Lunin magazin

Gomo Tulku MBA Tour Ljubljana 2018

Objavljeno: 22.9.2018
Avtor: Budistična kongregacija Dharmaling
Gomo Tulku MBA Tour Ljubljana 2018

Budistični center Dharmaling vas z veseljem obvešča, da bomo v Ljubljani kmalu gostili poseben dogodek. 12. oktobra bo imel v našem centru predavanje Gomo Tulku.

Ta izjemni tibetanski Lama, ki živi sodobno življenje mladih ljudi in razvija svojo kariero kot glasbenik in podjetnik, je dokaz, da so starodavna Budova učenja še vedno živa in točna. Njegova učenja so trdno zasidrana v primerih iz vsakdanjega življenja. Njegova zelo zanimiva življenjska zgodba kaže močne vezi z dediščino tibetanskega budizma, ki se precej nepričakovano gladko zlije z načinom življenja v 21. stoletju.

Predavanje bo 12. oktobra ob 18. uriv centru Budistične kongregacije Dharmaling na Pavšičevi 41 v Ljubljani. Zaželena je registracija na 040 125 512 ali naoffice@dharmaling.org. Priporočena donacija je 10 €. Več informacij sledi spodaj.

 

Tibetanec, Kanadčan, Američan. Lama, glasbenik, podjetnik.

Filozofija GomoTulkuja o tem, kako živeti, študirati in poučevati Budizem, močno poudarja avtentičnost, uporabnost in pragmatizem. Ta pristop je razviden tudi iz življenja mladega Rinpočeja in njegovih dosedanjih kariernih poti, saj se je odločilraziskati svet daleč stran od samostana, pri tem pa je živel v različnih državah Severne Amerike, Evrope in Azije.

GomoTulku se je rodil v Montrealu, v Kanadi, 8. avgusta 1988. Pri treh letih ga je Njegova Svetost 14. Dalajlama prepoznal kot reinkarnacijo dečkovega starega očeta po materini strani, 22. GomoTulkuja. Leta 1995 ga je na Institutu Lama Tsongkhapa v Pomaji v Italiji v meniha posvetil Dalajlama, nato pa se je GomoTulku 12 let izobraževal na tradicionalni samostanki univerzi Sera Jey v Indiji, kjer je študiral budistično filozofijo in psihologijo.

Študij je z odliko zaključil avgusta 2008, po t.i. obredu Rig-Chung, ki vključuje zahtevne sholastične debate pred tisoči menihov.

Podobno kot prejšnji GomoTulku, ki je bil znan po svojem strokovnem poznavanju budistične filozofije in metod tantre, pa tudi po poznavanju tradicionalnih napevov in obrednih plesov, je tudi zdajšnji GomoTulku že v mladih letih odkril podobno strast do glasbe in plesa. Po zaključku svojega budističnega študija je GomoTulku opustil formalno meniško življenje in se posvetil glasbeni karieri v Evropi.

Njegov prvi album je nastal v sodelovanju z mednarodno priznanimi hip-hop producenti in glasbeniki, kot sta Deleterio in Jidenna. S svojim singlomPhotograph je leta 2011 na TibetanMusicAwards osvojil priznanje za najboljšega moškega izvajalca. Njegovi dosežki v glasbeni karieri so mu prinesli tudi intervju v Time Magazine, GQ Italia in Details, pa tudi nastop italijanski televizijskipogovorni oddaji »TheChiambretti Show.«

GomoTulku je prepričan, da je prihodnost budizma v tem, da se uskladi tradicionalna učenja z današnjo stalno razvijajočo se znanostjo in družbo. Dandanes GomoTulku še naprej nadgrajuje svoje znanje kot tradicionalni Lama, ki ima hkrati izkušnje iz življenja milenijca, mladega odraslega v sodobnem svetu.

V zadnjih letih je bil GomoTulkuvključen v številne podjetniške projekte v različnih panogah, pri tem pa je bil aktiven tudi v svojih prizadevanjih zadobrobit drugih, od zasebnegalife-coachingapa do javnih seminarjev.Kljub temu, da trenutno potuje po svetu, s pogostimi obiski svojega samostana v Indiji še naprej ohranja tesen stik s svojo budistično dediščino. Prihodnji projekti GomoTulkuja vključujejo širitev budizma s pomočjo interaktivnih medijev, dobrodelno delo v Tibetu, ki je usmerjeno v ohranjanje okolja, pa tudi v izobrazbo, razvoj institucij, ter ustvarjanje več glasbe.

GomoTulku tekoče govori tibetansko, angleško in italijansko. Njegova življenjska zgodba je bila predstavljena na več mednarodnih medijskih kanalih, med drugim na »Oprah Winfrey Show« in na NPR Radiu v ZDA, in prek glavnih novičarskih agencij, kot sta na primer in RaiItalia.

       
Magazin   › Zanimivosti   › Gomo Tulku MBA Tour Ljubljana 2018
Oglejte si tudi

Jupiter v Strelcu – ujemi svoje sanje

Planet Jupiter v astrologiji simbolizira naše potrebe in želje po napredku, rasti in širitvi. Njegov prehod skozi Zodiakalen krog traja 12 let.
› Preberi več

Orgonit - vir življenjske energije

Orgoniti odpravljajo težave, ki so posledica onesnaženosti sodobnega okolja. Z energijo napolnijo tako naš življenjski prostor kot tudi naš organizem in tako pozitivno vplivajo na naše psihofizično počutje.
› Preberi več

› Preberi več

Uran v Biku – SVET, KOT ..POZNAMO, SE BO SPREMENIL

Uran, planet nenadnih sprememb, je 15.5.2018 ob 12:10 vstopil v najbolj stabilno in zemeljsko znamenje, Bika. V njem bo ostal 7 let. Naravi znamenja Bika in planeta Urana sta neusklajeni, saj je Bik počasen in previden, medtem ko je Uran hiter...
› Preberi več

Saturn v Kozorogu – nov red na starem pogorišču !

Saturnov prehod nas sooča z realnostjo in ruši naše morebitne iluzije. Od nas zahteva delo in trud, saj so področja, ki jih aktivira tokom svojega prehoda, podvržena preizkušnjam in počasni rasti.
› Preberi več

Pomoč in zdravljenje s Samorogi

Samorogi niso samo mistična bitja, ampak so konkretna bitja, ki nas, če jim dovolimo, usmerjajo, vodijo ter nam pomagajo prebuditi sebe skozi odpravljanje vzorcev in bremen, zaradi katerih ne živimo v sedanjosti in smo obstali na točki.
› Preberi več

Čisto osebno, personaliz..darilo za celo življenje

Astrocaffe osebni horoskop - knjiga, ki govori o tvojem življenju. Popolno darilo.
› Preberi več

Osebni horoskop v knjigi..Darilo za celo življenje

Astrocaffe osebni horoskop v knjigi je resnično darilo za celo življenje, saj vam omogoča odkrivati in razvijati vaše potenciale ter vas opozarja na pomanjkljivosti, na katerih morate delati, da lahko zaživite polno življenje.
› Preberi več

Sadni prigrizek za vašega psa

Sadni prigrizek za vašega psa. Vsebuje veliko beljakovin ter malo maščob.
› Preberi več

Moda za najmlajše

Kdo je rekel da tudi naši najmlajši niso modno oblečeni? To je zagotovo preteklost. Prav ta članek vas bo seznanil kaj obleči otroku, da bo tudi on skupaj z vami v trendu hkrati pa bo obdržal otroški izgled?
› Preberi več

Izračunaj svoj horoskop

Izberi datum rojstva in izračunaj osebni horoskop brezplačno.
X
E-novice

Prijavi se na naše e-novice

Vpiši svoj email naslov in prejemaj obvestila o novostih in zanimivostih s področja osebne rasti, astrologije, duhovnosti ter zdravega načina življenja.

POPOLNO DARILO

Knjiga, ki govori o tvojem življenju

Moderna razlaga osebnega horoskopa v lični in povsem personalizirani knjigi.
Darilo z imenom in priimkom, na katerega boste ponosni.

NAROČI KNJIGO