js tudojla... micky hehe,
todika... hodim po celu...
Muffins
#51
Objavljeno: 23. december 2005, 07:30
Bora
#52
Objavljeno: 23. december 2005, 15:57
Sem zadela cisto, je bilo vsem zelo zelo vsec
Recept je podoben tistemu, ki ga je nekdo dal tu ( mislim da freia), samo da sem namesto orehov dala sadje.
Te kosarice so d best darilo. Tako osebno. Babici sem poleg tega dala v kosaro se domace medice, cokoladne piskote pa gobe, ki smo jih shranili pa tak...je bla ful vesela...tko fajn poleg darila se mi zdi
In MUSHI! welcome back
#53
Objavljeno: 6. januar 2006, 14:39
js tud
hehe.. se mi je zadnjič v merkatorju zdel da bi lahk bla ti... tko po slikci sodeč.. sam who know...
thanx michelle!
#54
Objavljeno: 16. januar 2006, 22:37
Jabolčni muffini z orehi
Suhe sestavine:
100 g bele moke
100 g polnozrnate moke
50 g ovsenih kosmičev
75 g mletih orehov
2 žlički pecilnega praška
1 žličko sode bikarbone
ščepec soli
1 žlička cimeta
Mokre sestavine:
250 ml mleka z 0,5 odstotka mlečne maščobe
1 žličko vanilijeve arome
In še:
120 g beljakov
300 g naribanega jabolka
Priprava:
Pečico segrejemo na 180o C. V večji posodi zmešamo suhe sestavine, v drugi posodi pa mleko in vanilijevo aromo. Beljake stepemo v trg sneg. Mleko z vanilijo sestavine prilijemo k suhim, dobro premešamo in vmešamo naribano jabolko. Nato po žlicah previdno vmešamo še sneg iz beljakov. Pekač za muffine napolnimo s papirčki za peko in vanje nadevamo testo. Pečemo 20 do 25 minut.
1 muffin = 137,5kcal
#55
Objavljeno: 23. januar 2006, 10:42
drugič me pa po rami užgi sam prej me boš u šparu najdlahehe.. se mi je zadnjič v merkatorju zdel da bi lahk bla ti... tko po slikci sodeč.. sam who know...
thanx michelle!
Bora
#56
Objavljeno: 22. marec 2006, 17:46
Blackie Sherrod
#57
Objavljeno: 23. marec 2006, 19:44
Ima mogoče kdo recept za zelenjavne mufine?
#58
Objavljeno: 23. marec 2006, 19:51
#59
Objavljeno: 23. marec 2006, 21:51
Sem našla sadno-zelenjavno varianto: http://www.drustvo-g...S=6&Article=752Se mi kar sline cedijo...
Ima mogoče kdo recept za zelenjavne mufine?
Pa še ena, ki jo bom pomoje že jutri poskusila... http://www.drustvo-g...=6&&Article=753
Če še malo pobrskaš po internetu, boš sigurno našla še kakšen zanimiv recept. Poskusi na www.kulinarika.net.
Drugače imam doma še ene dva recepta za mafine, ki niso sladki. Ju bom poiskala in ti ju napišem.
Blackie Sherrod
#60
Objavljeno: 23. marec 2006, 22:07
#61
Objavljeno: 23. marec 2006, 22:58
Ti bom v kratkem kaksnega prepisala!
Ceprav z zelenjavnimi nimam izkusenj!
#62
Objavljeno: 23. marec 2006, 23:48
Okusi so različni... (je rekla muha in se usedla na drek)Matr vola vso hrano morte uničt z enimi čudnimi okusi!
Blackie Sherrod
#63
Objavljeno: 24. marec 2006, 18:53
Matr vola vso hrano morte uničt z enimi čudnimi okusi!
Pa kdo te sili, da tudi ti zelenjavne ješ?
Sto ljudi - sto čudi!
#64
Objavljeno: 26. marec 2006, 11:33
Evo enega:
MAFINI IZ BUČK Z LEŠNIKI
Sestavine:- maščoba in moka za model ( jaz to NIKOLI ne dam v nobene muffine )
- 250g bučk
- 200g moke
- 2 1/2 kavni žlički pecilnega praška
- 1/a kavne žličke sode bikarbone
- sol
- 100g mletih lešnikov
- 1 jajce
- 100g sladkorja
- 1 zavitek vanilijevega sladkorja
- 150g kisle smetane
- 80ml olja
- 4 jedilne zlice pomarancnega soka
- po 50g drobno sesekljanih kandiranih lupin pomarance in limone
- sladokor v prahu za posip
Kar se tice teh sestavin, sem ze toliko muffinov naredila, da zagotavljam, da ni treba vsega tega notri dat.
Priprava ( za cca 12 kosov).
1. Pečico segrejemo na 180 stopinj. Pekač za mafne namastimo in potresemo z moko ali pa van damo papirnate modelčke. Bučke očistimo in na drobno nastrgamo.
2. Moko zmesamo s pecilnim praskom, sodo bikarbono in s cepcem soli. Dodamo bucke in lesnike. Posebaj premesamo jajce, sladkor, vanilijev sladkor, kislo smetano olje in pomarančni sok. Primešamo še kandirane lupinice.
3. Jajčno maso zmešamo z moko in z metlico za sneg ali kuhalnico le otliko premešamo, da se sestavine navlažijo
4. S testom napolnimo vdoblinice v modelu za mafine, vendar ne več kot do treh četrtin. Mafine pečemo v pečici na sprednjem vodilu od 20 do 25 minut. Vzamemo jih iz pečice, pustimo počivati 5 minut, nato jih vzamemo iz modela, ohladimo in na tanko potresemo s skladkorjem v prahu.
#65
Objavljeno: 26. marec 2006, 11:42
KORUZNI MAFINI S PAPRIKO PO MEHIŠKO
Sestavine:- mascoba in moka za model
- po 1 majhna zelena in rdeča paprika
- 100 kosov koruze v zrnju ( iz pločevine )
- 100g moke
- 150g koruznega zdroba za polento
- 150 nastrganega hribovskega sira
- 2 1/1 kavni zlicki pecilnega praska
- 1/2 kavne zlicke sode bikarbone
- sol
- sveze zmlet poper
- 1 jajce
- 60ml olja ( sicer je meni nepotreben )
- 300g navadnega jogurta ali kisle smetane ( izberite jogurt )
Priprava:
1. Pečico na 180. Namastimo, potresemo z moko in vanje namestimo papirnate modelčke...
2. Papriko vzdolžno prerežemo, operemo, očistimo in narežemo na majhne koščke. Koruzo odcedimo na cedilu.
3- Dobro premešamo moko, koruzni zdrob, 100g sira, narezano papriko, koruzo, pecilni prašek in sodo bikarbono. Krepko začinimo s soljo in poprom.
4. Jajce razzvrkljamo, zmesamo ga z oljem in jogurtom ali kislo smetano. Dodamo mešanico moke in z metlico za sneg ali kuhalnico le toliko premešamo, da se vse sestavine navlažjo.
5. S testom napolnimo modelčke za mafine in jih potresemo z preostalim sirom. Pečemo jih 25-30min na srednji višini. Pečene mafine pustimo še 5 minut počivati, nato jih vzamemo iz modelčkov in postrezemo tople ali mrzle.
#66
Objavljeno: 26. marec 2006, 11:45
Evo
KOKOSOVI MUFFNI
2 skodelici (475 ml) večnamenske moke
1/4 skodelice (60 ml) sladkorja
4 čajne žličke pecilnega praška
1 skodelica (240 ml) kokosove moke
pol čajne žličke soli
1 veliko jajce
3 žlice masla ali margarine
1 skodelica (240 ml) mleka
Zmešaj moko, sladkor, pecilni prašek, kokos in sol. Posebej zmešaj jajca, margarino in mleko, da dobiš gladko maso. Združi suho in mokro mešanico in mešaj tako dolgo, da se suhe sestavine navlažijo.
Z jedilno žlico porazdeli dobljeno maso v model za peko mufinov (najbolje je, če vdolbinice v modelu obložiš s papirnatimi modelčki za peko mufinov).
Peci v predhodno ogreti pečici pri 175 C cca 15 minut oz. tako dolgo, da bo zobotrebec potem, ko ga potegneš iz sredine mufina, popolnoma čist.
( ta recept ni preverjen iz MOJE strani, sam pri muffnih tezko falis)
glavno, da je eno veeeeeliiiiiko jajce
#67
Objavljeno: 26. marec 2006, 12:17
Sej ce ne premores velikega, lahko tud 2 malaglavno, da je eno veeeeeliiiiiko jajce
Praznični:
INGVERJEVI MAFNI S POMARANČNIM LIKERJEM
Sestavine:
- maščoba in moka za model
- 50g kandiranega ingverja
- 175g moke
- 2 kavni zlicki pecilnega praska
- 1/a kavne zlicke sode bikarobone
- sol
- 100g mehkega masla
- 1 jedilna zlica nastrgane lupinice neskropljene pomaranče
- 2 jedilni zlici ingverja ( mletega )
- 1 jajce
- 4 jedilne zlice pomarancnega soka
- 3 jedilne zlice pomarancnega likerja ( jaz bi dala več )
- 250g sladkorja v prahu
- jedilna barva po zelji
Priprava za okoli 12 kosov
1. Pecico segrejemo na 180 stopinj. Vdolbinice pekaca za mafine namastimo in potresemo z moko ali pa vanje polozimo papirnate modelčke. Z ostrim nozem drobno sesekljamo kandirani ingver.
2. V skledi pomešamo moko, ingver, pecilni prašek, sodo bikarbono in scepec soli. maslo penasto zmesamo s sladokrjem, primesamo pomarancno lupinico in 1 jedilno zlico mletega ingverja. nato primesamo se jajca, pomarancni sok in 1 jedilno zlico likerja. mesanico moke dodamo k masleni masi in z metlico toliko premesamo, da se sestavone le navlazijo.
3. s testom napolnimo vdolbinice, vendar ne vec kot do treh cetrtin.Mafine pečemo v pečici na srednjem vodilu od 15 do 20 minut, da postanejo zlato rjavi. Vzamemo jih iz pecice, pustimo pocivati 5 minut, nato jih vzamemo iz modela in ohladimo.
4. Zmesamo gost preliv iz sladkorja v prahu, preostalega pomarancnega soka in likerja, ostalega mletega ingverja in 1 jedilne zlice vode. Nekaj preliva damo v posebno skodelico in mu primesamo par kapljic jedilne barve. vse mafine premazemo z osnovnim prelivom, nanj pa z obarvnim narisemo vzorce, ali azijske pisanke ( to je recept s pridihom azije ).
#68
Objavljeno: 26. marec 2006, 12:24
Sej ce ne premores velikega, lahko tud 2 mala
[quote]
premorem velikega, sam tist ni jajc
#69
Objavljeno: 26. marec 2006, 12:49
Pa zdaj, ko počasi prihaja čas malin...
MALINOVI MAFINI S KISLO SMETANO
Sestavine
- masoba in moka za model
- 200g malin ( lahko tudi zmrznjene)
- 120g masla
- 120g sladkorja
- 1 jajce
- 300g kisle smeanje
- 250g moke,
- 2 1/2 kavne zlicke pecilnega praska
- 1/2 sode bikarbone
- sol
- sladkor v prahu za pospip..
Priprava (12)
1. Pečico segrejemo na 180. Vdolbinice pekaca za mafine namastimo in potresemo z moko ali pa vanje polozimo papirnate modelčke. Sveze maline preberemo, zmrznjene pa samo odmrznemo.
2. Penasto zmesamo maslo in sladkor. Primesamo jajce in kislo smetano. V posebni skledi zmesamo moko, pecilni prasek, sodo bikarbono in scepec soli. to dodamo masleni mesanici in jo z metlico za sneg ali kuhalnico premesamo toliko, da se sestavine navlazijo.
3. s testom napolnimo vdolbinice v modelu za mafne, vendar ne vec kot do treh cetrtin.
Na testo razporedimo maline in jih razhlo potlacimo. Mafne specemo v pecici na srednjem vodilu 20-25 minut, da postanejo zlato rjavi. Vzamemo jih iz pecice, pustimo pocivati 4 min, nato jih vzamemo iz modela in ohladimo. ob koncu jih se na tanko potresemo s sladkorjem v prahu..
dost za dons
#70
Objavljeno: 26. marec 2006, 16:48
#71
Objavljeno: 2. april 2006, 23:30
http://www.rtvslo.si...p?&c_mod=search
Blackie Sherrod
#72
Objavljeno: 2. avgust 2006, 10:33
Sestavine:
15 dag masla
10 dag sladkorja
3 žlice kisle smetane
35 dag bele moke (mehke)
pol zavitka pecilnega praška
1 dcl mleka
10 dag narezane čokolade
2 žlici kakava (za lepšo, temnejšo barvo)
dodatki po želji : zmrnjeno sadje, kokos...
Zmešamo maslo ( naj bo mehko, vendar ne stopljeno) sladkor, kislo smetano, da dobimo gladko maso. V drugi posodi zmešamo moko in pecilni prašek in jo hkrati z mešanjem skupaj z mlekom izmenično postopoma dodajamo v maso, dokler ne dobimo testa.
Na koncu dodamo narezano čokolado + dodatke.
V pekač z vdolbinami (sama imam silikonskega, ga priporočam) z zličko dajemo testo. Če se odločimo da bomo dodali zmrznjeno sadje, najprej damo z zličko nekaj testa in naredimo majhno luknjo, vanjo damo sadje, nato naložimo nanj še malo testa, da zapremo muffin.
Pečemo 30 min na 180 C.
Recept je bil že večkrat preizkušen
#73 Gost_mačona_*
Objavljeno: 2. avgust 2006, 10:40
#74
Objavljeno: 2. avgust 2006, 10:54
#75 Gost_mačona_*
Objavljeno: 2. avgust 2006, 10:55
marsikaj, kar ni estetsko na pogled in spominja na bog ve kaj vse (da bolje, da si ne domišljaš preveč), je okusno. mene od poskušanja neke hrane odvrne vonj (recimo ribji namaz ), videz pa ne.
Uporabniki, ki si ogledujejo to temo (0)
Člani: 0 - Gosti: 0 - Skriti člani: 0