Lunin magazin

Moč meditacije

Objavljeno: 24.5.2018
Avtor: Budistična kongregacija Dharmaling
Moč meditacije

Tema: moč meditacije. Iščemo mir in srečo – toda naš um ves čas skače z ene misli na drugo. To slabi našo zmožnost soočanja s problemi in motečimi čustvi v vsakdanjem življenju. Zakaj meditirati? Da umirimo sebe, se rešimo stresa, okrepimo osredotočenost in izboljšamo svoje notranje kvalitete. In - kako meditirati?

Budistični Učitelj Lama ShenpenRinpoče bo imel video Učenje o tej široki temi. Vsak je dobrodošel, da se pridruži, osebno ali prek spleta, in se pouči o meditaciji. Kasneje boste imeli tudi možnost vključitve v redne tedenske meditacije v našem centru, da bost lahko nadaljevali z razvijanjem miru v svojem življenju.

Biografija

Lama ShenpenRinpočejebudistični Učitelj, predstojnik Budistične kongregacije Dharmaling, ki ima tempelj v Ljubljani. Pri 16 letih je postal menih, nato zaključil krajši študij s področja medicine, organiziral humanitarne dejavnosti v Indiji, vzpostavljal budistične skupnosti in učilDarmo v različnih državah, posvojil tibetanskega otroka in po 23 letih meništva postal poročen oče štirih otrok. Rinpočejeva prioriteta je vedno učenje o tem, kako udejaniti Budove besede v vsakdanjem življenju in kako pomagati kolikor mogoče velikemu številu drugih. Rinpočeima sposobnost zdravljenja z rokami in mantrami. Sodeloval je tudi v raziskavi o vplivu meditacije na človeško telo, ki jo je opravljala slovenska znanstvenica in ki je prinesla zanimive rezultate.

Datum: 8. junij 17.30-18.30

Kraj: Pavšičeva 41, Ljubljana

Dostop prek spleta: pošljite elektronsko pošto na office@dharmaling.org, kjer boste dobili povezavo do videokonference in navodila, kako se povezati.

Organizacija: Budistična kongregacija Dharmaling, www.dharmaling.org, facebook - https://www.facebook.com/dharmaling.centre/

Vstop: prost.

Kontakt: +386 (0)40 125 512.

Magazin   › Zanimivosti   › Moč meditacije
Oglejte si tudi

Osebni horoskop v knjigi

Vsak je rojen pod srečno zvezdo. Osebni ali rojstni horoskop pa je kot zemljevid, ki ti natančno predstavi tvojo osebnost, obnašanje, pomanjkljivosti in potenciale in te popelje do tiste zvezde, ki prinaša srečo tebi.

Sončev mrk, 11.8.2018 - igre moči

Aspekt med Saturnom in Uranom ima v tem letu tudi močan vpliv na dogajanje v državi Slovenji, saj aktivira njen ascendent v znamenju Kozorogu kot tudi Sonce v znamenju Raka.
› Preberi več

UMETNOST SREČE IV - TIBE..ELJ RINGU TULKU RINPOČE

Priznani budistični učitelj Ringu Tulku Rinpoče bo letos ponovno obiskal Slovenijo. Ob tejpriložnosti pripravljamo nadaljevanje seminarja o umetnosti sreče v budizmu..Rinpoče bo učil na podlagi besedila "Okras osvoboditve".
› Preberi več

Nujni ukrepi za nego kože v poletnih mesecih

Vsak od nas ima verjetno že ustaljeno rutino kar se tiče naše lepote in zdravja – imamo najljubše kozmetične izdelke in prehranske dodatke ter načine uporabe, ki jim ostajamo zvesti.
› Preberi več

Lunin mrk 27.7.2018

Konec julija nas čaka zanimiv astrološki in astronomski dogodek. Polna luna na četrti stopinji znamenja Vodnarja bo obenem tudi najdaljši popolni Lunin mrk v tem stoletju in pa tudi Krvava Luna.
› Preberi več

› Preberi več

Uran v Biku – SVET, KOT ..POZNAMO, SE BO SPREMENIL

Uran, planet nenadnih sprememb, je 15.5.2018 ob 12:10 vstopil v najbolj stabilno in zemeljsko znamenje, Bika. V njem bo ostal 7 let. Naravi znamenja Bika in planeta Urana sta neusklajeni, saj je Bik počasen in previden, medtem ko je Uran hiter...
› Preberi več

Saturn v Kozorogu – nov red na starem pogorišču !

Saturnov prehod nas sooča z realnostjo in ruši naše morebitne iluzije. Od nas zahteva delo in trud, saj so področja, ki jih aktivira tokom svojega prehoda, podvržena preizkušnjam in počasni rasti.
› Preberi več

Pomoč in zdravljenje s Samorogi

Samorogi niso samo mistična bitja, ampak so konkretna bitja, ki nas, če jim dovolimo, usmerjajo, vodijo ter nam pomagajo prebuditi sebe skozi odpravljanje vzorcev in bremen, zaradi katerih ne živimo v sedanjosti in smo obstali na točki.
› Preberi več

Sadni prigrizek za vašega psa

Sadni prigrizek za vašega psa. Vsebuje veliko beljakovin ter malo maščob.
› Preberi več

Izračunaj svoj horoskop

Izberi datum rojstva in izračunaj osebni horoskop brezplačno.
X
E-novice

Prijavi se na naše e-novice

Vpiši svoj email naslov in prejemaj obvestila o novostih in zanimivostih s področja osebne rasti, astrologije, duhovnosti ter zdravega načina življenja.