Za nemoteno delovanje te spletne strani uporabljamo piškotke. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z našo politiko piškotkov. Nadaljuj
Lunin net

Hitri skok na vsebino


Fotka

Mučenje živali


  • Prijavi se, če želiš komentirati
* * * * - 3 x ocenjeno
409 komentarjev na to temo

#201 DejanCare

DejanCare
  • Vajenček
  • PipPipPipPip
  • Št. objav: 84

Objavljeno: 4. julij 2010, 17:26

No tudi na lovskem področju se počasi premika. Po 6ih letih obstoja novega zakona ga (vsi) lovci (še) ne poznajo! Torej nekdo, ki oborožen hodi po svetu in ne mamca s 15 letnim cuckom za ritjo, ki jo redarji najraje kaznujejo, če sprehaja psa brez štrika, le-ta se pa komaj za njo vleče. :o|o: xrolleyesx

No, denarna kazen je padla upam, da ostane tudi brez orožja. Do zdaj vem žal samo za enega, ki je ostal brez dovoljenja za hrambo orožja...

Povezava do članka: http://www.zurnal24....a-176354/clanek



Novega zakona ne poznam natančno, vendar je blo prav, da so lovci streljali pse. Neprav je bil edino način. Po mojem mnenju v primeru, da lovec opazi psa brez lastnika v gozdu, ..., še ne strelja. Če ga večkrat opaz( al pa da preganja divjad), povpraša za lastnika ter se poskuša z njim pomenit če ga najde. Če ne zaleže ga pa naj čimprej šične, kr psi - razen enokov(rakunski pes)ter volka nimajo kj delat v gozdu brez lastnika v bližini ter mučit divjad pa srne preganjat. Če pa kdo joka, da mu je lovec psa vstrelil, pa da je "slučajno" bil pes takrat v gozdu pa da ga "čuvajo" je pa to večina hinavščina, sj po mojih izkušnjah so ustreljenih tisti psi, ko se tud z lastnikom ni dalo zmenit, kljub opozorilom, lovci v našem revirju so pa čisto vredu, fer. Gre se predvsem za potepuške pse ter tiste pse, ki imajo malomarne, brezbržne lastnike. V vsakem primeru se pa najdejo izjeme, to so pa tko tud na drugih področjih.

#202 DejanCare

DejanCare
  • Vajenček
  • PipPipPipPip
  • Št. objav: 84

Objavljeno: 4. julij 2010, 17:51

Lovci pa so večina dobro osposobljeni za ravnanje z orožjem, vsako leto morjo nardit praktični preizkus.

#203 Andreja:)

Andreja:)
  • Vseprisotni
  • Št. objav: 753

Objavljeno: 4. julij 2010, 17:59

Kazni za motenje so dokaj visoke. Če vejo čigav je pes, naj prijavijo lastnika. Nimajo pa kaj ubijat in je prepovedano. Večinoma je bilo streljanja itak za brezveze in nemalokrat so ustrelili celo psa, ki ga je NA VRVICI vodil lastnik!
Nikoli ne bom pozabla prispevka na TV, ko so tako ustrelili psa, ki ga je vodila deklica! Bogi pes in bogi otrok. Da ponovim... NA ŠTRIKU. Lovce je za ukinit in uvest izključno čuvaje, ki bi skrbeli za morebitni odstrel živali in za to se bomo že potrudli počasi, če ne bo spremembe v lovskih vrstah in predvsem več pameti.

V naravi so tudi treningi reševalnih psov, ki zaradi narave dela morajo potekati na različnih koncih. Če je človeku vseeno za življenje živali pa jim sigurno ni vseeno za lastno denarnico, če jim v bistvu celo življenje človeka, ki bi jih taki psi lahko rešili. Ob tako slepem streljanju na vse pa se lahko mimogrede zgodi tudi, da se ubije takega psa. No, mislim, da bi plačal dooooosti več od 4.000 €. Vem za primer, ko je lovec ustrelil lavinskega psa iz čiste HUDOBIJE! Psa je poznal in streljal nanj praktično v naselju. No, tale je ostal brez orožnega lista in še česa.
Ali lovec ustrelil 12 letnega in pretežkega labradorca, ki je ležal ob njivi na kateri so bili ljudje. Sigurno je preganjal divjad, čeprav je komaj hodil, a ne?

Mi je pa izredno žalostno, da je življenje tuje vrste tako malo spoštovano in očitno nevredno enega pomisleka.

Da o ustrahovanju s podaljšanim onetom na hrbtu ne govorim. No, sej se čez nekaj ur opravičijo, ko dobijo klic iz njihovega vrha, ampak ne razumem zakaj je treba bit tako objesten.

Glej, ki ne govorim čisto nič na pamet, ampak iz osebnih izkušenj in te so v večini KATASTROFA. Na srečo se pa še najdejo svetle izjeme, ki so zelo v redu in še vedno razumne in se potrudijo.

A s tem, da se lastnega psa ustreli in vrže med smeti v neki kanal se tudi strinjaš in podpiraš? Ker večini lovcev je to čisto normalno. Sploh glede na odziv na ustreljenega istrskega goniča starega 6 let ali koliko že, ki niti enkrat v življenju ni bil cepljen za steklino, šolan, a vseeno uporabljan za lov. Super ne? :xx!:
In škoda jim je dat kakšen € za zdravljenje enostavne in ozdravljive zadeve :xx!: :xx!:

In ko se prebere kakšen članek na ta zadnji umor se je tudi konkretno za zamislit. SPloh ko pravi lovec, da sploh ne ve zakaj je streljal. Ja super, lahko bi bil avtomatski refleks tudi če bi otrok pritekel. Pa da oborožen človek ne pozna zakona!? In pes je vlekel za sabo štrik, in lovec je šel mimo njega, lastnika in še nekaj ljudi v gozd, in strel se je zgodil v neposredni bližini njih in naselja.
Pa kdo mislijo da so bogovi? Da se vsi ostali ne upamo v goz, ko vidimo en 4x4 parkiran ob kaki poti... Pogoni niso označeni, krmišča čisto v bližini vasi, celo za medvede. Čudno, ne, da prihajajo vedno bliže bivališčem, ko pa divje živali namensko navajajo na človeški vonj, da se jih lažje ustreli! Zadnji stavek, in kako se to počne mi je razlagal lovec!

Kolege so iz travnika, ki smo ga imeli v najemu hoteli spodit in neki grozili. Celo lastni lovski kolegici, ki je pa takoj niso spoznali. :o|o:

Streljajo doma vzgojene živali izključno za veselje ali pa da jo lahko tujcu zaračunajo. (Sej imajo poročila objavljena, kjer se to nič ne skriva). To je isto, kot če bi šli na lov za kokošmi ali domačo kozo. Samo na lovski forum in med oglase se pogleda pa malo fazanerije preveri, ki so itak poden od podna, sploh pri nas na obali. Gojijo tujo vrsto, ki je bila že od vsega začetka vnešena za zadovoljevanje želje po ubijanju in bahanju s trofejami. Kje so tu bolne in stare živali in kakršnokoli ohranjanje naravnega ravnovesja s katerim opravičujejo svoj obstoj?
Redki so tisti, ki hodijo v gozd brez puške ali so v svojem življenju ustrelili res izključno bolne živali.

#204 Andreja:)

Andreja:)
  • Vseprisotni
  • Št. objav: 753

Objavljeno: 4. julij 2010, 18:06

Ta praktični preizkus bi pa lahko zelo poostrili in dodali še kakšen psihotest in poznavanje zakonov. Pa še kakšen nenapovedan pregled na jagi... in prekrške kaznovat! Ne pa utišat.

#205 Andreja:)

Andreja:)
  • Vseprisotni
  • Št. objav: 753

Objavljeno: 4. julij 2010, 18:13

Aja, pozabla. Se pa popolnoma strinjam, da pes nima kaj počet nikjer brez vodnika, ki ga ima po kontrolo, kar pa zame ni nujno štrik, ki žal ne zagotavlja nobene zaščite, če pes ni ustrezno vzgojen in uboga z ali brez.
In absolutno, lastnik odgovarja za vsakršno škodo, ki jo povzroči njegov pes.

Odstrel psa čisto nič ne pomaga, ker brezvestni lastnik si samo nabavi drugega in nadaljuje v istem stilu. Torej? Kaj se je doseglo razen tega, da se je mučilo nedolžno žival, lastniku in glavnemu krivcu pa nič...
Lastnika je treba kaznovat.

#206 DejanCare

DejanCare
  • Vajenček
  • PipPipPipPip
  • Št. objav: 84

Objavljeno: 4. julij 2010, 19:57

Zgleda da sm preblizu soda smodnika, bolje da ne pišem preveč v tej temi :D .

#207 DejanCare

DejanCare
  • Vajenček
  • PipPipPipPip
  • Št. objav: 84

Objavljeno: 4. julij 2010, 20:52

Pretiravaš punca, če vidiš prispevek v časopisu, še ne pomen, da se to skos dogaja. Sicer si me pa narobe razumela, zato se tko razburjaš. Da bi kdo ustrelu psa, ki je na vrvici prvič slišim, razn tisto če kdo muči lastne živali. podoben primer kot Fritz- je res katastrofalen, vendar se ne dogaja za vsakim vogalom kot zgleda z tvojega pisanja. LE ČEVLJE SODI NAJ KOPITAR. To bi lovec reku tistemu, ki pametuje da je treba ukinit lovce, sam pa NIMA POJMA O LOVSTVU ŽIVALIH, FUNKCIJI LOVSTVA. ( kot kak pacient hoče učit zdravnika kak ga mora zdravit :D ) Pa še neki, učitno si površno prebrala moj post. Moj odgovor ni letel na vse pse, ampak na potepuške, pa tiste, ki delajo škodo. In nisem rekel, da se ga tkoj ustreli, ampak ko lovec večkrat vidi psa, tm kjer mu ni mesto, al da je negativno nastrojen do divjadi ter potem se mora še z lastnikom dogovarjat, strel je kot zadnja možnost, vendar pravilna. Sicer mi pa ni treba razlagat tega nobenmu, sam vem kr neki o lovstvu in žalostno je ko slišiš kak tak agresivn komentar. Glej jz bi pred tvoja vrata postavu medveda, da bi te vsak jutr strašil pa te preganjal po travniku :D , me zanima ka bi pol mislila o streljanju. Sama bi ga hotla ustrelit. Pomoje ne kot užitek ampak v nekaterih primerih zagotavljanje ravnovesja. To ko pravš kak je v naravi trening za pse pa reševanje življenj je bluzenje, trening se počne v prisotnosti inštruktorjev, ne hod pa pes dneve po gozdu. Spet si površno prebrala post. Moje osebne iskušnje so več kot dobre, lovci so prevečkrat dobri- sosedov pes je hodu podit damjake ter se nad njimi znašu, pes nč na vrvici kr svobodno cele dneve vsepovsod. Vaški psi, teh je velik, potepuški. Kljub temu, da je boge damjake podil okol, k so v ograji ter se na mladiče drl, laju večkrat ga lovc ni vstrelu. Tud sosed ga ni hotu dat na ketno, pa ga še vedn ni vstrelu.( pa je šel večkrat k njemu) Pa to je samo en primer od velikih... Iz pisanja je razvidno, da posplošuješ negativne izkušnje na vse lovce, kar ni prav. ko kot deklica, ki jo fotr zapusti- zdj so pa vsi moški "kao" enaki, kva pa sploh ni res. Pa kaki lovci pa metanje lastnih psov v smetnjake, pa kje ti žviš no? pa prebereš neki kva se je zgodl pa se zgražaš nad vsemi. Zresn se mal no. Pa kva misliš, da so lovci na nekem hudem pohodu. Pa ti sploh kj veš kulk je norma na člana (letna za odstrel), kolk je malo odstrela ? Če bi blo tko kot ti pišeš nebi blo v gozdu niti ptičev ne več, imamo pa medvede, rise, rakunske pse, šakala, jelenjad, srnjad, polha, prašiče, divje mačke še bi lahk naštevu, prava pestrost- govorim za Slovenijo. Pa da poznam velik ljudi, ki se ukvarjajo z lovstvom iz ljubezni do živali, gozda, da so v gozdu, opazujejo ( odsrela tko skor nč ni na člana, je bol opazovanje, ljubezen do tega kar je v gozdu, obnašanja živali, pazi se, da se dopolnilno krmi živali v gozdu, da ne gredo vn, odstrel je, ampak se ne posega ter zmanjšuje populacije, vedno se ohranja tko da je dosti živali,pa da ni preveč škode na poljščinah. Ampak ti tega ne razumeš, ti iz nekih svojih notranjih prepričanj vidiš samo ubijanje, užitek v tem, sama se vpraš zakaj? Sebe vpraš zakaj vidiš v streljanju užitek? Tako kot ribiči tud lovci vzamejo vn naravi, ubjanje je, ampak lovstvo je blo že v povojih človeštva in prav da ostaja. Sicer pa ženska tega ne more razumet. Na splošno če povzamem, vidiš stvari preveč črno, negativno. Najdejo se nekateri, ki ravnajo, kot se ne ravna. Ampak to je vsepovsod. Ampak tega ni tko veliko. Potepuške pse pa ko sam škodo delajo je pa treba šicnat. Seveda je pa potrebno bt prej prepričan o statusu psa ter če ma lastnika in kak je njegov odnos do psa itd. Sicer pa pes je " nižje bitje" brez zavesti, tisti ko so prevč navezan na pse so zato, kt nimajo pravih prijatlov pa so jim psi nadomestki za prijatle. Pes je žival, in je treba ravnat spoštljivo z njo, zato se pa tko ustreli, da žival ne trpi pa se nuja nardi. Isto za krave, prašiče in še bi lahko naštevu. Lp

#208 DejanCare

DejanCare
  • Vajenček
  • PipPipPipPip
  • Št. objav: 84

Objavljeno: 4. julij 2010, 20:58

Uh kako mi je skup tekst vrgl, pa sm mel po odstavkih. Lp

#209 Alan_New

Alan_New
  • Lunatik
  • Št. objav: 5 580

Objavljeno: 4. julij 2010, 21:37

Pa da poznam velik ljudi, ki se ukvarjajo z lovstvom iz ljubezni do živali, ...

Kakšna čudovita ljubezen je ljubezen do streljanja živali. :xx!:
Possible—but highly unlikely.

#210 Andreja:)

Andreja:)
  • Vseprisotni
  • Št. objav: 753

Objavljeno: 4. julij 2010, 21:48

3/4 napisanega je iz pripovedovanja ljudi, ki se jim je to osebno zgodilo ali meni osebno. 1/4 pa po prebranem in videnem. Tako je. In glede na to, da živim z bivšim lovcem... Kdo naj bi bil kopitar? On?
Jaz, ki se ukvarjam s psi in šolanjem? Iz prve roke ti lahko povem kako potekaj treningi psov reševalcev in vodnikov in kakšne izkušnje imamo z lovci. Dva relativno v redu, en super, nekaj pa katastrofa. Spet nekako na 3/4 po statistiki...

Ali skupina lovcev, ki se spravi težit človeku s psom pod kontrolo? In ki strelja tako, da se dogajajo celo družinske tragedije? V sosednji vasi je moški ustrelil sina. Grozno!

Strel na domačo žival je prepovedan!

Glede na tvoj opis sosledja...
A to pomeni, da imajo/te lovci interne dogovore, ki presegajo zakone? Lepo, lepo. Sej nekaj takega ee lahko sklepa tudi po povedanem s strani tegale vašega, ki se je olajšal za 4000€.Nekaj o tem, kako so se v LD pogovarjali na to temo...

Sej v Gotenici medvedi niso daleč. Se sprehajajo po vasi. Zakaj? Ker je mrhovišče čisto blizu vasi. Jaz ga tja nisem postavila. Če ne verjameš meni vprašaj. Nam so tako povedali, ko smo bili tam na vzposabljanu in da naj malo pazimo za vsak slučaj.

Ne posplošujem na vse, ampak na večino. To je razlika. Površno bereš.

Zakaj vidim užitek? Ker vidim kako se teli ljudje obnašajo po tem. Adrenalin, vzhičenost, postavljanje z dosežki... To zame ni nobeno spoštovanje življenja.
Verjamem pa, da so v mes tudi taki, ki jim je na prvem mestu narava in hodijo v gozd brez puške, ostali pa čutijo bolj ljubezen do živali na krožniku in steni.

Pa en citat iz članka: Po zatrjevanju biologov je ris ponovno v veliki nevarnosti, da izgine iz naših gozdov. Vzrokov za upadanje vrste je več, med njimi tudi ilegalni odstrel lovcev.
vir: http://www.delo.si/clanek/72049

Pri nas se pred hišo sprehajajo volkovi pa ni nobene panike. Večkrat videni na večjem območju par volkov. Pa tudi medveda me ni strah in vem kako se je potrebno obnašat ob morebitnem srečanju in tudi pred njim. Če se gre v gozd se je treba obnašati kot gost in se prilagoditi prebivalcem. Problem z medvedom je tudi ta, da se ljudje selijo na območje medveda, na robove gozda in v notranjost, istočasno pa niti smeti ne znajo pospravit za sabo. Kmetje puščajo mrhovino ob robu travnikov... Kako le, da medved nebi prihajal v bližino, ko pa ima na razpolago toliko hrane. V časih so imeli čuvaje čred, zdaj jih pa puščajo nezaščitene.

Človek se ne more obnašat, kot da se ga naravno okolje ne tiče. Treba se je prilagoditi in živeti v skaldu s krajem, kamor smo se naselili.

#211 Andreja:)

Andreja:)
  • Vseprisotni
  • Št. objav: 753

Objavljeno: 4. julij 2010, 21:58

Sicer ne spremljaš dogajanja, če trdiš, da ne vem o čem pišem. Nisi slišal o najdenem istrskem goniču, ki je bil ustreljen in vržem v nek jarek na kup smeti? Najden je bil s strani nakjlučnega sprehajalca, ali kako že. Pes ni bil čipiran, kar je obvezno že kar nekaj let in to se naredi ob prvem cepljenju za steklino, če ne prej. Bil je na obdukciji... Si zmišljujem?
Po številki v ušesu so prišli do vzreditelja-lovca iz Portoroža, ki pa ni hotel povedat komu je psa prodal. Mislim pa, da zadeva še ni zaključena.

No, ko se je zbiralo informacije tudi na lovskem forumu, so si bili skoraj edini- mislim da je bil eden malo zadržan do dogajanja, ostalim se je pa zdelo to normalno in da se to počne in da je čisto humano... Jaz si niti predstavljati ne morem kako lahko kdo nameri z mirno roko v žival, ki je bila leta partner "v ljubezni do lova".
Tebi se tudi zdi to normalno, kot se je zdelo njim?

#212 Alan_New

Alan_New
  • Lunatik
  • Št. objav: 5 580

Objavljeno: 5. julij 2010, 14:55

A zdaj bodo pa živali imele več pravic kot ljudje? Normalno, da lahko ubije svojega lastnega psa, če hoče.

Tako dejanje ni niti normalno niti dovoljeno. Po Zakonu o zaščiti živali je nepotrebna ali neprimerna usmrtitev živali mučenje, le-to pa je kaznivo dejanje oz. bi tako vsaj moralo biti v normalni državi.
Possible—but highly unlikely.

#213 Gost_razlika_*

Gost_razlika_*
  • Gost

Objavljeno: 5. julij 2010, 15:13

Mi je smiselno to kar piše Andreja. Mi je pa sumljivo vse, kar se tiče vzgoje žvali. Zadnjič je mačka ujela vrabca na balkonu. In ga privleče notr, ptič prhuta in z zadnjimi močmi hoče pobegnit. In je mene panika zajela. Zagrabim mačko za čeljust, da jo bom razprla in seveda stisne, kolikor ji dajo moči in adijo njegova rebrca. Pa notranji organi. Če bi samo minuto počakala, bi ga verjetno spustila ptička, ker vem, se rade igrajo z žrtvijo. Tko da smo družno ubili žival. A kdaj pomisliš, da je bolno sploh disciplinirat žival? Bi bilo bolj pošteno samo razmejit teritorije.

#214 Gost_razlika_*

Gost_razlika_*
  • Gost

Objavljeno: 5. julij 2010, 15:46

A pol smo u redu ljudje? :eek: x:Dx

#215 Andreja:)

Andreja:)
  • Vseprisotni
  • Št. objav: 753

Objavljeno: 5. julij 2010, 15:50

Ta ptiček bi kasneje poginil v mukah zaradi sepse. Mačji ugrizi se velikokrat tako končajo in mačke naredijo veliko škode pri malih živalih že samo z "igro".

In za žival se skrbi tako kot je treba ali se je nima. Za moje pojme je itak vsaj 1x preveč domačih živali pri nas. Ampak pobijanje ni nikoli rešitev. Potrebno je delat na preventivi in izobraževanju. Pazit, da se ne razmožujejo nenačrtovano in skrbet za zdravje in potrebe v skladu z vsako posamezno vrsto, pasmo... Živali so delo in odgovornost ne pa predmet, ki si ga nabavimo, ker nam je všeč in zavržemo ko nam ni več.
In ker imajo ljudje zavednje 100 let za kačami tudi konkretno kaznovat za kršitve, ki zadevajo mučenje živali.

Razlika, tudi živali je potrebno naučiti kje so meje tako kot se jih naučimo mi. Določena pravila obnašanja morajo bit, ja kam pa bi prišli, če jih nebi bilo. Ob tem pa je potrebno vzeti v zakup, da mačke nikoli ne boš odvadil lovit, razen hišnih živali pa še to je dobro, da so skupaj samo pod kontrolo, če sploh.
Psa je dosti lažje učit in se da praktično vse. Odvisno je pa samo od človeka kaj bo znal na koncu. Pa tudi mačka lahko obvlada marsikatero zadevo in se ob tem zelo zabava. Moji začasniki so znali zamjavkat, se vsest in dvignit na zadnje tačke... Mačke ne boš pripravu, da naredi nekaj kar noče s silo. Učenje ni kazen, čeprav je občasno tudi potrebna. Odvisno pa kaj pojmuješ kot kazen in v kakšnih okoliščinah. Smrt si definitivno ne zasluži ali kakšnega pretepanja, hiranja na verigi ali kjerkoli brez nudenja osnovne nege.

Če ima pes kako bolezen so zato vsposobljeni strokovnjaki(med njimi še dodatni specialisti), ki določijo kaj je ozdravljivo ne pa laiki. In to so veterinarji ne nekdo, ki mu je težko dat 15 € za obisk in najbolj osnovni pregled.

Belcebubu se bo verjetno zdelo čisto nelogično, zakaj se je ogromno ljudi zgražalo, ko je moški plačal 20 € enemu mulcu, da se znebi njegovega psa. No, če kdo ne ve, ga je slednji privezal za drevo in ga pretepel s kolom. Mislil je, da ga je ubil pes je pa crkaval v mukah, dokler ga niso odkrili mimoidoči in prijavli. Psa je uspaval vet, ker mu ni bilo več pomoči... S psom ni bilo čisto nič narobe. Zakaj si ga je sploh nabavil?

Živali niso stvari!

#216 DejanCare

DejanCare
  • Vajenček
  • PipPipPipPip
  • Št. objav: 84

Objavljeno: 5. julij 2010, 17:56

Kakšna čudovita ljubezen je ljubezen do streljanja živali. Objavljena slika



Sm vedu, da se bo kak pametnjakovič našu, ko nima pojma o čem se gre. A ti enačiš preučevanje navad divjadi, skrb za ohranitev Medvedov, Risa, Volka,... z ljubeznijo do ubijanja? Čudne maš ti. Če nebi blo lovcev, da bi reguliral populacijo ter osnoval krmišča v gozdu ter s tem poskrbel, dagozdne živali tud tam ostanejo nebo blo pr nam več medvedov, kot ji ni v sosednjih državah. Jezni kmetje ter ostali ljudje bi hotl, da jih ni.

#217 DejanCare

DejanCare
  • Vajenček
  • PipPipPipPip
  • Št. objav: 84

Objavljeno: 5. julij 2010, 18:41

3In ki strelja tako, da se dogajajo celo družinske tragedije? V sosednji vasi je moški ustrelil sina. Grozno!

Strel na domačo žival je prepovedan!

Glede na tvoj opis sosledja...



ja grozno, američani so okupiral Irak ter Aganistan ter pobil tisoče nedolžnih ljudi. A so lovci spet krivi? :D Sorči ampak ti posplšuješ ter samo slabe stvari iščeš ter ne vidiš objektivno. O risu pa medvedu me ni treba učit, kr več veliko. Zdj ilegalni odstrel risa pa odstrel enga potepuškega psa, ki preganja divjad ni enaka stvar a veš. Posplošuješ. A veš kak zgleda bambi? Mala srnica? Ti lahko iz lastnih izkušenj povem, kak sta se dva psa spravla nanjo ter jo podila naokoli. Malega bambija. Pol kar je sledilo raje nebi, žalostno kar se je zgodilo nemočnemu bambiju. Žal lovec ni mogu ukrepat pol se je poskusu z lastniki zment... Drugič sm bil priča kak so ga poklical, dva ISTA psa sta se spet spravla na živali, tisti ljubki nedolžni psi? AH kje pa podivjana psa, mali bambi kot igrača. Na srečo je lovec prišel prav čas, pa enga psa ustrelu, pa je bil mir pol. Hvala bogu, mi imamo policiste da delajo red v mestu in v sporih med ljudmi. Če pa živali ponorijo mamo pa lovce, hvala bogu, da je tko. Hvala bogu za lovce, ker se odmetava cepivo z avijona skoraj ni več stekline- doktor veterine, lovec 40 let je reku, da je zdj samo 5 primerov okuženih lisic na 2200 vzorcev. Ljudje so popolnoma varni. Hvala bogu, da se skrbi za odstel bolanih živali, da še tiste preostale ne zbolijo ter ostanejo v gozdu samo ptiči. Hvala lovcem, da osnujejo krmišča v gozdu ( ki niso zamstoj ter delat je treba), da majo kmeti manj škod ter se divjad bolj v gozdu drži ter je manj prometnih nesreč z divjadjo- kr pomislte kak je, če bi nabasal srno v polni hitrosti. Hvala lovcem za kontrolo divjih prašičev, da se ne pojavlja več svinjska kuga. Hvala lovcem , da načrtno gospodarijo z divjadjo v povezavi z veterinarji, da ne prihaja do razmaka zoonoz. To so podobne bolezni kot borelija, vendar jih prenašajo druge živali na človeka. A veš ka jz nisem nikjer napisu ljubezni do lova, ti si ti domišljaš :D. Lovstvo ter živalstvo ni samo ubijanje. Prikrojuješ resnice, da ostreza tvojim merilom? Psi so živali, ne ljudje. Človek mora met človeka za prijatla, met z njim prav odnos, žvali niso ljudje. Žvali je treba spoštovat, ampak če lovec ustreli podivjanega cucka je to pravilno. Klavci pa tisti ko prašičeke ( ki so pametnejši od psov) ubijajo so tud po tvojem tega nebi smel? Na kitajskem jedo pse, prav. V indiji ne jedo krav, mi jih pobijamo? Zanimive so te kulture. Klateške pse bi blo potrebno bit dovoljeno streljat v pravih okoliščinah in lovci so za to najbolj usposobljeni. Tak bi blo pravilno! A ješ kravje meso? Prepovej klanje krav no.Dj no.

#218 DejanCare

DejanCare
  • Vajenček
  • PipPipPipPip
  • Št. objav: 84

Objavljeno: 5. julij 2010, 18:44

ja grozno, američani so okupiral Irak ter Aganistan ter pobil tisoče nedolžnih ljudi. A so lovci spet krivi? :D Sorči ampak ti posplšuješ ter samo slabe stvari iščeš ter ne vidiš objektivno. O risu pa medvedu me ni treba učit, kr več veliko. Zdj ilegalni odstrel risa pa odstrel enga potepuškega psa, ki preganja divjad ni enaka stvar a veš. Posplošuješ. A veš kak zgleda bambi? Mala srnica? Ti lahko iz lastnih izkušenj povem, kak sta se dva psa spravla nanjo ter jo podila naokoli. Malega bambija. Pol kar je sledilo raje nebi, žalostno kar se je zgodilo nemočnemu bambiju. Žal lovec ni mogu ukrepat pol se je poskusu z lastniki zment... Drugič sm bil priča kak so ga poklical, dva ISTA psa sta se spet spravla na živali, tisti ljubki nedolžni psi? AH kje pa podivjana psa, mali bambi kot igrača. Na srečo je lovec prišel prav čas, pa enga psa ustrelu, pa je bil mir pol. Hvala bogu, mi imamo policiste da delajo red v mestu in v sporih med ljudmi. Če pa živali ponorijo mamo pa lovce, hvala bogu, da je tko. Hvala bogu za lovsko zvezo, ker se odmetava cepivo z avijona skoraj ni več stekline- doktor veterine, lovec 40 let je reku, da je zdj samo 5 primerov okuženih lisic na 2200 vzorcev. Ljudje so popolnoma varni. Hvala bogu, da se skrbi za odstel bolanih živali, da še tiste preostale ne zbolijo ter ostanejo v gozdu samo ptiči. Hvala lovcem, da osnujejo krmišča v gozdu ( ki niso zamstoj ter delat je treba), da majo kmeti manj škod ter se divjad bolj v gozdu drži ter je manj prometnih nesreč z divjadjo- kr pomislte kak je, če bi nabasal srno v polni hitrosti. Hvala lovcem za kontrolo divjih prašičev, da se ne pojavlja več svinjska kuga. Hvala lovcem , da načrtno gospodarijo z divjadjo v povezavi z veterinarji, da ne prihaja do razmaka zoonoz. To so podobne bolezni kot borelija, vendar ki jih prenašajo druge živali na človeka. A veš ka jz nisem nikjer napisu ljubezni do lova, ti si ti domišljaš :D. Lovstvo ter živalstvo ni samo ubijanje. Prikrojuješ resnice, da ostreza tvojim merilom? Psi so živali, ne ljudje. Človek mora met človeka za prijatla, met z njim prav odnos, žvali niso ljudje. Žvali je treba spoštovat, ampak če lovec ustreli podivjanega cucka je to pravilno. Klavci pa tisti ko prašičeke ( ki so pametnejši od psov) ubijajo so tud po tvojem tega nebi smel? Na kitajskem jedo pse, prav. V indiji ne jedo krav, mi jih pobijamo? Zanimive so te kulture. Klateške pse bi blo potrebno bit dovoljeno streljat v pravih okoliščinah in lovci so za to najbolj usposobljeni. Tak bi blo pravilno! A ješ kravje meso? Prepovej klanje krav no.Dj no.

#219 DejanCare

DejanCare
  • Vajenček
  • PipPipPipPip
  • Št. objav: 84

Objavljeno: 5. julij 2010, 19:03

Aja pa da nebom pozabu, tud z druge plati so članki, sam se mi ne da 10-20 povezav lepit bo ena dost. http://www.pomurje.s...napadli-divjad/ Kva lahk psi nardijo, a nebi blo prav zaščitit živali? Krvoločni psi? Psi niso večina tko napadaln, sam kva pa tisti ko so? ustrelit. http://www.zurnal24....o-163429/clanek Ka sta tale dva agresorja naredla. za prebrat. Prav bi blo da se take pse pokonča. Tle ni užitka, ampak taki psi so nevarni okolici. Aja zdj boš spet govorila o užitku do ubijanja? Dva psa sta srno razmesarla, prjav lastnika če ga sploh najdeš?? Dj no. "Upa, da bo država kaj postorila na tem področju in vrnila del pristojnosti lovcem, ki so lahko pred uveljavitvijo sedaj veljavnega zakona potepuške pse v skrajnem primeru tudi ustrelili." V SKRAJNEM mimgrede ter POTEPUŠKE. EDINO PRAVILNO!!!!

#220 DejanCare

DejanCare
  • Vajenček
  • PipPipPipPip
  • Št. objav: 84

Objavljeno: 5. julij 2010, 19:09

http://www.zurnal24....o-144809/clanek Šolan policijski pes napadel deklico.

#221 Alan_New

Alan_New
  • Lunatik
  • Št. objav: 5 580

Objavljeno: 5. julij 2010, 20:08

Le kako so ekosistemi preživeli do prihoda vsemogočnega Človeka?

Saj res -- dinozavri in druge vrste so le izumrle. Na njihovo nesrečo takrat še ni bilo lovcev, ki bi skrbeli zanje.
Possible—but highly unlikely.

#222 Andreja:)

Andreja:)
  • Vseprisotni
  • Št. objav: 753

Objavljeno: 5. julij 2010, 20:31

Če bi napadu šolan policijski pes deklico, od nje nebi ostalo dosti. Glede na to, da pišeš, da veš kako izgleda napad, je tale primerjava malo čudna. Si sploh kdaj vidu kako izgleda šolan napad? Odrasel človek komaj ostane na nogah take so sile. Sploh na kontri.

Nimaš kaj streljat, ampak prijavit lastnika in ga oskubit, ker jim je žal samo to pomembno. Zato so pa kazni.

Streljanje je protizakonito in zato je bil lovec KAZNOVAN. Ali je tebi všeč ali ne. Lepo pa da podpiraš mučenje živali in kršenje zakona.

Sicer pa vsak sklepa po lastnih izkušnjah. Zanimivo je pa to, kako ne znaš brat. Pišem o večini. A moram v zeleni napisat?


In ker teli osebki hodijo OBOROŽENI po svetu, se od njih pričakuje odogovorno ravnanje s smrotnosnim orožjem.
To je čisti minimum.

Ne pa da se strelja v bližini bivališč, kjer je ustrelil tudi tale s 40 letnimi izkušnjami, ki je bil kaznovan.

Lahko pa prideš na obisk in ti pokažem vse znake na eni cesti in boš lahko štel koliko lukenj je na njih kar tako. Iz objestnosti. Kam pa pade metek? Namesto, da zagovarjate take kretene bi bilo boljše, da jih izločite in da ostanejo/te samo resni. Ker na takšen način izgubljate vsi. A tega ne vidiš?

In poznam tudi zelo v redu ljudi med lovci, kar sem že kar nekajkrat napisala, kar pa očitno kvari podobo posploševanja in je raje prezrto. Problem pa je, da jih ostali z neumnostmi preglasijo. Dokler se bo take toleriralo v zeleni bratovščini bom goreč zagovornik ukinitve take oblike lova in ustanovitve t.i. rangerjev, ki bi skrbeli za bolezni skupaj z biologi in totalna prepoved športnega lovstva in gojenja živali za odstrel. Lahko napišeš karkoli. Izkušnje govorijo svoje.

#223 krokodil

krokodil
  • D član
  • Št. objav: 2 868

Objavljeno: 6. julij 2010, 16:20

Lovci ?


Grupa naoružanih pijanaca, koji kroz šumu idu do birtije.

#224 alef

alef
  • Lunatik
  • Št. objav: 17 406

Objavljeno: 6. julij 2010, 18:15

In poznam tudi zelo v redu ljudi med lovci, kar sem že kar nekajkrat napisala, kar pa očitno kvari podobo posploševanja in je raje prezrto. Problem pa je, da jih ostali z neumnostmi preglasijo. Dokler se bo take toleriralo v zeleni bratovščini bom goreč zagovornik ukinitve take oblike lova in ustanovitve t.i. rangerjev, ki bi skrbeli za bolezni skupaj z biologi in totalna prepoved športnega lovstva in gojenja živali za odstrel. Lahko napišeš karkoli. Izkušnje govorijo svoje.


:palec: :palec: xyesx

Zanimivo vprašanje je bilo postavljeno(Alan) - le kako je živalski svet preživel do pojave človeka?
Lov danes v kakršnikoli obliki ni več potreben, je le še šport, če se streljanju živali sploh lahko to reče.
Strinjam se da je skrb za divje živali potrebna, je tudi naša dolžnost, saj jim jemljemo življenski prostor, s tem pa tudi hrano in tako ogrožamo njihov obstoj.
Toda to bi bilo prav tako možno brez lovcev.

Pametnim zagovornikom lova tu noter bi pa pred nadaljnim pametovanjem svetoval tudi kakšen tečaj pismene uporabe slovenskega jezika in slovnice.

Čeprav nam je veliko vzeto, veliko še ostaja. In čeprav nimamo več tiste moči ki je nekoč premikala nebo in zemljo, smo kakršni smo, istih junaških src od časa in usode oslabljenih,
vendar z neomajno voljo boriti se, iskati, najti in ne popustiti.


Lord Alfred Tennyson - Ulysses


#225 tantra

tantra
  • Lunatik
  • Št. objav: 7 320

Objavljeno: 6. julij 2010, 18:21

Besede študenta, takrat 22+ let [izpred let, na eni od zasebnih zabav]:
"Lov je užitek.
Sploh, ko z nožem ranjeni živali prerežeš vrat.
Kri pa še vsa topla brizga ven. ..."

Ta študent je nekaj let po diplomi bil imenovan za direktorja
[po svojem in po interesu lokalnega lobija], postal je "ugledna oseba"
v svoji lokalni skupnosti. ...

! Psihopatov potencialnih je v vseh sredinah kar nekaj. ...

Take osebke je vsekakor za izločit iz lovskih društev.
Ker delajo sramoto lovski bratovščini že z besedami naokoli.
Svojimi bolnimi pogledi na lov & ubijanje, ... Ki z deklariranimi
načeli, poslanstvom, primarnimi nalogami lovstva nimajo nič skupnega. ...

Kot tudi ne lov z loki. Ki dodatno povečuje trpljenje, bolečine
ranjenih živali. Katerega pristaši so nekateri na "umu bolni". ...

Osnovna deklarirana naloga lovstva naj bi bila skrb za živali.
Zlasti pozimi [krmišča, ...]. Odstrel, da se določena vrsta preveč
ne razmnoži. Odstrel podivjanih psov, ki se potikajo po gozdu brez
gospodarja [koljejo ovce, ..., divjad]. Odstrel s steklino okuženih
lisic, ... Aktivnosti preprečevanja stekline v sodelovanju z
veterinarsko službo, ... Ne pa izživljanje nad živalmi.
Ubijanje zgolj za svoj užitek. ...




Uporabniki, ki si ogledujejo to temo (0)

Člani: 0 - Gosti: 0 - Skriti člani: 0