Bezeg, melisa kombinacija je meni fajn.
Čaji
#726
Objavljeno: 23. marec 2014, 15:53
#727
Objavljeno: 23. marec 2014, 16:38
Ja, jaz tudi gledala, da imam še kup lanske posušene koprive in zelišč in začimb .. in da v bistvu nima nobenega smisla tole šparat ... Kar porabim še ta mesec, ostalo gre pa stran in začnem na novo.
#728
Objavljeno: 11. maj 2014, 10:08
Kitajski črni čaj Lapsang souchong.
Dimljen z borovimi iglicami. Odličen
To the mind that is still, the whole universe surrenders. (Lao Tzu)
#729
Objavljeno: 27. julij 2014, 18:15
Žajbelj juhu
To the mind that is still, the whole universe surrenders. (Lao Tzu)
#730
Objavljeno: 24. avgust 2014, 16:15
Kukicha
To the mind that is still, the whole universe surrenders. (Lao Tzu)
#731
Objavljeno: 15. november 2014, 12:10
Meta
To the mind that is still, the whole universe surrenders. (Lao Tzu)
#732
Objavljeno: 8. december 2014, 11:03
V soboto prvič v lajfu pila konopljin čaj. Meni smrdi.
Ampak spali smo vsi kot ubiti potem
Življenje je to, kar se ti dogaja, medtem, ko planiraš druge reči.
#733
Objavljeno: 8. december 2014, 13:37
metin...
ga ne spijem toliko kak liter in še zjutraj ogromno šalco.
#734
Objavljeno: 8. december 2014, 21:24
Jaz pa pijem tist čaj za otroke... Notri je janež... To je edini čaj, ki ga obožujem. Ostali tako tako... metin mogoče, z limono.
ne vem zakaj je folk tako zmešan s to konopljo ... brez veze
ni ga čez lipov čaj s šnopsom ali rumom ...
Jaaaaa, njami Kava z rumom tud... Takoj te zbudi zjutraj Sicer jo dvakrat na leto za božič )
#735
Objavljeno: 9. december 2014, 09:45
Jaz pa pijem tist čaj za otroke... Notri je janež... To je edini čaj, ki ga obožujem. Ostali tako tako... metin mogoče, z limono.
Poskusi tudi sam čaj iz komarčka, ti bo najbrž všeč.
Jaz pa sem na raznih mešanicah, vse z vrta in gozda.
Bezeg, citronasta melisa, meta, ognjič, preslica, oh sploh se ne spomnim zdaj. In seveda obvezno zeleni čaj 1x dnevno.
Life begins at the end of your comfort zone.
#736
Objavljeno: 28. januar 2015, 22:03
V soboto prvič v lajfu pila konopljin čaj. Meni smrdi.
Ampak spali smo vsi kot ubiti potem
Meni pa konpopljin čaj naredi slabo
To the mind that is still, the whole universe surrenders. (Lao Tzu)
#737
Objavljeno: 3. marec 2015, 19:44
Čaj iz klinčkov in janeža
To the mind that is still, the whole universe surrenders. (Lao Tzu)
#738
Objavljeno: 13. april 2015, 13:33
Puerh letnik 2004
To the mind that is still, the whole universe surrenders. (Lao Tzu)
#739
Objavljeno: 16. april 2015, 08:16
Puerh letnik 2004
Jaz tudi, ravno danes ga je zmanjkalo.
Life begins at the end of your comfort zone.
#740
Objavljeno: 18. april 2016, 14:48
A je kdo že poizkusil te čaje https://bodizenska.s...i-zeliscni-caji
Meni se zdijo te zeliščni čaji zelo dobri, poizkusil sem že komplet za zdravo prebavo in baldrijan in so res odlični.
#741
Objavljeno: 18. april 2016, 15:43
Bmetiš, jaz pa že mislila, da se je anne spet pojavila
Penny: Oh big deal. Not knowing is part of the fun.
Sheldon: "Not knowing is part of the fun". Was that the motto of your community college?
~
This is where the old mountain goat lives. He hangs out here and has a good time. B. R.
#742
Objavljeno: 19. april 2016, 10:17
Darjeeling med čaji, kar je šampanjec med vini
Najboljše vrste čaja rastejo v za nas precej nenavadnih okoliščinah.
Na Šrilanki ga gojijo 2500 metrov visoko, v Indiji pa v hribovitih predelih pod ledeniki.
Četudi se bo popotnik po jugovzhodni indijski državi Kerala, v katere hribovite predele se bo umaknil pred neznosno poletno vročino, navduševal nad brezkončno širjavo tamkajšnjih čajnih nasadov, sta najpomembnejši in največji indijski čajni deželi Darjeeling in Asam na severovzhodu države.
V Asamu pridelajo več kot polovico indijskega čaja
Čaji darjeeling rastejo pod ledeniki. Hladne noči južnih pobočij in intenzivno gorsko sonce podnevi omogočajo rast najboljšega čaja na svetu. Darjeeling pomeni med čaji to, kar pomeni šampanjec med vini. Čaji first flush darjeeling, ki jih žanjejo od februarja do aprila, so še posebno aromatični. Julija in avgusta je druga žetev (second flush darjeeling), ki ponuja še bolj dišeč, temnejši in močnejši čaj.
Dežela Asam leži vzhodno od Darjeelinga in je bila nekoč pragozd med Bramaputro in njenimi pritoki. V začetku 20. stoletja so ga naseljenci iz Nepala začeli krčiti. Asam sodi med najredkeje naseljena območja Indije, hkrati pa kot eno najrodovitnejših omogoča pridelavo več kot polovice vsega indijskega čaja. Čas žetve je enak žetvi v Darjeelingu. Asamski čaji so močni, polni in dišeči, odlični tudi z dodatkom mleka in zato prvi med »britanskimi« mešanicami čajev.
Zelo priljubljeni in cenjeni so tudi čaji flowery orange pekoe. Oznaka za te mednarodne vrhunske čaje je trojezična skovanka. Orange, ki s pomarančami nima ničesar skupnega, izvira iz nizozemske kraljevine Oranje in pomeni kraljevski. Naziv pekoe izvira iz Kitajske (pek-ho je beseda za beli puh, s katerim so porasli mladi čajni vršički), angleška beseda flowery pa kot izraz za najmlajši poganjek lista poudarja vrhunsko kakovost teh čajev.
Šrilanka, ampak cejlonski čaji
Čeprav je tako imenovani čajni otok Cejlon 22. maja 1972 spremenil ime v Šrilanko, so čaji s tega otoka še vedno znani kot cejlonski. Čaj uspeva na Šrilanki do nadmorske višine 2500 metrov. Zaradi dveh deževnih obdobij so časi žetve od območja do območja različni. V Nuwari Elyji, ki je v središču visokogorja in ga monsun bolj ali manj obide, čaj obirajo vse leto. V Uvi prinaša monsun od decembra do marca veliko dežja, od junija do septembra pa prevladujejo suhi dnevi. Čaj s tega območja je aromatičen in manj močan od drugih cejlonskih čajev.
Najboljši je tisti, ki ga obirajo od julija do konca avgusta. Del Uve je tudi Dimbula z umirjenim podnebjem, kjer jugovzhodni monsun prinaša dež od junija do septembra, od decembra do marca pa prevladujeta vročina in suša. Čaji iz Dimbule so večinoma močni, trpki in zelo temni. Cejlonski čaji so zaradi svoje raznolikosti in kakovosti v svetu močno priljubljeni.
to je vse res.
Mogoče malo zagreni edino dejstvo, da jih nabirajo v glavnem Tamilke, ki so žalostno poceni delovna sila garajo cele dneve, nabiranje je zamudno, vmes pride tudi kakšna kobra, ki tam ni redkost...
enako velja za pridelovanje kavčuka.
#743
Objavljeno: 3. junij 2016, 08:25
to je vse res.
Mogoče malo zagreni edino dejstvo, da jih nabirajo v glavnem Tamilke, ki so žalostno poceni delovna sila garajo cele dneve, nabiranje je zamudno, vmes pride tudi kakšna kobra, ki tam ni redkost...
enako velja za pridelovanje kavčuka.
enako velja za vso robo ki jo danes uporabljamo...
To the mind that is still, the whole universe surrenders. (Lao Tzu)
#744
Objavljeno: 5. september 2016, 07:48
Domača materina dušica...nabrana na Kosovu
To the mind that is still, the whole universe surrenders. (Lao Tzu)
#745
Objavljeno: 5. september 2016, 13:04
Domača materina dušica...nabrana na Kosovu
Ja pol pa ni domača, če je iz tujine
#746
Objavljeno: 8. oktober 2016, 19:41
Ja pol pa ni domača, če je iz tujine
Vse kar je iz Balkana je domače, oziroma bivše Juge
jaaa je, če jo je nabral tam doma ...
To the mind that is still, the whole universe surrenders. (Lao Tzu)
#747
Objavljeno: 27. februar 2017, 17:12
Zeleni čaj, 'navaden' (v vrečkicah, iz trgovine), za zjutraj, ko se mi ne ljubi ukvarjat
White Monkey za takat, ko se mi ljubi
Ajurvedski čaj za uravnovešanje vata doše
Penny: Oh big deal. Not knowing is part of the fun.
Sheldon: "Not knowing is part of the fun". Was that the motto of your community college?
~
This is where the old mountain goat lives. He hangs out here and has a good time. B. R.
#748
Objavljeno: 16. april 2017, 11:46
meta, vedno me prevzame njen vonj
To the mind that is still, the whole universe surrenders. (Lao Tzu)
#749
Objavljeno: 17. april 2017, 18:28
še pomembnajša od kvalitete čaja, pa je kvaliteta ruma ali šnopsa, ki ga daš v čaj ...
Ne samo kvaliteta, pomembna je tudi kvantiteta oz. količina.
Da je učinek zadovoljiv, je treba pazit da v mešanici ni preveč čaja...
Čeprav nam je veliko vzeto, veliko še ostaja. In čeprav nimamo več tiste moči ki je nekoč premikala nebo in zemljo, smo kakršni smo, istih junaških src od časa in usode oslabljenih,
vendar z neomajno voljo boriti se, iskati, najti in ne popustiti.
Lord Alfred Tennyson - Ulysses
#750
Objavljeno: 14. februar 2018, 14:13
A kdo uporablja dišeče cvetove oljkovca za čaj? Če ja, kako ga naredite, s čim ga kombinirate?
Uporabniki, ki si ogledujejo to temo (0)
Člani: 0 - Gosti: 0 - Skriti člani: 0