jim tudi tam stregla...pripravljala svakojake sveže stvari..., bi sploh ne vedeli, kakšne "slastne dobrote" se skrivajo v vrečkah in pločevinkah....in bi potem ne imela možnosti...jim žugat s prstom... "bom dala golaž s konzerve na mizo" (ker je moj neslan )....
#23
Objavljeno: 13. julij 2004, 13:29
tako kot sanjalica: kar obljublja hitro pripravljenost!
#24
Objavljeno: 13. julij 2004, 21:18
#25
Objavljeno: 13. julij 2004, 23:29
Imam pa vedno srečo, da letujemo z kom, ki se mu da blazno kuharit in stati za štedilnikom....pa mu/ji kar pustimo ta veselje, če ni potem preveč posode za pomivat.
Sicer mi pa ni problem skuhat tudi po željah, če so kake posebne....
I am feeling very olympic today
Is time the only thing you are waiting for?
Ni nujno, da si nor, da pišeš tukaj - pomaga pa!
Old friends pass away, new friends appear. It is just like the days. An old day passes, a new day arrives. The important thing is to make it meaningful: a meaningful friend - or a meaningful day.
Dalai Lama
Majhne usluge prijateljstva so tisočkrat vrednejše kot bleščeča darila, s katerimi nas poniža nečimernost darovalca. (Goethe)
Uporabniki, ki si ogledujejo to temo (0)
Člani: 0 - Gosti: 0 - Skriti člani: 0