Za nemoteno delovanje te spletne strani uporabljamo piškotke. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z našo politiko piškotkov. Nadaljuj
Lunin net

Hitri skok na vsebino


Fotka

Mlaj, 3.6. in retrogradni Merkur


  • Prijavi se, če želiš komentirati
30 komentarjev na to temo

#26 Aeval

Aeval
  • Lunatik
  • Št. objav: 2 784

Objavljeno: 5. junij 2008, 16:31

Pozdravček, Aeval!
Naj poskusim..
Lej, komunikacija z prijatelji, poslovnimi sodelavci, ti bo odkrila na neko nepravilnost iz preteklosti, povezano z partnerjem- Morda gre celo za neko skrivnost, ki jo skrivaš globoko v sebi. Morda je povezana z čustvi in tem realnim, materialnim svetom. V partnerstvu, je mogoče kdaj pa kdaj prevladal ta racionalni Merkur, to realno gledanje, konkretnih stvari, urejanje hiše, bivališča...namesto čutvene ljubezni...
Vsekakor za popraviti bo nekaj v zvezi z komunikacijo s parnerjem, poslovnim partnerjem, očetom, neka skrita, nikoli izgovorjena beseda. Vsekakor ozaveščanje pride s strani prijateljev, poslovnih sodelavcev, nanaša pa se na nek vzorec povezan z drugimi v komunikaciji...ki pa izhaja iz rojstnega doma, preko očeta. Gre za racionalno razmišljanje tudi takrat, ko se je potrebno posvetiti samo dajanju ljubezni.
Uf, tako nekako..
LP, GAIA

vSEKAKOR VZEMI ISKRICO ZAVEDANJA, PO KATEREGA GRE mERKUR RETROGRADNI IN GA PONESI NAPREJ, SAJ JE TVOJ PROGRESIRANI Merkur zdaj izjemno sposoben in bo znal tako čez 4 mesece nadvladati opozicijo Lune z uranom....
Skratka bodi pazljiva na tele malenkosti in srkaj zavest, ki ti jo nosi retro Merkur, o napakah iz pretekjlosti. Zdaj se vračaš, da to popraviš in ni blem, saj imaš v natalnem merkurju skrito spečo intuicijo.
Bo šlot!
LP, GAIA


Uh, Gaia, lahko bi napisala tudi tako, da si me zbodla ravno tja, kamor ni (ali pa je) bilo treba!
Bom razmislila! Žal tudi o tem, koliko določene stvari sploh še hočem popraviti ... Sploh te, kjer nisem gotova, ali bi se sploh dalo, kako in ali se res splača (morda) spet zastonj mučiti in "nositi glavo naprodaj". Naučila sem se namreč živeti tako, kot pač je...

Glede racionalnega razmišljanja ... Hm ...kolikor se poznam, res funkcioniram tako, da če nimam določenih stvari urejenih, gotovih, premišljenih ... ne uživam in nisem sproščena. Poskrbim zase in naučila sem si najprej določene stvari urediti, potem - ko lahko - me pa tudi konkretno odpelje in si vzamem čas za svoje bluze :D
Če bi se mi torej intuicija malo zbudila, ga mogoče tudi ne bi več tako biksala s tem, da po eni strani racionalno mozgam, po drugi me pa čustva totalno zmedejo :D (ojoj od stavka x:Dx )

Ampak, če praviš, da bo šlo ...


Gaia, hvala ti za ves trud!
... Say what you mean
And mean what you say ...

#27 Gaia

Gaia
  • ŽeČistoDomači
  • Št. objav: 263

Objavljeno: 6. junij 2008, 14:57

Merkur potuje navidezno nazaj, vse od 26.5.-19.6., je v retrogradni fazi. Danes je tik pred srečanjem s Soncem in jutri je na nebu konjunkcija Merkurja in Sonca.

Po legendi se Ptua (staro tibetansko ime planeta Merkurja), vrne nazaj, k Soncu, da pobere od Sonca nekaj, kar je pozabil, a se je spomnil, da bi bilo dobro vzeti. On se vrne nazaj v preteklost, da prinese ali spremeni, kar ni naredil dovolj dobro. Lahko gre nazaj po stvar, ki jo je pozabil, zato se vrača. On se vrne, da se pogovori, da podpiše boljšo pogodbo ali da popravi boljši odnos do osebe, do stvari ali občutka, ki se je v preteklosti »sfižil«.

Soncu pravimo tudi ego in odslikava celotno osebnost, tisto primarno energijo človeka. Vendarle se zavest ne zaveda samega sebe, tako, kot zob ne more ugrizniti samega sebe ali pa oko ne more videti samega sebe. Zato se od Sonca porodi Merkur, ki nosi od njega usmerjeno svetlobo, usmerjeno zavest, na določene stvari zunaj. Kadar se Merkur Soncu približuje, se zaveda samega sebe in prepoznava lastne napake.
V času retrogradnega Merkurja, ima vsakdo možnost pogleda vase, lahko ozavesti in odpravi napake, ki jih najde v sebi.

Na kratko vam lahko odgovarjam, po kaj se vaš Merkur vrača. Kje na vašem področju se dogaja nekaj, kar je potrebno popraviti ali se na novo dogovoriti.

Pišite mi osebno, na email, kamor boste dobili tudi odgovore, za nekaj malega plačila, seveda.

Letošnje leto si podajata vplive Merkur in Saturn. A tudi Venere ne gre zanemarjat, saj jo je Luna v Biku kar dva - krat osvetlila. Temu se gre zahvalit tudi za obilico živodajnega dežja, katerega dežela prav potrebuje zavoljo sušnih prejšnjih let. Četudi gre morda dež vam že na živce, pomislite na rastline, kako zelo so hvaležne za vsako kapljico, ki jo prinaša ravno ob pravem času.
V naslednjem tednu, 19.6. se Merkur obrne v direktno gibanje. Prinesel vam bo novosti, na katere se je dobro odzvat. In priložnost, ki jo nikakor ne gre izpustiti. Do tedaj pa vam Merkur pomaga dokončati določene odprte zadeve in predvsem razčistiti odnose, katerih do zdaj še niste mogli.

V soboto 14.6., organizirava delavnico Nebesnega diha, kraj srečanja bomo še objavili, verjetno pa bo pri nas v Koštaboni.

Tema delavnice, bo v celoti posvečena planetu Merkurju.

Namera potrebuje pogon, gorivo namere je Merkur. Sam po sebi Merkur nima hotenja, saj se je porodil od Sonca in nosi njegovo energijo, usmerjeno zavest. Tako Merkur energijo namere prižge, ob stiku z Sončevo svetlobo in to da nameri pogon.

Slednjemu dajemo vse premalo pomena, pa čeprav je tisti prvi planet, ki neposredno prenese sončevo energijo v vašo zavest. Merkur usmeri neusmerjeno sončevo zavest. Kar v konkretnem pomeni, da učinkuje v praktičnem smislu, prinese višje vibracije na materialno raven, konkretizira. On je odgovoren za konkretizacijo vaših idej. Deluje pa skozi komunikacijo.In zaobjema tako komunikacijo v celici znotraj telesa, kakor tudi prometne povezave, internet, telefon in komunikacijo med ljudmi. Slednje je v letošnjem letu tudi najpomembnejše. Saj boste le v učinku sinergije uspešno premagovali probleme in oblikovali boljšo družbo, tako v mikro, kot tudi v makro –smislu. Tako, da bo na delavnici veliko praktičnih vaj, z področja harmonične komunikacije.

Tema je torej, Medsebojna komunikacija, prižiganje ognja namere, stik z abstraktnim.

Zavoljo močnega vpliva Saturna, je zelo pomembno, da so vsi dogovori sklenejo natančno, nedvoumno, da so zapisniki urejeni in zapisani. Predvsem to velja za prihajajoči teden, ker se kasneje, po Merkurjevem obratu v direktno gibanje, ne bo več dalo popravljati stvari za nazaj, oziroma bo to zelo težko. Ključno je, da poklonite vsakomur nasmeh, da se trudite s hudomušnostjo in optimizmom, zrahljati od Saturna resno energijo. Pravilno sledenje Merkurju, pa se bomo naučili na delavnici, kakor tudi prečistili vaš odnos do Merkurja.
Taši Delek!
www.astrogaia.net

#28 Gaia

Gaia
  • ŽeČistoDomači
  • Št. objav: 263

Objavljeno: 6. junij 2008, 16:30

Hvala. Tokrat mi je tale mlaj res padel točno na descendent. Če mi bo moj "partner" kej pomagal razrešiti, ne bi bilo slabo. Čeprav mi je lani itak že precej. Čez kakšne dva meseca dobiva punčko, samo ker ne živiva skupaj in mala ni bila v planu, zdaj bolj ali manj že par mesecev ne komunicirava. Malo on noče, malo se pa tudi jaz izogibam še kakšnim slabšim novicam, ki so do zdaj znane. Sicer vse skupaj relativno dobro prenašam, samo preveč slabega, si pa tudi ne morem privoščiti. Zdajle glih ni čas za kakšne hude strese.

Drugače sem malo razmišljala, kaj bi bilo lahko s strani mojih prednikov po očetovi strani. Razen očeta in zelo malo dedka, ostalih niti ne poznam. Je pa res, da sem se od otroštva do nekaj let nazaj, kar precej odmaknila od ljudi, razen od redkih izjem, k spadajo v familjo ali zelo dobre prijatelje.

In "partner" je huda kopija očeta. Tudi spoznala sva se par mescev po tem, ko je ata umrl.

Bom še malo razmislila.

LP

EVO, TOLE ZGORAJ SEM OPISALA TUDI ZATO, KER ME JE TVOJ TEKST TAKO PRETRESEL.
PRI TEBI GRE LAHKO ZA NEK DRUŽINSKI VZOREC, ki bi ga bilo dobro ozavestiti, predno rodiš. Vsekakor potuje po moški liniji.Ali se je kaj podobnega, kot se tebi dogaja, dogajalo tudi komu iz družine? Ali je bil pri prednikih po očetovi strani kakšen krščanski vzorec, kakšen strah pred tem, da bi se rodil otrok izven zakona? Ne vem, brskam na slepo. Tvoj Merkur -natalni, v raku, gre namreč v sonce, je prestrašen, pa še vse skupaj je v 8.hiši.
Ta strahec je potrebno ozavestiti in transformirati, da bo komunikacija med vama z partnerjem nemorteno stekla. tO JE POMEMBNO, TUDI ZARADI HČERE, DA SE NE DEDUJE družinski vzorec naprej.
Se slišiva, GAIA
Se slišiva, GAIA
Taši Delek!
www.astrogaia.net

#29 ananta

ananta
  • Legenda Foruma
  • Št. objav: 1 518

Objavljeno: 18. junij 2008, 05:31

Merkur jein sonce sta standardno kot vsakega leta v Orion-ju. 2007 je bila zanimiva kar je Merklur rekordno bil kar dva tedna v Orionu. Merkur v Orionu je imela Lasy Di.

#30 claire

claire
  • NeČistZačetnik
  • PipPip
  • Št. objav: 14

Objavljeno: 18. junij 2008, 21:55

zdravo gaia!
a je za mene ze prepozno?
30.9.1983 13h-novo mesto

#31 IZI_35

IZI_35
  • NeČistZačetnik
  • Pip
  • Št. objav: 4

Objavljeno: 19. junij 2008, 22:19

Pozdravljena Gaia,
se lahko pridružim mnogim?
14.02.1971 Novo Mesto 13,00
Prosim za odgovor, ker bi si potem rada dobila vlilinski ključ,
samo ne vem kateri je nabolju primeren za me?
čao!




Uporabniki, ki si ogledujejo to temo (0)

Člani: 0 - Gosti: 0 - Skriti člani: 0