Lunin magazin

RINGU TULKU RINPOČE UMETNOST SREČE V

Objavljeno: 11.7.2019
Avtor: Palpung Ješe Èöling
RINGU TULKU RINPOČE UMETNOST SREČE V
 

RINGU TULKU RINPOČE

UMETNOST SREČE V
16.–18. avgusta 2019

 

Priznani budistični učitelj Ringu Tulku Rinpoče bo letos ponovno obiskal Slovenijo.

Ob tej priložnosti pripravljamo nadaljevanje seminarja o umetnosti sreče v budizmu.

 

Rinpoče bo učil na podlagi besedila "Okras osvoboditve", ki ga je napisal tibetanski budistični mojster Gampopa.

 

PROGRAM SEMINARJA ‘UMETNOST SREČE V’

 

Lokacija: PALPUNG CENTER v Mrzlem Logu

Petek, 16. Avgusta

16:30 - Piknik

18:00–20:00 – Iniciacija Vadžrapanija 

 

Lokacija: PARINAMA CENTER Ljubljana

Sobota, 17. Avgusta

10:00–12:30 - Učenje o šestih paramitah (meditacija)

15:00–17:30 - Učenje o šestih paramitah (modrost)

Nedelja, 18. Avgusta

10:00–12:30 - Učenje o petih poteh

15:00–17:30 - Učenje o desetih nivojih bodhisatve

 

PREDHODNA PRIJAVA JE OBVEZNA

Zaradi lažje organizacije naprošamo vse, ki se nameravate udeležiti celotnega seminarja ali posameznih dni, da se prijavite na info@palpung.si. 

 

INICIACIJA in PIKNIK V CENTRU PALPUNG

V petek, 16. avgusta bo Ringu Tulku Rinpoče obiskal center Palpung v Mrzlem Logu.

Vabimo vas, da se nam pridružite na pikniku in iniciaciji z Rinpočejem v našem budističnem centru Palpung.

 

Na piknik bi bilo zelo dobrodošlo, če s seboj prinesete kakšno pecivo in pijačo.

 

Ob 18h bo Rinpoče podal iniciacijo Vadžrapanija, povedal nam bo tudi malo več o Vadžrapaniju in njegovi praksi ter mantri.

 

SIMULTANI PREVOD

Predavanja bodo potekala v angleščini, s simultanim prevodom v slovenščino.

Prenos simultanega prevoda učenj v slovenski jezik bo potekal preko FM oddajnika. Če potrebujete prevod, prinesite s seboj prenosni FM radio, MP3 player ali pametni telefon in slušalke.

Večina pametnih telefonov, razen iPhonov, ima FM radijski sprejemnik.

 

PRIPOROČENI PRISPEVEK ZA UDELEŽBO:

Celoten seminar: 95 €

Posamezno predavanje: 20 €

20% popust za študente, brezposelne in upokojence

Prireditev je neprofitne narave, prispevki so namenjeni izključno za kritje stroškov organizacije. Budistična učenja so dostopna vsem, zato nas v primeru finančnih težav obvestite, da skupaj poiščemo pravo rešitev.

 

PLAČILO

Ob prihodu na kraju dogodka.

 

KRAJ DOGODKA

1. DAN

PALPUNG CENTER

Mrzli Log 7, Črni Vrh nad Idrijo

2.–3. DAN

PARINAMA CENTER

Cesta na Brdo 85, Ljubljana

 

Rinpoče bo tokrat nadaljeval z učenji o šestih paramitah ali popolnostih, ki so najpomembnejša tema v budizmu mahajane. Praksa šestih popolnosti (radodarnosti, etike, potrpljenja, radostnega prizadevanja, meditacije in modrosti) nam omogoči budistična učenja uporabiti v vsakdanjem življenju in vsak trenutek izkoristiti za napredek na poti do razsvetljenja v dobro nas samih in vseh, s katerimi smo povezani. Zatem bo govoril o petih poteh, ki predstavljajo različne stopnje na poti do razsvetljenja, ter o desetih bhumijih ali nivojih bodhisatve.

 

VADŽRAPANI je eden izmed osmih velikih bodhisatev in Gospodarjev treh družin. Predstavlja moč vseh bud. Še posebej je zaslužen za transmisijo tanter človeštvu; v tem kontekstu je znan kot "Gospodar skrivnosti". Praksa srditega bude Vadžrapanija je koristna za odstranjevanje ovir in negativnosti ter ustvarja pozitivne pogoje za napredek na poti razsvetljenja. 

GAMPOPA (1079-1153) je eden od najpomembnejših mojstrov tibetanskega budizma, glavni učenec velikega jogija Milarepe in eden od ustanoviteljev linije Kagju. Znan je po tem, da je združil učenja linij Kadampa in Kagju.

Z besedilom Okras osvoboditve je v linijo Kagju, v kateri je najpomembnejše Milarepovo učenje o meditaciji Mahamudre, vpeljal Atišova učenja Lamrima ali postopne poti do razsvetljenja, ki so glavna učenja linije Kadampa.

S študijem besedila Okras osvoboditve lahko pridobimo razumevanje celotne filozofije in prakse budizma. V njem je sistematično in praktično predstavljena celotna pot do trajne sreče, zato ima Ringu Tulku Rinpočejev seminar naslov "Umetnost sreče".

  

RINGU TULKU RINPOČE je tibetanski budistični učitelj linije Kagju. Študiral je vse različne linije izročil tibetanskega budizma pod vodstvom mnogih pomembnih učiteljev, vključno z N. S. 16. Karmapo in N. S. Dilgo Kjentse Rinpočejem. Osnovno izobrazbo je pridobil v Namgjal inštitutu za tibetologijo v Sikkimu in na Sampurnananda sanskritski univerzi v Varanasiju v Indiji. Že 25 let piše učbenike za študij tibetanščine in je profesor tibetanskih študij v Sikkimu.

Od leta 1990 potuje po celem svetu ter poučuje budizem in meditacijo na univerzah, inštitutih in v budističnih centrih po Evropi, ZDA, Kanadi, Avstraliji in Aziji. Pogosto sodeluje na različnih medverskih, znanstvenih in budističnih srečanjih. Napisal je več knjig o budizmu in nekaj knjig za otroke, v tibetanščini in različnih evropskih jezikih.

Več o Rinpočejevih dejavnostih si lahko preberete na https://bodhicharya.org/ringu-tulku/.

 

Priporočamo udeležbo celotnega seminarja, lahko pa se udeležite tudi posameznih predavanj.

Seminarja se lahko udeležite vsi, ne glede na to, ali ste obiskali predhodne seminarje.

 

Za vse dodatne informacije smo vam na voljo na info@palpung.si.

 

Prijazno vabljeni!Magazin   › Zanimivosti   › RINGU TULKU RINPOČE UMETNOST SREČE V
Oglejte si tudi

Orgonit in radiestezija

Orgoniti učinkovito preprečujejo škodljivosti sevanja, ki ga lahko odkrijemo z radiestezijskimi meritvam: sevanja zemeljskih mrež, podzemeljskih vodnih tokov, rudnin, mineralov in geoloških prelomnic.
› Preberi več

Rune kot pomoč pri neobremenjenem življenju

Nordijske Rune so skrivnostni simboli, ki so veljali za vedeževalski pripomoček. Vendar so vse prej kot to.
› Preberi več

Detox črna maska

Imaš težave z mozoljčki, aknami in ogrci? Hitro in enostavno si lahko sama pripraviš črno masko, ki učinkovito odpravlja težave z aknasto in mastno kožo. Obnese pa se tudi pri nadležnih ogrcih.
› Preberi več

Ametist - kristal spiritualnosti

Ametist velja za močen zaščitni kamen, saj čisti prostor negativnih energij in varuje naše energetsko polje. Vibracija kristala deluje na fizičnem, čustvenem in psihičnem nivoju, saj odpravlja stres in v življenje prinaša harmonijo.
› Preberi več

Roževec - kristal ljubezni

Roževec je napolnjen z nežno in toplo energijo, zato bo v vaše življenje prinesel več ljubezni, sreče, miru in samozaupanja. Sprošča neizražena čustva in srčno bolečino. Roževec krepi in odpira srčno čakro.
› Preberi več

Vrtnica - simbol lepote, ljubezni in ravnovesja

Vonj vrtnice pomirja, sprošča in dviguje razpoloženje. Deluje na vseh ravneh, tako na naše telo kot na naš um. Pomaga proti depresiji, žalosti, strahu in jezi, obenem pa je čudovita za odpravljanje ženskih težav.
› Preberi več

Materina dušica ali timijan

Materina dušica blaži vrsto težav: lajša prebavne motnje, čisti aknasto kožo, pomaga pri zdravljenju in razkuževanju zgornjih dihalnih poti, pomirja kašelj, uspava, pomirja in krepi živce, pospešuje tudi potenje in prebavo ter sprošča krče.
› Preberi več

Sivka in njena uporaba

Sivko lahko uporabite kot sproščujočo kopel, za boljši spanec, kot masažno olje, za lajšanje glavobola, za nego aknaste kože, preganjanje mrčesa ter umirjanje srbenja po pikih žuželk.
› Preberi več

Jupiter v Strelcu – ujemi svoje sanje

Planet Jupiter v astrologiji simbolizira naše potrebe in želje po napredku, rasti in širitvi. Njegov prehod skozi Zodiakalen krog traja 12 let.
› Preberi več

Orgonit - vir življenjske energije

Orgoniti odpravljajo težave, ki so posledica onesnaženosti sodobnega okolja. Z energijo napolnijo tako naš življenjski prostor kot tudi naš organizem in tako pozitivno vplivajo na naše psihofizično počutje.
› Preberi več

Izračunaj svoj horoskop

Izberi datum rojstva in izračunaj osebni horoskop brezplačno.
X
E-novice

Prijavi se na naše e-novice

Vpiši svoj email naslov in prejemaj obvestila o novostih in zanimivostih s področja osebne rasti, astrologije, duhovnosti ter zdravega načina življenja.