Za nemoteno delovanje te spletne strani uporabljamo piškotke. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z našo politiko piškotkov. Nadaljuj
Lunin net

Hitri skok na vsebino


Fotka

Astrologija, veda ki preucuje gene...


  • Prijavi se, če želiš komentirati
- - - - -
2 komentarjev na to temo

#1 El Nino

El Nino
  • Lunatik
  • Št. objav: 10 745

Objavljeno: 15. september 2002, 01:00

Malo znanstvenih raziskav obstaja na podrocju astrologije, vecinoma so to socioloske raziskave nekaj je pisholoskih, se manj pa je ostalih. Ce pogledamo samo astrologijo se vse zacne z rojstvom. Torej trenutek rojstva takrat naj bi se v nas zapisalo vse, in ostalo tam do smrti, seveda so potem se sprotni vplivi. Nic od tega ni omenjeno v "uradni" znanosti, obstajajo pa "uradni", neizpodbitni dokazi da so doloceni astroloski elementi recimo dedni in se kazejo skozi gene. Najbolj slaven med njimi je Marsov efekt. (raziskavo je vodil Francoz (cigar ime sem pozabil :( ), zajela je okrog 10000 ljudi prvic in kasneje 20000), Zakljucek te raziskave je v tem da imajo atleti, znanstveniki in vojaki veliko veckrat Mars na mocnem polozaju (ASC,DSC,MC,IC), kot pa normalni ljudje, vprasanje je zakaj? Znano je tudi da polozaj planetov vpliva na kemijske procese, nekateri eksperimenti se kdaj posrecijo kdaj pa ne, ceprav vsakic pri enakih pogojih, v enakem prostoru, seveda le cas je drugacen in s tem polozaj planetov. S tem se da razloziti zakaj pride do Marsovega efekta: Otroci starsev ki imajo dolocen planet v doloceni legi se veliko bolj pogosto rojevajo ko je tisti planet znova na enaki legi, takrat se pac sprozijo doloceni kemijski procesi ki omogocajo rojstvo, vse je torej res zapisano v genih, vendar pa se geni aktivirajo le ce se rodimo ob tapravem casu (pa se kraju...), To je sicer moje mnenje, ampak nekako je logicno da je tako. Ce sklepam po tem, astrologija le preucuje gene, saj doloceni geni zahtevajo rojstvo ob dolocenem casu... torej je astrologija veda(znanost), ki bi jo lahko umestili zraven genetike, ne pa zraven astronomije.

Vsa teorija je zrasla zgolj na moji buci upostevajoc nekaj znanstvenih spoznanj, ki sem jih navedel... z veseljem sprejemam kaksen popravek, ce ima kdo kaksno idejo, nic ni dokoncnega ipd., me samo zanima kaj si mislite, nekam sem jo moral napisat, ce ne bi jo pozabil :)

Aries-Libra-Scorpio
:D Rad bi se z vami družil tudi v živo, povejte mi če se kdaj mudite v moji okolici LJ, Moste.

#2 Jupi

Jupi
  • ŽeČistoDomači
  • PipPipPipPipPip
  • Št. objav: 200

Objavljeno: 19. september 2002, 01:00

Zivio znani astrolog je bil Gaugelin, ki se je ukvarjal z marsovim efektom. Najnovejüe razizskave so pa pokazale, naredil jih je Geoffrey Dean, da so csi ki ji h takrat uporabljal gaugelin bile nepravilne, Zakaj je tudi znano V starih casov so bili ljudje pecej lahjo verni, veljalo je naprimer rojtsvo otroko ob polnoci, kot dejanje carovnice. S takimi ljudjem se niso znali parv nic hecati.
Na podlagi dansnjih podtakov ker skoraj ni vec mozno goljjufati, se je ta teorija malo razbremenila in kakor kaze da gauglin ni imel prav.
glede tvojega razmislanja o uvrstitvi astrologije zraven genetike.
Hm znan je pluton kot vladar nad genami, ki so predvsem generacijsko pogojeni, vendar na podlagi enega samega planeta to ni moc dokazati.
Astrologija sicer pokaze potenciali ( tiste ki jih clovek pokaze in tiste ki mirujejo ampak jih ima tudi v sebi, le pridjo na dan ko s znajde v okoliscinah kjer bi lahko tako izbruhnilo) Tako zame naprimer pravi astrologija da bi lahko tudi umorila brez pomisleka in da sem izredno kruta. ;) Sedaj bi sla in rekla, to j pac meni pogojeno torej itak nemorem nic narediti proti temu. Nak tako enostavno pa tudi ni. Mislim da se da vsako energijo tako preusmereiti in to cisto zavestno da dano spremenis v nekaj dobrega, ne pa slabega. Iz tega vidika smatram astrologijo se vedno kot znanost, ki na podlagi opazenega na vec ljudji tvori svojo znanost.
nic drugega kot to! Vec kot tisoce let so ljudje izracunvali in primerjali, vse pojave in opazovanega so zapisovali, vendar je treba vse vedno jemati z kritiko in ne slepo verjeti, samo zato ker je napisano. Tako jaz uporabljam astrologijo - primerjam znanega z novimi izkusnjami, kar odpira nova obzorja na vec podrocji ne samo na podlagi genov.
Res je da je najbolj razvita znanost o ugotivitvi karakterja cloveka,
vendar to je sele zacetek.
Gledam astrologijo tako kot da bi gledala na zemljo. sestavljena je iz vode, zemlje in kamna ( navidezno) Zatem se pa odkrivajo se mnogo drugih virov in kompleksov ce se podamo v detaile, in tukaj prav tukaj je najvecji problem, prevec nenatancna je pri tem. veiko se raziskuje - vendar vecinoma delajo iste napake, enostavno kopirajo
na zalost vidim to v drugih astroloskih forumih kjer na podlagi pet ljudjeh ugotovijo da je nekaj enako pri vseh in to potem naj bi veljalo za vse. Tudi pri gaugelinu je vzel 2000 ljudji - kar ne pomeni da je to za vse ljudji na sveti tako, Meni se zdi pravilno da imamo kritike, ki si vzamejo trud zato, da bi dokazali, kje so luknje,
no o tem bo vrjetno se veliko pisano , zaenkrat moje mnenje.
Lp jupi


Verjetno bi v vojni , ce bi se pocutila ogrozena,

#3 El Nino

El Nino
  • Lunatik
  • Št. objav: 10 745

Objavljeno: 23. september 2002, 01:00

Hm, zanimiv razplet, torej Gaugelin sploh ni mel prav, skoda dokazi so se mi zdeli lepi (to good to be true), hm torej potem pa ne vem kam naj umestim astrologijo. Sedaj se pridno ukvarjam s psihologijo in psihologi govorijo o genih, samodejavnosti in okolju. Tu bi jaz dal astrologijo k genom, torej stvarem ki so nam dane preden obstajamo malo bolj zares. Hm no ja kakor koli, ne morem se nacuditi kako moderna znanost gleda na cloveka, sploh ni nekih enotnih meril, he recimo psiholoski ali pa kemijski pogled, kaksna razlika, seveda zanimivo se mi zdi zakaj ne priznavajo astroloskega... ampak to je ze druga zgodba. Najbrz je stvar nemogoce dokazati ker se zgodi le enkrat, dokaz pa se steje za znanstvenega ce ga lahko kdorkoli kjerkoli ponovi. Samo en clovek pa se rodi ob tocno dolocenem casu na tocno dolocenem mestu. heh, ja po cudnih cestah vozim moje misli, morda bi lahko pozikusili tudi s filozofijo...: Vse je eno!, Torej je vse odvisno od vsega, torej je vse napisano v vsem, torej sploh ni nemogoce gledati v prihodnost ali preteklost ker je zapisana kamorkoli pogledas, le pogledati moras prav, astrologija pa je le eden izmed nacinov...

cakam na odzive:)

Aries-Libra-Scorpio
:D Rad bi se z vami družil tudi v živo, povejte mi če se kdaj mudite v moji okolici LJ, Moste.




Uporabniki, ki si ogledujejo to temo (0)

Člani: 0 - Gosti: 0 - Skriti člani: 0