Lunin magazin

Astrološka znamenja in ljubezen

Objavljeno: 11.1.2005
Avtor: LN Uredništvo
Astrološka znamenja in ljubezen
Ljudje smo si, tako kot povsod, tudi pri doživljanju ljubezni med seboj zelo različni, vseeno pa tudi tu opazimo nekatere splošne značilnosti, ki jih lahko pripišemo posameznim znamenjem, seveda pa se moramo ob tem vedno zavedati, da ni vsakdo tipičen predstavnik svojega znaka.

Poleg Sonca (to je to, kar 'smo po horoskopu') se je tako priporočljivo seznaniti vsaj še s položajema Lune in Ascendenta, ko pa govorimo o ljubezenskih doživetjih in sploh o odnosu do ljubezni, pa seveda ni odveč poznati še položajev Venere in Marsa. Obstaja pa torej nekaj splošnih meril oz. vzorcev, ki kažejo, kakšen odnos imajo do ljubezni predstavniki posameznega astrološkega znamenja.


Oven

Oven praviloma slovi kot dober in strasten ljubimec, ki zelo rad osvaja. Ponavadi je zelo neposreden in direkten in ni ravno najbolj potrpežljiv, tako od njega tudi na področju ljubezni ne pričakujmo potrpežljivosti in plahega, romantičnega in vdanega dvorjenja, pač pa dinamiko, strast in silovitost.

Bik

Bik velja za dobrega in čutnega ljubimca, ki zna ustreči željam svojega partnerja in ga rad razvaja, utegne pa biti tudi ljubosumen. V odnosu do ljubezenskih zadev je prej konzervativen kot pa zelo moderen, je pa zato navadno tudi vdan in zvest. Ponavadi ni najbolj naklonjen 'hitrim zvezam', potrebuje več časa in je tudi sam potrpežljiv.

Dvojčka

Dvojček je ljubimec, s katerim ti nikoli ni dolgčas in je z njim vedno zabavno. Dinamičen je, spremenljiv in neulovljiv in zato ni preveč naklonjen konzervativnejšim pristopom in takšen je tudi v ljubezni, tako nikakor ne mara pretiranih obveznosti, omejevanja in prisile. Vedno bo skrbel za svežino in postregel s čim novim.

Rak

Rak je čustven in nežen človek, zato je pogosto tudi dober ljubimec, ki pozna ali pa začuti potrebe in želje svojega partnerja in se nanje tudi odzove, saj je zelo skrben in čuteč. Praviloma je vdan in zvest človek, ki ima tudi na ljubezenskem področju raje konzervativnejši pristop, kar pa ne pomeni, da ne mara ekperimentiranja.

Lev

Lev ponavadi slovi kot dober ljubimec, saj je zelo strasten in silovit, pa tudi radodaren, udvorljiv in pozoren. Veliko mu pomenijo ljubezenski odnosi in je v življenju velik uživač. Približati se zna še tako zadržani in sramežljivi osebi in s svojim magnetizmom in privlačnostjo lahko očara in osvoji skoraj vsakogar.

Devica

Devica pravzaprav ne nosi zastonj takšnega imena, saj je navadno bolj zadržane narave in takšna je tudi v ljubezenskih odnosih, kar pa ne pomeni, da ji slednji ne pomenijo dovolj ali da v njih ne uživa, pač pa, da se pogosto težje sprosti oz. da potrebuje za to več časa in poleg tega se ne odpre kar vsakomur.

Tehtnica

Tehtnice so praviloma veliki uživači in tudi dobri in pogosto tudi zelo zaželeni ljubimci, ki se radi seznanjajo z vsemi plastmi ljubezni in erotike. Radi imajo romantiko in dvorjenje. V njihovi družbi se praviloma vsi počutijo dobro, tako ni čudno, da so za druge zelo privlačni in tudi kot partnerji navadno zelo zaželeni.

Škorpijon

Škorpijon je znan po tem, da je strasten in silovit človek in prav takšen je kot ljubimec. Četudi ne ustreza nujno nekim lepotnim merilom, je za druge praviloma zelo privlačen in mnogi posedujejo poseben erotični naboj. Ljubezenske zveze doživlja globoko in predano, je pa tudi ljubosumen in zahteven partner in ljubimec.

Strelec

Strelec je praviloma navdušen in topel človek, ki k vsemu pristopa optimistično in strastno, rad širi svoja obzorja, rad ima eksotiko in prav takšen je tudi kot ljubimec. Ne mara omejitev in predpisov in rad eksperimentira. Je sproščen in dinamičen, tako lahko sprosti tudi najbolj toge posameznike.

Kozorog

Kozorog je na videz zadržan človek, kar pa še ne pomeni, da se pod to zunanjo plastjo pogosto ne skriva strasten ljubimec. Rad ima tradicionalne postopke in 'prijeme', verjame v posamezne faze v ljubezenskem odnosu in je v osnovi prej konzervativen kot zelo modernih pristopov. V odnosih je tako lojalen in zvest, pa tudi zelo zahteven.

Vodnar

Vodnar je vznemirljiv in domiseln na vseh področjih in takšen je tudi kot ljubimec. Kljub temu, da je včasih bolj 'umski' kot čuten, je često poln erotičnega naboja in navadno tudi privlačen. Sprejema najrazličnejše modele odnosov in praviloma ima v ljubezenskih odnosih prej elastične in moderne poglede kot pa konzervativne.

Ribi

Riba je praviloma nežen, topel, čustven in zelo pogosto tudi privlačen človek in prav tako predan in čuten ljubimec, ki je vedno dojemljiv za želje in potrebe svojega partnerja in mu skuša ugoditi. Svojih odnosov često ne vidi povsem jasno, nagnjen je k idealiziranju, po drugi strani pa razume vse in vsakogar in nima predsodkov.
Marsa, Januar 2005

Magazin   › Astrologija   › Astrološka znamenja in ljubezen
Oglejte si tudi

Moč meditacije

Budistični center Dharmaling vas vabi na video učenje v templju v Ljubljani.
› Preberi več

Uran v Biku – SVET, KOT ..POZNAMO, SE BO SPREMENIL

Uran, planet nenadnih sprememb, je 15.5.2018 ob 12:10 vstopil v najbolj stabilno in zemeljsko znamenje, Bika. V njem bo ostal 7 let. Naravi znamenja Bika in planeta Urana sta neusklajeni, saj je Bik počasen in previden, medtem ko je Uran hiter...
› Preberi več

Saturn v Kozorogu – nov red na starem pogorišču !

Saturnov prehod nas sooča z realnostjo in ruši naše morebitne iluzije. Od nas zahteva delo in trud, saj so področja, ki jih aktivira tokom svojega prehoda, podvržena preizkušnjam in počasni rasti.
› Preberi več

Pomoč in zdravljenje s Samorogi

Samorogi niso samo mistična bitja, ampak so konkretna bitja, ki nas, če jim dovolimo, usmerjajo, vodijo ter nam pomagajo prebuditi sebe skozi odpravljanje vzorcev in bremen, zaradi katerih ne živimo v sedanjosti in smo obstali na točki.
› Preberi več

Osebni horoskop v knjigi

Vsak je rojen pod srečno zvezdo. Osebni ali rojstni horoskop pa je kot zemljevid, ki ti natančno predstavi tvojo osebnost, obnašanje, pomanjkljivosti in potenciale in te popelje do tiste zvezde, ki prinaša srečo tebi.
› Preberi več

Sadni prigrizek za vašega psa

Sadni prigrizek za vašega psa. Vsebuje veliko beljakovin ter malo maščob.
› Preberi več

Moda za najmlajše

Kdo je rekel da tudi naši najmlajši niso modno oblečeni? To je zagotovo preteklost. Prav ta članek vas bo seznanil kaj obleči otroku, da bo tudi on skupaj z vami v trendu hkrati pa bo obdržal otroški izgled?
› Preberi več

Domače milo in njegova skrivnost

Milo je danes nepogrešljiv izdelek v našem domu. Poznali so ga že v Antiki in ni novost. Pa ga je res tako preprosto izdelati?
› Preberi več

Divji kostanj in njegova čistilna moč

Uporaba kostanja kot čistilnega sredstva danes ni več tako poznana. Nekoč pa so ga uporabljali tako za osebno nego, kot za pranje.
› Preberi več

Zelenjavne začinke

Zelenjava je zdravilna prav tako, kot so številne cvetlice in druge rastline. Škoda jo je pustiti, da propade in v pozno poletnem obilju jo lahko porabimo tudi za zanimive mešanice
› Preberi več

Izračunaj svoj horoskop

Izberi datum rojstva in izračunaj osebni horoskop brezplačno.
X
E-novice

Prijavi se na naše e-novice

Vpiši svoj email naslov in prejemaj obvestila o novostih in zanimivostih s področja osebne rasti, astrologije, duhovnosti ter zdravega načina življenja.