Medica
#26
Objavljeno: 19. julij 2003, 07:39
#27
Objavljeno: 21. julij 2003, 17:15
#28
Objavljeno: 22. julij 2003, 18:30
#29
Objavljeno: 22. julij 2003, 19:08
#30
Objavljeno: 22. julij 2003, 19:18
#31
Objavljeno: 23. julij 2003, 07:44
P.S. Včeraj sem bil pri dveh starejših kolegih in pri obeh probal medeni liker. Oba sta recepturo skrbno skrivala (he, he) , iz okusa pijače pa je bilo jasno, da gre za prisotnost klinčkov ... Stara navada, železna srajca.
#32
Objavljeno: 23. julij 2003, 11:46
#33
Objavljeno: 23. julij 2003, 11:59
#34
Objavljeno: 23. julij 2003, 14:24
#35
Objavljeno: 23. julij 2003, 19:16
#36
Objavljeno: 23. julij 2003, 20:08
#37
Objavljeno: 24. julij 2003, 11:17
#38
Objavljeno: 24. julij 2003, 13:40
#39
Objavljeno: 24. julij 2003, 13:50
#40
Objavljeno: 24. julij 2003, 18:43
#41
Objavljeno: 25. julij 2003, 06:17
#42
Objavljeno: 25. julij 2003, 08:32
#43
Objavljeno: 25. julij 2003, 16:12
#44
Objavljeno: 25. julij 2003, 16:51
#45
Objavljeno: 28. julij 2003, 08:10
A je uporaba slivovke v pripravi medenega likerja bolj tipična za štajerski del (gorenjci menda uporabljajo samo sadjavec) ali so bile to izjeme?
Primorci menda uporabljajo tropinovc...
P.S. Dana - Mirna - ali kdo ve, kakšno kvaliteto dosega njihov sadjavec
#46
Objavljeno: 28. julij 2003, 19:55
Sedaj kakšno žganje uporabit je čisto osebna stvar, ujeti treba eno harmonijo v tej pijači in vsak mora zase neko recepturo postavit. Prvo mora biti tisto kar narediš všeč tebi, če tebi ne bo potem drugim tudi ne bo tak pravijo
Okus opravi prpolis oziroma v neki meri da odlično harmonijo samo ne pretirat
#47
Objavljeno: 29. julij 2003, 07:56
.
A misliš, da bi namesto namakanja propoliziranih pokrovčkov v žganju lahko dodal kar nekaj samega propolisa?
Namreč, močno dvomim da bodo pokrovčki pri zadnjem točenju prevlečeni s propolisom in kot takšni primerni za namakanje ...
Danes grem na Gorenjsko, po - menda - odlično domače hruševo žganje. Cena 1.200 SIT / liter...
#48
Objavljeno: 29. julij 2003, 14:43
Propolis lahko dodaš samo loti se laboratorija, mešaj oziroma delaj z 1 dcl vsega, medu, vode, žganja pa malce propolisa daš 0,3 vode, pa tolko žganja pa med in neklaj kapljic proplisa skratka delaj v mali količini, da dobiš tisto kar želiš ko boš zadovoljen multipliciraj vse skup pa bo!?
Zapisuj si kaj in koliko daješ, da boš potem vdel povečat.....
#49
Objavljeno: 29. julij 2003, 16:02
#50
Objavljeno: 29. julij 2003, 17:37
Uporabniki, ki si ogledujejo to temo (0)
Člani: 0 - Gosti: 0 - Skriti člani: 0