Lunin magazin

Gomo Tulku MBA Tour Ljubljana 2018

Objavljeno: 22.9.2018
Avtor: Budistična kongregacija Dharmaling
Gomo Tulku MBA Tour Ljubljana 2018

Budistični center Dharmaling vas z veseljem obvešča, da bomo v Ljubljani kmalu gostili poseben dogodek. 12. oktobra bo imel v našem centru predavanje Gomo Tulku.

Ta izjemni tibetanski Lama, ki živi sodobno življenje mladih ljudi in razvija svojo kariero kot glasbenik in podjetnik, je dokaz, da so starodavna Budova učenja še vedno živa in točna. Njegova učenja so trdno zasidrana v primerih iz vsakdanjega življenja. Njegova zelo zanimiva življenjska zgodba kaže močne vezi z dediščino tibetanskega budizma, ki se precej nepričakovano gladko zlije z načinom življenja v 21. stoletju.

Predavanje bo 12. oktobra ob 18. uriv centru Budistične kongregacije Dharmaling na Pavšičevi 41 v Ljubljani. Zaželena je registracija na 040 125 512 ali naoffice@dharmaling.org. Priporočena donacija je 10 €. Več informacij sledi spodaj.

 

Tibetanec, Kanadčan, Američan. Lama, glasbenik, podjetnik.

Filozofija GomoTulkuja o tem, kako živeti, študirati in poučevati Budizem, močno poudarja avtentičnost, uporabnost in pragmatizem. Ta pristop je razviden tudi iz življenja mladega Rinpočeja in njegovih dosedanjih kariernih poti, saj se je odločilraziskati svet daleč stran od samostana, pri tem pa je živel v različnih državah Severne Amerike, Evrope in Azije.

GomoTulku se je rodil v Montrealu, v Kanadi, 8. avgusta 1988. Pri treh letih ga je Njegova Svetost 14. Dalajlama prepoznal kot reinkarnacijo dečkovega starega očeta po materini strani, 22. GomoTulkuja. Leta 1995 ga je na Institutu Lama Tsongkhapa v Pomaji v Italiji v meniha posvetil Dalajlama, nato pa se je GomoTulku 12 let izobraževal na tradicionalni samostanki univerzi Sera Jey v Indiji, kjer je študiral budistično filozofijo in psihologijo.

Študij je z odliko zaključil avgusta 2008, po t.i. obredu Rig-Chung, ki vključuje zahtevne sholastične debate pred tisoči menihov.

Podobno kot prejšnji GomoTulku, ki je bil znan po svojem strokovnem poznavanju budistične filozofije in metod tantre, pa tudi po poznavanju tradicionalnih napevov in obrednih plesov, je tudi zdajšnji GomoTulku že v mladih letih odkril podobno strast do glasbe in plesa. Po zaključku svojega budističnega študija je GomoTulku opustil formalno meniško življenje in se posvetil glasbeni karieri v Evropi.

Njegov prvi album je nastal v sodelovanju z mednarodno priznanimi hip-hop producenti in glasbeniki, kot sta Deleterio in Jidenna. S svojim singlomPhotograph je leta 2011 na TibetanMusicAwards osvojil priznanje za najboljšega moškega izvajalca. Njegovi dosežki v glasbeni karieri so mu prinesli tudi intervju v Time Magazine, GQ Italia in Details, pa tudi nastop italijanski televizijskipogovorni oddaji »TheChiambretti Show.«

GomoTulku je prepričan, da je prihodnost budizma v tem, da se uskladi tradicionalna učenja z današnjo stalno razvijajočo se znanostjo in družbo. Dandanes GomoTulku še naprej nadgrajuje svoje znanje kot tradicionalni Lama, ki ima hkrati izkušnje iz življenja milenijca, mladega odraslega v sodobnem svetu.

V zadnjih letih je bil GomoTulkuvključen v številne podjetniške projekte v različnih panogah, pri tem pa je bil aktiven tudi v svojih prizadevanjih zadobrobit drugih, od zasebnegalife-coachingapa do javnih seminarjev.Kljub temu, da trenutno potuje po svetu, s pogostimi obiski svojega samostana v Indiji še naprej ohranja tesen stik s svojo budistično dediščino. Prihodnji projekti GomoTulkuja vključujejo širitev budizma s pomočjo interaktivnih medijev, dobrodelno delo v Tibetu, ki je usmerjeno v ohranjanje okolja, pa tudi v izobrazbo, razvoj institucij, ter ustvarjanje več glasbe.

GomoTulku tekoče govori tibetansko, angleško in italijansko. Njegova življenjska zgodba je bila predstavljena na več mednarodnih medijskih kanalih, med drugim na »Oprah Winfrey Show« in na NPR Radiu v ZDA, in prek glavnih novičarskih agencij, kot sta na primer in RaiItalia.

       
Magazin   › Zanimivosti   › Gomo Tulku MBA Tour Ljubljana 2018
Oglejte si tudi

Orgonit in radiestezija

Orgoniti učinkovito preprečujejo škodljivosti sevanja, ki ga lahko odkrijemo z radiestezijskimi meritvam: sevanja zemeljskih mrež, podzemeljskih vodnih tokov, rudnin, mineralov in geoloških prelomnic.
› Preberi več

Rune kot pomoč pri neobremenjenem življenju

Nordijske Rune so skrivnostni simboli, ki so veljali za vedeževalski pripomoček. Vendar so vse prej kot to.
› Preberi več

Detox črna maska

Imaš težave z mozoljčki, aknami in ogrci? Hitro in enostavno si lahko sama pripraviš črno masko, ki učinkovito odpravlja težave z aknasto in mastno kožo. Obnese pa se tudi pri nadležnih ogrcih.
› Preberi več

Ametist - kristal spiritualnosti

Ametist velja za močen zaščitni kamen, saj čisti prostor negativnih energij in varuje naše energetsko polje. Vibracija kristala deluje na fizičnem, čustvenem in psihičnem nivoju, saj odpravlja stres in v življenje prinaša harmonijo.
› Preberi več

Roževec - kristal ljubezni

Roževec je napolnjen z nežno in toplo energijo, zato bo v vaše življenje prinesel več ljubezni, sreče, miru in samozaupanja. Sprošča neizražena čustva in srčno bolečino. Roževec krepi in odpira srčno čakro.
› Preberi več

Vrtnica - simbol lepote, ljubezni in ravnovesja

Vonj vrtnice pomirja, sprošča in dviguje razpoloženje. Deluje na vseh ravneh, tako na naše telo kot na naš um. Pomaga proti depresiji, žalosti, strahu in jezi, obenem pa je čudovita za odpravljanje ženskih težav.
› Preberi več

Materina dušica ali timijan

Materina dušica blaži vrsto težav: lajša prebavne motnje, čisti aknasto kožo, pomaga pri zdravljenju in razkuževanju zgornjih dihalnih poti, pomirja kašelj, uspava, pomirja in krepi živce, pospešuje tudi potenje in prebavo ter sprošča krče.
› Preberi več

Sivka in njena uporaba

Sivko lahko uporabite kot sproščujočo kopel, za boljši spanec, kot masažno olje, za lajšanje glavobola, za nego aknaste kože, preganjanje mrčesa ter umirjanje srbenja po pikih žuželk.
› Preberi več

Jupiter v Strelcu – ujemi svoje sanje

Planet Jupiter v astrologiji simbolizira naše potrebe in želje po napredku, rasti in širitvi. Njegov prehod skozi Zodiakalen krog traja 12 let.
› Preberi več

Orgonit - vir življenjske energije

Orgoniti odpravljajo težave, ki so posledica onesnaženosti sodobnega okolja. Z energijo napolnijo tako naš življenjski prostor kot tudi naš organizem in tako pozitivno vplivajo na naše psihofizično počutje.
› Preberi več

Izračunaj svoj horoskop

Izberi datum rojstva in izračunaj osebni horoskop brezplačno.
X
E-novice

Prijavi se na naše e-novice

Vpiši svoj email naslov in prejemaj obvestila o novostih in zanimivostih s področja osebne rasti, astrologije, duhovnosti ter zdravega načina življenja.