Za nemoteno delovanje te spletne strani uporabljamo piškotke. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z našo politiko piškotkov. Nadaljuj
Lunin net

Hitri skok na vsebino


Fotka

Ona zeli poroko, jaz imam problem z RKCjem….


  • Prijavi se, če želiš komentirati
- - - - -
2 komentarjev na to temo

#1 PlaviLemur

PlaviLemur
  • NeČistZačetnik
  • Pip
  • Št. objav: 1

Objavljeno: 18. maj 2017, 12:46

Pozdravljeni vsi skupaj. Imam sledec problem in bi se rad malo izobrazil o moznih resitvah. Prihajam iz druzine, kjer skoraj nihce ni veren in praviloma niti krscen. Jaz sicer sprejemam teoloske filozofije in jih poznam, nisem pa krscen. Moja punca pa na drugi strani prihaja iz zelo konzervativne druzine in bi se rada porocila.

 

 

 

Problem, ki ga imam jaz, je da sem dobil zelo slab vtis o cerkvi. Zame in menda tudi po nauku je poroka zaobljuba med dvema, kjer pa naletim na prvi problem. Na porokah je zupnik vedno zahteval indoktrinacijo otrok, kar je zame popolnoma nesprejemljivo. Zahteval je tudi lojalnost cerkvi in ne nauku, kar je zame pravtako nesprejemljivo, ker v mojem pogledu cerkev deluje prevec materialisticno in premalo duhovno, da bi bil pripravljen dati kaksno obljubo cerkvi. Ce me vprasajo glede tega kar je v svetem pismu bi se lahko strinjal, da bi zelel v to smer.

 

 

 

Ponoven slab vtis sem dobil, ko sem obiskal dve masi. Vse kar sem imel od obiskov je, da so me dodatno ujezili. Na eni masi so se postavili nad psihologe v drugi masi pa so pridigali proti muslimanon in slisal sem da pridigajo tudi proti homoseksualcem, kar je zame ponovno popolnoma nesprejelmljivo, ker si vero predstavljam v vlogi zdruzevanje in ne politicnega in ideoloskeag husjkanja. Mimogrede imam kar nekaj muslimanskih kakor tudi homoseksualnih prijateljev, ki so zame vzor strpnosti in neke filozofkse sirine. Zupnik se je pritozeval tudi nad zatiranjem kristjanov in kako naj vero kazejo navzen, potem pa berem sveto pismo, kjer Jezus pove da vera navzen ni vazna, vcasih ni zazeljena in da je ravno pomembno kar se ne vidi in pogosto vredno vec. In se bi lahko nasteval.

 

 

 

Sedaj pa tako. Ali pozna kdo zupnika, pri katerem clovek ne dobi obcutka, da se mu primarno gre za statistike cerkve in politicne prijeme? Zazeljeno je, da je na poroki samo poroka kot zaveza med dvema in da se ne daje obljub nadaljne indoktrinacije ali novacenja v vero, kakor tudi da ni zavez sami instituciji temvec samo navku? Ce se tega ne bi drzal od mene zagotovo ne bi dobival robotskih „ja“ kakor sem jih vajen na porokah, kar pa zna stresno vplivati na ostale udelezene.

 

 

 

Hvala…

 

 

 



#2 janko

janko
  • Lunatik
  • Št. objav: 9 703

Objavljeno: 18. maj 2017, 13:37

iz napisanega sklepam, da si sam čist dost pameten, da ne boš poslušal nikogar, ko se bo treba zares odločit.

in pomoje bo tako tut najbolj prou.

pa srečno


sploh nimam besed... miiiissslllmmmmmm....

#3 *glas*

*glas*
  • Lunin Odvisnik
  • Št. objav: 2 004

Objavljeno: 18. maj 2017, 21:45

Pozdravljeni vsi skupaj. Imam sledec problem in bi se rad malo izobrazil o moznih resitvah. Prihajam iz druzine, kjer skoraj nihce ni veren in praviloma niti krscen. Jaz sicer sprejemam teoloske filozofije in jih poznam, nisem pa krscen. Moja punca pa na drugi strani prihaja iz zelo konzervativne druzine in bi se rada porocila.

 

Problem, ki ga imam jaz, je da sem dobil zelo slab vtis o cerkvi. Zame in menda tudi po nauku je poroka zaobljuba med dvema, kjer pa naletim na prvi problem. Na porokah je zupnik vedno zahteval indoktrinacijo otrok, kar je zame popolnoma nesprejemljivo. Zahteval je tudi lojalnost cerkvi in ne nauku, kar je zame pravtako nesprejemljivo, ker v mojem pogledu cerkev deluje prevec materialisticno in premalo duhovno, da bi bil pripravljen dati kaksno obljubo cerkvi. ...

 

Brezveze da iščeš duhovnika, ki ti ne bi vezal otrok v cerkev, ker ti jih bo tako tvoja žena vezala (kar vprašaj jo?!), saj to je pa za religijozne še bolj pomembno kot karkoli druga..  Saj a misliš, da če bo tebe spravila v to da se krstiš, birmaš in nato cerkveno poročiš, da otrok potem ne bo želela krstiti in k verouku pošiljati??

Tako da te stvari rešuj najprej s partnerko, šele naknadno z duhovnikom, če boš že primoran v to, da se v cerkvi poročaš...


"če te nekaj sili leteti, se nikdar ne boš plazil.."





Uporabniki, ki si ogledujejo to temo (0)

Člani: 0 - Gosti: 0 - Skriti člani: 0