Za nemoteno delovanje te spletne strani uporabljamo piškotke. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z našo politiko piškotkov. Nadaljuj
Lunin net

Hitri skok na vsebino


Fotka

90 dnevna ločevalna dieta


  • Prijavi se, če želiš komentirati
- - - - -
235 komentarjev na to temo

#226 foxy

foxy
  • NeČistZačetnik
  • Pip
  • Št. objav: 4

Objavljeno: 30. april 2007, 10:34

men je tud ratal s to dieto se parih kg znebit... me pa zanima kdaj in če sploh lahko ješ gobe?? za večino stvari piše, za gobe pa še nism zasledila da bi bilo kaj napisan

#227 vanyuska

vanyuska
  • Vajenček
  • PipPipPipPip
  • Št. objav: 66

Objavljeno: 2. maj 2007, 20:44

Kokr js vem gobe spadajo vse povsod. Isto k bučke.

#228 goca

goca
  • NeČistZačetnik
  • PipPip
  • Št. objav: 10

Objavljeno: 3. maj 2007, 20:40

x:)x pozdrav vsem
radi bi samo povedala da sem jaz ravno končala z 90 dnevno dieto in sem zelo zadovoljna izgubila sem 13 kg , in ni bilo tako hudo kot pri drugih dietah, res pa se moraš držat dnevov: BELJAKOVINSKI , ŠKROBNI, OH in SADNI DAN, da ti bo lažje imaš v mladinski knjigo ( 90 DNEVNA LOČEVALNA DIETA) , ki ti ponuja jedilnik za celih 90 dni, se splača verjemi da boš zadovoljna.
lep pozdrav vsem

#229 foxy

foxy
  • NeČistZačetnik
  • Pip
  • Št. objav: 4

Objavljeno: 4. maj 2007, 15:44

hvala za odgovor o gobah. jest se te doete zdej držim že 2 tedna in sm zgubila 3 kile :D
goca, čestitam !

#230 Gost_sstane_*

Gost_sstane_*
  • Gost

Objavljeno: 4. maj 2007, 16:31

hvala za odgovor o gobah. jest se te doete zdej držim že 2 tedna in sm zgubila 3 kile :D
goca, čestitam !

Super, pridita na piknik :palec:

#231 foxy

foxy
  • NeČistZačetnik
  • Pip
  • Št. objav: 4

Objavljeno: 4. maj 2007, 21:03

mogoče pa res še kdaj :P

#232 Gost_sstane_*

Gost_sstane_*
  • Gost

Objavljeno: 4. maj 2007, 21:48

mogoče pa res še kdaj :P

Ne kdaj, sedaj x;)x http://www.lunin.net...mp;#entry840567

#233 Nikastaja

Nikastaja
  • NeČistZačetnik
  • Pip
  • Št. objav: 1

Objavljeno: 14. september 2007, 08:02

To dieto sem preizkusila in moram reči, da dejansko deluje . . . . . . . vendar pa sem skeptična glede razloga zakaj. Prvi razlog je najbrz, da večina ljudi, ki se odloci zanjo zeli shujsati za vecjo kolicino kilogramov (moj cilj jih je bilo 10 recimo), ta dieta pa nas disciplinira, da pojemo tiste tri obroke in ne več pa tudi ne manj, kar pomeni, da verjetno v celoti vseeno pojemo manjk kot prej cez dan, prav tako pa nam omeji izbiro vmesnih prigrizkov. Res je, da nekateri jedo mogoce celo večje obroke kot prej a celoten vnos je verjetno se vedno manjsi od normalnega, prav tako recimo zaposlene ljudi, kljub njihovi zaposlenosti pripravi v preprost zajtrk, ki ga lahko odnesejo s seboj in pojedo tudi v sluzbi, pripravi nas, da ne jemo vsemogocih vmesnih prigriskov in potem enega velikega visoko kaloričnega obroka, ko vsi utrujeni pridemo iz sluzbe
Nikjer se nisem zasledila, da bi rigorozno deljenje in ločevanje hrane po dnevih na beljakovine, škrob in ogljikove hidrate dejansko vplivalo na prebavo le teh (razen seveda pri ločevalni dieti), je pa res, da ti po kakem mesecu zmanjka idej za vedno novo hrano, in meni so po dveh mesecih makaroni lezli cez usesa, beljakovinskih dni sm se skorajda bala, saj toliko mesa nikoli prej nisem jedla naenkrat, zato je sčasoma beljakovinski dan postal le polovicen saj je vsaj polovico mesa zacela nadomescati zelenjava, tortic pa ob OH dnevu res skoraj nikoli nisem jedla, ker jih kot prvo ne maram tako zelo, kot drugo, pa mi tortice in hujsanje ne gredo prevec dobro skupaj :D
Maščobe v dieti sploh omenjene niso, razen, da naj se jih čimbolj izogibamo, ko bi moralo biti še poudarjeno, da naj se jih izogibamo v kombinaciji z ogljikovimi hidrati.
Ko o dieti premislimo iz stališča nutricionizma in znanih dejstev o presnovi, menim da pridemo do zakljucka, da dieta deluje predvsem zaradi zmanjsanega kaloričnega vnosa . . . . . . . vendar pa vse to ni važno, saj imajo ljudje večinoma dobre izkusnje z njo in dejansko izgubljajo kilograme.
Zakaj pride do stavkov kot: Ko sem zacela spet NORMALNO jesti, sem vse spet dobila nazaj? Ker tisti normalo že v štartu ni bil normalen, če smo z njim uspeli pridelati toliko odvečnih kilogramov . . . . . . tudi po končani dieti je treba res skrbno paziti na jedilnik, pregrešimo se recimo lahko s stvarmi za količino tiste tortice na OH dan, poskušamo se izogibati proizvodom iz bele moke, čim manj jemo cvrte hrane in mastnega mesa stvarem z veliko sladkorja in nikoli ne pozabimo na gibanje.
Zakaj je gibanje tako pomembno, tudi če smo izgubljali kilograme brez njega? Zato ker smo nekaj kilogramov izgubili tudi na račun mišic, skoraj z vsako dieto je tako. Tiste hitre vikend diete in enotedenske diete so sploh velik kretenizem, ker vse kar z njimi izgubimo je voda iz telesa in pa mišice. Mišice telo napade pred maščobo, zato moramo ob hujšanju skrbeti za gibanje, da mišice ohranjamo in telo silimo in spodbujamo h kurjenju maščob.
In po končani dieti? Vzdrzevanje teže je odvisno od razmerja med porabljenimi kalorijami in zauzitimi kalorijami in to je to . . . . . to je vsa znanost, ce se ne gibamo (pa magari doma maredimo tistih 10 počepov, 10 dvignemo stol, se mogoce dvakrat sprehodimo po stopnicah, parkiramo bolj daleč in gremo kos poti peš, prej stopimo z avtobusa...) je vnos kalorij večji od porabe in zopet se na nas prikradejo kilogrami.
Sama sem res shujsala po ločevalni dieti, vendar ze dobro leto ohranjam kilograme ki nihajo do dve kilci navzgor, pa tudi do dve navzdol in to je cisto ok :D in to le z jedilnikom, ki ga se vedno nadziram. Saj tudi jaz grem na pico, pa na kebab, burek, mehiško hrano . . . . samo potem pazim, da tisti dan ostalo hrano uravnotežim z ze zauzito in pa seveda pazim na velikost zauzitega . . . . . . poln globok kroznik je se sedaj kar dobra merica.

Zdajle sm prebrala svoj post, pa je pravzaprav precej grozen . . . . . nikomur ne bi rada solila pameti, rabi samo rekla, da ne zaupajte dietam samo zato ker nekaj zatrjujejo . . . . . . bolje je najti resnične razloge, zakaj naj bi delovale, ker jih potem tudi lažje prilagodimo sebi (tudi kolicinsko - poln globok krožnik mesa? 3 jajca - ne hvala) Za nekoga recimo, ki ima 50 kilogramov preveeč in je po moznosti še moški, bi znala predpisana količina hrane biti ze nevarno premajhna.

Spodaj je nekaj dobrih linkov s članki . . . . . ko jih preberemo res bolje razumemo proces hujsanja . . . . zato jih priporočam vsem, ki se lotevajo tega res napornega projekta, tudi pogled s strani fitness navdusencev, saj obvaladjo tako teorijo kot prakso (sama nisem fitness navdusenka, a njihovi pogledi vcasih res pomagajo, čeprav zanjo biti preklemano kritični)

http://www.cenim.se/hujsanje-k.html
predvsem:
http://www.cenim.se/142-a.html
http://www.cenim.se/155-a.html
http://www.cenim.se/102-a.html
http://www.cenim.se/147-a.html

http://www.maxximum-...al.com/hujsanje

http://hujsanje.wordpress.com/

http://www.aktivnadi...i/hujsanje.html (ta je sicer tudi reklamna stran a stvari v članku si je dobro prebrati)

http://www.fitinsit....predstava.shtml

Poskusite si prebrati tudi kaj o prilagajanju telesa na zmanjsane potebe, saj je to glavi dejavnik jo-jo učinkov po končanih dietah

#234 nataly

nataly
  • D član
  • Št. objav: 8 410

Objavljeno: 21. september 2007, 16:44

Jaz sem namesto 90 dni imela 60.dnevno dijeto. Izgubila 6 kg, čisto dovolj zaenkrat. Vesela, ker lahko oblečem nazaj konfekcijo M in se ne ubadam z L in XL..
Zdaj sem se odrekla večerjam, jem večkrat po malo - zajtrk, malica, kosilo, malica, malica do šestih nekje..
Tudi se nisem držala 100% dijete, kot je zapisana, ker od sadja mi postajalo slabo - pa smo vsi mahnjeni na sadje pri bajti..tako, da ko bil beljakovinski dan - meni najljubši - je bilo najlažje kuhat - ne le meso, dušeno ali kuhano..bile so bučke z mesom ali tuno ali morskimi sadeži, pa solate...pa jajca za zajtrk ali riba za malico..pa kumarica zraven..
pri škrobu sem imela problem: ker riž imam rada, frocovje pa ne tako zelo..pa je bil krompir dušen z zelenjavo, polenta za prilogo, z ajdove moke sem omesila krompirjevo testo..in takšne finte..pa solata spet v ogromnih količinah. Ogljikovi hidrati - pizza brez mesa, testenine z drobtinami ali zelenjavo..potem sem že nekakšne pogačke pekla z zelišči in solate..ša štrudli so padali v tistih dnevih. ali kremšnita celo:))
sadje pa....no in oreščki niso manjkali, da se nam ni posušila koža:))

Je pa fino, da sem dosti bolj gibčna zdajle, lažje telovadim, ne upeham se tako hitro..skratka - fino je, ker sem podarila te kilograme :palec:

Življenje je to, kar se ti dogaja, medtem, ko planiraš druge reči.

 


#235 aakhut

aakhut
  • Lunatik
  • Št. objav: 19 138

Objavljeno: 21. september 2007, 16:47

:vragec:

ne shtekam, kwa je treba pr lochitvi she dijeto not upletat..... xrolleyesx xrolleyesx xrolleyesx
she mal, pa bote she najprimernejshi cas lochitve po horo®skopu rachunal.... xrolleyesx xrolleyesx xrolleyesx
pa BIOLOCHITEU... xrolleyesx xrolleyesx xrolleyesx
aja...pa vegiji se zih manj kregajo na lochitvah.... x:Dx x:Dx x:Dx

zlomk....tralala
tut che pisker okol obrnesh pa se nanga vsedesh.....she zmeri sedish na dnu piskra

#236 Punkka

Punkka
  • NeČistZačetnik
  • PipPip
  • Št. objav: 20

Objavljeno: 28. september 2007, 07:51

Še moje malo mnenje.
Z ločevalno dieto- po rininih knjižicah in z napotki na njihovem forumu sva začela s fantom že pred več kot letom in pol.
Za naju je ta način prehranjevanja popolni uspeh
Fant je zgubil cca 6 konfekcijskih številk in na oko ene 30 kil, jaz pa sem šla iz huronskih over 70kil na micenih 48.(oz konfekcije 44-42 na 34-36). Seveda so šle joške in rit- ampak tudi odvečen špeh...^^.
S takšnim načinom hranjenja imam veliko več energije, bolje spim, koža se mi je sčistila, prebava je enkratna, torej nama laufa. Pa da omenim, da sedaj ko sva že stara mačka v kombiniranju, mi tudi kuhanje vzame veliko manj časa kot prej.
Diete sva se držala do pičice natančno cca pol leta- nato je prišel lanski predbožični čas, ko sva se 'basala' s sladkostmi božiča in novoletnih zabav. Sedaj pa se v glavnem drživa osnovnih pravil -ločevanje osnovnih sestavin in sadje za zajtrk z vsakotedenskimi pregrehami, pa kile še vedno ne grejo gor. To kar nekateri trdijo, da ni kosila brez škroba in beljakovin je oslarija- vse se da, če imaš trdno voljo in tudi to da je takšna hrana pusta je neumnost- je pa res, da moraš pri kuhanju postati izviren, se spoznati s svetom začimb in malo bolj prebrskati trgovine, da najdeš sestavine, ki pašejo skup.
Po nasvetu zdravnice sem se zredila za cca 2-3 kile (redno sem hodila na preglede, ker je me zanimalo, kako takšna prehrana deluje na sam organizem- testi kri, encimi na pol leta), včasih si privoščim en teden veganske presne prehrane- predvsem zaradi čiščenja telesa, fant pa tedenski post (1x na pol leta) in jaz sem brez prekomernega športanja še vedno na svojih 50 kilah.
Mislim, da gre pri vseh dietah predvsem zato, da najdeš tiso (kot dieto mislim na način prehranjevanja), ki paše tvojem metabolizmu in načinu življenja. Jaz imam to srečo, da mi ni problem jesti ob za to primernem času, saj si tudi na šihtu lahko brez problema pogrejem pripravljeno kosilo oz. naredim kakšno malenkost.




Uporabniki, ki si ogledujejo to temo (0)

Člani: 0 - Gosti: 0 - Skriti člani: 0