Za nemoteno delovanje te spletne strani uporabljamo piškotke. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z našo politiko piškotkov. Nadaljuj
Lunin net

Hitri skok na vsebino


Fotka

Ali je Elekcija zabloda?


  • Prijavi se, če želiš komentirati
- - - - -
29 komentarjev na to temo

#1 erika žagar

erika žagar
  • Vajenček
  • PipPipPipPipPip
  • Št. objav: 205

Objavljeno: 18. julij 2008, 09:20

V pričujočem prispevku želom predstaviti svoje razmišljanje v zvezi z t. i. tehniko Elekcija, katere izvajanje promovira znana slovenska astrologinja Ema Kurent. Gre za izbiranje in določanje primernega časa za pomembne dogodke kot so: odprtje lokala, podpis pogodbe, poroka potovanje, pričetek gradnje ipd. Tehnika se mi zdi sila vprašljiva in zaračunavanje plačila za izvajanje le te se mi zdi zato zelo delikatno. Moje razmišljanje verjetno mnogim ne bo povšeči, vendar sem mnenja, da je potrebno na tovrstne delikatne postopke v astrologiji opozarjati in njihov namen razčiščevati.

Izkrivljena, enostranska in zožena razumevanja astrologije in iz tega izhajajoče astrološke tehnike žal pač ni moč spoštovati. A priori spoštovanje vseh mnenj in teorij, zato ker je pač to neka demokratična vrednota je iluzija in pretvarjanje, v kolikor so določene ideje oz. teorije problematične. To pomeni, da je vprašanja in nejasnosti v zvezi z dvomljivimi početji zato potrebno predvsem odpirati in razreševati. V tem pogledu je argumentirana, premišljena in poglobljena kritika zato temelj konstruktivnega razumevanja in uporabe dobrin neke vede. Astrologija je veda, kateri je po mojem zares doraslo zelo malo astrologov, četudi se le ti ponašajo z številnimi diplomami, saj je izrazito povezana z zmožnostjo in globino samodojetja in s tem tudi dojetja življenja – le tega pa raznorazna šolanja ne morejo kot taka dati v zadostni meri (čeravno bi kvalitetnejša šolanja lahko tudi mnogo pripomogla k temu).

Zdaj pa k problemu Elekcije.
Rojstna karta je karmično-dharmična slika, zato se v življenju posameznika dogajajo več ali manj zgolj stvari, ki so v karti zapisane. Posameznik lahko sicer z lastno voljo stvari v življenju preokrene po svoje, miru pa ne najde, če ne sledi svojemu poslanstvu (ki je zapisano v karti), zato se potenciali v karti slej ko prej na neki ravni realizirajo ali vsaj skušajo realizirati. V kolikor ego povsem zavrača sledenje poslanstvu svojega višjega jaza, višji jaz projecira razvojne impulze navzven in le ti nato lahko človeka udarijo kot macola po glavi. Takrat se zgodijo najbolj neprijetni zunanji – usodni dogodki. Zato se v naših življenjih določene stvari morajo zgoditi, saj so bile »zasejane« že prej in pred njimi – se pravi pred našo usodo, zato ne moremo pobegniti. To so učili številni duhovni modreci že pred tisočletji. Zato še tako skrbno astrološko-časovno snovanje začetkov določenih pojavov (podjetij, dogodkov, porok, potovanj ipd.), človeka ne more obraniti pred tistim, kar mu gre. Stvari naj se namreč rodijo, ko je pravi čas zanje (kot se rodi otrok) in tudi običajno se. Vsekakor ni nobene škode, če je rojstvo dogodka »usklajeno« s posameznikom, ki je nosilec tega dogodka, koristi kaj dosti pa ta stvar tudi ne. Zakaj? Zunanji dogodki so namreč samo projekcija posameznikovega notranjega sveta, ki ga simbolizira astrološka simbolika. Poleg tega je tovrstna časovna uskladitev omejena, saj lahko išče skladnost predvsem v okviru hitrih planetov, s počasnimi pa težje. Ravno počasni planeti pa so običajno »sprožilec« večjih življenjskih sprememb, zatorej res drži, da se stvari morajo zgoditi in roditi takrat, ko je pravi čas zanje.

Če se nekoliko podrobneje osredotočim na npr. izbiro pravega časa za poroko. Kaj bo astrolog pravzaprav dosegel z izbiro optimalnega časa za ta dogodek? Po moje praktično nič. To pa zato, ker še tako optimalen čas poroke ne more razrešiti dinamske in razvojne napetosti v odnosu med posameznikoma, ki sta se znašla v partnerskem odnosu. To pomeni, da še tako idealen čas omenjenega enkratnega dogodka ne more zaobiti ali omiliti srečanje dveh prestrašenih egov, ki se bosta navkljub vsem željam in pričakovanjem partnerske izpolnitve slej ko prej znašla v okovih svojih izkrivljenih poistovetenj in dojemanj, ki ju oddaljujejo od samih sebe s tem pa tudi od partnerja. Zemlja je pač tudi dolina solz, poligon zelo nazornega in konkretnega učenja in izkušanja in pred tem ni moč pobegniti. Če bi uspel naš šolski sistem vsaj malenkostno posameznike podučiti življenjskih modrosti in jih s tem pripraviti na življenjske izzive, bi ne bilo toliko ljudi, ki begajo(mo) v slepoti skozi življenje. Vse bistvene življenjske resnice so namreč že bile dognane, dane, zapisane in predstavljene, vendar jih zahodna porabniška in z znanstveno vero zaslepljena družba nikakor noče videti, kaj šele podati ljudem. Namesto tega ljudem v stiski ponuja revne nadomestke sodobne psihologije, ki skuša v glavnem z krpanjem tega kar mora v bistvu odmreti izpolniti posameznikovo skrajno izpraznjenost in izgubljenost. Mnoge tako čislane psihološke teorije in tehnike so zato samo bled odsev mnogih že obstoječih, a spregledanih dognanj.

Zato menim, da je dosti bolj pametno, kot porabljati denar za Elekcije in podobne tehnike, da se človek vpraša o namenih in vzrokih svojih početij ter o realnosti svojih pričakovanj. Če s svojimi dejanji »seje« slabo karmo, ali pa z »glavo buta v zid«, ga še tako skrbno izbran čas ne bo obvaroval pred nevšečnostmi, saj se bo slej ko prek srečal s samim sabo. V današnjem času naj bi se tudi karmična neravnovesja precej sproti razreševala, zato se utegne človeku nespametno odvrženi bumerang kaj hitro vrniti nazaj. Rojstna karta in prediktivne tehnike naj zato predvsem služijo ozaveščanju človekovih početij in s tem osvobajanju od karmične zanke. Na ta način je lahko astrologija tudi najbolj prepričljiva, saj je to tisto kar tudi v največji meri zmore oz. so to njene največje kvalitete.

S prihodnostjo se tudi ne splača kaj dosti obremenjevati saj je vse kar naj bi kdaj koli bilo že tukaj zdaj in je tukaj tudi vedno bilo! Človekova projekcija izpolnitve v prihodnosti preko egovih identifikacij in manifestacij je namreč v najboljšem primeru zgolj mamljiva in zanimiva igra (ki pa ima vedno omejen rok trajanja), v najslabšem primeru pa boleča utopija. Človekova neumorna potreba po spoznanju in nadzorovanju prihodnosti kaže na to kako zelo izpraznjen pravzaprav je in kako zelo malo zaupa sebi in življenju. Predanost nepredvidljivosti življenja ter sprijaznenje z minljivostjo in relativnostjo vse zemeljske pojavnosti predstavlja največjo pomiritev in izpolnitev. Jezus je zato dejal: »Moje kraljestvo ni od tega sveta«.

#2 Marsa

Marsa
  • Uredništvo
  • Št. objav: 60 730

Objavljeno: 18. julij 2008, 09:53

Zelo zanimiva tema in razmisljanje! :palec:

Zal se ta hip ne morem posvetiti, kot bi hotla in kot bi blo primerno, da o tem kaksno recem, vendar kolikor sem preletela, se v osnovi kar strinjam in se mi zdi kul napisano. :palec:
Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.
Picasso

#3 NVK

NVK
  • SkorajOdvisnik
  • Št. objav: 509

Objavljeno: 18. julij 2008, 10:58

S prihodnostjo se tudi ne splača kaj dosti obremenjevati saj je vse kar naj bi kdaj koli bilo že tukaj zdaj in je tukaj tudi vedno bilo! Človekova projekcija izpolnitve v prihodnosti preko egovih identifikacij in manifestacij je namreč v najboljšem primeru zgolj mamljiva in zanimiva igra (ki pa ima vedno omejen rok trajanja), v najslabšem primeru pa boleča utopija. Človekova neumorna potreba po spoznanju in nadzorovanju prihodnosti kaže na to kako zelo izpraznjen pravzaprav je in kako zelo malo zaupa sebi in življenju. Predanost nepredvidljivosti življenja ter sprijaznenje z minljivostjo in relativnostjo vse zemeljske pojavnosti predstavlja največjo pomiritev in izpolnitev. Jezus je zato dejal: »Moje kraljestvo ni od tega sveta«.


AMEN
Let it be a bee.

#4 lunca

lunca
  • Lunatik
  • Št. objav: 4 059

Objavljeno: 18. julij 2008, 11:09

S prihodnostjo se tudi ne splača kaj dosti obremenjevati saj je vse kar naj bi kdaj koli bilo že tukaj zdaj in je tukaj tudi vedno bilo!


:palec: Se strinjam, kajti verjamem v vnaprejšnjo določenost, zato tudi noben najbolj razgledan in učen človek ne more nekaterih stvari preprečiti. Če je v moji natalni karti uran zelo slabo aspektiran s soncem imam kar precej več predispozicij, (čeprav se poročim pod najboljšimi trigoni,) da se bom ločila, če prej ne, ko bo uran naredil naporen aspekt na svojo natalno pozicijo.

#5 mayan

mayan
  • Lunin Odvisnik
  • Št. objav: 1 999

Objavljeno: 18. julij 2008, 15:28

Me too občudujem modrost in način ter namen napisanega..

Se mi pa je porodilo vprašanje glede višjega jaza, ki ga omenjaš in potem si lepo napisala tole: Stvari naj se namreč rodijo, ko je pravi čas zanje (kot se rodi otrok) in tudi običajno se. Me zanima, kaj praviš na umetno oploditev, če par ne more zanositi? In če jo sprejemaš enako kot naravno, glede na to da bi naj človek evolucijsko, kljub vsemu kar se je v znanosti morda izrodilo, bil vseeno največji potencial?? Torej, ali potem ni upravljanje s svojo energijo tisto največ? Ne vem, tud jaz sem romantične narave in mi je všeč da stvari tečejo normalno, čemur smo včasih rekli nedelovanje. Saj srce vidi kaj je prav. Pa vendar ali je iti npr. desno napaka, ali sploh je desno, če smo kompleksnejši kot razumemo in če tudi sama praviš, da vse že obstoji, vendar je velikokrat spregledano. Torej v duhu ozaveščanja ne more biti nič narobe, če čutimo, da potrebujemo darilo, četudi iz neg. izkušnje. Višji jaz je namreč duhovno vodstvo, vendar tudi omejeno na nek način in ko najdemo vir v sebi ga sami prevzamemo in s tem tudi odločamo in celo določamo?
~THE LESSON IS ALWAYS LOVE.~

#6 erika žagar

erika žagar
  • Vajenček
  • PipPipPipPipPip
  • Št. objav: 205

Objavljeno: 18. julij 2008, 16:27

Me too občudujem modrost in način ter namen napisanega..

Se mi pa je porodilo vprašanje glede višjega jaza, ki ga omenjaš in potem si lepo napisala tole: Stvari naj se namreč rodijo, ko je pravi čas zanje (kot se rodi otrok) in tudi običajno se. Me zanima, kaj praviš na umetno oploditev, če par ne more zanositi? In če jo sprejemaš enako kot naravno, glede na to da bi naj človek evolucijsko, kljub vsemu kar se je v znanosti morda izrodilo, bil vseeno največji potencial?? Torej, ali potem ni upravljanje s svojo energijo tisto največ? Ne vem, tud jaz sem romantične narave in mi je všeč da stvari tečejo normalno, čemur smo včasih rekli nedelovanje. Saj srce vidi kaj je prav. Pa vendar ali je iti npr. desno napaka, ali sploh je desno, če smo kompleksnejši kot razumemo in če tudi sama praviš, da vse že obstoji, vendar je velikokrat spregledano. Torej v duhu ozaveščanja ne more biti nič narobe, če čutimo, da potrebujemo darilo, četudi iz neg. izkušnje. Višji jaz je namreč duhovno vodstvo, vendar tudi omejeno na nek način in ko najdemo vir v sebi ga sami prevzamemo in s tem tudi odločamo in celo določamo?


Nisem čisto vse dobro razumela, ampak bom skušala nekaj napisati.
Veliko stvari v življenju je seveda še neznank, vsaj za večino nas navadnih smrtnikov in zato o mnogočem pač samo nekoliko premlevamo.
Kar se tiče umetne oploditve: Nimam nič proti njej (nekaj zadržkov imam samo do oplojevanja samskih žensk in pa homoseksualnih parov - to predvsem z vidika pravic otroka). Zdi se mi, da umetna oploditev funkcionira, ker je pač v onostranskih svetovih veliko duš, ki se želijo inkarnirati na Zemljo. V ezoterični tradiciji velja, da je možnost učenja na Zemlji za dušin napredek na duhovni poti zelo dragocena. Na Zemlji se (za razliko od subtilnejših svetov) hkrati srečujemo z najrazličnimi dušami, vsa naša početja pa imajo tudi zelo konkretne posledice, zato je življenje v zemeljski inkarnaciji dober učni poligon.
Horoskop je v prvi vrsti človekov smerokaz, ni pa strogo determinirana pot, saj ima človek svobodno voljo. Človek se zato uči uporabljati raznorazne energije. V tem svojem učenju pa je vpet v določene zakonitosti kozmosa, katerim ne more uiti. Ena teh pomembnih zakonitosti je zakon karme. Horoskop vedno predstavlja omejen - to je parcialen izraz božanskih arhetipov in cilj človekove evolucije je na individualni ravni zaobjeti, izkusiti znati uporabljati vse te silnice. Tekom posamične inkarnacije človek izkuša predvsem samo izluščen vidik vse obstoječe celote, zato je nosilec horoskopa samo nekdo, ki je karmično vpet in s tem omejen. Karma pomeni spoznati izkušnje z vseh mogočih plati - le tako je mogoča prava izkušenjska poglobitev in spoznanje. Ko je vse spoznano je tudi izživeto in relativirano - to pomeni izvzeto iz človekovega poistovetenja. Človek tako postane nič in pa vse hkrati in takrat zares lahko upravlja z vsem obstoječim. Popolnoma realiziran človek horoskopa zato sploh ne more imeti, saj v svoji pojavnosti ni omejen z nobenimi izrazi in oblikami. Jezus je tudi dejal, da bomo vsi delali take in še večje čudeže kot on.
To, da že vse obstoji pomeni, da je človek vedno bil in bo v sebi popolno božansko bitje, le tega pač ne zmore videti. Na poti involucijsko-evolucijskega procesa je zašel v stanje omejene zavesti, kar je posledica želje po spoznanju vseh možnih oblik bivanja, kar pa pomeni poistovetenje z temi omejenimi oblikami bivanja. V poistovetenju pa se izgubi človekovo bistvo, ki je pravzaprav onkraj vsakih oblik in imen - to pomeni popolnoma nedefinirano in zato vseobsegajoče in popolnoma brezmejno in svobodno.
Nedelovanje pomeni sprejeti relativnost iluzornosti egovih poskusov nadomeščanja resničnega božanskega bistva človeka. Najti pravo bistvo sebe zato pomeni samo izpustiti svoj ego iz rok (seveda ko je pravi čas za to) in človek že je vse kar mora biti. Duhovna rast zato pomeni predvsem izgubljanje, dosti manj pa pridobivanje.

#7 Teyonas

Teyonas
  • Vajenček
  • PipPipPipPip
  • Št. objav: 53

Objavljeno: 18. julij 2008, 17:42

Jah to je spet bolj marketing kakor neka astrološka pomoč če mene vprašate. Jaz pravim, da je najbolje poslušati svoj instinkt pri takih stvareh kot so pomembne odločitve. Ker zadnje čase se kar vsakodnevno pojavljajo neke nove metode in tehnike za rešitev vseh naših problemov, za katere pa ljudje zahtevajo tudi vse več denarja. Sicer proti marketingu nimam nič, sem pa zelo proti služenju denarja na človeških problemih in boleznih. Kar glava me boli včasih ko vidim kaj se dogaja okoli mene.

Primer ki se mi je zgodil pred pol leta:
Neka znanka je imela grozne probleme s krediti in denarjem, čisto v rdečih številkah. Gospa je sicer zelo krščansko vzgojena verna oseba in seveda je šla po nasvet h "gospodu" župniku. In njegov odgovor je bil "daj za mašo pa se bodo problemi rešili".

Pa kaki naj bi bil to božji poslanec ne me zajebavat. Evo to je zame podenj od človeka da nekomu, ki je že tako brez denarja in volje do življenja še zaračunaš.
Drugače pa ja vsak mora na nek način zaslužit svoj denar (če ne vključujemo cerkve ki je itak najbolj pokvarjena organizacija na svetu), samo naj zaračunajo nekomu, ki pride si izračunat ne vem kako bo srećna s sedanjim partnerjem in te splošne zadeve na pa nekomu ki ima toliko prblemov na sebi da komaj še stoji.

Ampak tu je spet fora da pa 3/4 populacije bo itak padlo na to foro in nekdo bo mastno zaslužil. tudi če se bo po ne vem, 3 letih ugotovilo da je metoda popoln nesmisel, saj ne stvar take narave da je treba preteči kar nekaj časa da se pride dejansko do ugotovitve da stvar ne funkcionira in da ljudje dejansko to tudi izvejo.

To temo je popravil/a Teyonas: 18. julij 2008, 17:44


#8 klarus

klarus
  • Lunatik
  • Št. objav: 10 165

Objavljeno: 18. julij 2008, 17:56

ma niso sam župniki taki...
moja kolegica ima pač smolo v življenju in se je pač vdala in nič ne naredi, da bi kaj spremenila...je pač boga in s tem se je sprijaznila....
potem pa gre enkrat h enmu 'čuri muriju' ki ji pove, da je nekdo naredil urok nad njo in če mu plača 500€ ji ga pač odstrani....itak nima denarja....in je vseeno šla h njemu, da ji je kao odpravil ta urok....

wsamo mi sami imamo moč, da se poberemo in gremo naprej..noben župnik, bioenergetik, šaman nam ne more pomagat....lahka mu plačamo mastne denarje, ampak če nismo mi tisti, ki delamo na sebi..potem je pač to stran vržjen denar

pomagaj si in bog ti bo pomagal x^x
There is
One Mind,
One Truth,
One Source in the Universe,
and I AM ONE with ALL there is."

#9 Teyonas

Teyonas
  • Vajenček
  • PipPipPipPip
  • Št. objav: 53

Objavljeno: 18. julij 2008, 18:08

ja ne sej to je blo mišljeno na vse, samo župnik je bil en od zadnjih takih primerov ki sem si res zapomnil kak je folk pokvarjen

#10 klarus

klarus
  • Lunatik
  • Št. objav: 10 165

Objavljeno: 18. julij 2008, 18:14

ja ne sej to je blo mišljeno na vse, samo župnik je bil en od zadnjih takih primerov ki sem si res zapomnil kak je folk pokvarjen

vem :vio: na žalost je tega vsepovsod preveč....ponujajo ti izi varjante, izi rešitve...mastno zaračunajo in potem ostaneš brez vsega in še vedno na podnu :sori:
ampak dokler bo naiven folk..bojo ti ljudje živeli na njihov račun :xx!:
There is
One Mind,
One Truth,
One Source in the Universe,
and I AM ONE with ALL there is."

#11 Teyonas

Teyonas
  • Vajenček
  • PipPipPipPip
  • Št. objav: 53

Objavljeno: 18. julij 2008, 18:17

hja meni tudi ni jasno kaj je z ljudmi da res nimajo nobene svoje osebnosti in je tako lahko manipulirati z njimi. OK saj prvič itak probaš, če ne drugega zaradi firbca :D samo če vidiš da ne pomaga je treba potem naslednjič pomisliti kaj delamo.

#12 klarus

klarus
  • Lunatik
  • Št. objav: 10 165

Objavljeno: 18. julij 2008, 18:20

nimam pojma..pač iščejo najlažjo varjanto...za katero se potem izkaže, da je blažev žegn

da se izognjejo odgovornosti do svojega življenja..čiščenja lastnega dreka...le zakaj bi to delal, če pa obsaja izi varjanta..pač plačaš dost keša in upaš, da se bojo problemi sami od sebe rešl :vragec:
There is
One Mind,
One Truth,
One Source in the Universe,
and I AM ONE with ALL there is."

#13 Teyonas

Teyonas
  • Vajenček
  • PipPipPipPip
  • Št. objav: 53

Objavljeno: 18. julij 2008, 18:24

sicer pa če se držimo tele teme - naša usoda itak ni zapečatena in jo lahko sami spreminjamo, tako da ne vem zaka bi potem potrebovali izračune če smo mi odgovorni za to.

#14 klarus

klarus
  • Lunatik
  • Št. objav: 10 165

Objavljeno: 18. julij 2008, 18:29

sicer pa če se držimo tele teme - naša usoda itak ni zapečatena in jo lahko sami spreminjamo, tako da ne vem zaka bi potem potrebovali izračune če smo mi odgovorni za to.

js prej trdim, da je 50% 50% nekje imamo besedo, se sami odločamo.....so pa določeni trenutki, ko pač ne mormo odločat.....ko se nam življenje zasuče za 180° in takrat pač probamo zdržati...
temu bi lahka rekli usoda, naključja....kokr ker hoče ;)
There is
One Mind,
One Truth,
One Source in the Universe,
and I AM ONE with ALL there is."

#15 myrjam

myrjam
  • Vajenček
  • PipPipPipPipPip
  • Št. objav: 210

Objavljeno: 19. julij 2008, 07:57

js prej trdim, da je 50% 50% nekje imamo besedo, se sami odločamo.....so pa določeni trenutki, ko pač ne mormo odločat.....ko se nam življenje zasuče za 180° in takrat pač probamo zdržati...
temu bi lahka rekli usoda, naključja....kokr ker hoče ;)


temu lahko rečemo tako, da je pot nakazana (sami smo jo izbrali) način kako hodimo po njej, pa je naša izbira...ko pa nas zasuče smo preveč zašli s tiste smeri, ki nam je v tej inkarnaciji dana...no Erika je to lepo povedala v tem odstavku:

Horoskop je v prvi vrsti človekov smerokaz, ni pa strogo determinirana pot, saj ima človek svobodno voljo. Človek se zato uči uporabljati raznorazne energije. V tem svojem učenju pa je vpet v določene zakonitosti kozmosa, katerim ne more uiti. Ena teh pomembnih zakonitosti je zakon karme. Horoskop vedno predstavlja omejen - to je parcialen izraz božanskih arhetipov in cilj človekove evolucije je na individualni ravni zaobjeti, izkusiti znati uporabljati vse te silnice. Tekom posamične inkarnacije človek izkuša predvsem samo izluščen vidik vse obstoječe celote, zato je nosilec horoskopa samo nekdo, ki je karmično vpet in s tem omejen. Karma pomeni spoznati izkušnje z vseh mogočih plati - le tako je mogoča prava izkušenjska poglobitev in spoznanje. Ko je vse spoznano je tudi izživeto in relativirano - to pomeni izvzeto iz človekovega poistovetenja. Človek tako postane nič in pa vse hkrati in takrat zares lahko upravlja z vsem obstoječim. Popolnoma realiziran človek horoskopa zato sploh ne more imeti, saj v svoji pojavnosti ni omejen z nobenimi izrazi in oblikami.


Dobra tema se mi zdi tole :palec: da človeku misliti x;)x
"Vse materialno je le navaden odsev duhovnega"
...človek ni le skupek celic, je tudi odraz svojih misli...
Martin Kojc

#16 tigrota

tigrota
  • SkorajOdvisnik
  • Št. objav: 575

Objavljeno: 21. avgust 2008, 11:00

Preveč smo kritični do drugih!
Župnik je samo izgovor, če nimaš ne boš dal!
Človek v obupu naredi vse!!!!!!
To je prosta odločitev posameznika!
Mogoče tisti trenutek ni bil niti prišteven, zakaj mu niste pomagani sprejeti drugačno odločitev?
Za take poteze niso drugi krivi!
Ni pošteno vedno župnike kriviti, tudi oni služijo nekomu, kakor mi v službi s tem, da je to njim poslanstvo nam pa ni služba poslanstvo, amak zgolj vir zaslužka za preživetje!

Marbit da se motim, vendar vsakdo od nas ima pravico do svojega videnja, nismo pa sodniki, da bi presojali kaj kdo dela pravilno in česa se loti napak!
To kar je za mene sveto je za okolico, nesmisel in mogoče tudi absurd!
bodite faj in tako naprej! xyesx xsmx
Ne moremo narediti Velikih stvari - le drobne stvari z veliko ljubezni.

Mati TEREZIJA

#17 lia

lia
  • D član
  • Št. objav: 8 590

Objavljeno: 21. avgust 2008, 15:45

Pih narobe sem prebral naslov teme, šibam ven x:Dx



x:px tudi jaz x:Dx :vragec: erekcija zabloda

x8Dx ampak mi ni žal, tudi o elekciji in vsem ostalem se je splačalo prebrat

hvala Erika :palec:
....ŽIVLJENJE JE KOT OTROŠKA SRAJČKA, ZMERAJ PREKRATKO IN ZMERAJ USRANO....neznani avtor

#18 erika žagar

erika žagar
  • Vajenček
  • PipPipPipPipPip
  • Št. objav: 205

Objavljeno: 21. avgust 2008, 15:47

Me veseli.

Hvala in Lp

#19 Samson23

Samson23
  • Lunatik
  • Št. objav: 7 173

Objavljeno: 14. september 2008, 11:12

V pričujočem prispevku želom predstaviti svoje razmišljanje v zvezi z t. i. tehniko Elekcija, katere izvajanje promovira znana slovenska astrologinja Ema Kurent. Gre za izbiranje in določanje primernega časa za pomembne dogodke kot so: odprtje lokala, podpis pogodbe, poroka potovanje, pričetek gradnje ipd. Tehnika se mi zdi sila vprašljiva in zaračunavanje plačila za izvajanje le te se mi zdi zato zelo delikatno. Moje razmišljanje verjetno mnogim ne bo povšeči, vendar sem mnenja, da je potrebno na tovrstne delikatne postopke v astrologiji opozarjati in njihov namen razčiščevati.

Izkrivljena, enostranska in zožena razumevanja astrologije in iz tega izhajajoče astrološke tehnike žal pač ni moč spoštovati. A priori spoštovanje vseh mnenj in teorij, zato ker je pač to neka demokratična vrednota je iluzija in pretvarjanje, v kolikor so določene ideje oz. teorije problematične. To pomeni, da je vprašanja in nejasnosti v zvezi z dvomljivimi početji zato potrebno predvsem odpirati in razreševati. V tem pogledu je argumentirana, premišljena in poglobljena kritika zato temelj konstruktivnega razumevanja in uporabe dobrin neke vede. Astrologija je veda, kateri je po mojem zares doraslo zelo malo astrologov, četudi se le ti ponašajo z številnimi diplomami, saj je izrazito povezana z zmožnostjo in globino samodojetja in s tem tudi dojetja življenja – le tega pa raznorazna šolanja ne morejo kot taka dati v zadostni meri (čeravno bi kvalitetnejša šolanja lahko tudi mnogo pripomogla k temu).

Zdaj pa k problemu Elekcije.
Rojstna karta je karmično-dharmična slika, zato se v življenju posameznika dogajajo več ali manj zgolj stvari, ki so v karti zapisane. Posameznik lahko sicer z lastno voljo stvari v življenju preokrene po svoje, miru pa ne najde, če ne sledi svojemu poslanstvu (ki je zapisano v karti), zato se potenciali v karti slej ko prej na neki ravni realizirajo ali vsaj skušajo realizirati. V kolikor ego povsem zavrača sledenje poslanstvu svojega višjega jaza, višji jaz projecira razvojne impulze navzven in le ti nato lahko človeka udarijo kot macola po glavi. Takrat se zgodijo najbolj neprijetni zunanji – usodni dogodki. Zato se v naših življenjih določene stvari morajo zgoditi, saj so bile »zasejane« že prej in pred njimi – se pravi pred našo usodo, zato ne moremo pobegniti. To so učili številni duhovni modreci že pred tisočletji. Zato še tako skrbno astrološko-časovno snovanje začetkov določenih pojavov (podjetij, dogodkov, porok, potovanj ipd.), človeka ne more obraniti pred tistim, kar mu gre. Stvari naj se namreč rodijo, ko je pravi čas zanje (kot se rodi otrok) in tudi običajno se. Vsekakor ni nobene škode, če je rojstvo dogodka »usklajeno« s posameznikom, ki je nosilec tega dogodka, koristi kaj dosti pa ta stvar tudi ne. Zakaj? Zunanji dogodki so namreč samo projekcija posameznikovega notranjega sveta, ki ga simbolizira astrološka simbolika. Poleg tega je tovrstna časovna uskladitev omejena, saj lahko išče skladnost predvsem v okviru hitrih planetov, s počasnimi pa težje. Ravno počasni planeti pa so običajno »sprožilec« večjih življenjskih sprememb, zatorej res drži, da se stvari morajo zgoditi in roditi takrat, ko je pravi čas zanje.

Če se nekoliko podrobneje osredotočim na npr. izbiro pravega časa za poroko. Kaj bo astrolog pravzaprav dosegel z izbiro optimalnega časa za ta dogodek? Po moje praktično nič. To pa zato, ker še tako optimalen čas poroke ne more razrešiti dinamske in razvojne napetosti v odnosu med posameznikoma, ki sta se znašla v partnerskem odnosu. To pomeni, da še tako idealen čas omenjenega enkratnega dogodka ne more zaobiti ali omiliti srečanje dveh prestrašenih egov, ki se bosta navkljub vsem željam in pričakovanjem partnerske izpolnitve slej ko prej znašla v okovih svojih izkrivljenih poistovetenj in dojemanj, ki ju oddaljujejo od samih sebe s tem pa tudi od partnerja. Zemlja je pač tudi dolina solz, poligon zelo nazornega in konkretnega učenja in izkušanja in pred tem ni moč pobegniti. Če bi uspel naš šolski sistem vsaj malenkostno posameznike podučiti življenjskih modrosti in jih s tem pripraviti na življenjske izzive, bi ne bilo toliko ljudi, ki begajo(mo) v slepoti skozi življenje. Vse bistvene življenjske resnice so namreč že bile dognane, dane, zapisane in predstavljene, vendar jih zahodna porabniška in z znanstveno vero zaslepljena družba nikakor noče videti, kaj šele podati ljudem. Namesto tega ljudem v stiski ponuja revne nadomestke sodobne psihologije, ki skuša v glavnem z krpanjem tega kar mora v bistvu odmreti izpolniti posameznikovo skrajno izpraznjenost in izgubljenost. Mnoge tako čislane psihološke teorije in tehnike so zato samo bled odsev mnogih že obstoječih, a spregledanih dognanj.

Zato menim, da je dosti bolj pametno, kot porabljati denar za Elekcije in podobne tehnike, da se človek vpraša o namenih in vzrokih svojih početij ter o realnosti svojih pričakovanj. Če s svojimi dejanji »seje« slabo karmo, ali pa z »glavo buta v zid«, ga še tako skrbno izbran čas ne bo obvaroval pred nevšečnostmi, saj se bo slej ko prek srečal s samim sabo. V današnjem času naj bi se tudi karmična neravnovesja precej sproti razreševala, zato se utegne človeku nespametno odvrženi bumerang kaj hitro vrniti nazaj. Rojstna karta in prediktivne tehnike naj zato predvsem služijo ozaveščanju človekovih početij in s tem osvobajanju od karmične zanke. Na ta način je lahko astrologija tudi najbolj prepričljiva, saj je to tisto kar tudi v največji meri zmore oz. so to njene največje kvalitete.

S prihodnostjo se tudi ne splača kaj dosti obremenjevati saj je vse kar naj bi kdaj koli bilo že tukaj zdaj in je tukaj tudi vedno bilo! Človekova projekcija izpolnitve v prihodnosti preko egovih identifikacij in manifestacij je namreč v najboljšem primeru zgolj mamljiva in zanimiva igra (ki pa ima vedno omejen rok trajanja), v najslabšem primeru pa boleča utopija. Človekova neumorna potreba po spoznanju in nadzorovanju prihodnosti kaže na to kako zelo izpraznjen pravzaprav je in kako zelo malo zaupa sebi in življenju. Predanost nepredvidljivosti življenja ter sprijaznenje z minljivostjo in relativnostjo vse zemeljske pojavnosti predstavlja največjo pomiritev in izpolnitev. Jezus je zato dejal: »Moje kraljestvo ni od tega sveta«.


..deloma se strinjam s povedanim, s tem da menim, da je pomen samega časa poroke odvisen od dojemana zakonske zveze s stranji obeh zakoncev ki stopata v zakonski jarem... ce je to za njiju zgolj formalost potem je to verjetno res nekaj nepomembnega in pride res v prvi plan medebojna dinamika(ki nedvomno postane pomembna tudi v primeru, da je zakon nekaj večjega)... v bolj tradicionalnih družbah, kjer ženske jemljejo poroko kot nekaj veliko večjega in pomembnejšega in so zato do tedaj praktično živele, pa se mi ne zdi tako nepomemben...

...vsak primer je drugačen, ampak če je ta datum za nekoga pomemben ali ne, če izbereš dober čas za poroke ti to lahko koristi ali ne, škoditi pa nikakor ne more... zato vsekakor mislim, da se izplača izbrati dober čas za tak korak...
You can't be a real country unless you have a beer and an airline. It helps if you have some kind of a football team, or some nuclear weapons, but at the very least you need a beer.
Frank Zappa

#20 erika žagar

erika žagar
  • Vajenček
  • PipPipPipPipPip
  • Št. objav: 205

Objavljeno: 16. november 2008, 08:56

..deloma se strinjam s povedanim, s tem da menim, da je pomen samega časa poroke odvisen od dojemana zakonske zveze s stranji obeh zakoncev ki stopata v zakonski jarem... ce je to za njiju zgolj formalost potem je to verjetno res nekaj nepomembnega in pride res v prvi plan medebojna dinamika(ki nedvomno postane pomembna tudi v primeru, da je zakon nekaj večjega)... v bolj tradicionalnih družbah, kjer ženske jemljejo poroko kot nekaj veliko večjega in pomembnejšega in so zato do tedaj praktično živele, pa se mi ne zdi tako nepomemben...

...vsak primer je drugačen, ampak če je ta datum za nekoga pomemben ali ne, če izbereš dober čas za poroke ti to lahko koristi ali ne, škoditi pa nikakor ne more... zato vsekakor mislim, da se izplača izbrati dober čas za tak korak...


Tudi sama sem napisala, da ti izbira pravega časa za poroko nima kaj škoditi. Vprašanje je torej ali ti lahko koristi? Resnično bi rada slišala prepričljiv argument za to. Iz tvojega besedila ga ne razberem.

Mislim, da lahko izbira "pravega" časa vpliva na nek način pri ljudeh, ki verjamejo v to. Ti se pač v svojem verjetju lahko prepričajo v, po mojem mnenju, iluzijo, da bo morebitna optimalna izbira časa zagotavljala srečen potek sklenjenega zakona - v tem primeru gre predvsem za programiranje samega sebe (za torej neke vrste samouresničujoče se prerokbe), vprašanje pa če tudi za dejanski "vpliv" optimalnega časa. Isti učinek namreč lahko pri "vraževernih" osebah dosežemo s kakšnimi drugimi "magičnimi" pristopi - kakšnim žegnanjem ali kaj podobnega. Zagotovo lahko takšno "klicanje dobrih sil" pomaga, vprašanje pa je če lahko ti "angeli" opravijo "delo" namesto nas.

Budha je bil v svojem času velik "revolucionar", ker je trdil, da ni bogov in da je človek tisti, ki lahko odreši sebe.

Poznam osebe, ki po mojem mnenju, nimajo razčiščenih stvari pri sebi, pa vendar iluzorno verjamejo, da jim bodo "angeli" pomagali k sreči - ob tem pa se niti malo ne zavedajo svojih iluzornosti in nerazčiščenosti - povsem plavajo v oblakih. Življenje jim kar naprej nastavlja ogledalo, pa vendar resnice sploh niso sposobni videti ali pa je nočejo videti. Dokler so takšni ljudje v oblakih, jim prava izbira časa res morda "pomaga", ko pa priletijo na tla, pa vidijo, da življenje pač ni tako enostavno, da bodo vsi problemi rešeni s pomočjo prave izbire časa, vilinskih ključkov in drugih podobnih cirkusov. ČLOVEŠKA DOMIŠLJIJA JE BREZMEJNA

Resnično bi rada slišala prepričljiv argument za pravo izbiro časa.

#21 stankaa

stankaa
  • D član
  • Št. objav: 2 653

Objavljeno: 12. december 2008, 23:31

Praviš, da želiš argument:

Primeri, primeri, primeri in še enkrat primeri.

Tu ni kaj razpredati, konkretni podatki govorijo zase.
Skoraj kot tema ali astrologija drži...delaš in vidiš,da drži.

Iz svojih izkušenj lahko dodam, da izbira trenutka začetka vpliva...

in tudi to, da smo nagnjeni k temu, da je ta naša elekcija ali "spontan trenutek" ustreza natalu.
npr lunca pravi Uran- tak človek tudi začetek poroke izbere neg.a.Urana
Življenje je PLES do nebes...
Imejte se radi med seboj, vedno!
live well, laugh often, love much (as you've never been hurt!)

#22 erika žagar

erika žagar
  • Vajenček
  • PipPipPipPipPip
  • Št. objav: 205

Objavljeno: 14. december 2008, 15:58

Praviš, da želiš argument:

Primeri, primeri, primeri in še enkrat primeri.

Tu ni kaj razpredati, konkretni podatki govorijo zase.
Skoraj kot tema ali astrologija drži...delaš in vidiš,da drži.

Iz svojih izkušenj lahko dodam, da izbira trenutka začetka vpliva...

in tudi to, da smo nagnjeni k temu, da je ta naša elekcija ali "spontan trenutek" ustreza natalu.
npr lunca pravi Uran- tak človek tudi začetek poroke izbere neg.a.Urana


Ja, zelo me zanima kakšni so ti primeri in kakšni so ti podatki ki govorijo zase in kakšne so te tvoje izkušnje. Zelo me torej zanima metodološka prepričljivost in nedvumnost morebitnih vplivajočih dejavnikov v teh primerih.

Mislim, da je razpredanje čisto koristno - malo pa možgani tudi morajo delati, če ne bomo še prehitro dobili kakšnega Alzheimerja.

Bom pa jaz en hipotetičen primer povedala: Denimo, da ima neko večje podjetje, ki se znajde v težavah zaposlenega v kadrovski službi astrologa (ha-ha). Mendžerski tim se zbere skupaj z astrologom na sestanku z namenom najdenja rešitve, ki bi podjetje popeljalo iz težav. Mendžerji in njihovi svetovalci ugotovijo, kaj vse je treba v podjetju prestrukturirati, spremeniti in predrugačiti, da bi podjetju šlo bolje; astrolog pa najde v rojstni karti podjetja vrsto težav, ki jih skuša odpraviti z optimalnejšo izbiro časa za ponovno rojstvo podjetja. Skupaj nato najdejo rešitve, ki jih je potrebno implementirati, da se bodo pokazale konkretne rešitve. Podjetje za povrh še spremeni ime in ob implementiranih izboljšavah uradno naznani nov začetek - novo rojstvo podjetja. Vsi zaposleni se na otvoritveni zabavi tudi dobro najedo in poveselijo. Stanje v podjetju se nato začne po nekaj mesecih po uvedenih spremembah vidno izboljševati in vsi so zadovoljni; podjetje pleza iz gospodarskih težav, klima je boljša, zaposleni so bolj pripadni itd..

Vprašanje je sledeče: Kaj je bilo prej: kura ali jajce? Ali je nova rojstna karta povzročila spremembe ali pač konkretne spremembe v podjetju. Še pomembnejše vprašanje: ali bi prišlo do pomembnih sprememb samo z uvedno nove rojstne karte in novega imena, brez spremljajočih konkretnih sprememb? Še eno vprašanje: Kako je psihična naravnanost vseh zaposlenih ob spremembi rojstne karte in imena vplivala na samo stanje in klimo v podjetju? Še eno vprašanje: ali nista obe spremembi (karta in stanje) pač šli z roko v roki?

Podoben primer je bil nedavno z eno astrološko šolo v Sloveniji - hkrati z spremembo imena je prišlo do tudi določenih konkretnih sprememb.

Kje je torej nedvoumen in čist učinek elekcije kot take, to je še vedno moje vprašanje?

#23 erika žagar

erika žagar
  • Vajenček
  • PipPipPipPipPip
  • Št. objav: 205

Objavljeno: 15. december 2008, 08:42

Razmišljam, da je elekcija metodološko pravzaprav popolnoma nepreverljiva in nedokazljiva.

Zakaj: ker namreč ni možna primerjava razpleta v primeru, da nismo uporabili elekcijo z primerom če bi jo oz. v primeru da smo jo uporabili z primerom, da je nebi. ko se namreč nekaj zgodi, se že zgodi in časa ni mogoče povrniti nazaj. Če pa ustvarimo novo rojstvo nečesa po določenem času nezadovoljstva z nečim, pa je vprašanje, kaj sedaj učinkuje: naša spremenjena naravnanost in zavest ali čista elekcija. Tega metodološko ni moč dati narazen in ločeno od vseh faktorjev opazovati elekcijo.

Ja, drgač pa astrologija marsikje deluje - primeri in primeri...., vemo to.

Samo ne vem, če elekcija deluje.

#24 stankaa

stankaa
  • D član
  • Št. objav: 2 653

Objavljeno: 18. december 2008, 14:24

Če hočeš lahko imaš primerov takoj polno, vsak dan je poln "elekcij".

Npr. poglej trenutek, ko si vstopila v trgovino in imaš "usodo" nakupa, poglej na uro takrat, ko se dobiš na zmenku, ko dejansko je trenutek, ko se srečaš... itd.ali ko sedeš v avto ali trenutek, ko si prišla na razgovor za službo-kakšna bo ta služba, razumevanje s tistim, katerim imaš razgovor...

Tvoja tema ima tudi jasno "čas rojstva": gotovo imaš s to karto kakšno povezavo, asc 8 Device Merkur v Raku op.Jupiter, vrh 3.h 29.Tehtnice... no, kaj misliš o tem in Mars na asc.

Zelo odločno zastavljena tema za veliko debato, toda... x;)x
Življenje je PLES do nebes...
Imejte se radi med seboj, vedno!
live well, laugh often, love much (as you've never been hurt!)

#25 erika žagar

erika žagar
  • Vajenček
  • PipPipPipPipPip
  • Št. objav: 205

Objavljeno: 18. december 2008, 18:37

Če hočeš lahko imaš primerov takoj polno, vsak dan je poln "elekcij".

Npr. poglej trenutek, ko si vstopila v trgovino in imaš "usodo" nakupa, poglej na uro takrat, ko se dobiš na zmenku, ko dejansko je trenutek, ko se srečaš... itd.ali ko sedeš v avto ali trenutek, ko si prišla na razgovor za službo-kakšna bo ta služba, razumevanje s tistim, katerim imaš razgovor...

Tvoja tema ima tudi jasno "čas rojstva": gotovo imaš s to karto kakšno povezavo, asc 8 Device Merkur v Raku op.Jupiter, vrh 3.h 29.Tehtnice... no, kaj misliš o tem in Mars na asc.

Zelo odločno zastavljena tema za veliko debato, toda... x;)x


1. Mislim, da govoriva o dveh različnih stvareh.

2. Toda.... - Kaj?; če imaš zadevo v malem mezincu, kar na dan z besedo. x;)x




Uporabniki, ki si ogledujejo to temo (0)

Člani: 0 - Gosti: 0 - Skriti člani: 0