Za nemoteno delovanje te spletne strani uporabljamo piškotke. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z našo politiko piškotkov. Nadaljuj
Lunin net

Hitri skok na vsebino


Fotka

Mučenje živali


 • Prijavi se, če želiš komentirati
* * * * - 3 x ocenjeno
409 komentarjev na to temo

#1 Carol

Carol
 • Vajenček
 • PipPipPipPipPip
 • Št. objav: 103

Objavljeno: 17. marec 2005, 19:54

moja soseda (Živimo v istem bloku) enostavno muči psa...nevem kaj naj naredim...pozimi ga je puščala odprtega na balkonu da je revček skoraj poginil....prosim povejte kaj naj naredim... x!x x:Xx

#2 rachek

rachek
 • D član
 • Št. objav: 1 681

Objavljeno: 18. marec 2005, 11:18

Verjetno bodo najbolje vedeli na mojpes.com forumu.

#3 Behemoth

Behemoth
 • Lunatik
 • Št. objav: 5 293

Objavljeno: 18. marec 2005, 20:30

najbolše je da jo zgrabiš za lse pa jo naharš v snegu, pri tem pa se dereš poglej kak je blo tvojemu psu.
Je suis FÉROCE, FABULEUX ET PARFAIT!

If you have great passion, then you can do high fashion!

#4 seal

seal
 • Lunatik
 • Št. objav: 6 688

Objavljeno: 19. marec 2005, 00:49

bogi kužek :V: pokliči oz. prijavi na uradu proti mučenju živali ali za zaščito živali..
honor and respect

#5 Carol

Carol
 • Vajenček
 • PipPipPipPipPip
 • Št. objav: 103

Objavljeno: 19. marec 2005, 20:42

mogoče je nemorm u sneg dat kr je 3krat starejša in večja od mene... x:Ix

#6 nataly

nataly
 • D član
 • Št. objav: 8 408

Objavljeno: 20. marec 2005, 21:14

Ni nujno, da je pes ravno trpel če je spal na balkonu. Če je recimo aljaški malamut, ali pa samojed - tudi kakšen haski recimo..ti psi prav uživajo v snegu in jih mraz nič ne moti. Ravno obratno. Uživajo kolikor se da x:Dx . Druga pesem je, če je pes kratkodlak oz.z ostro dlako. Potem mu res ni bilo prijetno.
Sicer pa bi se o mučenju lahko reklo marsikaj. Mogoče kdo zame misli, da mučim psa, ker je celo zimo spal v garaži - v kurilnici, da smo natančnejši. Pa je kosmat,da je veselje..ampak je pač bošček bogi x;)x x;)x Je pa res, da ga poleti niti pod točko razno ne spraviš v garažo x:Dx

Življenje je to, kar se ti dogaja, medtem, ko planiraš druge reči.

 


#7 Marsa

Marsa
 • Uredništvo
 • Št. objav: 60 729

Objavljeno: 20. marec 2005, 21:19

res je, sem tudi sama pomislila, da ce vidis pac psa na balkonu, se nic ne pomeni, hitro se najde kak pametnjakovic, ki ima kaj za se oglasat (pa ne mislim tebe zdaj, Carol, splosno takole, ko se folk rad pac vtika v druge)...

a je to kar dlje trajalo itd. in kot pravi Nat, katere pasme, v kaksnih okoliscinah in tko?
pravis, da je revcek skoraj umrl - kako recimo lahko tole ves?
a ves...

tko kot recejo, bogi, a sploh kaj vidi? :D ;)
ko ima dlake cez oci recimo (za zascito).
Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.
Picasso

#8 nataly

nataly
 • D član
 • Št. objav: 8 408

Objavljeno: 20. marec 2005, 21:51

Ja. In potem mu v dobri veri kako pač pes nič ne vidi odrežejo dlako - potem pa pes oslepi.Ironija. Ker tole pa potem je resnično mučenje živali. (tule imam bobtaile v mislih x:Dx ).
Uh..kakšne reči videla pri veterinarju v petek - muco, ki ji je steklo oko - menda zadela nekam... :C: tako boga res bila...
Aja..tole ni glih prava tema..
V glavnem - največkrat so resnično mučeni psi na deželi. Ko so pripeti na prekratke verige, da ne uničijo trave, da ne zavzamejo preveč prostora, ko se jim ne nalije sveže vode, ne zamenja hrane, ne umije posode.
Ko se jih pretepa(tole doživela tudi sama - ravno včeraj skoraj sama klofnila eno, ki je vzgojno prišla s palico po svojge psa...ok. ne ravno klofnila..je pa slišala par krepkih x:px )
V blokih je pa druga pesem(tudi doživela), ko se psi dolgočasijo, zaprti med štiri stene, ko so omejeni, ko jih folk pelje do prve zelenice, da se kooončnoo malo polula...kaka pa mogoče, če ima lastnik čas...pa take reči..

Življenje je to, kar se ti dogaja, medtem, ko planiraš druge reči.

 


#9 Marsa

Marsa
 • Uredništvo
 • Št. objav: 60 729

Objavljeno: 20. marec 2005, 22:09

ja, res je zalostno, da tko trpijo zivali med nami, ki smo vcasih res totalni caplji. :|||
Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.
Picasso

#10 strelka02

strelka02
 • Lunatik
 • Št. objav: 3 831

Objavljeno: 21. marec 2005, 00:06

Jah zdej imajo tko vsi radi kužke, pa mucke....
je žalostno ampak kar precej ljudi ima živali za modno muho, za eno stvar da jim mal čas popestri.
ko pa ugotovijo da je za živali tudi treba skrbeti..pa evo v avto pa po lepi Sloveniji v kakšni gozd. Se bo boga živalca že znajdla. :xx!:

Pozdravček xsrcx

#11 nataly

nataly
 • D član
 • Št. objav: 8 408

Objavljeno: 21. marec 2005, 02:13

Če tole leti name si v rahli zmoti. Ker jaz imam rada živali in jih zavestno ne mučim oz. sploh ne. x;)x Čeprav bi naša muca lahko kakšno rekla na to temo(nič ni srečna, ko mene zgrabi čas catljanja..pa ona sploh ni pri volji x:Dx x;)x
Glede gozdov se strinjam - sem se zadnjič pogovarjala s frendom(lovec) pravi, da mu je najbolj grozno kadar naleti v gozdu na poginulega psa pripetega na drevesno deblo. Ne le, da so spuščeni v gozd(če še vsaj - ker potem si najde vsaj vodo in kakšno divjad), ampak pripet, da umre od žeje in lakote. Pač špar program...
...in potem pokličejo policijo in ti ugotovijo, da proti brezvestnim bivišim lastnikom pač nič ne morejo.
Toliko.
In ne me metat v isti koš z njimi. Niti slučajno.

Življenje je to, kar se ti dogaja, medtem, ko planiraš druge reči.

 


#12 Marsa

Marsa
 • Uredništvo
 • Št. objav: 60 729

Objavljeno: 21. marec 2005, 14:53

Obvestilo medijem

S prevezami čez oči aktivisti protestirajo proti Benettonu zaradi okrutnosti nad avstralskimi ovcami.

BENETTON: SLEP ZA MUČENJE ŽIVALI

PETA želi, da navedeni prodajalec preneha uporabljati avstralsko volno, vse dokler se mutilacije in transport živih ovac ne prenehajo.


S prevezami čez oči in transparenti z napisom 'Benetton: slep za mučenje živali' bodo meščanke in meščani Ljubljane in Maribora, aktivistke Društva proti mučenju živali Koroške, aktivisti Društva za osvoboditev živali in njihove pravice, Društvo za varstvo in proti mučenju živali  Maribor ter aktivisti zagrebške organizacije Prijatelji životinja (Prijatelji živali) tudi v Sloveniji podprli veliko svetovno kampanjo PETA (People for the Ethical Treatment of Animals). Aktivistke in aktivisti se bodo zbrali pred Benettonovo prodajalno na stičišču Cankarjeve in Slovenske ulice v Ljubljani v torek, 29. marca 2005, med 12. in 13. uro, medtem ko bo akcija v Mariboru izvedena pred Benettonovo prodajalno na Gosposki ulici 20 dan pozneje, 30. marca 2005, prav tako med 12. in 13. uro.

Mesec marec je mesec mednarodnih protestov proti Benettonu. Zagrebška organizacija Prijatelji živali bo po uspešni  podpori aktivistom v Pulju, na Reki, v Sarajevu, Budimpešti in Beogradu podprla tudi svoje sodelavce v Ljubljani in Mariboru. V tej akciji želijo potencialnim kupcem po prenosnem TV-ekranu prikazati šokanten videoposnetek z naslovom Skrita sramota Avstralije ter deliti letake, s katerimi protestirajo proti srhljivi zlorabi jagnjet in ovac v avstralski volnarski industriji. S tem bi verigo prodajaln pozvali, naj preneha s prodajo oblačil, izdelanih iz avstralske volne, vse dokler se odvraten postopek, imenovan »mulesing«, pa tudi transport živih ovac ne ukineta.

»Mulesing« je okrutna mutilacija, pri kateri avstralski farmarji z vrtnimi škrajami in brez uporabe anestetikov jagnjetu odrežejo del zadnjice, da bi na enostaven način preprečili napade muh, iz jajčec katerih se izležejo črvi, ki najedajo ovce. Metodo uporabljajo kljub dejstvu, da obstajajo tudi bolj izpopolnjeni in humani načini za nadzor muh. Kadar kvaliteta njihove volne ni več na najvišjem nivoju, pošljejo milijone ovac na Srednji vzhod. Transportirajo jih na odprtih ladjah z več nadstropji v vseh vremenskih pogojih. Mnoge bolne in ranjene ovce, s katerimi ravnajo kot s tovorom, enostavno zmečejo v morje ali pa žive zmeljejo v strojih za mletje. Mnoge ovce, ki to izčrpavajoče potovanje preživijo, so povsem pri zavesti, kadar jim prerežejo vrat.

Po veliko prošnjah avstralskim oblastem, naj te zločine ustavijo, je PETA sredi okrobra napovedala mednarodni bojkot avstralske volne in že prejela podporo prestižnih prodajaln Abercrombie & Fitch, New Look, George in J. Crew.

»United Colors« oz. »Združene barve« Benettona postajajo krvavo rdeče, ko si Benetton maže svoje roke s krvjo milijonov ovac.

PETA kupce naproša, naj bojkotirajo Benetton, vse dokler le-ta ne obljubi, da bo prenehal z uporabo avstralske volne. Z namenom obvestiti javnost o Benettonovem podpiranju okrutnosti namerava PETA bombardirati Benetton z oglasi in protesti širom po svetu. Vse dodatne informacije, posnetek o zlorabi ovac Skrita sramota Avstralije pa tudi fotogalerijo o volni, klanju in transportu ovac lahko najdete na medmrežnih straneh www.UnitedCrueltyofBenetton.com in www.prijatelji-zivotinja.hr.

Stiki:

Bernard V. Franolić, Prijatelji životinja, GSM: ++385 98 1980 713, prijatelji.zivotinja@inet.hr

Maja Pan, Društvo proti mučenju živali Koroške, GSM: 031 750 630, majaz@wildmail.com


Ljubljana, 25. 03. 2005


Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.
Picasso

#13 Ruby72

Ruby72
 • D član
 • Št. objav: 2 284

Objavljeno: 21. marec 2005, 15:31

Od danes 21/03 do 26/03 bodo v Kanadi, Newfoundlandu in zalivu S.Lorenza

pobili s palicami in odrli pri živem telesu 320.000 mladičkov tjulnov

Cene kož naraščajo, tako da je morilec še lani z vsako kožo zaslužil 40-50 dolarjev, letos pa so že določili ceno 80 dolarjev za kožo. Zato so tudi pohiteli z ubijalskim početjem. Vsak pobijalec zverinsko pomori okoli 80 živalic na sezono.

Največji kupec kož je Danska, sledi ji Italija, kjer se tudi ustroji 95% kož. Do lani se je tjulenčkova koža uporabljala za izdelavo prestižnih športnih copat, odslej pa se iz njih delajo tudi luksuzni predmeti.

Po celi Italiji se zbirajo podpisi, da bi se tako kot v Belgiji prepovedal uvoz, obdelava in prodaja izdelkov iz tjulenčkovih kož.

:C: :V: :C: :V: :C: :V: :C: :V: :C: :V: :C: :V: :C:

#14 Marsa

Marsa
 • Uredništvo
 • Št. objav: 60 729

Objavljeno: 21. marec 2005, 15:51

Ojoj, strahota!! :V: :V: :V:
Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.
Picasso

#15 Ruby72

Ruby72
 • D član
 • Št. objav: 2 284

Objavljeno: 21. marec 2005, 16:01

A ni res? :O: :C: :V:

Blazno sem prizadeta. Kadar nekdo trpinči in/ali iztreblja nemočnega, pa naj bo to človek ali žival, me popade paranoja. Žival pa povrh vsega nima niti dar govora, da bi potožila.... :C: :OO!: :bomb: xNNx

No in sedaj bo največji krščanski praznik in da bi res bilo dovolj jagnjeta božjega, se valijo čez mejo k nam v It nebrojni kamioni polni jokajočih jančkov :C:

K_ _ c pa taka tradicija :sniky:

:vragec: :xx!: :bomb:

#16 Mick

Mick
 • D član
 • Št. objav: 18 126

Objavljeno: 21. marec 2005, 16:02

:xx!: :xx!: :xx!: :C: :V:
Nikogar ne obrekujem, samo govorim, kar mislim.
K. Čapek

#17 Marsa

Marsa
 • Uredništvo
 • Št. objav: 60 729

Objavljeno: 21. marec 2005, 16:40

<{POST_SNAPBACK}>
Blazno sem prizadeta. Kadar  nekdo trpinči in/ali iztreblja nemočnega, pa naj bo to človek ali žival, me popade paranoja. Žival pa povrh vsega nima niti dar govora, da bi potožila.... :C:  :OO!:  :bomb:  xNNx

Ja.
:V: :bomb: :mad2: :xx!: :V:
Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.
Picasso

#18 Marsa

Marsa
 • Uredništvo
 • Št. objav: 60 729

Objavljeno: 21. marec 2005, 18:44

ja... mene to kar fizicno boli... a sam nemocno lohk kricis, kot te zivali...
joj kaj sem gledala!!!! :V:
Saj sem en histericen post pol napisala nekam, v crno luknjo mroda...
sam ne s svojim imenom, ker sem bila prevec histericna, se mi pa ni dal bit urednisko umirjena.
(*kot da kdaj sem x:o)x)
Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.
Picasso

#19 vasudeva

vasudeva
 • Vajenček
 • PipPipPipPipPip
 • Št. objav: 111

Objavljeno: 21. marec 2005, 19:57

predlagam ti da lepo uvidevno stopiš do sosede in ji povej kaj te muči..
če boš jo začela obsojat in kritizirat boš sama sebi naredla probleme..to ničesar ne reši temveč stvari še poslabša..
stopi do nje in mogoče bo ženska uvidla svojo norost..

#20 Marsa

Marsa
 • Uredništvo
 • Št. objav: 60 729

Objavljeno: 22. marec 2005, 11:46

ja, jaz tud tko mislim. ce se vmesavas, je prav, da najprej njej reces, ce imas o njej pripombe. xyesx
Ce se bojis kakih tezav z njene strani na ta racun ali ce mislis, da ne bi zaleglo, napisi obvestilo in ga daj v njen nabiralnik.
Podpises se lahko kot 'dobronamerni prijatelj' al kaj tacga. ali kot 'nekdo, ki mu ni vseeno za zivali'. Lohk napises, da zaenkrat pises sam njej, da pa bos, ce se bo ponavljalo, javila na DPMZ.
tako bo tudi njej 'lazje', se ne bo rabila prec branit, imela pa bo moznost, da mal razmisli in morda kaj ukrene.
sam v tem primeru pa ne bos slisala morebitne njene 'zgodbe', razlogov, pojasnil...
Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.
Picasso

#21 julijana

julijana
 • Legenda Foruma
 • Št. objav: 1 034

Objavljeno: 22. marec 2005, 12:26

Sem dobila po mail-u te slike tjulnov.. :C: :V:
fish is mute-fish knows everything-G.B.

#22 Marsa

Marsa
 • Uredništvo
 • Št. objav: 60 729

Objavljeno: 22. marec 2005, 12:28

strasno, res, pa tolk se govori, taksno se zganja... pa se vedno se vse to dogaja... :V: :mad2:
Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.
Picasso

#23 julijana

julijana
 • Legenda Foruma
 • Št. objav: 1 034

Objavljeno: 22. marec 2005, 12:33

Sem se že spraševala, kako pomagat, samo verjetno za tem stojijo taki "silaki", da bi bilo težko karkoli naredit...Ja, ne moreš verjet, da se v današnjem času, ko smo na višku "civilizacije" dogajajo take svinjarije... :V:
fish is mute-fish knows everything-G.B.

#24 enja

enja
 • Lunin Odvisnik
 • Št. objav: 2 225

Objavljeno: 22. marec 2005, 17:47

<{POST_SNAPBACK}>Od danes 21/03 do 26/03 bodo v Kanadi, Newfoundlandu in zalivu S.Lorenza

pobili s palicami in odrli pri živem telesu 320.000 mladičkov tjulnov

Cene kož naraščajo, tako da je morilec še lani z vsako kožo zaslužil 40-50 dolarjev, letos pa so že določili ceno 80 dolarjev za kožo. Zato so tudi pohiteli z ubijalskim početjem. Vsak pobijalec zverinsko pomori okoli 80 živalic na sezono.

Največji kupec kož je Danska, sledi ji Italija, kjer se tudi ustroji 95% kož. Do lani se je tjulenčkova koža uporabljala za izdelavo prestižnih športnih copat, odslej pa se iz njih delajo tudi luksuzni predmeti.

Po celi Italiji se zbirajo podpisi, da bi se tako kot v Belgiji prepovedal uvoz, obdelava in prodaja izdelkov iz tjulenčkovih kož.

:C:  :V:  :C:  :V:  :C:  :V:  :C:  :V:  :C:  :V:  :C:  :V:  :C:

Ruby72: to sliko in celo video sem videla že lansko leto....si prepričana, da se je letos vsa stvar PONOVILA ?...ali so to samo zapoznele informacije?Mogoče veš, kakšni LUXUZNI izdelki se pa izdelujejo iz teh kožic? Bojkot kupovanja takih izdelkov bi rešil uboge živali..prav tako bojkot "udobnih" čevljev iz kož kuščarjev, konjev.....da ne govorim o krznu!!
Prijateljica je donatorka(znesek je majhen) WWF ..svetovne organizacije, ki se bori za zaščito divjih živali in naravnega okolja.Pred dvema letoma so vsi nemški člani te organizacije(ona živi tam), dobili že izpisano kartico, naslovljeno na njihovo ministrico za okolje( ne vem, če je naziv ravno pravi)...besedilo pa je šlo nekako takole:
Spoštovana ministrica XY!
Ker boste zastopali našo državo v razgovorih o prepovedi lova na kite, apeliramo na vas, kot vaši volilci, da Nemčija zavzame stališče POPOLNE prepovedi lova!

Zanimalo me je, kakšen uspeh pričakujejo s tem( vsak je kartico le podpisal in poslal ministrici).Pravi, da so kar uspešni...veliko jih je..in vsi so TUDI volilci...
http://panda.org/

Nismo vsi ravno rojeni za borce greenpeas-a.....vendar lahko tudi z majhnimi dejanji naredimo veliko...

#25 Marsa

Marsa
 • Uredništvo
 • Št. objav: 60 729

Objavljeno: 22. marec 2005, 18:16

Hm??

ja, imas prav, zacne se z majhnimi deli.
Boljs da vmes, ko razmisljamo o velikih, storimo kaksnega cist majcenega vsaj. :)
Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.
Picasso
Uporabniki, ki si ogledujejo to temo (0)

Člani: 0 - Gosti: 0 - Skriti člani: 0