Juhe, čorbe, mineštre...
#151
Objavljeno: 6. februar 2005, 15:23
Moja jota je bila dobra, čeprav je bila prvotna barva kot tvoje hlačke. Ni problema.
Samo jaz ostajam jaz, brez kuharskih sposobnosti, kar pomeni da ker sem še vedno jaz, na podlagi tega tudi jem.
Ha. Ljubezen gre skozi želodec praviš? A kuhanje je potem predpogoj? Najbolje, da si ribo spečem.
In mimogrede. Pri meni sta ta vikend otroka. Sinoči sem eno tako omako by Andres naredil. Ampak količina je bila precejšnja, saj še vedno iščem tisto jed za 365 dni v letu. Morda mi po tolikem času spet moja jota zapaše.
Andres
#152 Gost_sstane_*
Objavljeno: 6. februar 2005, 16:45
#153
Objavljeno: 6. februar 2005, 16:51
Pri meni gre tvoja sol resnično na krožnik, ampak začimbe pa res ne. Se bom moral popraviti. Predvsem pri joti.
Andres
#154 Gost_sstane_*
Objavljeno: 6. februar 2005, 17:12
Saj ni potrebno, da vse, le tiste ta prave, poper, čili, peteržilj, origano itd.<{POST_SNAPBACK}>Stane!
Pri meni gre tvoja sol resnično na krožnik, ampak začimbe pa res ne. Se bom moral popraviti. Predvsem pri joti.
Andres
To, kar pa praviš o barvah, morajo biti intenzivne, ne pa take, kot oprana kombineža
#155
Objavljeno: 6. februar 2005, 20:38
<{POST_SNAPBACK}>Ruby!
Moja jota je bila dobra, čeprav je bila prvotna barva kot tvoje hlačke. Ni problema.
Samo jaz ostajam jaz, brez kuharskih sposobnosti, kar pomeni da ker sem še vedno jaz, na podlagi tega tudi jem.
Andres
Andres!
Zmotilo me je, da si svojo joto primerjal s poscanimi spodnjimi hlačami .
Nikoli se nisva še srečala, (in tudi ne čutim potrebe po tem, da ne bo pomote), zato ne razumem tvojega natolcevanja o mojem spodnjem perilu.
Kar se pa tiče raznih tvojih psihoanaliz na podlagi kuharskih receptov; čevlje sodi naj kopitar!
#156
Objavljeno: 6. februar 2005, 20:51
Recimo, da se v ednini počutiš malo ogrožena, medtem, ko ti je prijetneje prenašati obarvanost kadar se govori v množini.
Srečala se itak ne bova dokler ne bo to moja želja in tvoja želja.
Andres
#157
Objavljeno: 6. februar 2005, 21:02
<{POST_SNAPBACK}>Ah natolcevanje. Nisi se oglasila, ko sem v povezavi z mojo joto prvič ženske hačke omenil, kar je zadevalo žensko populacijo nasploh in ne samo tebe.
Recimo, da se v ednini počutiš malo ogrožena, medtem, ko ti je prijetneje prenašati obarvanost kadar se govori v množini.
Srečala se itak ne bova dokler ne bo to moja želja in tvoja želja.
Andres
Ne laskaj si toliko, da mi tvoje pisanje vzbuja občutek ogroženosti
S teboj se človek ne (z)more malo sproščeno pohecat.
Ali obrneš hec na vulgarno, ali pa kar neko lastno obrambo teraš brez potrebe
#158
Objavljeno: 6. februar 2005, 21:06
Andres
#159
Objavljeno: 6. februar 2005, 22:49
<{POST_SNAPBACK}>A ti se šališ danes?
Andres
Vedno se vsaj malce šalim. Ne morem iz svoje kože. Pa dobronamerna sem do vseh, tudi če se ne strinjam. (koga voljim-voljim, koga ne voljim-koljem)Celo sama sebi pravim vice in zraven pokam od smeha
Lajf je težka zajebancija. Ni šans, da preživiš, če ga resno dojemaš.
#160
Objavljeno: 10. februar 2005, 11:23
Andres
#161
Objavljeno: 15. februar 2005, 07:29
#162
Objavljeno: 15. februar 2005, 16:32
#163
Objavljeno: 15. februar 2005, 18:02
<{POST_SNAPBACK}>Aiwa, rajši uporabi moj recept za joto....
A moj ni dosti dober, al kaj je to zdaj??
#165
Objavljeno: 16. februar 2005, 11:37
#166
Objavljeno: 22. februar 2005, 21:25
Kera jota je boljša - tržaška ali islandska?
Ali srbi poznajo joto? Islandski pasulj?
Čevapćići, srbski lulčki; Andres, kakšni bi bili tvoji čevapćići?
#167
Objavljeno: 22. februar 2005, 21:28
Andres
#168
Objavljeno: 23. februar 2005, 14:07
<{POST_SNAPBACK}>Hehe - eheh!
Kera jota je boljša - tržaška ali islandska?
Ali srbi poznajo joto? Islandski pasulj?
Čevapćići, srbski lulčki; Andres, kakšni bi bili tvoji čevapćići?
Takole bo pri Srbih; njihova jota je svatovski kupus (zelo dietetna stvar )
Po pitanju ćevapa (ili na slovenačkom- mesnih lulćeka ), upotrebljava se sledeća denominacija u variacijama:
*ćevapčići, banjalučki ćevap, šiš ćevap, na žaru pečeni mesni svaljki iz sesekjanjega mesa
*ćevabdžija- kdor izdeluje maso za čevapčiče, jih peče in tudi prodaja (običajno se vse skupaj odvija v enem prostoru)
Evo Pikos, ideja za prekvalifikacijo .
Odpreš kiosk, in čez manj kot tri leta nehaš delat za vselej , ker je to zelo donosen biznis.
Če nisi toliko za mesne zadeve, v alternativi lahko postaneš šlagerpevač
#169
Objavljeno: 24. februar 2005, 09:50
Ampak Andres zna vsako napisano vročo čorbo tako izjemno uspešno ohladiti, sploh ne vem, kako mu uspe. Morda jo za hip postavi ven na islandski mraz. Kakšno svojo pa jo v hipu razbeli nazaj na kakšnem toplem vrelcu, ki jih tudi imajo veliko.
Še nekaj. Čorbe (pravzaprav vse, kar ni za v peč) najraje kuham nad ognjem.
#170
Objavljeno: 24. februar 2005, 15:14
priporočam ljubiteljem kolerabe in ljubiteljem gostljatih jedi iz zelenjave! hvala za idejo!<{POST_SNAPBACK}>Ko smo se pred parimi leti priselili na Notranjsko, mi je soseda (tista, ki vse ve) dala en domač recept mineštre, ki se ji po domače reče "kavra".
5-6 velikih krompirjev
1 večja koleraba
1 velik koren
fižol po želji (štiri žlice kuhanega fižola)
5 strokov česna
šopek svežega peteršilja (ali žlica suhega)
vejica zelene
1 velik paradižnik
lovorjev list
poper, sol
1 žlička sladke mlete paprike
prašiček po želji (kakšen prekajen kos kosti ali klobase)
Krompir narežete na kose (kot za krompirjev golaž), kolerabo naribate, korenček in paradižnik narežete na majhne koščke, česen, peteršilj in zeleno sesekljate, in vse (vključno z ostalimi sestavinami) date v lonec in zalijete z vodo. Vode ne sme biti preveč, ker to ni neka redka zadeva - gostota na koncu je takšna kot pri krompirjevem golažu. Ne pozabite dolivati vode med kuhanjem.
Kuhate cca 2 uri, tako, da je krompir že skorajda razkuhan...in to je to
Zelo dobra zimska jed. Enostavna za pripravo.
Za tistega, ki mu meso ne paše, ga lahko mirno izpusti.
Na enak način lahko pripravite tudi druge mineštre, samo kolerabo in lovor izpustite. Lahko pa namesto tega dodate stročji filož, ohrovt, sladko zelje ali por (vsako zase, ne vse skupaj). Pa paradižnika lahko dodate več, če vam je všeč bolj kisla zadeva.
#171
Objavljeno: 24. februar 2005, 15:49
#172
Objavljeno: 24. februar 2005, 20:33
#173
Objavljeno: 24. februar 2005, 20:42
Bast lpo, da si dvignil v qvote ta recept.
Dobil sem apetit, ker ravno imam vse to tudi doma. Morda se v naslednjih letih kljub vsemu lotim tudi tvojega recepta.
Andres
#174
Objavljeno: 24. februar 2005, 21:53
<{POST_SNAPBACK}>Ruby, hvala za popravek v srešicah. Trdim, da je povsod, tudi v kuhi, bistvo v podrobnostih. Malih detajlćkih.
Ampak Andres zna vsako napisano vročo čorbo tako izjemno uspešno ohladiti, sploh ne vem, kako mu uspe. Morda jo za hip postavi ven na islandski mraz. Kakšno svojo pa jo v hipu razbeli nazaj na kakšnem toplem vrelcu, ki jih tudi imajo veliko.
Še nekaj. Čorbe (pravzaprav vse, kar ni za v peč) najraje kuham nad ognjem.
Tačas bi bilo bolje, če bi čorbo na hlajenje nosil kar k tebi na vrt. Sneg je pričakal tudi tebe. Okrog mene vidim le travo in 10 stopinj.
Lahko pa jajca skuham v bližnjem gejzirju, dokler se mi čorba ohladi. Panike torej ni.
Andres
#175
Objavljeno: 24. februar 2005, 23:23
1 žlica masla
30 dag korenja, narezanega na koščke
1 srednje velika čebula, narezana na koščke
8 dl vode
1 jušna kocka
3 dl jogurta
1 dl smetane
1 žlica drobno narezanega drobnjaka
sol in poper po okusu
V večji posodi stopimo maslo, dodamo čebulo in korenje ter dušimo. Skoraj mehkim sestavinam dodamo jušno kocko in nekaj vode. Kuhamo do mehkega. Delno ohladimo in zmešamo z mešalcem. Nato vlijemo juho nazaj v posodo, dodamo preostalo vodo in pustimo zavreti. Solimo in popramo po okusu. Vmešamo jogurt in smetano ter prevremo. Preden postrežemo, potresemo vsak krožnik juhe z narezanim drobnjakom.
Uporabniki, ki si ogledujejo to temo (0)
Člani: 0 - Gosti: 0 - Skriti člani: 0