Za nemoteno delovanje te spletne strani uporabljamo piškotke. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z našo politiko piškotkov. Nadaljuj
Lunin net

Hitri skok na vsebino


Fotka

Nadev za torto


  • Prijavi se, če želiš komentirati
- - - - -
17 komentarjev na to temo

#1 piscanecPP

piscanecPP
  • NeČistZačetnik
  • PipPip
  • Št. objav: 18

Objavljeno: 12. januar 2004, 22:16

Zelim narediti jagodno torto pa ne vem kaksen nadev naj uporabim, ker je oseba ki ji bo namenjena alergicna na smetano.
Kaksen predlog? :eek:

#2 rika

rika
  • D član
  • PipPipPipPipPip
  • Št. objav: 193

Objavljeno: 13. januar 2004, 08:10

Če je alergična na smetano (predvidevam smetano živalskega izvora) obstaja tudi rastlinska smetana, ki se že prav veliko uporablja, pa še lepše je z njo delati. Imajo jo med mlečnimi izdelki pri smetanah v tetrapaku.

Če še to ni ok, bomo pa še kaj naštudirali. x;)x
Rika

#3 vanja

vanja
  • Vseprisotni
  • Št. objav: 777

Objavljeno: 13. januar 2004, 11:00

Mogoče uporabiš puding, ki ga skuhaš en dan prej, ali pa kremo za kremne rezine....


LP!

#4 rika

rika
  • D član
  • PipPipPipPipPip
  • Št. objav: 193

Objavljeno: 13. januar 2004, 14:34

a kovinska pixna rastlinske smetane ni dobra?

pokowc,
nisem še videla kovinskih pixen z rastlinsko smetano xrolleyesx , če je taka za miksat, pa da se strdi je tudi dobra, če je pa samo za kavo, pa ne. x:)x
Rika

#5 rika

rika
  • D član
  • PipPipPipPipPip
  • Št. objav: 193

Objavljeno: 13. januar 2004, 21:38

Narejena je že? Zmiksana, trda (kremasta), kar za namazat? I don't believe that. xrolleyesx
Rika

#6 jasinti

jasinti
  • NeČistZačetnik
  • PipPipPip
  • Št. objav: 48

Objavljeno: 13. januar 2004, 23:21

Piscanec vas prosi za pomoc, vi se pa o konzervah pogovarjate. haha .... res super!!!

#7 jasinti

jasinti
  • NeČistZačetnik
  • PipPipPip
  • Št. objav: 48

Objavljeno: 13. januar 2004, 23:36

čaki zdej,a sploh govorima o isti zadevi, hmmm
ti želiš očitno imet najprej jo v drugačnem stanju, hmm, potem jo narediš ,stepeš doma? pa očitno maš alergijo, al kaj, hmm; no je st pa ti povem, da smeta je v eni kovinski pixni,kot sprej... Če ne pa daj kr sladko, tekočo skuto, ha?

S kom se ti pogovarjas? haha

#8 pokowc

pokowc
  • Brez statusa
  • Št. objav: 5 844

Objavljeno: 14. januar 2004, 00:16

TI TUT KR NEKI, DOUBLE BOUBLE x:Dx
spet ena ,k šnjofla xrolleyesx

#9 rika

rika
  • D član
  • PipPipPipPipPip
  • Št. objav: 193

Objavljeno: 14. januar 2004, 07:10

0k, pokowc, danes mi je vkloplo. Ne, tista spray smetana ni ok, ker kar razpade.

Jasinti, piščancu smo pomoč že dali, zdaj se pa lahko pogovarjamo o tekočih problemih. x;)x
Smo pa še kar pri temi. x:)x
Rika

#10 vanja

vanja
  • Vseprisotni
  • Št. objav: 777

Objavljeno: 14. januar 2004, 09:46

Tudi jaz nisem vedela da smetana v spreju razpade. Imajo rastlinsko v tetrapaku in je še manj kalorična (Megle proizvajalec).....in sam jo stepeš.
Skoraj ne delam več s smetano, kar puding, ki mu vmiksam margarino in dobim kremo ! Ne vmešaj v puding stepene smetane, ker postane tekoč in ga ne moreš namazat.

LP!

#11 Amis

Amis
  • D član
  • Št. objav: 15 191

Objavljeno: 14. januar 2004, 16:14

haj contesa x:)x

mi lahko prosim poveš, kako zmešaš želatino in jogurt ali kakšen je pravilen vrstni red za izdelavo kreme. sem nekajkrat poskušala in vedno je bilo vse narobe - skratka: poizkusi niso uspeli :sori:

za nekaj let sem prekinila ta poskušanja, mogoče se pa lahko spet malo opogumim x:Ix


:vio: :vio: :vio:
you see things; and you say WHY?
but i dream things that never were; and i say WHY NOT?

#12 aakhut

aakhut
  • Lunatik
  • Št. objav: 19 138

Objavljeno: 14. januar 2004, 16:28

:vragec:


kakshna je razlika med torto pa pichko?


hehe
v torto gre ves kurac pa she jajca je treba zram not dat x:Dx


666 zlobijeu....tralala
tut che pisker okol obrnesh pa se nanga vsedesh.....she zmeri sedish na dnu piskra

#13 pokowc

pokowc
  • Brez statusa
  • Št. objav: 5 844

Objavljeno: 14. januar 2004, 17:01

dobr tek :xx!:

#14 contesa

contesa
  • Lunatik
  • Št. objav: 3 659

Objavljeno: 14. januar 2004, 18:00

haj contesa x:)x

mi lahko prosim poveš, kako zmešaš želatino in jogurt ali kakšen je pravilen vrstni red za izdelavo kreme. sem nekajkrat poskušala in vedno je bilo vse narobe - skratka: poizkusi niso uspeli :sori:

za nekaj let sem prekinila ta poskušanja, mogoče se pa lahko spet malo opogumim  x:Ix


:vio:  :vio:  :vio:

x;)x V treh žlicah jagodnega soka na ognju raztopiš želatino(na majhnem plamenu), ko zavre, odstaviš, malo ohladiš, ko vidiš, da se na vrhu začne delati mrenica, vmešaš v že prej zmešane jagode in jogurt. Najbolje je, da približno tri do štiri žlice jogurta zmešaš z raztopljeno želatino(zaradi razlike v temperaturi), potem pa razmešaš vse skupaj. Ker je nadev na začetku še zelo tekoč, ga jaz vlijem na biskvit v modelu(da mi fila ne teče vsepovsod! x:Dx Potem za dve uri v hladilnik in nadev se lepo strdi, potem pa še obloga(preliv) in voila,boun apetit! :palec:
Morda potrebuje človek čas enega življenja samo zato, da pridobi vrline, ki izničijo njegove napake iz prejšnjega življenja... Vrline, ki jih pridobimo in ki se počasi razvijajo v nas, so nevidne vezi, ki vežejo med seboj posamezne eksistence-eksistence, ki se jih spominja samo duh, saj materija nima spomina za duhovne stvari.

HONORE DE BALZAC

#15 Amis

Amis
  • D član
  • Št. objav: 15 191

Objavljeno: 14. januar 2004, 20:34

contesa, xsrcx si. res hvala. morm jutri sprobat. za danes prekasna x:Ix .
you see things; and you say WHY?
but i dream things that never were; and i say WHY NOT?

#16 Amis

Amis
  • D član
  • Št. objav: 15 191

Objavljeno: 15. januar 2004, 23:30

raport: POIZKUS USPEL !!! testni primerki preživeli x:Dx


:vio: :vio: :vio:
you see things; and you say WHY?
but i dream things that never were; and i say WHY NOT?

#17 zirosi

zirosi
  • Vseprisotni
  • Št. objav: 594

Objavljeno: 16. januar 2004, 05:02

špeh pa ocvirki




bog požegnaj!
Človek lahko dela, kar hoče, ne more pa hoteti, kot bi želel.

#18 Natasha

Natasha
  • Nepogrešljivi
  • Št. objav: 1 045

Objavljeno: 16. januar 2004, 19:28

Kaj pa tole:

Na pol litra jagodovega kompota skuhaš 2 jagodna pudinga (kot pri receptu z mlekom).... Ostale jagodke zmiksaš.
Ko se puding ohladi (zelo važno!!!) v njega penasto vmešaj 25 dkg margarine, 20 dkg sladkorja v prahu in 1 rumenjak.

Namesto jagod lahko tudi drugo sadje!

Tko jaz delam sadne tortice!
Če vam ne uspe prvič, vam gre v povprečju tako kot drugim.
M. H. Alderson




Uporabniki, ki si ogledujejo to temo (0)

Člani: 0 - Gosti: 0 - Skriti člani: 0