Za nemoteno delovanje te spletne strani uporabljamo piškotke. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z našo politiko piškotkov. Nadaljuj
Lunin net

Hitri skok na vsebino


Fotka

Lilith


  • Prijavi se, če želiš komentirati
1 komentarjev na to temo

#1 Lunin net

Lunin net
  • ŽeČistoDomači
  • Št. objav: 272

Objavljeno: 24. februar 2002, 01:00

Neznansko me zanima, kaj pomeni pri osebnem horoskopu Lilit. (druge planete in asc ze vem, nimam pa pojma, kaj je Lilit - mogoce 10 planet?)

#2 Lunin net

Lunin net
  • ŽeČistoDomači
  • Št. objav: 272

Objavljeno: 24. februar 2002, 01:00

Lilit pravzaprav v horoskopu posameznika ni tako zelo pomembna tocka - upostevamo jo pri globalnejsi analizi.

Lilit ni planet. Mislim, da ni znano, ce sploh dejansko tudi obstaja - izracunajo jo iz drugih polozajev; to je v bistvu navidezna tocka, nekaksna "crna, temna luknja" in najbrz ji tudi zato pripisujejo taksen pomen: po razlagah naj bi bila to namrec "temna stran lune", nocna, ali, kot jo tudi imenujejo, "crna luna ".

Po mitoloskem izrocilu predstavlja Lilit prvo zensko v raju - pred Evo. Po enih razlagah naj bi bila kot Adam - narejena iz iste snovi - zemlje, po drugih pa naj bi bila - kot Eva - narejena iz Adamovega rebra, vendar kot predhodnica Eve. Skusala je zapeljati Adama, se zapisala demonskemu zivljenju in tako postala vecna sovraznica, tako Eve kot Adama in postala simbol zakonolomilk, z drugimi besedami - groznja za druzino in druzinsko zivljenje.

Predstavlja mracne in temne, tudi sprijene oz. sprevrzene nagone in strasti, ki jim redko(kdo) pusti(mo) na plano.

To so precej nekako "asociativne" tocke (katerih izracun oz. polozaj se lahko celo iz sistema v sistem oz. iz tabele v tabelo spreminja - tako da lahko najdemo vsaj dva razlicna polozaja Lilit - ce si ga seveda racunamo po teh razlicnih sistemih); (tudi) zato je precej tezko opredeliti njen polozaj v osebnem horoskopu.

Osebno pa itak mislim, da je se mnogo drugih tock, ki so veliko pomembnejse, kot so npr. arabske tocke, ali vsaj dve najpomembnejsi med njimi – tocka Duha in tocka Fortune. Itd.




Uporabniki, ki si ogledujejo to temo (0)

Člani: 0 - Gosti: 0 - Skriti člani: 0