Moje zdravje

Članki in prispevki

Dragi ne danes, pomanjkanje spolnega poželenja

Objavljeno: 14.6.2005
Avtor: Društvo TAOIN
Dragi ne danes, pomanjkanje spolnega poželenja

Dušana Donka, zdravitelja stare kitajske medicine in učitelja naravne poti, smo povprašali o vzrokih za pomanjkanje spolnega poželenja,

ki danes pesti mnoge ženske.

 

Kaj je vzrok za pomanjkanje spolnega poželenja?

Najpogostejši vzrok za pomanjkanje spolnega poželenja, je upad življenjske energije, blokade in nepovezanost s spolnimi organi. Ženske, ki imajo blokiran spolni center ne čutijo zadovoljstva z življenjem, ne čutijo kreativnosti, ustvarjalnosti ter izgubijo senzibilnost. Upad življenjske energije je posledica izgubljanja ali trošenja energije na fizičnem, čustvenem ali mentalnem področju. Veliko energije, predvsem spolne, se lahko na fizičnem nivoju izgublja zaradi preohlapne vagine. Na ta način jim življenje vsakodnevno dobesedno uhaja. Zaradi uhajanja energije lahko občutijo vedno večjo notranjo praznino, ki jo nato kompenzirajo z raznimi zunanjimi stvarmi, nakupovanjem, hrano, alkohol, TV …

 

Kako naj ženska ugotovi, če je povezana s svojim spolnim centrom?

Ali je ženska povezana s svojimi spolnim centrom, lahko preveri z pomočjo svojega diha; če seže do spodnjega dela trebuha, kjer ležijo jajčniki in maternica. Če ne, potem je zagotovo, da spolni organi ne dobijo potrebnega kisika in življenjske energije za svoje delovanje. Tako se lahko tukaj zlahka ustvarjajo blokade in bolezni, ki v najhujšem primeru zaradi čedalje večje nepovezanosti s spolnimi organi vodijo do tako hudih bolezenskih procesov, da se zdravniki odločijo ženski spolne organe kar odstraniti. V naravi je tako, da vse kar ni uporabno umre. Isto je z našim telesom. Da ne bi prišlo do tega, poskrbite, da boste lastne spolne organe čutile kako živijo v vas in jim omogočite njihove naravne funkcije.

 

Kaj lahko ženska stori, da si povrne spolno poželenje?

Torej prvo, kar lahko storite je, da svoj nivo dihanja spustite na nivo spolnih organov. Nadalje, da bi spodbudili spolno energijo, si vsak dan masirajte dojke, da se povežete z žlezami in notranjimi organi, ki predstavljajo izvir spolne energije. Naj vam preide v navado, da si po tuširanju vzamete čas še za lepoto dojk in nežno ter z občutkom masirajte dojke 36 krat navzven in 36 krat navznoter. Ženske poročajo, da jim ta vaja tudi učvrstuje dojke in odpira srce. S tem, ko se okrepi ta povezava si je možno ponovno povrniti željo po intimnosti. Obstajajo še druge tehnike za nego, vzgajanje in povečevanje spolne energije ter užitka, kot so na primer dihanje jajčnikov, devetcvetni chi kung, dvig orgazma …, vendar je za začetnice nabolje, da začno z nežnim stiskanjem sramnotrtične mišice. Pri vdihu skrčite, pri izdihu sprostite. Nežno, kakor bi odpirale in zapirale lotosov cvet. To izvedete vsaj 300-krat na dan. Ni treba naenkrat, vajo si lahko razdelite po delih; 5 min zjutraj, ko se “lišpate”, 5 min čez dan, ko se vozite, hodite ali čakate v banki na vrsti in 5 min zvečer medtem ko gledate televizijo. Sčasoma boste ugotovile, da se mišica samodejno krči in takrat boste lahko zares spoznale užitek, ki ga ta vaja prinaša.

 

Pri vračanju spolne energije pomaga tudi masaža križnice, ledvic ter področja spodnjega tan tiena. Pri slednji tople dlani položite na jajčnike in nežno krožite navzgor in navzven proti jetrom in vranici in se nato znova vrnete do jajčnikov. Ponavljajte, dokler ne začutite prijetne topline na tem področju.

Bernarda Pavič

Moje zdravje   › Članki in prispevki   › Zdravje   › Dragi ne danes, pomanjkanje spolnega poželenja
X
E-novice

Prijavi se na naše e-novice

Vpiši svoj email naslov in prejemaj obvestila o novostih in zanimivostih s področja osebne rasti, astrologije, duhovnosti ter zdravega načina življenja.