Za nemoteno delovanje te spletne strani uporabljamo piškotke. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z našo politiko piškotkov. Nadaljuj
Lunin net

Hitri skok na vsebino


Fotka

Nihalo


  • Prijavi se, če želiš komentirati
- - - - -
156 komentarjev na to temo

#1 minka

minka
  • NeČistZačetnik
  • Pip
  • Št. objav: 3

Objavljeno: 26. november 2002, 01:00

zivijo!
bi mi kdo vedel povedati kje v ljubljani lahko kupim nihalo za merjenje energije čaker.
hvala in lp minka

#2 Marsa

Marsa
  • Uredništvo
  • Št. objav: 60 730

Objavljeno: 26. november 2002, 01:00

Zivjo!
Po mojem ga bos nasla povsod, kjer prodajajo recimo kristale, morda pa tudi v knjigarnah z ezotericno tematiko.
Poskusi tako v trgovinah Ahat in Copova knjigarna na Copovi, Antikomu v BTC-ju, Skarabeju v podhodu Astre..
Najbrz pa ga bos nasla tudi v Kalcku na Trubarjevi.
Zdaj bodo itak novoletni sejmi in stanti - pa bodo najverjetneje ponudbe vkljucevale tudi taksne stvari.
Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.
Picasso

#3 minka

minka
  • NeČistZačetnik
  • Pip
  • Št. objav: 3

Objavljeno: 28. november 2002, 01:00

hvala sem ga ze nasla v knjigarni na copovi.
lp minka

#4 McGregor

McGregor
  • NeČistZačetnik
  • Pip
  • Št. objav: 1

Objavljeno: 5. december 2002, 01:00

Nihalo je instrument, ki ni namenjen le "merjenju" energije caker, temvec instrument, z bogato zgodovino uporabe. Naceloma je za tvoje "meritve" uporabna vsaka stvar, obesena na vrvico, vendar je nihalo le bolj zanesljivo, tudi zaradi svoje(jih) specificne oblike. Ni pa vsako nihalo "dobro" za opravljanje vseh meritev, ravno tako, kot tudi teza in oblika nihala, ki ju izberemo zaradi lepega videza, ne ustreza vsaki vrsti meritev. Pri teh stvareh je predvsem potrebno biti zelo pazljiv in pa imeti dolocene izkusnje iz radiestezije. Priporocam, da take meritve opravlja nekdo, ki ima na tem podrocju ze nekaj izkusenj, sicer bodo lahko rezultati nepravilni. Opozarjam na previdnost pri uporabi nihala...

#5 minka

minka
  • NeČistZačetnik
  • Pip
  • Št. objav: 3

Objavljeno: 6. december 2002, 01:00

quote:
McGregor pravi:
Tega se zavedam, zato sem si nihalo kupila samo za svojo uporabo in svojo vajo. kupila sem kovinskega, ker mi v trgovini nihce ni znal svetovati katero nihalo je za kaj primerno. Torej- izkljucno za svojo uporabo, ker sem popoln zacetnik in se v vse te stvari sele uvajam. Knjiga B. Brennan priporoca leseno nihalo, vendar ga nisem dobila. Zakaj leseno? In ce mi lahko kdo pove kaksna je v bistvu razlika med razlicnimi vrstami nihal.
hvala in lp minka

Nihalo je instrument, ki ni namenjen le "merjenju" energije caker, temvec instrument, z bogato zgodovino uporabe. Naceloma je za tvoje "meritve" uporabna vsaka stvar, obesena na vrvico, vendar je nihalo le bolj zanesljivo, tudi zaradi svoje(jih) specificne oblike. Ni pa vsako nihalo "dobro" za opravljanje vseh meritev, ravno tako, kot tudi teza in oblika nihala, ki ju izberemo zaradi lepega videza, ne ustreza vsaki vrsti meritev. Pri teh stvareh je predvsem potrebno biti zelo pazljiv in pa imeti dolocene izkusnje iz radiestezije. Priporocam, da take meritve opravlja nekdo, ki ima na tem podrocju ze nekaj izkusenj, sicer bodo lahko rezultati nepravilni. Opozarjam na previdnost pri uporabi nihala...




#6 mm

mm
  • Vajenček
  • PipPipPipPip
  • Št. objav: 56

Objavljeno: 13. december 2002, 01:00

Veš dobila mislm da bi ga tut v knjigarni Om-šiv av BTC-ju...

LP mm

#7 aakhut

aakhut
  • Lunatik
  • Št. objav: 19 138

Objavljeno: 13. december 2002, 01:00

:vragec:

ja...nihalo je res vsestransko uporabna zadeva.
Zidarji recimo uporabljajo plajbo x:Dx

:vragec: ma vas rad

chasa ni...je samo prostor in situacija
tut che pisker okol obrnesh pa se nanga vsedesh.....she zmeri sedish na dnu piskra

#8 daisy

daisy
  • D član
  • Št. objav: 889

Objavljeno: 2. april 2003, 22:21

Čeprav sem bila vseskozi proti nihalom, ker sem prepričana, da na gibanje nihala vplivajo misli in predvsem želje, vnaprej pričakovan odgovor, "se mi je zgodilo" (naključij ni), da sem kupila tudi sama to zadevo. Kar poklicalo me je eno določeno nihalo, ko sem ga zagledala v trgovini na Čopovi in potem sem "sprobala" kar nekaj različnih, bolj sofisticiranih, boljših, resnih, zahtevnejših in kaj vem kaj še... šele na koncu pa "tistega" in edino mi je na veliko protrdilo, da je pravo zame! Ker mi je bilo že od začetka všeč in sem si ga izbrala ali ker me je izbralo ono in me zato že od začetka pritegnilo? Taka razmišljanja so mi začaran krog in retorično vprašanje.

Potem sem se doma vsedla, kratko pomeditirala z nihalom v roki, kar čutila sem ga v dlani, kako žari od energije, in začela delat po navodilih..

Moram reči, da me je fasciniralo na nek način... Okrog nihala sem razločno videla auro - energijo, prav sevala je iz njega in na moja vprašanja mi je dajal nedvoumne, jasne odgovore. Povedal mi je tudi, da sem zelo primerna oseba za delo z nihalom... AMPAK. Še vedno se mi zdi, da sem dobila take odgovore, ki sem jih pričakovala, ki sem si jih želela, kar sem že itak čutila v sebi. Da sem svoje misli nekako prenesla v nihalo, da niso prišli "od zgoraj".

Ali mi kdo, ki je tega vešč in se na te zadeve spozna pove, koliko je to res, da MI vplivamo na odgovor in kako dobiti pravi odgovor. Ko sem spraševala nihalo, nisem razmišljala o tem, kakšen odgovor pričakujem, osredotočila sem se le na vprašanje. A odgovor je bil vedno tak, kot sem ga čutila v sebi ali pa sem itak vedela, da bo..

Naj nam bo dan pogum, da spremenimo, kar lahko spremenimo.
Naj nam bo dana moč, da sprejmemo, kar ne moremo spremeniti.
Naj nam bo dan razum, da ločimo med enim in drugim.

#9 milenacs

milenacs
  • Vajenček
  • PipPipPipPipPip
  • Št. objav: 126

Objavljeno: 3. april 2003, 13:35

Daisy!

Z biotenzorjem (prstan na jekleni žici) sem se prvič srečala pred več kot 15-imi leti, ko sem bila še študentka in sem verjela samo v to, kar se je lahko matematično dokazalo. Za fiziko sem vedno govorila, da je relativna, tako da je bila tudi slednja zame premalo eksaktna. Z njim sem malo zares, malo pa za hec, še isti dan, ko sem ga kupila, 100% natančno ugotovila, kje v stanovanju gredo vodovodne cevi iz kopalnice v kuhinjo. Očetu, ki je še danes z nogami popolnoma na tleh in na to, s čimer se ljubiteljsko ukvarjava oba z možem, ne da prav nič, je skoraj oči "vrglo ven". Po stanovanju sem, tako malo za štos, iskala predmete, ki so jih ostali skrili v ta namen in kaj misliš, da se je zgodilo? Seveda sem vse našla. Kasneje sem si ugotovila tudi, s kakšno oceno bom naredila izpit iz matematike. Ko mi je biotenzor povedal, koliko bom dobila, sem se začela smejati, češ, saj se kaj takšnega še ni zgodilo pri tem profesorju. Nekaj mesecev po izpitu sem se spomnila na ta dogodek in začela o stvari malo bolj razmišljati. In kaj se je zgodilo? Vsega skupaj sem se dobesedno ustrašila in nehala delati z biotenzorjem. Zato sem vse skupaj pustila toliko časa, dokler nisem tri mesece po poroki zgubila poročni prstan in ga hotela poiskati s pomočjo nihala. Ker sem o vsem skupaj vedela premalo, sem pričela dobivati takšne odgovore, kakršne sem ZAVESTNO pričakovala. Seveda sem prstan želela nazaj, zato mi je v enem trenutku pokazal, da ga bom še našla, v naslednjem pa ravno obratno. Ugotovila sem, da ga nisem sposobna pravilno uporabljati, zato sem zopet pozabila na vse skupaj.

Kakšno leto dni bo, kar sva se oba z možem bolj intenzivno spoznala z delom z nihalom in imela sva srečo, da sva šla na tečaj k človeku, ki se na to resnično spozna. Kasneje sva sicer ugotovila, da za delo, pridobivanje informacij, predvsem pa za zdravljenje (da, z nihalom lahko tudi zdraviš, vendar ne z vsakim) pomembno vedeti še nekaj, o čemer na tečaju sicer nismo govorili in nama je ravno to povzročalo nemajhne probleme.

In kaj ti hočem z mojim spoznavanjem radistezije povedati? Radiestezija je ena izmed ved, s katero lahko narediš ogromno stvari: lahko jih ugotoviš (karkoli), definiraš njihove gabarite, ugotavljaš stvari iz preteklosti (če energetske sledi še niso zabrisane, čeprav sama mislim, da gre pri radiesteziji za to, da potegneš informacijo iz univerzalnega spomina), pod določenimi pogoji iščemo pogrešane osebe, ugotavljamo npr. primernost nekih zdravil za nas ali določeno osebo, določamo razmerja v zeliščnih mešanicah, ki jeza točno določeno osebo najbolj optimalna ... torej tisoč in ena stvar. Poleg tega lahko s pomočjo radiestezije energetsko čistimo prostore, odvajamo negativne energije iz predmetov, dovajamo vitalno ali kakšno drugo izbrano vrsto energij ...

Pri vsem skupaj pa je pomembno to, da (poleg tega, da se pred delom energetsko očistimo, preverimo svoj položaj v prostoru ...) popolnoma odmislimo lastne želje in pričakovanja. In sedaj smo tukaj. Sama sebi sem dokazala (z različnimi poskusi), da bodo radistezijski pripomočki, če le vmešam svojo lastno voljo, delali v skladu z mojimi ukazi, pa čeprav je odgovor na neko vprašanje v resnici povsem drugačen. To pa je past radistezije. Glede na to, kaj si ti opisala, mi je povsem jasno, da povsem intuitivno delaš tako kot je treba. Bravo! Sama pa si že ugotovila, da vse to, kar ugotavljaš z nihalom, pravzaprav že veš. No, to pa je že naslednja stopnja, ko dejansko ne potrebujemo nobenega fizičnega pripomočka in smo se naučili poslušati intuicijo - ti si jo očitno dosegla. Po mojem mnenju je ena izmed pasti radistezije tudi ta, da nikako več ne znamo delati brez radiest. pripomočkov in tako ne ozavestimo energij, ki nam nekaj sporočajo, kar je seveda velika škoda. Veliko stvari, ki jih delaš z nihalom, lahko namreč delaš tudi brez njega, nihalo ti pove le, kdaj je nek proces zaključen oz. si z njim pomagaš pri določanju pozicij, številčnih vrednosti ... Poznam zdravilca, ki je nihalo že opustil in pravi, da ga uporabi le takrat, ko misli, da je potreben bolj "fizičen" pristop oz., ko je treba ljudem dati nekaj oprijemljivega.

Morda še drugič kaj več, če te bo še zanimalo, sedaj pa tečem k zobozdravniku.

LP,
Milena

#10 daisy

daisy
  • D član
  • Št. objav: 889

Objavljeno: 3. april 2003, 22:52

Hvala za izčrpen odgovor.
Moja dilema sveda še ostaja, a zavedam se, da je najbrž nihče ne more rešiti, da jo moram sama "začutiti".
Ne vem, ali je to res moja intuicija, ali želja po določenem odgovoru...
Res je, da sem najprej v sebi začutila, da mi določena stvar ne odgovarja. In potem mi je nihalo dalo enak odgovor...
Ampak pravzaprav- če v sebi nenadoma začutiš, da določena stvar ni zate, ti lahko še škodi, če jo še vedno jemlješ... Moč misli lahko povzroči, da ti škoduje, čeprav je sicer čisto vredu...
Ti pač tako čutiš in tako se odziva potem tvoje telo, duša... je pravzaprav vredu, da tudi nihalo pove, da ni zate....

Nihala ne mislim uporabljati za kake večje stvari, malo sem le želela pogledati kaj je zame in kaj ni pri prehrani, raznih dodatkih in podobno.

Milena, napiši ob priliki še kaj, še kakšno izkušnjo z nihalom.

Naj nam bo dan pogum, da spremenimo, kar lahko spremenimo.
Naj nam bo dana moč, da sprejmemo, kar ne moremo spremeniti.
Naj nam bo dan razum, da ločimo med enim in drugim.

#11 Marsa

Marsa
  • Uredništvo
  • Št. objav: 60 730

Objavljeno: 4. marec 2004, 19:36

Ja. Naj se kdo kaj napise. :irs:
Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.
Picasso

#12 aakhut

aakhut
  • Lunatik
  • Št. objav: 19 138

Objavljeno: 4. marec 2004, 19:40

:vragec:


a mash kako idejo, kaj bi se dal she napisat :eek: x:Dx x:o)x


666 zlobijeu....tralala
tut che pisker okol obrnesh pa se nanga vsedesh.....she zmeri sedish na dnu piskra

#13 Gost_sstane_*

Gost_sstane_*
  • Gost

Objavljeno: 4. marec 2004, 19:42

x?x

#14 Marsa

Marsa
  • Uredništvo
  • Št. objav: 60 730

Objavljeno: 4. marec 2004, 19:49

Eh. :o|o:
Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.
Picasso

#15 aakhut

aakhut
  • Lunatik
  • Št. objav: 19 138

Objavljeno: 4. marec 2004, 19:54

:vragec:



vidm.....de smo vsi neki polni idej


666 gromozanskih zlobijeu
tut che pisker okol obrnesh pa se nanga vsedesh.....she zmeri sedish na dnu piskra

#16 ZNOVA

ZNOVA
  • Lunin Odvisnik
  • Št. objav: 909

Objavljeno: 5. marec 2004, 00:23

Moja soseda pa je kupila novo nihalo za stensko uro. :eek: xrolleyesx

#17 nosorog

nosorog
  • Lunatik
  • Št. objav: 5 147

Objavljeno: 5. marec 2004, 00:58

Moja soseda pa je kupila novo nihalo za stensko uro.  :eek:  xrolleyesx

Odlično! Večini golih tipov pa nihajo, ob vetrovnem vremenu. :wOOt: :wOOt: :wOOt:
http://tadej-pretner.com

Možni posledični izgredi so edini razlog, da poimensko ne navedem forumovca, ki ima železen zob!

#18 ZNOVA

ZNOVA
  • Lunin Odvisnik
  • Št. objav: 909

Objavljeno: 5. marec 2004, 01:12

Moja soseda pa je kupila novo nihalo za stensko uro.   :eek:  xrolleyesx

Odlično! Večini golih tipov pa nihajo, ob vetrovnem vremenu. :wOOt: :wOOt: :wOOt:

Ko zagledajo mene, nic vec ne visijo.. x:Dx :rolleyes: xDDx x:Dx

#19 nosorog

nosorog
  • Lunatik
  • Št. objav: 5 147

Objavljeno: 5. marec 2004, 08:41

Zdj pa res par besed o radiestezijskem nihalu.

To ni instrument za merjenje sevanj, temveč le indikator, ki spremeni sevanja, ki jih zazna naše fizično telo, v vidno obliko. Po drugi strani, ko energijsko delujemo na daljavo, nihalo spet ni tisto, ki pošilja energijo, ampak z vrttenjem samo kaže, kako dolgo se prenos dogaja, z velikostjo krogov in celo spremembami vrtenja med delom pa tudi to, da prevajamo rrazlične energije.

Nanj seveda vplivajo misli, želje in tiste stvari, ki jih "vvemo" podzavestno. Z najmodernejšimi instrumenti za merjenje elektromagnetnih sevanj, ki jih imamo v Sloveniji, npr. Hartmannovih in Curryjevih mrež ni moč zaznati in tudi nikakršne teoretične osnove za njihovv obstoj ni. Vendar pa - ko dve takšni avtoriteti iz sveta radiestezije rečeta, da te mreže so, jih potem vsi radiestezisti najdejo (mimogrede - okoli letajo agentje fullpointa z nekakšnimi merilnimi instrumenti z anteno, ki naj bi merili tudi H. in C. mreže - v resnici zaznavajo elektromagnetne anomalije, a H. in C. mrež prav gotovo ne, ker obstajajo le v glavah radiestezistov). Ljudje smo pač navajeni "urejenega rrazmišljanja" in ko na enem ozkem teritoriju najdeš energijski vzorec, podoben mreži, pomisliš, da takšna mreža obdaja celo zemljo. Čim to pomisliš, z nihalom mrežo res najdeš. Štala.

Izvedli so še en zanimiv poskus. Z magnetometri so preverili, dda je neko ozemlje energijskko "čisto". Potem so poklicali deset radiestezistov in jim rekli, da bodo tam našli sevanje vodnih tokov. Vsi so jih našli.

Največji problem radiestezije je torej ta, da najdemo tisto, kar pričakujemo da bomo našli. :wOOt: :wOOt: :wOOt: :wOOt:
http://tadej-pretner.com

Možni posledični izgredi so edini razlog, da poimensko ne navedem forumovca, ki ima železen zob!

#20 Tinqa

Tinqa
  • NeČistZačetnik
  • PipPipPip
  • Št. objav: 33

Objavljeno: 5. marec 2004, 10:20

Jaz sem se z nihalom srecala pred kaksnim letom. Najprej sem si naredila en kamenček na vrvici, ker pa mi to ni bilo dovolj sem šla kupit pravo nihalo. V BTC sem ga kupila. Nihalo karnak. Mislim da je kar dobro nihalo. S tega področja sem prebrala tudi kar nekaj knjig. In to najrazličnejših avtorjev. Torej pri nihalih sicer nekaj velja ampak je važno tudi praktično delo. Tudi sama sem imela izkušnjo s tem da sem si napovedala oceno izpita in sicer ne le enkrat in ne le sebi. Čeprav bi naj nihalo uporabljali le za sedanje stvari...npr. Kje se nahaja ta in ta oseba? itd.
Z nihalom je treba delati tudi takrat kadar te prime. V nasprotnih primerih se dostikrat zgodi da nihalu vsiljujemo svojo voljo.
Kakorkoli je o radiesteziji napisana dobra knjiga Igorja Ziernfelda.
Pa lep pozdrav,
Tina

#21 nosorog

nosorog
  • Lunatik
  • Št. objav: 5 147

Objavljeno: 5. marec 2004, 10:40

Nihalo karnak. Mislim da je kar dobro nihalo.

Koliko daš na razno simboliko?

Se strinjaš, da lahko preko nekega simbola pridemo v stik z energijami, ki jih ta simbol simbolizira?

Se strinjaš, da je oblika karnaka ena tradicionalnih oblik egipčanske magije, o kateri vemo sila malo?

Se strinjaš, da je šlo pri egipčanski magiji za "magijo moči" in prevlade in da je bila v marsičem temna?

Se strinjaš, da je povsem možno, da se za simbolično obliko karnaka skriva katera od teh temnih sil, v stik z njo pa lahko pridemo preko karnaka?

Ali se ti torej ne zdi verjjettnoo, da karnak ni ravno najbolj primerno nihalo za tukajšnjega človeka? :wOOt: :wOOt: :wOOt:
http://tadej-pretner.com

Možni posledični izgredi so edini razlog, da poimensko ne navedem forumovca, ki ima železen zob!

#22 Marsa

Marsa
  • Uredništvo
  • Št. objav: 60 730

Objavljeno: 5. marec 2004, 11:43

No, fino, tudi in predvsem nate sem racunala (ko sem tole popravila in osvezila), Nosorog! x^x :palec:
Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.
Picasso

#23 Amis

Amis
  • D član
  • Št. objav: 15 191

Objavljeno: 5. marec 2004, 11:51

nosko, eden od razlogov zakaj ne maram nihal je prav to kar si napisal., se mi zdi, da se v vse lahko vkluči manipulacija al podobno sranje. x;)x
you see things; and you say WHY?
but i dream things that never were; and i say WHY NOT?

#24 Marsa

Marsa
  • Uredništvo
  • Št. objav: 60 730

Objavljeno: 5. marec 2004, 12:08

Ja, pri nihalu se to ravno najbolj vidi, to je ravno najbolj obcutljiv instrument...
Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.
Picasso

#25 Amis

Amis
  • D član
  • Št. objav: 15 191

Objavljeno: 5. marec 2004, 13:06

najbolj občutljiv instrument smo najbrž kar mi sami x:Dx ....če se le poslušamo x;)x
you see things; and you say WHY?
but i dream things that never were; and i say WHY NOT?




Uporabniki, ki si ogledujejo to temo (0)

Člani: 0 - Gosti: 0 - Skriti člani: 0