Lunin magazin

5-dnevni meditativni umik z budističnim učiteljem Gyalton Rinpočejem

Objavljeno: 27.5.2018
Avtor: Palpung Ješe Èöling
5-dnevni meditativni umik z budističnim učiteljem Gyalton Rinpočejem

5-DNEVNI MEDITATIVNI UMIK Z BUDISTIČNIM UČITELJEM GYALTON RINPOČEJEM

 

DEVET METOD MEDITACIJE ŠAMATHE in BUDA MEDICINE

INICIACIJI BUDE MEDICINE in DZAMBHALE

 

11.–15. julija 2018

Hotel Špik | Gozd Martuljek

 

Z veseljem vam sporočamo, da bo priznani budistični učitelj Gyalton Rinpoče julija letos ponovno obiskal Slovenijo in vodil 5-dnevni meditativni umik v Gozd Martuljku.

PROGRAM 5-DNEVNEGA MEDITATIVNEGA UMIKA:

       Sreda, 11. julija:
17:00–19:30 -  Iniciacija Bude medicine in uvodno predavanje o devetih metodah šamathe in praksi  

            Bude medicine

      12. 14. julija:

  9:00–11:00 -  Učenje o devetih metodah meditacije šamathe
11:30–13:00 -  Vodena meditacija 
šamathe
15:00–17:00 -  Učenje o 
Budi medicine
17:30–19:00 -  Vodena meditacija Bude medicine

     Nedelja, 15. julija:

  9:00–10:30 - Učenje o devetih metodah meditacije šamathe 
11:00–12:30 - Učenje o 
Budi medicine in kratka vodena meditacija
14:30–17:00 – Iniciacija Dzambhale


Predavanja bodo potekala v angleščini, s simultanim prevodom v slovenski in nemški jezik.

PREDHODNE PRIJAVE SO OBVEZNE.
Zaradi priprave prostora v Hotelu Špik naprošamo vse, ki se nameravate udeležiti celotnega meditativnega umika ali posameznih dni, da se prijavite na info@palpung.si

 

Na tem umiku bomo imeli dragoceno priložnost, da vadimo meditacijo šamathe in Bude medicine pod neposrednim vodstvom Gyalton Rinpočeja. Rinpoče bo z nami delil praktične nasvete o tem, kako v meditaciji razviti stabilnost, jasnost in globino, in sicer v okviru devetih metod meditacije šamathe.

 

Rinpoče bo tudi razložil prakso Bude medicine, kjer sebe vizualiziramo kot meditacijsko božanstvo in s pomočjo katere prebudimo svoj potencial, da postanemo razsvetljeni Buda medicine. Po iniciaciji Bude Medicine bodo sledile vodene meditacije z dodatnimi razlagami. Skupaj bomo odkrivali, kako lahko te metode podprejo našo prakso v vsakodnevnem življenju.

 

Ob zaključku meditativnega umika nam bo Rinpoče podelil iniciacijo Dzambhale, zaščitnega božanstva, povezanega s srečo in z blagostanjem.

 

PRIJAVA

Za udeležbo na 5-dnevnem meditativnem umiku je obvezna predhodna prijava.

Prijavo nam pošljite na info@palpung.si Število mest je omejeno,  zato priporočamo, da se prijavite čimprej.

 

PRIPOROČENI PRISPEVEK ZA UDELEŽBO

Celoten 5-dnevni meditativni umik: 150 €

 

PLAČILO

Ob prihodu na kraju dogodka.

 

KRAJ DOGODKA

Hotel Špik

Jezerci 21

SI-4282 Gozd Martuljek

 

NASTANITEV

V hotelu Špik so na voljo sobe, možno pa je tudi kampiranje v bližnjem kampu Špik.

Za sobe in kampiranje imajo udeleženci meditativnega umika poseben popust.

 

HOTEL ŠPIK

Jezerci 21, SI-4282 Gozd Martuljek •T: 04 587 71 00 • www.hotelspik.com

Kontaktna oseba: Matjaž Triplat • Matjaz.Triplat@hit.si

 

Za cene sob s popustom in rezervacije nas kontaktirajte na info@palpung.si.

Število sob je omejeno, zato priporočamo, da jih rezervirate čimprej.

 

Možnost delitve sobe z drugimi udeleženci

Na željo lahko vaše bivanje v hotelu delite z drugimi udeleženci meditativnega umika.

Sostanovalca/-ko vam lahko poiščemo mi.

 

KAMP ŠPIK

Jezerci 15, 4282 Gozd Martuljek • T: 051 634 466 • www.camp-spik.si

 

Za cenik bivanja v kampu nas kontaktirajte na info@palpung.si.

Za rezervacijo kontaktirajte g. Rada Urevca – info@camp-spik.si.

Da boste deležni dogovorjenega popusta, ob prijavi navedite geslo: »Palpung skupina«.

 

PREHRANA

V Hotelu Špik bo organizirana prehrana tudi za udeležence meditativnega umika, ki ne bodo bivali v hotelu. Cena za samopostrežno kosilo ali večerjo je 10 EUR na osebo.

 

DEVET METOD ŠAMATHA MEDITACIJE

Šamatha meditacija je meditacija umirjanja uma ali mirnega bivanja, kar je v današnjem svetu in načinu življenja vedno bolj potrebno. Z devetimi metodami za umirjanje uma se lahko naučimo, kako doseči stanje duševnega miru in kako ohraniti to stanje v vseh situacijah našega življenja.

 

INICIACIJA, UČENJA in MEDITACIJA BUDE MEDICINE

Vse duševne ali telesne bolezni in trpljenje izvirajo iz negativnih stanj uma. Običajno se zdi, da so negativna stanja uma globoko zakoreninjena, toda ko se povežemo z Budo medicine, lahko izkusimo čisto naravo svojega uma in se ozdravimo teh notranjih bolezni. S tem, ko sebe ozdravimo duševnega in telesnega trpljenja, bomo sposobni tudi drugim pomagati k njihovi ozdravitvi. Iniciacija Bude medicine je vodena meditacija, med katero bomo prejeli blagoslov Bude medicine, ki je utelešenje vseh razsvetljenih zdravilnih energij. Rinpoče bo tudi pojasnil globoko metodo vizualizacije, s katero prebudimo svoj lasten potencial. 


INICIACIJA DZAMBHALE

Tistim, ki izvajajo to prakso, Dzambhala pomaga, da so prosti ovir kot so – sovražniki, tatovi in bolezni, njihovo bogastvo in materialna dobrobit pa se povečata. Kdor redno vadi prakso Dzambhale bo osvobojen ekonomskih pritiskov in težav, povečale se bodo tudi njegove zasluge in življenjska doba. Če nas pri praksi vodi altruistična motivacija bodhičite - pomagati vsem čutečim bitjem, da bi bila prosta revščine in trpljenja, potem bomo uživali v neizčrpnem viru bogastva in zaslug. Na najglobljem nivoju je Dzambhala zaščitnik našega notranjega bogastva dharme. Če se tej praksi posvetimo iskreno in z vsem srcem, nam bo Dzambhala pomagal tako, da nam bodo naše zunanje okoliščine vedno omogočale prakso in bomo imeli vse kar potrebujemo za to. Mogoče nismo premožni, a ko bo naša praksa napredovala, nam bo Dzambhala podelil blagoslove, tako da se bo naše resnično bogastvo – realizacija dharme v našem umu – vedno povečevalo in nikoli zmanjšalo! 


O UČITELJU

Sedmi Gyalton Rinpoče se je rodil v Sikkimu leta 1980. Leta 1983 ga je prepoznal in pozneje tudi ustoličil Guru Vadžradhara 12. Chamgon Kenting Tai Situpa. Leta 1989 je Rinpoče v samostanu Palpung Sherabling začel s svojim formalnim tradicionalnim samostanskim urjenjem pod vodstvom Chamgona Kentinga Tai Situpe. Učil se je brati, pisati, tibetansko slovnico, se na pamet učil obredne tekste, se učil izdelovanja maslenih skulptur (torm), peščenih mandal in posebnih svetih obrednih plesov. Študiral je tudi budistično filozofijo.  Leta 2003 je bil imenovan za Vadžra mojstra samostana Palpung Sherabling in prevzel odgovornost vodenja duhovnih dejavnosti samostana. V letih, ki so sledila, je prejel številna učenja, ustna izročila in opolnomočenja od Guruja Vadžradhare 12. Chamgona Kentinga Tai Situpe. Leta 2014 je uspešno zaključil tradicionalni triletni meditativni umik.

Rinpoče redno obiskuje številne budistične centre in centre, povezane s samostanom Palpung v različnih državah, kjer kot predstavnik Guruja Vadžradhare podeljuje učenja, iniciacije in izvaja obrede.

 

Za vse dodatne informacije smo vam na voljo na info@palpung.si

  

Prijazno vabljeni!

 

Palpung Slovenija

http://palpung.si/

 

    
Magazin   › Zanimivosti   › 5-dnevni meditativni umik z budističnim učiteljem Gyalton Rinpočejem
Oglejte si tudi

Ametist - kristal spiritualnosti

Ametist velja za močen zaščitni kamen, saj čisti prostor negativnih energij in varuje naše energetsko polje. Vibracija kristala deluje na fizičnem, čustvenem in psihičnem nivoju, saj odpravlja stres in v življenje prinaša harmonijo.
› Preberi več

Roževec - kristal ljubezni

Roževec je napolnjen z nežno in toplo energijo, zato bo v vaše življenje prinesel več ljubezni, sreče, miru in samozaupanja. Sprošča neizražena čustva in srčno bolečino. Roževec krepi in odpira srčno čakro.
› Preberi več

Vrtnica - simbol lepote, ljubezni in ravnovesja

Vonj vrtnice pomirja, sprošča in dviguje razpoloženje. Deluje na vseh ravneh, tako na naše telo kot na naš um. Pomaga proti depresiji, žalosti, strahu in jezi, obenem pa je čudovita za odpravljanje ženskih težav.
› Preberi več

Materina dušica ali timijan

Materina dušica blaži vrsto težav: lajša prebavne motnje, čisti aknasto kožo, pomaga pri zdravljenju in razkuževanju zgornjih dihalnih poti, pomirja kašelj, uspava, pomirja in krepi živce, pospešuje tudi potenje in prebavo ter sprošča krče.
› Preberi več

Lunin mrk v znamenju Lev..apetost pred spremembami

To je tudi zadnji v seriji mrkov, ki so od leta 2017 potekali na osi Lev - Vodnar in kot tak zaključuje proces sprememb in tudi notranje rasti fiksnih znamenj.
› Preberi več

Sivka in njena uporaba

Sivko lahko uporabite kot sproščujočo kopel, za boljši spanec, kot masažno olje, za lajšanje glavobola, za nego aknaste kože, preganjanje mrčesa ter umirjanje srbenja po pikih žuželk.
› Preberi več

Jupiter v Strelcu – ujemi svoje sanje

Planet Jupiter v astrologiji simbolizira naše potrebe in želje po napredku, rasti in širitvi. Njegov prehod skozi Zodiakalen krog traja 12 let.
› Preberi več

Orgonit - vir življenjske energije

Orgoniti odpravljajo težave, ki so posledica onesnaženosti sodobnega okolja. Z energijo napolnijo tako naš življenjski prostor kot tudi naš organizem in tako pozitivno vplivajo na naše psihofizično počutje.
› Preberi več

› Preberi več

Uran v Biku – SVET, KOT ..POZNAMO, SE BO SPREMENIL

Uran, planet nenadnih sprememb, je 15.5.2018 ob 12:10 vstopil v najbolj stabilno in zemeljsko znamenje, Bika. V njem bo ostal 7 let. Naravi znamenja Bika in planeta Urana sta neusklajeni, saj je Bik počasen in previden, medtem ko je Uran hiter...
› Preberi več

Izračunaj svoj horoskop

Izberi datum rojstva in izračunaj osebni horoskop brezplačno.
X
E-novice

Prijavi se na naše e-novice

Vpiši svoj email naslov in prejemaj obvestila o novostih in zanimivostih s področja osebne rasti, astrologije, duhovnosti ter zdravega načina življenja.