Lunin magazin

Nujni ukrepi za nego kože v poletnih mesecih

Objavljeno: 3.8.2018
Avtor: LN Uredništvo
Nujni ukrepi za nego kože v poletnih mesecih

Vsak od nas ima verjetno že ustaljeno rutino kar se tiče naše lepote in zdravja – imamo najljubše kozmetične izdelke in prehranske dodatke ter načine uporabe, ki jim ostajamo zvesti. Imamo celo najljubše aparate za osebno nego in zdravje, ki nam pomagajo pri reševanju manjših nepravilnosti in s katerimi lahko še dodatno poudarimo lepo in dobro vzdrževano kožo ali lase.


Koliko od nas pa svojo nego obraza, telesa in las prilagajamo trenutnemu letnemu času in različnim vremenskim razmeram? Glede na letni čas spreminjamo garderobo in prehrano - kako pogosto pa mu prilagodimo način, na katerega skrbimo za našo kožo?


Svojo lepotno rutino prilagodite letnemu času


Ob večjih vremenskih spremembah in na prehodih v nov letni čas je pomembno, da opazujemo svojo kožo in ji prilagodimo svojo nego še predno opazimo večje nazeželjene spremembe na koži. Sploh v hudi vročini poletja se naša koža obnaša precej drugače kot v hladnih mesecih, čemur moramo prilagoditi tudi svojo uporabo kozmetičnih izdelkov. Vlaženje kože je sicer pomembno, še zdaleč pa ni edina stvar na katero moramo biti pozorni ob zdajšnjih visokih tempraturah – prilagoditi je treba tudi rutino čiščenja kože in uporabo drugih izdelkov za nego


Čiščenje kože

Redno čiščenje obraza in telesa bi moral biti del našega vsakdana in način, na katerega čistite svojo kožo, je pametno prilagajati letnemu času. V poletnih mesecih je čas za uporabo lažjega gela za čiščenje obraza, ki odstranjuje odvečne maščobe s kože, obenem pa vsebuje sestavine, ki pomirijo kožo izpostavljeno soncu. Ena od bolj koristnih sestavin je aloa, ki hladi in pomirja kožo ter je zato idealna za vroče in vlažne mesece. Pozorni morate biti še, da kožo zadostno očistite ostankov ličil in predvsem trdovratnih krem za sončenje, saj s tem preprečite možne nastanke nečistoč na koži.


Pogostost pilinga

Uporaba pilinga na koži obraza in telesa je enako pomemben v vseh letnih časih, tako poleti kot pozimi. Odmrle kožne celice lahko vplivajo na videz kože, ki izgleda razpokana in suha. Ko imamo kožo v takšnem stanju, zgolj produkti za vlaženje kože ne bodo delovali dobro, dokler ne odstranimo zgornjega sloja mrtvih celic – za to pa poskrbijo pilingi za telo ali obraz. Kljub temu poleti s pilingi ne gre pretiravati, še posebej, če ste veliko na soncu. S pilingom namreč ostranimo odmrle celice, ki so včasih sicer neprijetne na pogled, vendar do neke mere ščitijo našo kožo pred zunanjimi vplivi. Z odstranjevanjem te zaščitne povrhnjice povečamo občutljivost kože, kar je ob daljšem izpostavljanju sonca lahko nevarno za nastanek opeklin.


Piling kože najpogosteje opravimo med tuširanjem, kjer moramo biti pozorni na trajanje prhanja in temperaturo vode. Dolgo prhanje z vročo vodo namreč ni priporočljivo, saj še dodatno izsuši kožo.


Način uporabe vlažilne kreme

Poletna suha koža se razlikuje od zimske. Koža poleti potrebuje lahko hidratacijo, ki kožo hkrati osveži in ohladi. V poletni vročini se koža na obrazu rada tudi hitreje zmasti, zato uporaba težkih in mastnih krem ni priporočljiva. V zimskem času, ko je koža pogosto razpokana, suha in razdražena, pa je potreben poudarek na vlažilnih sestavinah, ki hkrati zagotavljajo dobro zaščito pred vetrom in mrazom.


Če imate priljubljeno zimsko vlažilno kremo, jo lahko poleti obogatite s kančkom hranljivega vlažilnega olja za obraz. Olja za vlaženje kože imajo številne prednosti, saj vsebujejo mnoge vitamine in antioksidante, ki kožo negujejo, vlažijo in celo blažijo gubice, odlični pa so tudi za lase in nohte. Idealen čas za nanos kreme za obraz je takoj po prhanju, ko je koža še rahlo vlažna. S kremo namreč poskrbimo, da naša koža zadrži čimveč vlage in ostane čvrsta in prožna.

Magazin   › Zdravje   › Nujni ukrepi za nego kože v poletnih mesecih
Oglejte si tudi

Ametist - kristal spiritualnosti

Ametist velja za močen zaščitni kamen, saj čisti prostor negativnih energij in varuje naše energetsko polje. Vibracija kristala deluje na fizičnem, čustvenem in psihičnem nivoju, saj odpravlja stres in v življenje prinaša harmonijo.
› Preberi več

Roževec - kristal ljubezni

Roževec je napolnjen z nežno in toplo energijo, zato bo v vaše življenje prinesel več ljubezni, sreče, miru in samozaupanja. Sprošča neizražena čustva in srčno bolečino. Roževec krepi in odpira srčno čakro.
› Preberi več

Vrtnica - simbol lepote, ljubezni in ravnovesja

Vonj vrtnice pomirja, sprošča in dviguje razpoloženje. Deluje na vseh ravneh, tako na naše telo kot na naš um. Pomaga proti depresiji, žalosti, strahu in jezi, obenem pa je čudovita za odpravljanje ženskih težav.
› Preberi več

Materina dušica ali timijan

Materina dušica blaži vrsto težav: lajša prebavne motnje, čisti aknasto kožo, pomaga pri zdravljenju in razkuževanju zgornjih dihalnih poti, pomirja kašelj, uspava, pomirja in krepi živce, pospešuje tudi potenje in prebavo ter sprošča krče.
› Preberi več

Lunin mrk v znamenju Lev..apetost pred spremembami

To je tudi zadnji v seriji mrkov, ki so od leta 2017 potekali na osi Lev - Vodnar in kot tak zaključuje proces sprememb in tudi notranje rasti fiksnih znamenj.
› Preberi več

Sivka in njena uporaba

Sivko lahko uporabite kot sproščujočo kopel, za boljši spanec, kot masažno olje, za lajšanje glavobola, za nego aknaste kože, preganjanje mrčesa ter umirjanje srbenja po pikih žuželk.
› Preberi več

Jupiter v Strelcu – ujemi svoje sanje

Planet Jupiter v astrologiji simbolizira naše potrebe in želje po napredku, rasti in širitvi. Njegov prehod skozi Zodiakalen krog traja 12 let.
› Preberi več

Orgonit - vir življenjske energije

Orgoniti odpravljajo težave, ki so posledica onesnaženosti sodobnega okolja. Z energijo napolnijo tako naš življenjski prostor kot tudi naš organizem in tako pozitivno vplivajo na naše psihofizično počutje.
› Preberi več

› Preberi več

Uran v Biku – SVET, KOT ..POZNAMO, SE BO SPREMENIL

Uran, planet nenadnih sprememb, je 15.5.2018 ob 12:10 vstopil v najbolj stabilno in zemeljsko znamenje, Bika. V njem bo ostal 7 let. Naravi znamenja Bika in planeta Urana sta neusklajeni, saj je Bik počasen in previden, medtem ko je Uran hiter...
› Preberi več

Izračunaj svoj horoskop

Izberi datum rojstva in izračunaj osebni horoskop brezplačno.
X
E-novice

Prijavi se na naše e-novice

Vpiši svoj email naslov in prejemaj obvestila o novostih in zanimivostih s področja osebne rasti, astrologije, duhovnosti ter zdravega načina življenja.