Kakšna je vaša omaka gospodična?
#152
Objavljeno: 11. avgust 2004, 05:44
#153
Objavljeno: 11. avgust 2004, 05:47
NA to temo imamo pa vedno fighte, moji ponavadi še malo hrustajo , Trudi ima pa raje bolj kuhane . Odloča pa kuharMedtem skuhaš špagete na "al dente" - da ostanejo še malo trdi. Ponavadi ustreza čas kuhanja, ki je napisan na vrečki. Niti minutko več!
#154
Objavljeno: 11. avgust 2004, 05:49
#155
Objavljeno: 1. oktober 2004, 14:49
Moj recept gre nekako takole, bazilika, olivno olje, česen, pinjole, parmezan, sol.
Pozna kdo drugačno verzijo?
I am feeling very olympic today
Is time the only thing you are waiting for?
Ni nujno, da si nor, da pišeš tukaj - pomaga pa!
Old friends pass away, new friends appear. It is just like the days. An old day passes, a new day arrives. The important thing is to make it meaningful: a meaningful friend - or a meaningful day.
Dalai Lama
Majhne usluge prijateljstva so tisočkrat vrednejše kot bleščeča darila, s katerimi nas poniža nečimernost darovalca. (Goethe)
#156
Objavljeno: 1. oktober 2004, 14:59
Z delanjem pesta? Sploh ne vemo kwa je to.Ima kdo kake izkušnje z delanjem pesta?
Smo pa prvič u lajfu kupl smrdljivo ovco in bomo danes probal narest kj pametnga iz dela njenga trupla.
lalala
Možni posledični izgredi so edini razlog, da poimensko ne navedem forumovca, ki ima železen zob!
#157
Objavljeno: 1. oktober 2004, 15:08
Pesto Genovese. Omaka za na testenine iz bazilike in zgoraj naštetih sestavin.Z delanjem pesta? Sploh ne vemo kwa je to.
I am feeling very olympic today
Is time the only thing you are waiting for?
Ni nujno, da si nor, da pišeš tukaj - pomaga pa!
Old friends pass away, new friends appear. It is just like the days. An old day passes, a new day arrives. The important thing is to make it meaningful: a meaningful friend - or a meaningful day.
Dalai Lama
Majhne usluge prijateljstva so tisočkrat vrednejše kot bleščeča darila, s katerimi nas poniža nečimernost darovalca. (Goethe)
#158
Objavljeno: 1. oktober 2004, 15:12
Nosorog, to je taka zelena omakca iz bazilike, navadno za spagete oz. makarone, ki jo poleg sugotov imn tega prodajajo - meni nekaj najboljsega za na makarone.
Picasso
#159
Objavljeno: 1. oktober 2004, 15:12
Sem ti že ob neki drugi priliki povedal, da sem seljačina. Štekam kuharske izraze in imena jedi kot so npr. ajmoht, ričet, musaka (za to sm genij), Pesto Genovese pa presega moje sposobnosti kuharskega dojemanja. Poleg tega pa še Italijanov nič kaj ne obrajtam; mama mija .Pesto Genovese. Omaka za na testenine iz bazilike in zgoraj naštetih sestavin.
Z delanjem pesta? Sploh ne vemo kwa je to.
lalala
Možni posledični izgredi so edini razlog, da poimensko ne navedem forumovca, ki ima železen zob!
#160
Objavljeno: 1. oktober 2004, 15:15
Vem ja! Ne da se drugače povedat, kot pesto. Tudi za seljake je pesto. recimo temu zmešana, nasekljana bazilika z zgoraj naštetim.Sem ti že ob neki drugi priliki povedal, da sem seljačina.,
Ti pošljem po pošti, da boš tudi ti vedel.
I am feeling very olympic today
Is time the only thing you are waiting for?
Ni nujno, da si nor, da pišeš tukaj - pomaga pa!
Old friends pass away, new friends appear. It is just like the days. An old day passes, a new day arrives. The important thing is to make it meaningful: a meaningful friend - or a meaningful day.
Dalai Lama
Majhne usluge prijateljstva so tisočkrat vrednejše kot bleščeča darila, s katerimi nas poniža nečimernost darovalca. (Goethe)
#161
Objavljeno: 1. oktober 2004, 15:17
za ostalo pa...
pesto je dobro in zeleno. a to razumes?
ce ves, kaj je bazilika, sol in orescki, si lahko se predstavljas okus...
srecno z jagenjckom
ce imas kotletke, ti samo povem, da se hitro zapalijo...ce imas pa stegno, pa kar pocasi....
naj ti dobro tece!
Kdo lahko spremeni svet?
#162
Objavljeno: 1. oktober 2004, 15:18
Hm ....Vem ja! Ne da se drugače povedat, kot pesto. Tudi za seljake je pesto. recimo temu zmešana, nasekljana bazilika z zgoraj naštetim.Sem ti že ob neki drugi priliki povedal, da sem seljačina.,
Ti pošljem po pošti, da boš tudi ti vedel.
Hvala, ker me toleriraš
Možni posledični izgredi so edini razlog, da poimensko ne navedem forumovca, ki ima železen zob!
#163
Objavljeno: 1. oktober 2004, 15:21
a imas tudi za tarudeci pesto recept?
tisto je bolj zanimivo...tezje narest sam doma...
Kdo lahko spremeni svet?
#164
Objavljeno: 1. oktober 2004, 15:21
Hvala, ker me toleriraš [/quote]
Te bomo že razsvetlil tukaj na LNF. same kuharce. Take it easy....
I am feeling very olympic today
Is time the only thing you are waiting for?
Ni nujno, da si nor, da pišeš tukaj - pomaga pa!
Old friends pass away, new friends appear. It is just like the days. An old day passes, a new day arrives. The important thing is to make it meaningful: a meaningful friend - or a meaningful day.
Dalai Lama
Majhne usluge prijateljstva so tisočkrat vrednejše kot bleščeča darila, s katerimi nas poniža nečimernost darovalca. (Goethe)
#165
Objavljeno: 1. oktober 2004, 15:22
a z orehi?o kozmik!
a imas tudi za tarudeci pesto recept?
tisto je bolj zanimivo...tezje narest sam doma...
I am feeling very olympic today
Is time the only thing you are waiting for?
Ni nujno, da si nor, da pišeš tukaj - pomaga pa!
Old friends pass away, new friends appear. It is just like the days. An old day passes, a new day arrives. The important thing is to make it meaningful: a meaningful friend - or a meaningful day.
Dalai Lama
Majhne usluge prijateljstva so tisočkrat vrednejše kot bleščeča darila, s katerimi nas poniža nečimernost darovalca. (Goethe)
#166
Objavljeno: 1. oktober 2004, 15:22
Hm ....
Hvala, ker me tolerirasˇ
Kdo lahko spremeni svet?
#167
Objavljeno: 1. oktober 2004, 15:24
Dodaš paradižnikov koncentrat in rikoto+ zmlete orehe
Ne me spraševat za količine-jest to vse od oka.
I am feeling very olympic today
Is time the only thing you are waiting for?
Ni nujno, da si nor, da pišeš tukaj - pomaga pa!
Old friends pass away, new friends appear. It is just like the days. An old day passes, a new day arrives. The important thing is to make it meaningful: a meaningful friend - or a meaningful day.
Dalai Lama
Majhne usluge prijateljstva so tisočkrat vrednejše kot bleščeča darila, s katerimi nas poniža nečimernost darovalca. (Goethe)
#168
Objavljeno: 1. oktober 2004, 15:25
ja ne vem...ce bi vedla, ne bi sprasevala...mislim, da so v igri paradiznikia z orehi?o kozmik!
a imas tudi za tarudeci pesto recept?
tisto je bolj zanimivo...tezje narest sam doma...
Kdo lahko spremeni svet?
#169
Objavljeno: 1. oktober 2004, 15:54
Kdo lahko spremeni svet?
#170
Objavljeno: 1. oktober 2004, 15:57
Dober tek. No mogoče se pa lotim, pa uletiš na malico
sem se zdele spomnila da imam doma na zalogi sušene paradižnike , bomo naredil tinka. Pis of kejk
To temo je popravil/a cosma: 1. oktober 2004, 22:05
I am feeling very olympic today
Is time the only thing you are waiting for?
Ni nujno, da si nor, da pišeš tukaj - pomaga pa!
Old friends pass away, new friends appear. It is just like the days. An old day passes, a new day arrives. The important thing is to make it meaningful: a meaningful friend - or a meaningful day.
Dalai Lama
Majhne usluge prijateljstva so tisočkrat vrednejše kot bleščeča darila, s katerimi nas poniža nečimernost darovalca. (Goethe)
#171
Objavljeno: 1. oktober 2004, 23:44
Ja, tale varianta pa se že kliče pesto alla sicilianaTardeči pesto.
Dodaš paradižnikov koncentrat in rikoto+ zmlete orehe
Ne me spraševat za količine-jest to vse od oka.
Tako, sedaj je čas, da naredite vazico pesta za v hladilnik, ker bo kmalu konec z baziliko. V glavnem, Cosmin recept je čisto ta pravi.
Glavno je, da v pesto, ki ga nameravate shranit NE ribate sira, ker postane kmalu žarek. :o|o:
Za dober pesto ne šparat na dobrem olivnem olju! In po originalnem receptu gre zraven dobro zorjen ovčji sir. Ribanje parmezana v pesto je za Italijane malce bogokletno.
Pesto se da na ŠPAGETE št.8, pa možnosti.
(kdor lazi po It, naj kupi špagete Voiello. Originalni napoletanski, od koder so špageti doma. Odlični, sušeni na bakru, da so grobi in boljše sprejemajo omako.
(Jajčni rezanci, balzamski kis in parmezan pa so iz regije Emiglia -Romagna -Bologna)
Nosorogec , kaj so se ti pa Makarončkarji tako zamerili?
Sploh niso slabi ljudje, obožujejo vse lepo in dobro
#172
Objavljeno: 1. oktober 2004, 23:57
Andres
#173
Objavljeno: 4. oktober 2004, 15:47
Kdo lahko spremeni svet?
#174
Objavljeno: 1. januar 2005, 20:22
Tako je bilo danes.
Pogledam v hladilnik, vidim piščanca, s katerim sem se nadalje mučil in mu dol kožo rezal. Potem ko sem nekako za silo dobil ven perutnice se mi je krompir že, le te pa sem vrgel v ponev, čemur sem kasneje dodal še čebulo in česen. Ampak ostalo mi je še 80% piščanca. Jebemo, kaj z njim? Sem sam, tako da celega naenkrat pa ne morem pojesti.
No, prižgal sem pečico in ga vrgel notri brez olja, pa še tisto kožo sem dal zraven, ker menil sem, da lahko kako maščobo spusti.
Potem pa sem se lotil rezanja vse zelenjave, ki jo moj hladilnik danes premore. Paradižni, zelje, paprika so bili kmalu v ponvi sperutnicami, tačas je bil fertik tudi krompir.
Obenem sem gledal v pečico, piščanec brez perutnic je bil vedno bolj sexi, toda na oko se mi je zdelo da mu nekaj manjka.
Še tja notri med njega sem narezal papriko, zelje in paradižnik, nakar vidim da imam v omari polno nekih kozarčkov z raznimi začimbami.
Basiliko sem našel, majaron oregano, neko stvar za piščanca in beli poper. Vse to sem nasul notri in kmalu po tistem so bile pertnuce v ponvi že fertik.
Vonj mi je bil všeč, zato sem se odločil, da zmečkam krompir v pire, kateremu sem dodal še Stanetovo sol Zdravo sol. Kasneje sem opazil, da se mi je preveč osulo, ampak bo itak več biokode ostalo, sem se tolažil.
Joj drage moje omakarce. Naredil sem fantastično kosilo, brez sladkorja in brez moke, z minimalno olja in ko sem prvič rignil po kosilu sem si rekel, da to je pa verjetno znak, da vam tule vmes post dodam.
No, jutri me čaka še preostali del piščanca, s podobno ali isto omako iz zelenjave, tako da če bo katera mimo letela mi/me lahko pride pogret.
Andres
#175
Objavljeno: 1. januar 2005, 20:26
..ti sreča lahko odfrči....
Uporabniki, ki si ogledujejo to temo (0)
Člani: 0 - Gosti: 0 - Skriti člani: 0