Previdevam.
to je pa skuta -sirček...z zelišči ..., soljo ....
lahko dodaš notri naknadno še mal smetane ...npr .pa ni tako suho ...
tule se dela iz sladkega mleka -sladka skuta ( pomeni ni kislo ) ..zato dodatek limona , lahko tudi kisa in pa citronske kisline ...
Če je pa mleko skisano ..pa samo segreješ do temperature 55 stopinj celzije (zelo počasi)...potem odcediš in stisneš ....( ima majčkeno bolj kisel okus...r)
pustiš vsaj eno uro ..da se dobro zaseri ...potem odcejenemu dodaš sol , zelišča začimb
in fino obtežiš v ocejalniku ..pustiš čez noč ..
in to je to ...
silver ti imaš koze ...iz kozjega melka je super ...no saj meni je všeč ... , jaz potem dodam sol pa drobnjak , la pa česen ..
je fajn za na kruh namazat...
a je kaj drugega ...?
Kako pravzaprav se dela ta panir indijski sir;) ?
Saj to je to, paneer.
Segreješ mleko, notri stisneš limono, da se sesiri in potem vliješ na gazo in stiskaš.
Potem culo obesiš, in obtežiš,da se še dodatno dobro izcedi.
Jaz sem tudi dodajala drobnjak, ampak končni rezultat ni bil bogvekaj.
Vidiš, smetano pa nisem dodajala, dobra ideja.
Sem pa naredila darila. Nekje sem staknila po dva eura keramične posodice za maslo.
Sir sem dala najprej v modeček ( kar tupperwerji manjše dimenzije) in potem sem sir, recimo drobnjakov ali rumen - žefranov lepo dala v puternice, povezala s trakom in naredila pentljo.
Odbadovani so padli dol od hudega domačega sira.
Mah, koliko je bil dober.
Iz dveh litrov mleka, ene limone in soli dobiš en cirka 250gramski hlebček.
Kozji sir, najboljša stvar pod soncem