Za nemoteno delovanje te spletne strani uporabljamo piškotke. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z našo politiko piškotkov. Nadaljuj
Lunin net

Hitri skok na vsebino


Fotka

Halva


  • Prijavi se, če želiš komentirati
- - - - -
3 komentarjev na to temo

#1 LeilaniA

LeilaniA
  • ŽeČistoDomači
  • Št. objav: 353

Objavljeno: 2. februar 2004, 19:07

Ojla! Ali kdo ve, kako halvo narediti doma. Včasih se jo je dalo dobiti na "štantih" pred novim letom, potem jo nekaj časa nisem zasledila nikjer, potem mi jo je mama prinesla iz Grčije, zdaj pa jo imajo tudi v trgovinah. Na nekem ovitku piše, da je sestavljena iz sezama in medu. Pa me zanima ali ima kdo kaj pojma, kako jo narediti. Čeprav nisem ljubitelj sladkarij, mi tale zadevica tako paše, da ne morem brez nje.
Pozdravček, L.
Love Doesn't Have To Hurt To Feel Good

#2 Mateja

Mateja
  • D član
  • Št. objav: 5 354

Objavljeno: 2. februar 2004, 21:31

O, a havla se reče temu xrolleyesx .. sem jo tudi jaz 'odkrila' v trgovinah in mi je veri mač dobra tale sladkarija :yumy: ... ampak tista je še boljša, ko so poleg sezama in medu še pistacije in arašidi

#3 LeilaniA

LeilaniA
  • ŽeČistoDomači
  • Št. objav: 353

Objavljeno: 3. februar 2004, 08:29

Mateja, po moje ne misliva iste zadeve. Tudi jaz sem pred kratkim probala tole s pistacijami in arašidi. Ni prav poceni je pa njam njam. Ampak pri halvi je vsa zadeva zmleta. Daš lepo košček v usta in potem se ti kar raztopi in je njami, njami. Mislim, da bi kakšni naši južni sosedje obvladali recept, pa upam, da ga pozna tudi kdo ki prebira tele forume.
Love Doesn't Have To Hurt To Feel Good

#4 Tina

Tina
  • D član
  • Št. objav: 2 142

Objavljeno: 3. februar 2004, 08:45

Za 4 osebe ... :inocent: x:Dx

250 g moke
200 g sladkorja
200 g olja
1/2 žličke žafrana
1/2 kozarčka rožne vode
zmleta pistacija, mandelji

Segreješ olje v ponvi in dodaš moko. Zmanjšaš ogenj in počasi mešaš dokler moka ne spremeni barve, se zgosti in postane krhka.
V kozarec vode daš sladkor in počakaš, da zavre. Dodaš žafran in rožno vodo ter mešaš.
Medtem pustiš, da se moke malo ohladi in nato med mešanjem dodajaš mešanico.
Če zadeva ni dovolj gosta, kakšno minutko ali dve dalj greješ.
Pistacijo in mandlje lahko vmešaš v maso ali pa na koncu posuješ po vrhu.
Objavljena slika




Uporabniki, ki si ogledujejo to temo (0)

Člani: 0 - Gosti: 0 - Skriti člani: 0