Za nemoteno delovanje te spletne strani uporabljamo piškotke. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z našo politiko piškotkov. Nadaljuj
Lunin net

Hitri skok na vsebino


Fotka

Ayahuasca

ayahuasca doma kuhanje

  • Prijavi se, če želiš komentirati
- - - - -
48 komentarjev na to temo

#26 HollowSelf

HollowSelf
  • Vajenček
  • PipPipPipPip
  • Št. objav: 70

Objavljeno: 27. avgust 2014, 19:56

V bistvu si se Hollow itak že odločil. Ne sprašuješ bi ali ne bi, ampak samo, izkušnje tistih, ki so z rastlino že eksperimentirali. Ok, tvoja pot. 

 

Če izhajamo iz spoštovanja hrane, kar smo ljudje totalno zanemarili in upam, da glede tega stopimo korak nazaj oziroma naprej, izhajam tudi iz tega, da imamo na voljo zelenjavo in zelišča, ki nas ne podpirajo ne samo z vsebino, temveč tudi s svojo energijsko informacijo in podporo duha rastline. Uporaba zelišč in življenje v skladu z naravo in prisluhom svoji biti, je sicer daljša pot, a na koncu se tudi na ta način lahko približaš svoji resnici. 

 

Sama sem se pomladi odločila, da se "sprovociram" in zbezam iz sebe nekatera prepričanja in vzorce z izbiro določenih Bachovih esenc. In kaj se je zgodilo? Res sem se uspela zdrmat, vzvalovit ali karkoli že, z vsem tistim pa sama nisem znala naprej. Namreč, kaj čem bezat v svojo notranjost, če potem sama sebi nisem dovolj sposobna teh vzorcev in prepričanj ozdravit? 

 

Ti boš pa sam videl, kaj boš s tem storil. 

No, upam da ti je koristilo to, kaj si potegnila iz vsega tega. No, zavedaš se svojih sposobnosti in nesposobnosti, to je super.
Vsi mamo oboje, ampak oboje različno.. saj to glih obarva našo individualnost.. :)

Jaz pa hočem recimo glih notranje svetove spoznati, ker mam radovednost v tej smeri že, odkar sem bil otrok.. hvala Zemlji za takšne rastlince, samo to bom rekel :)
+ všeč mi je tvoje mišlenje (vsakemu svoje.) :)



#27 Iknee

Iknee
  • Lunin Odvisnik
  • Št. objav: 2 807

Objavljeno: 27. avgust 2014, 20:20

No, ker vidim, da verjameš v duh rastlin, ti lahko zaupam zakaj hočem priti v stik z Ayahuasco.
Odločil sem se za določeno pot, sklenil mir s seboj in se skoraj odpravil po njej. Za katero pot, ni pomembno.
Potem, po pogovoru z enim kolegom, ki je govoril o Ayahuasci, pa me je nekaj zadelo. Nek intiutiven občutek, naj navežem stik s to rastlino.
No.. ta pogovor s kolegom se je dogajal zvečer ob kakih polnoči.. šel sem spat. Imel sem sanje, da sem nekje v Amazoniji, kjer sem bil obkrožen z ljudmi, ki so bili nekako potetovirani z določenimi znaki, njihova energija je bila čista in na visoki vibraciji. Pogovrajal sem se z eno punco, njihove vrste, ki me je med pogovorom (nespomnim se, kaj sva se pogovarjala) pogledala v oči, in rekla, da sem jim podoben. Pri tem me je oblila neka toplota, ki pa ni bla prevroča, je bla prav fajn smile.png no po tem me je vprašala, če bi rad šel na obisk k njihovi Mami, rekel sem da ja. To povabilo mi je ful pomenlo, nakar se je vstala, me prijela za roko in odvedla iz gozda v neko dolino. Takrat sem se zbudil. Ne vem kaj točno sanje pomenijo, ampak vem, da je rastlina navezala stik z menoj. Čutim ga.

Sledim svoji intuiciji in sem pripravljen vstopiti v nevidni svet, ki je tukaj med nami. smile.png

 

Ok, razumem. Močno ti pa svetujem vsaj dvoje: 1. Da vzameš resno tisto prvo izkušnjo, ki ti je povzročila težave. To ima svoj pomen, ki ga je treba prav razumeti - pa ne mislim, da bi te moralo biti strah, je pa treba to stvar res dobro predelat, iskrenost + globok pogled vase, ne pa kr ena zgodbica o nekih entitetah od zunaj! 2. Skromnost, potrpežljivost in spoštovanje! Izkušnje, ki bi jo rad, ne moreš izsiliti. Prišla bo, ko bo čas za to, če ne boš hitel in silil, bo prišla tako, kot je najbolje zate, verjetno skupaj z nekom, ki te bo znal dobro peljati skozi to. Niti južnoameriški Indijanci, ki jim je ayahuasca del njihovega okolja, tega ne počnejo sami, niti tisti ne, ki so res na poti šamanizma - razmisli malo o tem! Pazi, da te ne bo odpeljal belski njuejdžerski napuh.



#28 HollowSelf

HollowSelf
  • Vajenček
  • PipPipPipPip
  • Št. objav: 70

Objavljeno: 27. avgust 2014, 20:42

gre za komunikacijski šum tu na forumu, ker niste seznanjeni s tem, kar je dogajalo in za nadaljevanje njegove slabe izkušnje ... in prelaganje bistva drugam ...

osnovna težava je : pred časom je že eksperimentiral in ga je odneslo ... izkušnja je bila dovolj moćna, da bi lahko končal zadevo ...

z nadaljnim vzpodbujanjem tukaj na forumu, pa se mu daje potuho, da je prav raziskovat na ta način ... med tem ko gre pri vsem tem v bistvu za navadno fiksanje ...

fant vas zna manipulirat ... v bistvu želi vašo potrditev, da ga nebi mučila slaba vest pred seboj ...

in ko ne dobi forumske potrditve, se mu zrola kot vsakemu đankiju ...

 

in cela zadeva ima še en epilog ...

vsi ste tako zelo prepričani, da moraš biti đanki, da si lahko šaman ... kakšna neumnost ... bolj si trezen, lepše deluje ...

hahahahaha, tip, ti si nor.



#29 HollowSelf

HollowSelf
  • Vajenček
  • PipPipPipPip
  • Št. objav: 70

Objavljeno: 27. avgust 2014, 20:54

"Šaman", naj ti povem, da to kot ti vidiš mene, je izraz tvojega jaza. S tem, ko si rekel, da iščem forumsko potrditev, čene se mi zrola.. si vbistvu povedal o sebi, kaj se zgodi, ko ne dobiš te potrditve. Mogoče te je zato v vsaki temi toliko zraven.

Glej, tisto kar je bilo, je bilo. Naučil sem se ogromno in brez tiste izkušnje sploh nebi začel raziskovati področij, ki jih raziskujem zdaj.
Tista trnova pot me je pahnila do iskanja liberacije uma in kdo v resnici sem. Ne glede na to, koliko je bilo hudega, sem za izkušnjo hvaležen, ker me je pripeljala do vseh znanj, katera sem dosegel do danes. Vse se zgodi z razlogom, tudi tisto se je.
Ampak je pa višek, da govoriš, da mi dajejo potuho. Vsak izraža le svoja mnenja in izkušnje, kakšna potuha ? Če bi jaz iskal potuho, bi postavil vprašanje : ALI JE AYAHUASCA VREDU ZAME ALI NE, ne pa, kako se pripravi in če je kdo pripravljen deliti svoje izkušnje z njo. Ne zanima me, če TI ali kdorkoli drugi misli, da je zame vredu, ker klica intuicije ne bom ignoriral.
Brez zamere, ampak raje poslušam svojo intuicijijo kot pa samo oklicanega šamana, ki ima povrh vsega še čist napadalno agresiven - ponižajoči pristop do drugih.
 



če se že igraš gramatiko, in to je sigurno bolj sprejemljivo kot zvijanje đointa, potem začni recimo tako :

 

reči : jaz sem nor ... ti si nor ... on je nor .... ecetera ...

 

-----

jaz sem mogoče res nor ... na srečo pa poskušam delovat drugače kot ti ... in zato sem ponosen nase ... biggrin.png

Veš kaj ti bom rekel, ti iščeš svoj ponos zunaj sebe, glede na to kakšni so drugi. Tukaj pravega ponosa neboš našel, našel ga boš le v sebi. :)
Nekak se mi zdi, da si nesiguren glede samega sebe, in se ne ceniš. Se pa "lajšaš" s tem, ko tvoj ego vidi nekega drugega posameznika kot nekoga, ki je "butast", in ti zaradi tega da lažno vrednost samega sebe.



#30 HollowSelf

HollowSelf
  • Vajenček
  • PipPipPipPip
  • Št. objav: 70

Objavljeno: 27. avgust 2014, 21:05

tralala ... ničesar se nisi naučil ... in ničesar ne raziskuješ ... ostalo pa sem že povedal ...

Okej, potem pa mi odgovori na to vprašanje.

Kdo si ti, da sodiš, kaj in koliko sem se naučil in kaj ali česar ne raziskujem ?
.
.
:
TI nisi JAZ.

Je pa zanimivo, ko jaz kaj napišem o tebi, tisto pa je tralalala.. vse kaj tebi kdor reče je tralalala, to kaj pa ti drugim, pa je sveta resnica.. mislim, če si pripravljen sodit, bodi pripravljen biti obsojen.



#31 Iknee

Iknee
  • Lunin Odvisnik
  • Št. objav: 2 807

Objavljeno: 27. avgust 2014, 21:10

To, da se nisi naučil nečesa pomembnega je očitno, ker sicer ne bi spraševal tule, kako se skuha ayahuasco, ne bi trdil, da jo hočeš. S temi stvarmi se tako ne dela, če jih hočeš uporabiti za pot do spoznanja, tu ni nobenega "hočem, rabim in to čimprej". To so zasvojenski vzorci. Zato te svarimo. Tega se moraš rešit, potem pa greš lahko naprej, z ayahuasco, al pa brez.



#32 HollowSelf

HollowSelf
  • Vajenček
  • PipPipPipPip
  • Št. objav: 70

Objavljeno: 27. avgust 2014, 21:19

To, da se nisi naučil nečesa pomembnega je očitno, ker sicer ne bi spraševal tule, kako se skuha ayahuasco, ne bi trdil, da jo hočeš. S temi stvarmi se tako ne dela, če jih hočeš uporabiti za pot do spoznanja, tu ni nobenega "hočem, rabim in to čimprej". To so zasvojenski vzorci. Zato te svarimo. Tega se moraš rešit, potem pa greš lahko naprej, z ayahuasco, al pa brez.

Tisto je bil samo primer, namenjen "šamanu". Ne si dobesedno jemat tega, kar namenim njemu, ker je namenjeno samo za njega.
Razlog, zakaj si želim priti v stik z ayahuasco, pa sem ti že prej opisal.
Tudi pot do spoznanja mora biti prvo ŽELJA do spoznanja, preden lahko začneš hoditi po njej. Ne strinjam se, da ko nekdo reče "hočem", da je to vzorec odvisnosti. Lahko je tudi vzorec motivacije, inspiracije..
Jaz od Ayahuasce NE ŽELIM ničesar specifičnega, le po intuiciji bi rad prišel v stik z njo. Vse, kar pride po tem, pa je odvisno od NJE in ne mojih želja. In sprejmem to, karkoli mi ima za ponudit, pa če bo tako kot bi si želel ali pa ne.



#33 Brezo

Brezo
  • Lunatik
  • Št. objav: 8 159

Objavljeno: 27. avgust 2014, 22:07

HollowSelf ne precenjuj svojih zmožnosti...tisto kar si doživel je bil dječji vrtič...in že tisto te je v redu zdrmal...icon_smile_wink.gif

 

Resno dvomim, da ti to pravi intuicija, ker intuicija deluje iz področij, ki je trenutno nad tvojim zavestnim dojemanjem. Mogoče imaš včasih kakšen preblisk pa še to je vprašanje koliko potem popačiš s svojim željami, strastmi, navadami...

 

A se ti sploh zavedaš kaj pomeni drezat v svojo temačno osebnost (podzavest) in temačna bitjeca še preden je človek dovolj pripravljen...a se zavedaš, da ti ta bitjeca lahko poberejo skoraj vso življensko energijo, razcefrajo čakre in še marsikaj več. Strah ni edini igralec tukaj, kaj pa karmični dolgovi do njih. Taki so najbolj jeba podobno kot izterjevalci dolgov. Če pač ne plačaš v določenem času, te pač lahko malo "našamarijo". Po kozmičnih zakonih imajo pravico...

 

Zgodbice, da si razčistil s strahom lahko govoriš drugim. Mogoče si razčistil s par strahci, pod površjem jih je pa še malo morje...

 

Kaj če so bile tiste vizije o indijancih kakšen insert iz preteklih lifeov...mogoče je bila pa samo domišlija...ali pa kaj tretjega...ali znaš ločiti...

 

Da se človek poveže z neko rastlino, mu jo sploh ni treba zaužiti...to je pot intuicije...Če že hočeš raziskovati astralne svetove skušaj narediti to na druge (bolj varne) načine...Astral ima preveč pasti...

 

Seveda lahko furaš svoje dalje...kaj vse se lahko zgodi pri temu...rečem lahko samo tralala...biggrin.png


Life is like a game...play it...

myst1c.gif


#34 HollowSelf

HollowSelf
  • Vajenček
  • PipPipPipPip
  • Št. objav: 70

Objavljeno: 27. avgust 2014, 22:54

HollowSelf ne precenjuj svojih zmožnosti...tisto kar si doživel je bil dječji vrtič...in že tisto te je v redu zdrmal...icon_smile_wink.gif

 

Resno dvomim, da ti to pravi intuicija, ker intuicija deluje iz področij, ki je trenutno nad tvojim zavestnim dojemanjem. Mogoče imaš včasih kakšen preblisk pa še to je vprašanje koliko potem popačiš s svojim željami, strastmi, navadami...

 

A se ti sploh zavedaš kaj pomeni drezat v svojo temačno osebnost (podzavest) in temačna bitjeca še preden je človek dovolj pripravljen...a se zavedaš, da ti ta bitjeca lahko poberejo skoraj vso življensko energijo, razcefrajo čakre in še marsikaj več. Strah ni edini igralec tukaj, kaj pa karmični dolgovi do njih. Taki so najbolj jeba podobno kot izterjevalci dolgov. Če pač ne plačaš v določenem času, te pač lahko malo "našamarijo". Po kozmičnih zakonih imajo pravico...

 

Zgodbice, da si razčistil s strahom lahko govoriš drugim. Mogoče si razčistil s par strahci, pod površjem jih je pa še malo morje...

 

Kaj če so bile tiste vizije o indijancih kakšen insert iz preteklih lifeov...mogoče je bila pa samo domišlija...ali pa kaj tretjega...ali znaš ločiti...

 

Da se človek poveže z neko rastlino, mu jo sploh ni treba zaužiti...to je pot intuicije...Če že hočeš raziskovati astralne svetove skušaj narediti to na druge (bolj varne) načine...Astral ima preveč pasti...

 

Seveda lahko furaš svoje dalje...kaj vse se lahko zgodi pri temu...rečem lahko samo tralala...biggrin.png

 

No, glede na to da sem pač tak, da skos furam svoje, bom tudi to.
Lahko mi zaželiš srečo, lahko tudi ne.
Ko sem prišel do točke, kjer sem bil pripravljen umret za svojo lastno liberacijo od dualnega sveta, sem se nekako liberiral straha. Ko sem prišel nad ta strah, sem se odločil raziskovati, trdno odločen narediti nezavestne dele zavestne. Ker hočem zasvetiti na Zemlji z vso svojo svetlobo, je cena pač ta, da se podam v senčno stran sebe. To je moja osebna izkušnja/pot, ki pa si jo lahko razlagaš kakorkoli si jo. Zaključujem svojo prisotnost v tej temi, ker namena, s katerim sem temo sploh začel nisem dosegel.
Mogoče da sem nor, čuden.. ampak to sem jaz. Šaman, tebi pa kar v naprej povem, obljubim, da nebom nikoli jokal za pomoč tukaj.. v primeru, da bi te prijelo, da spet kaj omeniš :)

Lepo se imejte, želim vam vse dobro, vsakemu od vas. Hvala tudi za vse nasvete/izkušnje iz takih področij. Pa radi se mejte :)



#35 Pico Della Mirandola

Pico Della Mirandola
  • Lunatik
  • Št. objav: 7 528

Objavljeno: 28. avgust 2014, 06:31

tvojo grožnjo sem shranil v arhiv ... torej, če se mi kaj zgodi, prijavim policiji tebe ... mogoče celo brez tega

 jajčka stisnila a Šamanči?

 

kr prijavi me, komaj čakam, tko bom končno zvedel za tvoje ime in priimek...

 

Pa da mal poanaliziramo laži ki si jih tu natrosil, pa da mal preverimo kolk ljudi si prevaral s svojim nakladanjem..

 

torej čakam na prijavo

em119.gif

 

p.s. Od nekdaj sem bil prepričan da si tipični od strahu posrani nepismeni kreten, zdej imam eklatanten dokaz za to..


prenos.jpg


#36 Pico Della Mirandola

Pico Della Mirandola
  • Lunatik
  • Št. objav: 7 528

Objavljeno: 28. avgust 2014, 06:53

zanimiv komentar, ki pove vse o tebi ... vidim, da rabiš reš kvalitetno strokovno pomoč ... poišči jo ... tudi tvoja družina si bo oddahnila ...

 

Pusti šupy mojo družino pri miru, če sam nimaš svoje, če jo pa imaš pa se raj ukvarjaj z njo k da visiš na netu 24 ur.. aja verjetno te nočejo videt.. 

 

 

 torej še zmeraj čakam na klic iz PP Rače...


prenos.jpg


#37 Mantis

Mantis
  • ŽeČistoDomači
  • Št. objav: 378

Objavljeno: 28. avgust 2014, 14:41

Meni je pa zanimivo in všeč razmišljanje in kar je napisal HollowSelf. Njegove zgodovine ne poznam, ker sem nov tukaj, a je njegov umirjen pristop prijeten.

Receptov za kuhanje tega napitka ne poznam, le priporočal bi, da se psihadelija preizkuša v prijetnem okolju, v stabilnem stanju, najbolje s podobno mislečimi,

izkušenimi ter pripadnimi ljudmi.


Čuj, pa kaj me gledaš kot kremšnito? horro-cb.jpg


#38 gold

gold
  • Lunatik
  • Št. objav: 6 960

Objavljeno: 28. avgust 2014, 15:23

No, upam da ti je koristilo to, kaj si potegnila iz vsega tega. No, zavedaš se svojih sposobnosti in nesposobnosti, to je super.
Vsi mamo oboje, ampak oboje različno.. saj to glih obarva našo individualnost.. smile.png

Jaz pa hočem recimo glih notranje svetove spoznati, ker mam radovednost v tej smeri že, odkar sem bil otrok.. hvala Zemlji za takšne rastlince, samo to bom rekel smile.png
+ všeč mi je tvoje mišlenje (vsakemu svoje.) smile.png

dečko, bližnjice znajo imet drago ceno...

ne prehitevaj svoje zmogljivosti, vse skupaj zna bit past

upam, da boš nekoč znal razbrati vsebino subtilnih sporočil, do tedaj pa

počasi, brez prehitevanja wink.pngwink.png



#39 sakatumi

sakatumi
  • ŽeČistoDomači
  • Št. objav: 489

Objavljeno: 24. september 2014, 20:12

Umiranje je potrata, če se ne doseže nobenega namena. Človek, ki se preprosto odpove svojemu življenju, se je odpovedal možnosti, da bi lahko postal nesmrtnik.

(Wang Chung Yang)


To the mind that is still, the whole universe surrenders. (Lao Tzu)


#40 mayita

mayita
  • Lunatik
  • Št. objav: 3 335

Objavljeno: 24. september 2014, 21:32

ne vem no modela je pri marihuani odpeljalo čist, pa ni tako dolgo nazaj, da pa še sam proba nekaj česar nihče v sloveniji niti ne zna pravilno uporabljat,se pa lahko samo zastrupi in odpelje kar sam tja v polje.....

Marihuana ni nič s primerjavo Ayahuasco



#41 Mantis

Mantis
  • ŽeČistoDomači
  • Št. objav: 378

Objavljeno: 25. september 2014, 18:14

Pač rabi to izkušnjo z psihadelijo. Lepo je vprašal kaj menimo in mu je forum v glavnem odsvetoval eksperimente.

Zdaj pa se bo že sam odločil kak naprej.


Čuj, pa kaj me gledaš kot kremšnito? horro-cb.jpg


#42 none

none
  • Lunatik
  • Št. objav: 3 400

Objavljeno: 25. september 2014, 21:18

Najprej nisem želel nič pripisat, ampak škodilo ne bo in verjetno tudi hasnilo ne....

Vam je znano, da je Ayahuasca napitek, ki vsebuje DMT z MAO inhibitorji.

To je verjetno en najmočnejših psihadelikov nasploh! Na pot s tako mogočnim vlakom

je potrebno veliko priprave in spoštovanja. V današnjem turbolentnem in odtujenem svetu,

si zelo želimo stika z nečim višjim. To je razumljivo, torej zakaj pa ne...., če si pripravljen se lahko

spustiš po luknji v prepad, ki morda lahko predstavlja tvoj zadnji stik z zemljo....

 

Zdaj pa drugam,

bolj me obada kaj bi lahko uporabnega prinesel nasaj v naš svet,

ki je rakšen kot je. Verjetno zelo malo, če sploh kaj koristnega,

svet kakršen pač je. Kontra, vizije ali kar koli so lahko naravnost božanski ali celo

neizmerno brutanlno smrtonosno boleče strahotni. Mogoče sem na napačni nogi,

ne gre toliko za entheogenost ampak za kick in doživetje ala indijana jones,

ker je naš vsakdan tako beden, da včasih kakšen naključen trenutek lahko pomeni več kot celo leto službene spokorščine.

DMT trenutek, ko sem umrl, torej kdo kaj sem, kje sem, kdo.....

 

Večinoma ti izleti v drugam, niso združljivi z nobeno zemeljsko situacijo in drugačni, v najekstremenjši obliki pomena te besede.

Torej Zakaj bi se spuščal v wonderland?

A ni naša usoda, živeti kot so nam povedali, da moramo!

Kaj pravite? Dokler imaš kaj za izgubit (ego) tako dolgo te bo strah in tako dolgo si suženj lastne iluzije.

 

Na tem mestu, psihadeliki so vedno in bodo ultimativni ključ do nekaj kar nas povezuje z vsem in vsem in nič in nič. Aleluja.

 

................


dReAM

 

 

 


#43 Iknee

Iknee
  • Lunin Odvisnik
  • Št. objav: 2 807

Objavljeno: 28. junij 2016, 16:27

Ker zblojen post!  biggrin.png Očitno ta nora mešanica svegaisvačega še kar deluje scratchchin.gif



#44 Elisabeth

Elisabeth
  • NeČistZačetnik
  • PipPip
  • Št. objav: 15

Objavljeno: 29. junij 2016, 02:16

​ayahuasca, DMT na Redditu
https://www.reddit.c.../ayahuasca/new/
https://www.reddit.com/r/dmt/new/

Google: meskalin slovenski psihiatri
Google: ayahuasca Peru


To temo je popravil/a Elisabeth: 29. junij 2016, 02:18


#45 Elisabeth

Elisabeth
  • NeČistZačetnik
  • PipPip
  • Št. objav: 15

Objavljeno: 29. junij 2016, 02:31

Google:
!Foods to Avoid with MAOIs
!Drugs to Avoid with MAOIs



#46 *glas*

*glas*
  • Lunin Odvisnik
  • Št. objav: 2 004

Objavljeno: 27. avgust 2016, 07:27

Heh tale tekst je kot nalašč za to temo.. Da malo odvrne tiste ki rinejo v to z glavo skozi zid, da malo pouči tiste, ki mislijo da vedo kaj o tem in tudi kot nalašč za skeptike..  cool.png

 

 

 

http://www.sensa.si/...nega-razkritja/

 

 

Ajahuaska - indijanska pijača duhovnega razkritja

 

ayahuasca_lightbox_image.jpg

 

 

Ayahuasca je pijača perujskih Indijancev, ki se uporablja za zdravljenje in povezovanje z duhovnim svetom. Njeni učinki so izredno intenzivni, podobni obsmrtnim izkušnjam srečanj z duhovnim svetom. Vendar je ayahuasca skrivnostna pijača - tako velika razkritja izberejo nas, če pa jih izberemo mi, lahko prinesejo pogubne posledice. 

 

 

 

Delovanje

 

Ayahuasca, znana tudi kot yagé ali yajé, je mešanica različnih psihoaktivnih rastlinskih čajev ali prevretkov, ki se pripravljajo skupaj s tropsko plezalko Banisteriopsis caapi.

Meša se bodisi z listi grmov rodu Psychotria, ki vsebujejo DMT (dimetiltriptamin), bodisi z listi rastline Justicia pectoralis, ki ne vsebujejo DMT-ja. Zvarek uporabljajo domorodna ljudstva amazonskega Peruja za preroške in zdraviteljske namene.

Beseda ayahuasca izhaja iz jezikov quechua in je ime plezalke Banisteriopsis caapi, kot tudi ime pijače, ki je pripravljena iz nje. V jezikih quechua pomeni aya "duh", huasca (waska) pa "plezalka". Ayahuasca torej lahko prevedemo kot plezalka duše, plezalka mrtvih, duhovna plezalka

Ayahuasca se uporablja kot religiozni zakrament. Ayahuasca se uporablja kot del izročila ayahuasca šamanizma, ki ga prakticirajo med drugim ljudstvo Urarina iz amazonskega Peruja. Njena uporaba je duhovne narave, prav tako pa uporablja v zdravilske namene. 

Psihadelični učinki ayahuasce vključujejo vizualno in slušno stimulacijo, mešanje čutnih modalitet ter psihološke interpretacije, ki lahko vodijo do velike vzhičenosti, strahu ali razsvetljenja.

Pomembno je tudi njeno odvajalno učinkovanje, imenovano La Purga. Intenzivno bruhanje in občasna driska, ki ju lahko povzroči, lahko očistijo telo različnih tropskih parazitov. Ayahuasca ima kardiovaskularne učinke, povišuje tako srčni utrip kot krvni pritisk. Zato je potrebna velika pazljivost pri zauživanju ayahuasce v primeru srčnih bolnikov ali težavami s srcem. 

 

Uporaba ayahuasce je navadno povezana z prehrambenimi tabuji. Ti so povezani s samo-očiščevanjem, ki vsebuje odpoved pekoči, močno začinjeni hrani, prekomerni maščobi, soli, kofeinu in kislih hranil (na primer citrusom); prav tako vključuje odpoved spolnosti pred, med ali po obredu z ayahuasco.

 

 

Duhovni Učinki

 

Ljudje, ki so zaužili ayahuasco poročajo, da so doživeli mogočna duhovna razkritja glede njihovega poslanstva na Zemlji, resnične narave univerzuma, kot tudi globokih napotkov kako lahko postanejo najboljša oseba, kot so v tem življenju lahko. Doživetje opisujejo kot duhovno prebujenje in preporod.

Prav tako vzpostavijo stike z višjimi duhovnimi dimenzijami ter različnimi duhovnimi bitji, ki nato delujejo kot njihovi vodniki in zdravitelji. 

V večini primerov ljudje, ki so zaužili ayahuasco, poročajo, da je izkušnja prinesla globoke pozitivne spremembe v njihova življenja, ayahuasco imenujejo tudi eno izmed najbolj učinkovitih orodij do razsvetljenja. Vendar lahko uživalci izkusijo tudi drisko, bruhanje, slabost in mrzlico. To odvajanje šamani razumejo kot ključen element izkušnje, saj predstavlja spuščanje negativne energije in čustev, ki so se nakopičili skozi življenje.

Zaužitje ayahuasce povzroči močan, vendar začasen, čustven in psihološki pretres. Velikokrat pomeni to čudežno čustveno, duhovno ali fizično zdravljenje

 

 

Zaužitje ayahuaske mora biti zasluženo

 

Obiskovalec, ki si želi postati "dietero/dietera" (uživalec), kar v širšem pomenu pomeni učenec šamanske poti ayahuasce, mora prestati preizkušnjo in iniciacijo. Jemanje ayahuasce torej ni tako kot jemanje mamila, nekaj nenadzorovanega, predmet zlorabe človeške objestnosti.

Preizkušnja vsebuje bivanje v pragozdu, prilagoditev prehrani, kombiniranje ayahuasce z drugimi zdravilnimi zelišči.

Čeprav se na prvi pogled zdi mamljivo, je duhovno razkritje nekaj, kar pride k nam, ne nekaj, kar lahko sami povzročimo.


"če te nekaj sili leteti, se nikdar ne boš plazil.."


#47 *glas*

*glas*
  • Lunin Odvisnik
  • Št. objav: 2 004

Objavljeno: 28. avgust 2016, 22:18

droga je droga ... in če se nekdo želi fiksat, se pač naj ... jebiga 

 

Se strinjam ja, pustimo vsakemu svoje..  smile.png    Čeprav je ravno na tem forumu tega najti v minimalcu, saj je na pohodu večinoma ideja kako vsiliti drugemu svoje, ter kako poraziti nasprotno mislečega..   Torej neko bojno polje prepričanj; okolje ki dopušča marsikaj, le "da se pušča vsakemu svoje", le tega ne..   cool.png

 

 

Drugače kaj je droga in kaj ne je pa diskutabilno.  Ko opazujem odvisnost nekaterih od njihovih omejujočih prepričanj, je to lahko mogoče najbolj trda odvisnost kar jih je,..  ko opazujem nato delovanje do okolice z temi vsebinami pa se sploh to potrjuje..  

 

Vsak verjetno najde lastna merila, kaj je za njega dobro in kaj ne, ampak najlažje je pa nekaj oceniti vseeno po rezultatih ali po učinku.

 

Recimo jaz sam sem bil pred ene 15 leti postavljen pred eno zanimivo pozicijo, ko je moj najboljši prijatelj konkretno zabredel v heroin, doma imel nosečo punco itd,..  njega pa je čist posrkalo v vrtinec...  dokaj neljuba situacija..   In ker sem mu želel pomagati, saj mi ta slika njegove poti ni bila sprejemljiva (njemu pa še manj), sem iskal..   in iskal..

In takrat sem našel ibogain. To je neka afriška koreninica, ki jo domorodci uporabljajo za obred odraščanja.  Torej vzamejo jo mladi fantje in se preko nje soočijo z izzivom ki jim jih iboga da.  Je pa res da med domordnim ljudstvom se tudi ve, da na vsake toliko kak mladenič tudi umre na tem popotovanju, ampak to je tam sprejeto. Saj tak mladenič potem ni pripravljen sprejeti odgovornosti za svoje življenje, kar pomeni da mu vbistvu ne uspe preiti iz fanta v moškega. 

 

In tudi jaz nisem namesto njega nič naredil, poiskal sem vir, mu predložil zgodbe..  Imel je veliko dvomov, kisem mi jih pomagal razbliniti, saj sem imel uvid da to deluje in sem mu opisal zakaj..   Nato sem mu le še dal kontak osebe, ki mu to lahko zrihta in to je bilo vse od mene.

 

No kasneje se je le odločil za ta korak in šel na 36urno potovanje.  Na tej poti je srečal vse možno, srečal je izvornega sebe, soočil se je z svojimi primarnimi strahovi (za katere je bil ziher da jih nima) itd..  No ko je prišel nazaj v svoje bivanje, je naredil spravo z svojem življenju, vsem je povedla resnico, (punci kdaj in s kom jo je prevaral prej recimo)..   Prečistila se je tako njegova fizična kot tudi psihična odvisnost od heroina, ni imel sploh več potrebe po temu.  Ne samo to, ni več imel potrebe po kakršnihkoli ommah, nehal je tudi kaditi..  Razmišljal je tudi, da neha meso jesti takrat..

 

Takrat je vbistvu dobil nov začetek..  Duhovno ga je popolnoma odprlo in v tem odprtem stanju je bil še nekaj mesecev, nato je paže moral začeti sam vlagati malo več truda in interesa, da vzdržuje odprtost navzgor in za bolj subtilne vibre..

 

Po tem se mije tudi samemu začelo porajati zanimanje, da če nek đanki prečisti vse to v dnevu in pol in dobi čist nov začetek, z nadgradnjo duhovne odprtosti, kaj bi potem doživel jaz, iz clean stanja in konkretno v duhovnih sferah že takrat..  Vbistvu sem takrat se to pogovarjal z osebo, da če se lahko to vzame le izključno za duhovno izkušnjo, pa mi je ta ki je to rihtal rekel, da še ni srečal, da bi kdo to želel vzeti s tem namenom..   No želja je bila, amoak nisem potem naredil tega..

In Iboga je sicer koliko jaz malo bolj nevarna, da lahko umreš, kot ayahuaska.  Čeglih ravno na ayi ljudje kar umirajo, ker se to dela kot po tekočem traku, pa brez ustreznih obredov in pravih šamanov itd..

 

Ampak ayahuaska vseeno nudi podobno pot kot iboga, brez neke direktne nevarnosti, da ne bi preživel, če je vse pač izpeljano z modrostjo, v pravem okolju in z pravo ekipo, sklepam..  Če raziskuješ z odprtim umom, pač gledaš tako kot je..

 

Če se vse meče v isti koš potem pač naj vladajo predsodki..

Ampak če uporabiš recimo neko rastlino, ki raste v naravi in te inteligenca te rastline pelje čez proces ozdravitve od kemičnih in psihičnih odvisnosti, ne vem kako bi taki rastlini lahko rekel potem droga???

Tudi če se na taki poti soočiš celo z svojimi najglobjimi strahovi, hrepenenji, brezpogojno ljubeznijo in še čem, zakaj bi se to označevalo kot nekaj brezveznega, ne vem??


"če te nekaj sili leteti, se nikdar ne boš plazil.."


#48 *glas*

*glas*
  • Lunin Odvisnik
  • Št. objav: 2 004

Objavljeno: 27. september 2016, 16:22

Izšla je knjiga o ayahuasci v slovenščini

 

Erika Oblak je po spletu naključij je zašla v deževne gozdove gornjega porečja Amazonke v Peruju, kjer se je od leta 2006 učila dela z rastlinami učiteljicami. Našla je pot do Percya Garcie Lozana, ki ostaja njen učitelj do danes. Percy nadaljuje družinsko tradicijo, ki obsega široko paleto različnih znanj. Pri njem je neprekinjeno preživela dve leti. Preko procesa številnih postov ob rastlinah učiteljicah jo je počasi in potrpežljivo vodil do poglobljenega razumevanja spremenjenih stanj zavesti in drugih realnosti. Je maestra ayahuasquera.

Ayahuasca ji je postopoma razkrivala zgodbo, ki presega zgodbo kateregakoli posameznika. Uči nas o tem, kako smo povezani ne le z naravo in planetom, pač pa tudi eden z drugim. Tako je nastala zgodba, ki jo je zapisala v knjigi Čas je zdaj .  

V zadnjih desetletjih ayahuasca prihaja iz deževnih gozdov v naše domove in nam skuša pomagati, da se spremenimo tako, da bomo to povezanost čimprej pričeli tudi živeti.

... .. .

 

http://www.erikaoblak.com/

 

 


"če te nekaj sili leteti, se nikdar ne boš plazil.."


#49 *glas*

*glas*
  • Lunin Odvisnik
  • Št. objav: 2 004

Objavljeno: 26. oktober 2016, 22:21

Zelo dober dokumentarec, ki nudi vpogled v izkušnjo..

https://www.aubreyma...a-documentary/#

da se ga predvajati v prostem dostopu ali kupiti DVD..


"če te nekaj sili leteti, se nikdar ne boš plazil.."





Uporabniki, ki si ogledujejo to temo (0)

Člani: 0 - Gosti: 0 - Skriti člani: 0