Za nemoteno delovanje te spletne strani uporabljamo piškotke. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z našo politiko piškotkov. Nadaljuj
Lunin net

Hitri skok na vsebino


Fotka

Poklic


  • Prijavi se, če želiš komentirati
- - - - -
87 komentarjev na to temo

#76 Gost_VilaSonca_*

Gost_VilaSonca_*
  • Gost

Objavljeno: 5. marec 2009, 12:17

a Venerca trigon Neptun lahko pomeni ful senzibilnost za vonje? sem namreč ful stroga glede tega ...

#77 vranja

vranja
  • SkorajOdvisnik
  • Št. objav: 516

Objavljeno: 5. marec 2009, 12:31

....
hehe .. neptunska posla, kakor se meni zdi .. parfume prodajat :D :D



x:Dx mislš meglo? ja, to mi gre dobr...tnx!
Objavljena slika

#78 lunca

lunca
  • Lunatik
  • Št. objav: 4 059

Objavljeno: 8. marec 2009, 11:31

Merkur 5 hiša, škorpijon, v njej tud sonce (doma)
2 hiša- v raku, Luna (lepo doma)
6 hiša- Neptun v škorpijonu
MC- ribi
No, če tok pogledam, bi se (po mojem skromnem astro znanju) nujno morala preselit na morje in se zaposlit v ribarnici x:o)x ..in nosit neopren..- mater, sama voda!?


xDDx Jaz bi tako šesto hišo in MC v ribah na tvojem mesti izkoristila za umetnost, hobiji, ki lahko prerastejo v kaj več, prodaja tistega, kar ustvariš, ti bo dajala občutke lastne vrednosti od višin do nižin. x;)x Saj si že zdaj verjetno enkrat ful zadovoljna sama s sabo, drugič manj, zato omenjaš ribarnico. xDDx x;)x Ti boš delala nekaj, kar te veseli.

#79 vranja

vranja
  • SkorajOdvisnik
  • Št. objav: 516

Objavljeno: 9. marec 2009, 08:37

xDDx Jaz bi tako šesto hišo in MC v ribah na tvojem mesti izkoristila za umetnost, hobiji, ki lahko prerastejo v kaj več, prodaja tistega, kar ustvariš, ti bo dajala občutke lastne vrednosti od višin do nižin. x;)x Saj si že zdaj verjetno enkrat ful zadovoljna sama s sabo, drugič manj, zato omenjaš ribarnico. xDDx x;)x Ti boš delala nekaj, kar te veseli.



ah, Lunca, ti si itak ena zlata punca x;)x
Objavljena slika

#80 lunca

lunca
  • Lunatik
  • Št. objav: 4 059

Objavljeno: 9. marec 2009, 09:16

ah, Lunca, ti si itak ena zlata punca x;)x



xDDx x;)x Hvala lepa, ti pa kar izkoriščaj svoj taletn, to je božji dar.

#81 Rožica I

Rožica I
  • SkorajOdvisnik
  • Št. objav: 720

Objavljeno: 9. marec 2009, 10:19

Malo bolj detajlno sem pregledala napotke, kako v karti stojijo stvari glede poklica. In sedaj se mi poraja naslednje vprašanje; in sicer več pokazateljev (najmanj 3-je) mi sugerira določen poklic, ki pa mi sploh ne potegne. Sem ga že opravljala in bila ob tem celo zelo uspešna (neodvisna kritika ljudi, ki me niso osebno poznali ali mi bili kakorkoli drugače naklonjeni). Pa tudi sama sem imela občutek, da sem to jaz in da celo uživam v tem (medtem ko se dogaja). Ampak ko se zjutraj zbudim in pomislim na to službo, me mine do vsega in bi najraje pobegnila kam. Enostavno ne maram te vsakodnevne rutine in bockanje z njo. Upira se mi do konca, ker terja od mene vsakodnevno totalno odgovornost. Česar pa ne maram. Kot tudi ne maram počet nekaj z levo roko. Tako da si ne želim te službe, ker bi po drugi strani morala tisti svoj spontani del zakriti/skriti... In ker mi je ta del zelo ljub :flowerface: . Trenutno opravljam delo, ki mi je (pravijo) tudi pisano na kožo, ampak zame je to le prehodna situacija, saj ga sploh ne maram in je izključno delo zaradi denarja. Kar pa mi, seveda, prinese posebno nezadovoljstvo. Skratka, delo mi gre dobro od rok, ker ko delam, se trudim, da delam po svojih najboljših močeh, ampak samega dela pa ne maram.
Če se bo komu dalo malo prebrskat in potegnit kak adut iz moje karte (ker sama ne spregledam, očitno), ki bo pokazatelj kakšnega drugega poklica kot je trg. potnik, učitelj, delo v marketingu, varuška ali nasploh delo z otroci, bi mi zelo razjasnil situacijo, ki se mi vleče že precej časa in mi krade dost energije.
Moj progresivni (P)MC je trenutno v škorpijonu, brez prisotnosti ostalih planetov, v kvadratu s T Neptunom. Natalni Pluton (9. hiša) pa ima tudi luštne aspekte: kvadrat s T Plutonom in konjunkcijo s P Luno. Čutim pa ogromno ovir in zamegljenosti na tem področju....


27.06.1973 Mb 18'35

Hvala! :irs: xokx

#82 Rožica I

Rožica I
  • SkorajOdvisnik
  • Št. objav: 720

Objavljeno: 9. marec 2009, 20:01

Enako jaz. Občutek imam, da nikjer ne bom zdražala prav dolgo.
Sama za to krivim Urana v 6. hiši in MC v Vodnarju (vladar Uran).
----------------------------
No, jaz pa imam natalno Urana na MC in me že misel na rutino ubija :o|o: .


Poleg tega imaš Luno na koncu 5. hiše in ima vpliv tudi na 6. Se pravi ... spremembe na delovnem mestu, menjavanje le-tega, mogoče tud več dela z ženskami.
-----------------------------
To, glede Lune, pa nisem vedela :eek: . Koliko stopinj proti koncu hiše se že čuti vpliv naslednje?



Vsekakor nič enoličnega. V kakšni pisarni ali pa arhivu bi umirala od dolgočasja že po par mesecih.
----------------------------
Pisarna bi me zdepresirala, res je. Dočim kak fajn arhiv (recimo v kakršnemkoli muzeju, skratka zgodovinski xbookx ), pa nasprotno, za kakšna 2, 3 leta bi mi prav sedel. Ipak sem raklja x:)x ...


Hvala Mystica, da si vrgla uč gor :palec: !



#83 Rožica I

Rožica I
  • SkorajOdvisnik
  • Št. objav: 720

Objavljeno: 10. marec 2009, 04:05

Venero mi skoraj vsak program vrže v 8. hišo, ampak Lune pa še ne zaenkrat. Zato mi je tako zanimivo xscratchx..

Založništvo? Dobra ideja itak! Zraven pa še majhna knjigarna, samih dobrih bukvic, brez glavne težnje po zaslužku, ampak le kvaliteta. In potem še kavica zraven... Pa saj fotografija (in film), sploh art varianta, mi je tudi takšen magičen medij xhypnox , ampak jaz bi rada potom teh magičnih variant, imela tudi kos kruha vsak dan... :mezik:

Skratka, rada bi združla hobi in službo in od tega čisto povprečno živela. Ni skromno, vem.

#84 light

light
  • ŽeČistoDomači
  • Št. objav: 468

Objavljeno: 10. marec 2009, 18:03

Komentirajte prosim, kaj menite?

Moja karta!

Merkur v 4. hiši v Kozlu (bolj počasna misel, tuhtanje, čeprav ne vem, na kaj se to dejansko odraža,na sporazumevanje s sodelavci? (hočem reči, kaj točno pomeni merkur v poklicu). Če tako, potem bi temu rekla reseni pogovori, premišljeni. Ne kar neko govoričenje, ampak po pameti, pa čeprav bolj malo. Malo pove, ampak zato tisto bolj pametno.

merkur trigon luna (12.h devica) Hm, komunikacija. Hm, skrita od ljudi, prikrita ljudem (12.h) == intuicija. Pozitivna itak. Kritična, analitična.
merkur kvadrat pluton (1h tehtnica) Spet podzavest, podzavestna moč v povezavi z komunikacijo. Veliko moč besed. He he, magična moč misli in besed :) hm, ja, točno, magija!! Kul. Črpajo iz podzavesti in transformirajo skozi besedo.
merkur sekstil uran (2. hiša sco) . Uran pomeni izvirnost, markur misel. Izvirne zamisli.

Mogoče bi bila lahko hipnotizer. Ali pa čarovnica. :)

Potem se pa začne:

6. hiša v ribah (prazna).
Izredno prilagodljiva oseba, rabi disciplino na delovnem mestu, najbolje se počuti v mirnem, sporoščujočem okolju, najbolje nekje ob morju, prijaznost sodelavcev in dober odnos mi je zelo pomemben, včasih hitro prizadeta. Delo vzame čustveno. Primerno za tako delo z ljudmi, kjer jim lahko pogledaš v notranjost. Intuitivno začuti kaj človek misli.

Vladar 6. hiše neptun (v strelcu) v 3. hiši (vrh 3. hiše v sco).
Neputun v strelcu opp. jupiter v dvojčku.
Jupiter kvadrat luna 12 hiši. (hiša rib, v devici)
Neptun kvadrat luna.


Cel T kvadrat. Ki si ga ne znam najbolje razlagat. No, v bistvu bi tole bolje opisalo moj odnos z mamo. Preveč kritična mama (luna v 12. device) negativno vpliva na mojo srečo/širitev (jupiter), torej mi povzroča komplekse in omejenost. To dela s svojo zmedenostjo, zmedenim izražanjem, delovanjem (3. hiša, neputun), in to zmedeno izražanje zavira mojo osebno rast (kasneje moje poklicno udejstvovanje-jupiter na MC). Potem 12. hiša pomeni tudi "skrit". In s tem bi se nekako celo strinjala. Zanjo se mi zdi, kot da je z drugega sveta, hočem reči, da mi je popolni tujec, seveda s psihološkega vidika, dejansko mi je zares skrita s tega vidika. V kontekstu s 6. hišo bi znalo pomeniti, da mama negativno vpliva na mojo čutnost, prijaznost? Pa tudi, da ja zaviralni element v moji karti, kar definitivno je! Sej ni slaba, samo njen vliv name je katastrofalen, dobesedno mi povzroča stres. (boga ribica, bogi neptun pod diktaturo device). Ali pa velikodušnost matere zmede/razvadi otroka, kar pa za otoka nikakor ni pozitivno, negativno vpliva na njegovo sporazumevanje.

Neptun sekstil pluton. (3. hiša, sco)

Primerno delovno mesto, kjer je človek v stiku z ljudmi, katerim lahko pogleda v njihovo duševnost, notranjost, podzavest in to privleče na dan. Medij? Miselne oblike dopoljnjuje intuicija? Komunikacija s podzavestjo, vse to zna spravit v besedno obliko? Se pravi sco prodre v podzavest, neptun doda intuicijo, preko pogovora pa se izrazi. Neptun/delo rabi nove izzive, delo s skupino, tujci. Uživa v širjenju znaja. No, aspketi vse samo še ojačajo. Neptunu samo dodajo moč in odzivnost. Čeprav postane odzivnost bolj analitična in kritična in več tolk zasanjena, obenem se pa človek začne zanima še za druga dela s tega področja, širi svoje znanje. Pluton pa tudi samo ojača intuicijo in širi v globino in hoče raziskat, kaj se skriva pod površjem.


Uran v 2. hiši (sco), vrh 2. hiše v tehnici.
Denar se pridobi skozi modo, estetiko, preko partnerja, estetskim oblikovanjem? Hm, tole ne gre skupaj. Uran kaže, da zna biti denarni tok enkrat velik, drugič majhen. Pač spremenljiv. Nenapovedane spremembe, nenadni dobitki ali kontra. K pozitivnim pripomore intuicija:
(uran sekstil luna kvadrat merkur sektil uran, tak majhen trikotnik), čeprav to najbrž nakazuje na kaj drugega. Lahko da bodo prikriti nenadni denarni prilivi zaradi inuicije (12. hiša), drugi pa lahko pomeni prilivi od doma, (sploh v otroštvu, 4. hiša, no kdo pa ni dobil prilivov v otroštvu)ja, z besedo itak.
uran kvadrat sonce in venera. Ni rednega zaslužka z ustvarjalnostjo, oblikovanjem.

mars v 10.hiša raka v opoziciji z venero in soncem. Tekmovalnost in borbenost, ki se kaže na čuden način (rak), bolj kot zaščititi položaj, varnost. A mars je na 29 stopinj raka, tik pred levom, lev bi pa znal biti tisti, ki hoče pozornost, a rak se rajši naredi nevidnega. Se pravi svoje tekmovalnosti ne pokaže, se ne izpostavlja, morda kasneje v življenju. Veliko energije vloži v delo, preveč, kar na njegovo osebnost ne vpliva najbolje (povzroča stres), niti na ljubezensko življenje ne vpliva najbolje (povzroča pomanjkanje ljubezni), kar spet sproža napetosti, slabo vpliva na ustvarjalnost, posledično pa tudi na denarni tok.

MC konjukcija jupiter (iz 9. h dvojčkov). Kariero bi delal na večih področjih, a to ne gre. Priljubljenost na delovnem mestu. Več sreče v karieri kot pameti. Jaz jupitra vidim kot zaščitnika in srečo. Pravičnost na delovnem mestu in humanost, pozitiven odnos. Zanimajo ga dela kot so pravo, delo s tujci, v tujini, astrologija :), mediji, tuji dopisnik, Delo, ki se nanaša na tujino in komunikacijo, sporazumevanje.
jupiter sekstil saturn: jupiter se ne baha s tem položajem, če se, ga saturn zresni. Z leti postane bolj cenjen. Jupitru ne dovoli, da bi se prevzel, zaradi položaja, ki ga zaseda.
jupiter kvadrat luna: odzivu doda optimizem. Odziv je še vedno analitičen in kritičen a na bolj pozitiven način, poudari odzivnost, hitrost misli.
jupiter opp neptun: obogati domišljijo, morda doda intuicijo. Lahko tudi idealizira poklic. Neomjenost.

Zaključek, kaj iskati. Definitivno nekaj v povezani z umetnostjo in intuitivnostjo ( 6. hiša rib, 10. hiša rak, 2. hiša (tehnica/škorpijon)). Najbolje, da se preselim na morje, odprem uslužnostni servis, kot npr. estetsko svetovanje, celo vedeževanje, morda fotograf, ali začnem z oblikovanjem mističnih izdelkov.

#85 free

free
  • Srebrni član
  • Št. objav: 16 801

Objavljeno: 22. november 2010, 11:20

Lea Imširagić: Izbira pravega poklica s pomočjo zvezd stalnic

(64:53) Dr. Lea Imširagić je magistrirala fiziologijo na medicinski fakulteti v Novem Sadu in je profesionalna astrologinja z mednarodno priznanim certifikatom ISAR CAP. Je tudi trener ISAR-jevega programa za Spretnost konsultacije (Consulting Skills), kot tudi članica ISAR-jevega Odbora za Consulting Skills.Kot astrolog dr.Lea Inširagić posebno pozornost posveča področju astromedicine, pa tudi finančni in poslovni astrologiji. Tokratna oddaja govori, kako nam lahko astrologija pomaga pri izbiri poklica.

:palec:

#86 Marsa

Marsa
  • Uredništvo
  • Št. objav: 60 730

Objavljeno: 23. november 2011, 13:11

:palec: x8Dx

(upam da bo odziv x:)x al jih boš pa na koncu imel še preveč x:o)x xDDx)
Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.
Picasso

#87 Samson23

Samson23
  • Lunatik
  • Št. objav: 7 173

Objavljeno: 23. november 2011, 15:06

...jah odziv kar je...

..ko jih bo 6, zbrišem objvo zgoraj pa bo... x:Dx
You can't be a real country unless you have a beer and an airline. It helps if you have some kind of a football team, or some nuclear weapons, but at the very least you need a beer.
Frank Zappa

#88 Kiley

Kiley
  • NeČistZačetnik
  • Pip
  • Št. objav: 2

Objavljeno: 26. junij 2013, 20:45

No,tut jst nimam pojma kam naprej,Najbolj me zanima in veseli petje,ampak je tuki ta problem da vem a mam 1 možnost v miljonih da mi sploh uspe,še posebi v Sloveniji.Rada bi bla tut igralka,ampak to je vse tko-če ti uspe,si na dobrem, če ti pa ne pa vržeš pol lajfa stran za šolanje.Drugač pa tut rada kuham,razmišlam pa tut da bi šla na kkšno oblikovalsko šolo,ker mam ful rada modo in mam tisoče oblek že oblikovanih.Ampak še zmeri,če ma kdo kkšn nasvet proooosim nej napiše!!wink.pngband2.gif






Uporabniki, ki si ogledujejo to temo (0)

Člani: 0 - Gosti: 0 - Skriti člani: 0