1000 in eNa modrost o prehrani: Maščobe - kaj sploh so?
(20:00) Maščobe predstavljajo dvakrat večji vir energije kot beljakovine ali ogljikovi hidrati, pomagajo pri presnovi, shranjevanju energije v telesu, ... Lahko pa nam tudi škodijo. Predvsem, če ne izbiramo prave vrste maščob ali če jih ne uporabljamo pravilno. Kaj sploh so maščobe, zakaj so pomembne esencialne maščobne kisline, kako nastane margarina, kaj so transmaščobe, ...? Odgovore na vprašanja nam je podal dr. Rajko Vidrih, predavatelj na Biotehniški fakulteti.
zanimivo. ene stvari so tako povedane, da clovek hitro zakljuci kaj je dobro in kaj ne. torej selekcionira, ces to je dobro in to ni.
tako, da bi bila fajn dodatna pojasnila. sicer pa zanimivo
recimo ce rece, da so nenasicene masobe bolj slabe za srce, to verjetno ne pomeni, da so zelo slabe, ali pa da so nasicene zelo boljse, ane; a potrosnik v svojem selekcioniranju izbire, tako lahko hitro zakljuci.